Αποστολέας Θέμα: Τα χάλια της Folli Follie  (Αναγνώστηκε 10691 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος hans11

• Just Registered
    • Προφίλ
Τα χάλια της Folli Follie
« στις: Αύγουστος 30, 2012, 04:06:26 μμ »

Χαιρετώ το forum.

Σκοπός της δημιουργίας αυτού του νήματος είναι να ενημερωθούν οι υποψήφιοι αγοραστές ρολογιών της φίρμας FOLLI FOLLIE για την ποιότητα των ίδιων των ρολογιών καθώς και για το service της εταιρίας. Επίσης ευπρόσδεκτα είναι και αντίστοιχα περιστατικά από άλλους κατόχους ρολογιών της ίδιας φίρμας που σίγουρα είναι πολλά ώστε να γελάω και λίγο εγώ και όχι μόνο εσείς με τα χάλια μας.

Φυσικά κανείς προχωρημένος χρήστης ενός  forum εξειδικευμένου σε ωρολόγια πιστεύω πως δεν θα προέβαινε ποτέ στην αγορά της συγκεκριμένης φίρμας ρολογιών καθώς για να είναι μέλος ενός τέτοιου forum σημαίνει ότι έχει την παραμικρή ιδέα για τις διάφορες τεχνολογίες / ποιότητες που υπάρχουν. Αν κάποιος νέος χρήστης που ψάχνεται όμως τύχει και διαβάσει το ακόλουθο review πιστεύω θα βγεί κερδισμένος.

Η ιστορία έχει ως εξής.

Πριν κάποια χρόνια η γυναίκα μου αποφάσισε να μου κάνει δώρο ένα ρολόι χειρός και φυσικά χωρίς να με ρωτήσει προτίμησε την φίρμα Folli Follie για τον απλούστατο λόγο ότι την ίδια μάρκα έχουν και οι φίλες της. Αφού πλήρωσε πάνω από 150 ευρώ για ένα συγκεκριμένο μοντέλο πάνω στις πρώτες δυο εβδομάδες ξεκίνησε το γνωστό πρόβλημα που ταλανίζει τα μοντέλα της συγκεκριμένης φίρμας. Ποιο είναι αυτό;

Μα φυσικά η εισχώρηση υγρασίας στο εσωτερικό του ρολογιού. Το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχω δει σε άπειρα ρολόγια της συγκεκριμένης φίρμας. Μετά από ένα περίπου μήνα στο service της εταιρίας παραλαμβάνω το ρολόι και φυσικά μετά από καναδυό εβδομάδες ξανά τα ίδια. Αποφάσισα να μην ασχοληθώ περεταίρω με το θέμα αλλά αναγκάστηκα γιατί λίγο αργότερα χάθηκε (προφανώς ξεβιδώθηκε) το crown του ρολογιού. Ξανά στο κατάστημα αυτή τη φορά αιτούμενος αντικατάσταση του μοντέλου με άλλο γιατί κυριολεκτικά μου είχε σπάσει τα νεύρα. Με τα πολλά και με τα λίγα μου αντικαθιστούν το ελαττωματικό με το ρολόι που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Αυτά που διαβάσατε παραπάνω αν θέλετε τα πιστεύετε αν θέλετε όχι. Τώρα θα μιλήσουμε με στοιχεία για την ποιότητα της φίρμας.

1.   Οι μηχανισμοί που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη φίρμα:

Στην φωτογραφία φαίνεται ο μηχανισμός του δικού μου μοντέλου. Είναι ο 2315 της MIYOTA. Εδώ θα κάνω ένα μόνο σχόλιο.

Η τιμή λιανικής του συγκεκριμένου μηχανισμού στο ebay , καινούριου και με δωρεάν μεταφορικά είναι 7,1 δολάρια περίπου δηλαδή 5 ευρώ.   

Για του λόγου το αληθές ορίστε  και το link.

http://www.ebay.com/itm/MIYOTA-2315-QUARTZ-Watch-Movement-with-stem-Date-at-3-NEW-/261089428105?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cca248289

Πολύ τίμιος μηχανισμός για τα λεφτά του κατ εμέ αλλά κυρία Folli Follie δεν μπορείς να πουλάς ρολόι με μηχανισμό αξίας 5 ευρώ 150 ευρώ. Αν ήθελα ρολόι τέτοιας ποιότητας θα το αγόραζα με 10 ευρώ από τα φανάρια.

2.   H «αισθητική πινελιά» ή αλλιώς το ποιόν των στελεχών της φίρμας.

Στην δεύτερη φωτογραφία βλέπετε τις ώρες να είναι αριθμημένες με λατινικούς αριθμούς. Μόνο που ο σχεδιαστής έκανε ένα ανεπαίσθητο λαθάκι. Συγχωρήστε τον . Αντί για το λατινικό ΙV του τέσσερα (4) αυτός προτίμησε να βάλει την πινελιά του και να το μετονομάσει σε ΙΙΙΙ       

Τι συμπέρασμα βγάζει κανείς από αυτό το λαθάκι τώρα για την εταιρία :

•   Παίρνουμε μηχανισμούς με το κιλό σε εξευτελιστική τιμή από τους χαζούς τους Ιάπωνες που κάθονται και δουλεύουν σοβαρά για να μειώσουν τα κόστη που στην Ελλάδα δεν υπήρχε περίπτωση να τους φτιάχναμε μόνοι μας ποτέ γιατί φυσικά τους παίρνουμε έτοιμους από τα «κορόιδα» τους Ιάπωνες.
•   Τους μετατρέπουμε σε «συσκευασία» ρολογιού, που να φοριέται στο χέρι ρε αδερφέ, και δεν ξεχνάμε να αναφέρουμε ότι είναι αδιάβροχο στις 10 ατμόσφαιρες (μάλλον στο ντουζ μου θα είχε 11)
•   Βάζουμε και τον σχεδιαστή – απόφοιτο δημοτικού (Αν είχε πάει στο γυμνάσιο όλο και κάποια άσκηση θα είχε λύσει με υποερωτήματα του τύπου i) ii) iii) iv) κλπ , αλλά δεν έχει πάει απότι φαίνεται) να κάνει του κεφαλιού του δικαιολογημένα για μένα αφού δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώνεται πάνω από 482 ευρώ το μήνα.
•   Και … φυσικά πουλάμε το προϊόν μας των 10 ευρώ 150+ σε ανυποψίαστες κορασίδες για να το κάνουν δώρο στον αγαπητικό τους η/και να το φορέσουν και οι ίδιες.

Το κερασάκι στην τούρτα για το τέλος:

Στο κατάστημα Folli Follie Χαλκίδα

Μετά την παραλαβή ρολογιού η υπάλληλος φιλοτιμήθηκε να ρυθμίσει την ώρα / ημερομηνία. Αφού αργούσε κανένα δεκάλεπτο πήγα προς τον πάγκο να δώ τι γίνεται… Προσπαθούσε να «φέρει» την σωστή ημερομηνία αλλάζοντας μανιωδώς τον ωροδείκτη εικοσιτετράωρα ολόκληρα…..

Εικόνες:

http://imageshack.us/photo/my-images/228/backir.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/542/frontzwc.jpg/

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Τα χάλια της Folli Follie
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 30, 2012, 04:39:59 μμ »
Ακριβώς την ίδια γνώμη έχω και γώ (ήθελα σήμερα να φτιάξω θέμα!) και μάλιστα ψάχνομαι να φτιάξω μόνος μου το ρολόι της αρραβωνιαστικιάς μου μιά και βρήκα το μηχανισμό με 5 ευρώ...
Εγώ της τα έλεγα βέβαια...
Απο περιέργεια, πόσο κόστισε το σέρβις?

Αποσυνδεδεμένος hans11

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 30, 2012, 04:48:00 μμ »
Ακριβώς την ίδια γνώμη έχω και γώ (ήθελα σήμερα να φτιάξω θέμα!) και μάλιστα ψάχνομαι να φτιάξω μόνος μου το ρολόι της αρραβωνιαστικιάς μου μιά και βρήκα το μηχανισμό με 5 ευρώ...
Εγώ της τα έλεγα βέβαια...
Απο περιέργεια, πόσο κόστισε το σέρβις?

Ηταν εντός εγγύησης και φτιάχτικε δωρεάν. Με πολλές βδομάδες υπομονής.
Ο μηχανισμός αλλάζει άνετα χτύπατον.
Όσο για το ΙΙΙΙ μόλις ενημερώθηκα οτι το κάνούν και άλλες εταιρίες για λόγους συμμετρίας και καλα. Δεκτόν. Αλλά η συμμετρία μας μάρανε σαυτο το ρολόι ειδικά.

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 30, 2012, 04:51:56 μμ »
Για τον αριθμο 4 φιλε μου κανεις μεγαλο λαθος! Στην ωρολογοποιια ειναι παρα πολυ σπανιο να βρεις το IV, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ xρησιμοποιουν το ΙΙΙΙ διοτι ειναι ποιο ευαναγνωστο με μια ματια. Στην αρχαια ρωμη ηταν κοινως αποδεκτοι και οι 2 τροποι γραφης του αριθμου τεσσερα   ;)
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος hans11

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 30, 2012, 05:03:01 μμ »
Για τον αριθμο 4 φιλε μου κανεις μεγαλο λαθος! Στην ωρολογοποιια ειναι παρα πολυ σπανιο να βρεις το IV, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ xρησιμοποιουν το ΙΙΙΙ διοτι ειναι ποιο ευαναγνωστο με μια ματια. Στην αρχαια ρωμη ηταν κοινως αποδεκτοι και οι 2 τροποι γραφης του αριθμου τεσσερα   ;)

Ενημερώθηκα και για αυτό. Μαθαίνουμε. Για το MIYOTA 2315 των 5 euro σε ρολοι των 150 ευρω ποιά είναι η αποψή σου;

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 30, 2012, 05:21:30 μμ »
Τώρα το έχω χειρουργημένο μπροστά μου και μου φαίνεται ότι ο μηχανισμός είναι κολλημένος στην πίσω όψη του καντράν...  :-\
miyota 2039 φοράει, http://watchpart.co.uk/miyota-2039-p-1235.html ...

Αποσυνδεδεμένος hans11

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 30, 2012, 05:30:56 μμ »
οτι κολλάει ξεκολλάει. Εγω στη θέση σου δεν θα το σκευτόμουν και πολύ ,ούτε θα ήμουν κάν προσεκτικός στην αλλαγή του μηχανισμού σε ρολόι της συγκεκριμένης μάρκας. Εδώ δεν είναι η ίδια η αντιπροσωπία (σε μια βδομάδα ξαναέβαλε νερό) θα κάτσω εγω να σκάσω. Το παίρνεις απόφαση οτι οι γυναίκες μας πετάξαν τα λευτά τους και αμα μπορέσεις και το βάλεις μπρός πάλι έχει καλώς.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 30, 2012, 05:37:01 μμ »
hans11 καλωσήρθες στο φόρουμ. Για το λατινικό IV ή ΙΙΙΙ τα ανέφεραν και οι φίλοι πιό πάνω. Για την υδατοτεγανότητα όφειλαν να ενημερώσουν κατά την αγορά και να το αναφέρουν και στο βιβλιαράκι οδηγιών. Αν αναφέρουν 10atm τότε το ρολόι είναι αδιάβροχο και δεν έπρεπε να έχει κανένα πρόβλημα στο ντουζ. Για τη σχέση κόστους-τιμής πώλησης μην φανταστείς πως η Folli Follie είναι η μόνη που κινείται παρόμοια, το κακό είναι ότι τελικά την πληρώνει ο καταναλωτής που αγοράζει ένα αμφιβόλου ποιότητας προιόν.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 30, 2012, 05:42:03 μμ »
Ενημερώθηκα και για αυτό. Μαθαίνουμε. Για το MIYOTA 2315 των 5 euro σε ρολοι των 150 ευρω ποιά είναι η αποψή σου;
Πιστευω οτι ειναι fashion brand και υπερτιμημενα. Παντως η συγκεκριμενη ΜΙΥΟΤΑ οπως και οι περισσοτερες (τοσο quartz οσο και μηχανικα) ειναι ΠΟΛΥ αξιοπιστη! Να ξερεις πατως οτι και στις καθαρα ωρολογοποιιας εταιριες το κοστος  παραγωγης ενος ρολογιου quartz δεν ξεφευγει ιδιαιτερα. Εχω ενα Τissot Classic dream. Δεν λεω, μια χαρα ντρες ρολοι, απο χειρουργικο ατσαλι, με ζαφειρι κρυσταλλο και μια πολυ παλια αλλα καλη ΕΤΑ μεσα. Αυτο το ρολοι εχει 140 ευρω αρχικη. Αμφιβαλλω αν το κοστος παραγωγης του ξεπερναει τα 10 ευρω. (Ειλικρινα σου λεω ουτε 10 ευρω. Ο τεχνιτης μου δουλευε στη Citizen εδω στην ελλαδα και μου λεει οτι η πιο απλη κουαρτζ μιυοτα κοστιζει στην σιτιζεν πολυ λιγοτερο απο ευρω.) Για αυτο και μπηκες στο φορουμ! Για να μοιραστεις τετοιου ειδους εμπειριες και αποριες και να σε βοηθησουν τα πιο εμπειρα μελη να μην ξανακανεις το ιδιο λαθος  ;)
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος hans11

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 30, 2012, 05:44:47 μμ »
Ω ναι. Αναφέρουν 10atm. Την πάτησα 2 φορές με υγρασία. Σε ρολόγια γνωστών μου της ίδιας μάρκας το έχω παρατηρήσει πολλές φορές σε σημείο που να μην μπορείς να δείς την ώρα απο τους υδρατμούς.

Αποσυνδεδεμένος hans11

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 30, 2012, 05:48:38 μμ »
Πιστευω οτι ειναι fashion brand και υπερτιμημενα. Παντως η συγκεκριμενη ΜΙΥΟΤΑ οπως και οι περισσοτερες (τοσο quartz οσο και μηχανικα) ειναι ΠΟΛΥ αξιοπιστη! Να ξερεις πατως οτι και στις καθαρα ωρολογοποιιας εταιριες το κοστος  παραγωγης ενος ρολογιου quartz δεν ξεφευγει ιδιαιτερα. Εχω ενα Τissot Classic dream. Δεν λεω, μια χαρα ντρες ρολοι, απο χειρουργικο ατσαλι, με ζαφειρι κρυσταλλο και μια πολυ παλια αλλα καλη ΕΤΑ μεσα. Αυτο το ρολοι εχει 140 ευρω αρχικη. Αμφιβαλλω αν το κοστος παραγωγης του ξεπερναει τα 10 ευρω. (Ειλικρινα σου λεω ουτε 10 ευρω. Ο τεχνιτης μου δουλευε στη Citizen εδω στην ελλαδα και μου λεει οτι η πιο απλη κουαρτζ μιυοτα κοστιζει στην σιτιζεν πολυ λιγοτερο απο ευρω.) Για αυτο και μπηκες στο φορουμ! Για να μοιραστεις τετοιου ειδους εμπειριες και αποριες και να σε βοηθησουν τα πιο εμπειρα μελη να μην ξανακανεις το ιδιο λαθος  ;)

Η μιγιότες μια χαρά είναι. Τα υπόλοιπα μπάζουν απο παντού. Το ρολόι μου το κάναν δώρο.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 30, 2012, 05:50:29 μμ »
Η μιγιότες μια χαρά είναι. Τα υπόλοιπα μπάζουν απο παντού.

:lol: :up:

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 30, 2012, 05:53:06 μμ »
Aρα οπως καταλαβαινεις δεν κινουμαστε ΠΟΤΕ σε τετοιου ειδους επιλογες! Χιλιες φορες ενα ΤΙΜΕΧ στα ιδια λεφτα παρα follie follie, oxette, DKNY, κλπ κλπ.  ;) Πες μας τωρα αν θελεις τι αλλα ρολογια εχεις??  :)

Αποσυνδεδεμένος hans11

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 30, 2012, 05:58:16 μμ »
Μια ζωή swatch των 30ευρώ φόραγα και αν τα άλλαζα ήταν επειδή τα βαριόμουν. Όχι γιατί μπάζανε νερά και φεύγαν οι κωρόνες.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 30, 2012, 05:59:05 μμ »
Χίλιες φορές Swatch ;)

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 30, 2012, 06:28:54 μμ »
Δεν ξερω Swatch δεν ειχα ποτε και δεν πιστευω οτι θα εχω. Ρολοι που δεν ανοιγει ειναι ρολοι με ημερομηνια ληξεως  :( :( Ειδικα οταν υπαρχουν και σγουοτς των 200 ευρω.

Αποσυνδεδεμένος hans11

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 30, 2012, 06:33:53 μμ »
Για 30 ευρώ ας μήν ανοίγει. Όσο κρατήσει. Συνήθως κρατάνε. 200 ευρώ είναι πολλά για swatch.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 30, 2012, 07:21:58 μμ »
Εμενα μου εκαναν δωρο ενα follie οταν εγινα νονος πριν ενα μιση χρονο,τοσα ηξερε η κουμπαρα,τοσα εκανε.Βεβαια εγω το αλλαξα,κι απο quartz το εκανα αυτοματο.Σε γενικες γραμμες δεν εχω παραπονο,εχει βιδωτη κορωνα,εχει υδατοστεγανοτητα στις 10atm και ειναι open back,το φοραω σαν προχειρο ρολοι καθε μερα και εχει βγει σκυλι. Ασχετα το γεγονος οτι μου βγηκε καλο,αν ηταν να παρω εγω ενα δωρο-ρολοι δεν θα επελεγα τη συγκεκριμενη εταιρεια.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
Τα χάλια της Folli Follie
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 30, 2012, 09:46:57 μμ »
Εγω παλι εχω αρκετα ρολογια ff και ποτε μου δεν αντιμετωπισα προβλημα. Προφανως τετοια ρολογια "σχεδιαστων" δε μπορουν να μπουν στην ιδια μοιρα με αυτα εταιριων οπως seiko, citizen κλπ, απλα προσωπικα μου χουν βγει οκ.

Γραφτηκα πριν λιγες μερες στην παρεα σας καθως μου αρεσουν πολυ τα ρολογια... ονειρο ενα omega, με το πτυχιο μαλλον :)

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 31, 2012, 01:49:34 πμ »
Οι fashion εταιρείες δεν έχουν service. 2 υπηρεσίες "service" υπάρχουν στην κατηγορία αυτή

Α) Αλλαγή της μηχανής ( που το κόστος θα είναι το 50% της αξίας του ρολογιού )

Β) Λυπάμαι πολύ αλλά...

Γενικά τα fashion δε κρατάνε για πολύ και δεν υπάρχει water resistance. Μιας φίλης μου πέρσι της είχε κολλήσει η κορώνα και δε ξεβίδωνε και την ξεβίδωσα με τανάλια. Μαμάτο?? ;D  Μπορείς άνετα να χτυπήσεις Seiko, Citizen, που είναι μακράν σ'αυτά τα λεφτά.

Βέβαια ο alexandroudiakou,athanasiosdiakos,mousounitsa έχει αντίθετη άποψη. Θα του έριχνε 5  με 6 κατοστάρικα να βάλει κρύσταλλο ζαφείρι, λακαρισμένο dial, μηχανή 8500, openback, λάμπες neon και φυσικά στην αριστερή πλευρά της κάσας, εγχάραξη: " Tuning Team "! :P Γιατί όπως λέει: " Στα γερμανικά site, λέει...!!! " ;D ;D ;D