Αποστολέας Θέμα: Απ: Σήμα κατατεθέν  (Αναγνώστηκε 6686 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Σήμα κατατεθέν
« στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 03:21:05 μμ »
@Istar
Ελπίζω σε λίγα χρόνια να είσαι ακόμη εδώ για να ξαναμιλήσουμε για τις τιμές και το κύρος των Γιαπωνέζων! Επειδή δεν ξέρω την ηλικία σου αν ανατρέξει κανείς στα τέλη του 70 και στις αρχές του 80 τα TOYOTA ήταν σε κύρος χειρότερα κι από ... "κινέζικα"! Σήμερα???

Φιλικά
Νίκος
Φίλε Νίκο εγώ δεν είπα ότι δεν κάνουν καλά ρολόγια ίσα ίσα και σε καλές τιμές τα δίνουν.
Απλά δίχως ξεκάθαρη σχεδιαστική ταυτότητα και αγοραστικό κοινό βλάπτουν τα High End μοντέλα τους τουλάχιστον όπως
φαίνεται από τα Ελληνικά δεδομένα. Απευθύνονται στους πάντες από παιδάκια δημοτικού με τα Casio,Seiko των 35-50 ευρώ
μέχρι παππούδες 80 χρονών με τα κλασικά 5άρια. Ε δεν μπορεί κάπου θα χάσεις, όλα βρε αδερφέ δεν γίνεται καλώς ή κακώς.
Θα ανοίξω λοιπόν topic in topic με το τι θεωρεί ο καθένας σήμα κατατεθέν κάποιας εταιρίας που έχει και ξεκινάω με τα brands που έχω εγώ:
OMEGA: To Ελληνικότατο Ω με φτιάχνει κάθε φορά που σκέφτομαι ότι top brand παγκοσμίως έχει επιλέξει για σύμβολο
             της τελειότητας και κύρους αυτό το γράμμα.

Ζenith: Στο Zenith μου αρέσει το αστεράκι που κοσμεί και το Defy και το χαρακτιριστικό μπλέ γνώρισμα της Zenith στα
            limited κυρίως μοντέλα της.

Breitling: B δεν έχω, αλλά χαρακτηριστικά της θεωρώ τον δείκτη με το B και την άγκυρα τα bracelet της με το διαγώνιο design
               και την χαρακτή στεφάνη.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 10, 2012, 03:32:22 μμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Απ: Σήμα κατατεθέν
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 04:33:58 μμ »
Για μένα:

Rolex: Κύκλωπας, και μπρασελέ Oyster. Ιστορικά: Η εξέλιξη του αυτόματου ρολογιού, το 1ο πιστοποιημένο ρολόι, καταδύσεις ( DeepSea ). Αγαπημένα μοντέλα: Datejust, Day Date II.

Omega: PO, Speedy, Co-Axial. Ιστορικά: Moonwatch και απο καταδύσεις Ploprof. Αγαπημένα μοντέλα: PO, Speedmaster ( όλα )

Breitling: Navitimer, Chronomat, SOH. Ιστορικά: Η εξέλιξη του χρονογράφου, Navitimer 1952 ( ο παλαιότερος χρονογράφος σε παραγωγή ), Caliber 11, Caliber B01. Αγαπημένα μοντέλα: Chronomat 01, Montbrillant 01, SOH, Transocean Unitime.

;) ;) ;) ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 05:18:46 μμ »
Α είδα ότι το έγινε νέο topic ^^ σήμα κατατεθέν. Το έβαλα για να δούμε τι φτιάχνει τον καθένα στα ρολόγια και τα brands που έχει, αλλά μιας και τα brands δεν είναι άπειρα και το topic θα ειναι περιορισμένο.
Επειδή το παλιό topic ήταν αρκετα για το Ananta και τη Seiko πιστεύω ότι στο Ananta η Seiko έκανε τρελό άλμα προόδου στο να αποκτήσει σήμα κατατεθέν..η κάσα η κορώνα είναι μοναδικά.
Για κάποιο λόγο το τολμηρό αυτό σχέδιο φλώρεψε στη νέα γενιά http://www.chronora.gr/products/ananta/automatic_c.html με το αποτέλεσμα να θυμίζει το Sportura chrono.
Πιο πολύ αυτό ήταν το point μου σε εκείνο το topic, οι ταυτότητες των Seiko, Citizen, Casio που πολλές φορές χάνονται στα μοντέλα τους ή απλά δεν υπάρχουν
δεν ήθελα να προσβάλλω καμία μάρκα εννοείται.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 05:18:56 μμ »
στην εποχη μας η ιστορια δεν μετραει κ πολυ,υπαρχουν εταιρεις που δεν ειναι ουτε 10 χρονων κ εχουν φτιαξει μηχανισμους που ειναι πολυ ανωτεροι απο των omega ,breitling,rolex,για καποια χρονια η Ω κ η Β χρησιμοποιουσαν μονο ετα,ακομη κ οι νεοι μηχανισμοι οπως ο 8500 κ ο Β01 ειναι μεσεας κατηγοριας.Richard mille,roger dubuis ,grubel forsey μεσα σε 10 χρονια εχουν φτασει να λεγοντε εταιρειες ΥΩ
κ οχι βιομηχανκης ΥΩ

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 05:32:36 μμ »
Nαι αλλά ένα βασικό κομμάτι ενός προιόντος είναι και το design ξέρεις πόσοι designers δουλεύουν για να βγει στην παράγωγή ένα μοντέλο αυτοκινήτου? Ομάδες ολόκληρες.
Και άλλο ένα κομμάτι είναι το promotion του μοντέλου με τη διαφήμιση και τη σύνδεση με το συναίσθημα του καταναλώτη. Πέφτουν πολλά λεφτά και εκεί.
Μπορεί εγώ να κάνω το καλύτερο ρολόι να το ονομάσω Seaπνύχτη2000Μ και να το δίνω και 500ευρώ.
Και πάλι εσύ να πάς και να πάρεις το PO γιατί είδες τον Βond τον George Clooney στη διαφήμηση ή το Carrera Calibre16=Brad Pitt.
Έκει είναι και ο στόχος. Μπορεί να μην είμαι star του Hollywood αλλά έχω το ίδιο ρολόι με έναν, να μην έχω πάει στο φεγγάρι ούτε να πάω ποτέ αλλά το ρολόι μου έχει πάει.
Η ιστορία και η συνδεσή της με τα συναισθήματα στην αγορά προιόντος μετράει μην την υποτιμάς.
Πόσες φορές είδες το Ω σηματάκι όταν έκανε παγκόσμιο ρεκόρ o BOLT και χρυσό σε 3 αγωνίσματα όπου το χιλιοστό μετράει.
Το μυαλό κάνει τη σύνδεση----> ταχύτητα,χρόνος,ακρίβεια,επιτυχία=Ω
Τι σκέφτεσαι όταν ακούς grubel forsey?? Εγώ προσωπικά τίποτα.
Και το Grubel είναι όσο ευήχο είναι το strudel.
Εκεί που η λεπτομέρεια μετράει όσο τίποτα πρέπει να προσέχεις τα πάντα από το Α ως το Ω.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 10, 2012, 05:38:45 μμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 05:37:07 μμ »
αρα στην ουσια ειμαστε κ λιγο θυματα αμερικανικης διαφημισης,το φορουσε ο μποντ,ο τσε,ο ντι καμπριο ,ε τοτε να παμε να παρουμε κ εμεις

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 05:41:05 μμ »
Λες να πέρνουμε τα ρολόγια γιατί λένε καλύτερα την ώρα???
Έχουμε κινητά που την λένε ακριβώς και πάντα.
Και γιαυτό έβαλα και αθλητισμό μέσα.
’ντρας=Αθλήματα, δράση, περιπέτεια, αεροπλάνα, αυτοκίνητα
Πάνε στις ίδιες εταιρίες και δες αν promotaρουν τα γυναικεία τους μοντέλα δείχνοντας αεροπλάνα.
Όχι γιατί οι γυναίκες χεσ...καν. Ti κάνουν στις γυναίκες?? τίποτα βάζουν λίγο διαμαντάκι, στρασσάκι αλλά επειδή οι γυναίκες τα αγοράζουν αυτά σε βραχιόλια
γιαυτό και δεν έχει πολλές στα forum.
Ας μας πει ένας moderator πόσες είναι περίπου οι γυναίκες σε % έδω μέσα.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 10, 2012, 06:04:45 μμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 05:44:09 μμ »
οχι αλλα καποιες μαρκες λογο ιστοριας κ διαφημισης τις πληρωνουμε περισσοτερα απο οσο πραγματικα αξιζουν.
οταν ακουω GF μου ερχετε στο μυαλο τετραπλο τουρμπιγιον

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 05:59:45 μμ »
Nαι οκ αν το πάρεις για σένα αλλά αν όχι το ρολογάκι το παντρεύεσαι γιατί όποιος έχει λεφτά για 4πλό Turb πάει και το παίρνει καίνουργιο και ακριβώς το σχέδιο που θέλει.
Και πληρώνεις και την ιστορία και τη διαφήμηση και το σχέδιο.
Είναι σαν να λες θα πάρω δαχτυλίδι με βάση μονο την τιμή του χρυσού και το βάρος του.
Την τέχνη στο ρολόι την πληρώνεις και στη διαφήμηση της συμπεριλαμβάνεται.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 06:22:36 μμ »
http://ahci.watchprosite.com/?show=nblog.post&ti=587151
αλλά δεν μιλάω όπως καταλαβαίνεις για brands των 500.000
’υτα θα τα σύγκρινα με ένα ωραίο διαμέρισμα επιπλωμένο+αυτοκίνητο χαχαχαχαχαχ
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 06:26:20 μμ »
τα ρολεξ 50 χρονια τωρα τα ιδια σχεδια απλα τα μεγαλωνουν κανα χιλιοστο που κ που βαζουν κ κεραμικη στεφανη κ σου λεει πληρωσε 3000 παραπανω για το καινουριο,ε δεν ειναι κ τοσο σωστο αυτο

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 06:30:17 μμ »
+1 γιαυτό τα Rolex τα χω όπως τα μπλουζάκια Lacoste δηλαδή αν το βρεις σε καλή τιμή πάρτο, φετινό περσινό ελάχιστοι θα καταλάβουν τη διαφορά τα σχέδια είναι πάντα ίδια μια ρίγα το πολύ πολύ να αλλάζει..αλλά δεν φεύγουν και ποτέ από τη μόδα.
50 χρόνια ένα σχέδιο αλλά το κράτας για άλλα 50 και παραμένει επίκαιρο.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 10, 2012, 06:37:01 μμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 08:22:52 μμ »
στην εποχη μας η ιστορια δεν μετραει κ πολυ,υπαρχουν εταιρεις που δεν ειναι ουτε 10 χρονων κ εχουν φτιαξει μηχανισμους που ειναι πολυ ανωτεροι απο των omega ,breitling,rolex,για καποια χρονια η Ω κ η Β χρησιμοποιουσαν μονο ετα,ακομη κ οι νεοι μηχανισμοι οπως ο 8500 κ ο Β01 ειναι μεσεας κατηγοριας.Richard mille,roger dubuis ,grubel forsey μεσα σε 10 χρονια εχουν φτασει να λεγοντε εταιρειες ΥΩ
κ οχι βιομηχανκης ΥΩ
Λέγονται Υ.Ω, γιατί ασχολούνται με τις grande complication πολυπλοκότητες. Κι εγώ αν ανοίξω μια ωρολογοποιία " Κ.Kiremitzoglou Watches Co " και ασχολούμαι με τις grande complications αποκλειστικά, θα είμαι στην Υ.Ω κατηγορία.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 08:33:52 μμ »
Λέγονται Υ.Ω, γιατί ασχολούνται με τις grande complication πολυπλοκότητες. Κι εγώ αν ανοίξω μια ωρολογοποιία " Κ.Kiremitzoglou Watches Co " και ασχολούμαι με τις grande complications αποκλειστικά, θα είμαι στην Υ.Ω κατηγορία.

ΚιΒεΤσε   :D

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 08:36:56 μμ »
ΚιΒεΤσε   :D
Έεεετσιιιιιιιι!!!  ;D ;D ;D KWC! Βέβαια απο ποιότητα θα ήταν πιο πολύ " KFC "!! :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 08:38:15 μμ »
Και το Logo:

KWC
                         Athens

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 09:09:45 μμ »
         KWC
ATHENSHAUSEN

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 09:13:02 μμ »
         KWC
ATHENSHAUSEN

Collection

Παλαιά                  Υδρομετρητής            Πορτογάλος             Μηχανικός                 Πιλότος
Οικογένεια                  Οικογένεια                Οικογένεια              Οικογένεια               Οικογένεια

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 09:55:44 μμ »
αυτο ειναι πολυπλοκοτητα?

http://www.gemnation.com/watches/Vacheron-Constantin-Patrimony-87172.000G-9301-3261.html

συγκρινετε με καποιο ρολεξ ,ομεγκα κλπ.?

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 10:08:29 μμ »
αυτο ειναι πολυπλοκοτητα?

http://www.gemnation.com/watches/Vacheron-Constantin-Patrimony-87172.000G-9301-3261.html

συγκρινετε με καποιο ρολεξ ,ομεγκα κλπ.?
Βλάση, έχεις χάσει το νόημα. Δεν συγκρίνεται με ρολόι κατηγορίας : Rolex, Omega, Breitling κ.τ.λ, γιατί ΟΛΗ η εταιρεία είναι σε άλλο επίπεδο ( ανώτερο )! Και με Seagull να ήταν το Patrimony, πάλι δε συγκρίνεται.

Τώρα εάν θέλουμε να τα συγκρίνουμε εμείς, είναι ένα άλλο θέμα.

Οι Grand Complication εταιρείες είναι πιο ακριβές σε σχέση με τις medium range εταιρείες, για τον απλούστατο λόγο ότι το φινίρισμα της μηχανής γίνεται στο χέρι και όχι με μηχανήματα, ρομπότ κ.τ.λ! Ο watchmaker ξοδεύει πολύ περισσότερο χρόνο στη μηχανή, που σημαίνει ότι το ρολόι τους πήρε περισσότερο χρόνο στη κατασκευή σε σχέση με ένα Breitling ( που το φινίρισμα είναι απλό, χωρίς υπερβολές και χωρίς να επέμβει ανθρώπινο χέρι σε εγχάραξη κ.τ.λ ), οπότε είναι και πιο ακριβό.

Σαν ποιότητα κατασκευής, αντοχή κ.τ.λ? Ε ναί, το Rolex ή το Ω δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με το AP. Η διαφορά είναι πως επεμβαίνει στο AP περισσότερο ο ανθρώπινος παράγοντας, απ'ότι τα ρομπότ. Όλα τ'άλλα είναι ίδια.