Αποστολέας Θέμα: speedmaster 50th αντιπαραθεση(hot)  (Αναγνώστηκε 48108 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
speedmaster 50th αντιπαραθεση
« Απάντηση #60 στις: Μάιος 03, 2008, 08:21:48 μμ »
αμα καταλαβεις ποτε τι εγραψες και τι λες τα ξαναλεμε,περα απο το νετ υπαρχουν και βιβλια και πολλα αλλα ,κανενα προβλημα
να το χαιρεσαι  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 04, 2008, 02:27:37 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος Petros1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Μάιος 03, 2008, 08:31:34 μμ »
αμα καταλαβεις ποτε τι εγραψες και τι λες τα ξαναλεμε,περα απο το νετ υπαρχουν και βιβλια και πολλα αλλα ,κανενα προβλημα
να το χαιρεσαι  ;)
Ημουν βεβαιος οτι δυσκολευεσαι και να καταλαβεις....Το χαιρομαι,και σ ευχαριστω πολυ  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 04, 2008, 02:27:18 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Μάιος 03, 2008, 08:35:21 μμ »
οταν ερ8ει η ωρα 8α μπορεσουμε & να μιλησουμε & για ρολογια μαζι.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 04, 2008, 02:26:54 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος Petros1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Μάιος 03, 2008, 08:46:47 μμ »
Οχι για ρολόγια,και να μιλησουμε απλως εμεις οι 2 θα ηταν ενα κατόρθωμα...
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 04, 2008, 02:26:30 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Μάιος 03, 2008, 09:26:44 μμ »
Το θέμα από "απλώς οff topic" έγινε κουραστικό.
Τα επί προσωπικού σε PM.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 04, 2008, 02:26:07 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Μάιος 04, 2008, 07:18:41 πμ »
Το θέμα από "απλώς οff topic" έγινε κουραστικό.
Τα επί προσωπικού σε PM.

πολύ σωστά το είπες. Όταν η κουβέντα ξεφεύγει και πάει επί προσωπικού, επεμβαίνει ο moderator μέσω πμ και τη σταματάει.

Φιλικά
Δημήτρης
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 04, 2008, 02:25:45 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Μάιος 04, 2008, 12:54:16 μμ »
ποια ειναι η ουσια της αντιαραθεσης?οτι σε ενα εξειδικευμενο φορουμ πρεπει να παρουσιαζεται η πραγματικη εικινα για ενα ρολοι που αποτελει μοντελο μιας σειρας οπου εμπεριεχονται πολλες εκδοσεις (πλεον vintage) που αγγιζουν και διψηφια νουμερα μεταπωλητικης αξιας.οταν καποιος θελει την προσωπικη του αποψη ,ακουσια η εκκουσια, να την περασει ως μια ανικειμενικη αληθεια,μη γνωριζοντας καν της ταμπελες τιμων απο αυτο το "χρηματιστηριο" οφειλουμε να αναφερουμε το ορθο προλαμβανοντας ετσι λανθασμενες εντυπωσεις που θα μπορουσαν να εχουν αρνητικο αντικρισμα σε μια πιθανη αγορα ενος τετοιου  ρολογιου απο καποιο μελος.πιστευω οτι αυτος ειναι και ο ρολος μας,ειδαλλως δεν ειναι παρα διακοσμιτικος
δεν ειναι για μενα προσωπικη αντιπαραθεση να λυσω σε πμ,αλλα δημοσια αναφορα της πραγματικοτητας.εαν καποιος μου πει ποσα θα πρεπει να θεωρησω καλη τιμη για το speed xxxyyy?θα του πω οτι ο πιο προσφατος πινακας αναφερει απο χ εως y ευρω.αν καποιος ερχεται λοιπον και με πολυ χαμηλου περιεχομενου λογο χωρις να εχει στην φαρετρα του επιχειρηματα αλλα ειρωνειες τοτε γινεται ενα μπερδεμα.ομολογω να πω οτι δεν περιμενα να συμβει κατι τετοιο μιας και δεν εχει ξαναγινει εως τωρα μια αντιπαραθεση παιδιαστικη σαν αυτη,αναλαμβανω τις ευθυνες που μου αναλογουν οσον αφορα στην ενταση και διαρκεια της αντιπαραθεσης
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 04, 2008, 02:25:25 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος Petros1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Μάιος 04, 2008, 01:58:41 μμ »
,μη γνωριζοντας καν της ταμπελες τιμων απο αυτο το "χρηματιστηριο"
Ειπαμε δεν ειναι ολοι συλλεκτες οπως εσυ,δεν εννοεις να το καταλαβεις...Αλλιώς ας γίνει ενα forum συλλεκτων..
δεν ειναι για μενα προσωπικη αντιπαραθεση να λυσω σε πμ,
Ουτε και για μένα...
αν καποιος ερχεται λοιπον και με πολυ χαμηλου περιεχομενου λογο χωρις να εχει στην φαρετρα του επιχειρηματα αλλα ειρωνειες τοτε γινεται ενα μπερδεμα.
Ολοι οι αλλοι καταλαβαν οτι το βλεπουμε διαφορετικα εμεις οι 2 εκτος απο εσενα...Το διαφορετικο κατ εσενα ειναι χαμηλου επιπεδου... οκ.Εγω λοιπον που ειμαι σε χαμηλοτερο επιπεδο απο εσενα δεν θα ξαναδιαφωνησω μαζι σου σε τιποτα γιατι το υψηλο σου επιπεδο δεν το ανέχεται.
αναλαμβανω τις ευθυνες που μου αναλογουν οσον αφορα στην ενταση και διαρκεια της αντιπαραθεσης
Κι εγω τις δικες μου.

ΥΓ. ΚΛειδώστε το, μπας και τελειώνουμε ... ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 04, 2008, 02:25:07 μμ από george_ »

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #68 στις: Μάιος 04, 2008, 02:07:28 μμ »
Και η ιστορία επαναλαμβάνεται .Καταλαβαίνω και τους δυο σας αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνατε αμφότεροι είναι ότι «προσβάλλοντας» ο ένας τον άλλο δεν κερδίζεται τίποτα εκτός από το να ρίχνεται το επίπεδο της όλης συζήτησης και να μειώνεται τον αυτοσεβασμό σας ως ώριμοι άνθρωποι που νομίζω ότι είστε  .το θέμα είναι απλό έχετε διαφορετική άποψη και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει και νομίζω ότι πλέον οι απόψεις και των δυο έχουν γίνει κατανοητές όποτε προς τι η αντιπαράθεση?(έλεος ας κλείσει εδώ το θέμα)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 04, 2008, 02:24:45 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μάιος 04, 2008, 02:19:24 μμ »
η αγορα του ρολογιου δεν ειναι ελληνοκεντρικη,υπαρχουν νομοι και κανονες για συλλεκτες και μη, οι τιμες  δεν αλλαζουν αναλογα με το τι εισαι αλλα με το τι αγοραζεις.τα ποστ ζητω να μην σβηστουν αλα θα τα μεταφερω σε νεο θεμα για να σας καθαρισω το τοπικ

Αποσυνδεδεμένος Petros1

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: speedmaster 50th αντιπαραθεση(hot)
« Απάντηση #70 στις: Μάιος 04, 2008, 03:50:53 μμ »
Χμ...  :-k τωρα καταλαβα ποιο ειναι το προβλημα σου....θελεις να εχεις παντα την τελευταια κουβεντα...
Οκ λοιπον,οριστε....γραψε αλλο ένα ποστ για να κλεισει.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Μάιος 04, 2008, 04:15:42 μμ »
η ουσια ειναι η εξης και στο ρωταω?ειναι κατανοητο οτι ακολουθουνται καποιοι κανονες /τιμες/ταμπελες διεθνως και οτι αποτελουν αντικειμενικη αληθεια και οχι δικη μου εκτιμηση?εαν αυτο το εμπεδωσουμε ολοι θα εχουν κερδισει κατι

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Μάιος 04, 2008, 04:17:56 μμ »
Προσωπικα ειμαι κατα των LE,στη συγκεκριμενη περιπτωση θα αγοραζα το κλασσικο.Δε συμφωνω ομως οτι ειναι μια αρπαχτη της Ω.Δηλαδη πουλησε 5000 κομματια η Ω για 600Ε παραπανω και κονομησε?Αμφιβαλω γιατι ξερουμε το μεγεθος του group.
O Petros αγορασε ενα κομματι δεδομενης αξιας,το αναβαθμησε ποιοτικα με ζαφειρι κρυσταλλο,ειναι και ποιο σπανιο απ τα απλα κι αφου δεν τον ενοχλει η οικονομικη διαφορα,εκανε μια καλη κινηση κατα τη γνωμη μου.
Επισης μιλαμε συνεχως για μεταπωληση,συλλεκτικη αξια,και παει λεγοντας....δεν εχουν ολοι αυτα πρωτα οταν αγοραζουν ρολοι,υπαρχουν τοσοι αλλοι παραμετροι που κοιτας.Δηλαδη αν πχ στη μεταπωληση το 50th an πιασει και 300E λιγοτερα(που αποκλειεται),χαθηκε ο κοσμος και πεφτει το οικονομικο μας εξω;Το βασικοτερο ειναι να ευχαριστιεσαι το ρολογακι σου χωρις σκοτουρες,τ αλλα επονται...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Μάιος 04, 2008, 04:23:17 μμ »
Προσωπικα ειμαι κατα των LE,στη συγκεκριμενη περιπτωση θα αγοραζα το κλασσικο.Δε συμφωνω ομως οτι ειναι μια αρπαχτη της Ω.Δηλαδη πουλησε 5000 κομματια η Ω για 600Ε παραπανω και κονομησε?Αμφιβαλω γιατι ξερουμε το μεγεθος του group.
O Petros αγορασε ενα κομματι δεδομενης αξιας,το αναβαθμησε ποιοτικα με ζαφειρι κρυσταλλο,ειναι και ποιο σπανιο απ τα απλα κι αφου δεν τον ενοχλει η οικονομικη διαφορα,εκανε μια καλη κινηση κατα τη γνωμη μου.
Επισης μιλαμε συνεχως για μεταπωληση,συλλεκτικη αξια,και παει λεγοντας....δεν εχουν ολοι αυτα πρωτα οταν αγοραζουν ρολοι,υπαρχουν τοσοι αλλοι παραμετροι που κοιτας.Δηλαδη αν πχ στη μεταπωληση το 50th an πιασει και 300E λιγοτερα(που αποκλειεται),χαθηκε ο κοσμος και πεφτει το οικονομικο μας εξω;Το βασικοτερο ειναι να ευχαριστιεσαι το ρολογακι σου χωρις σκοτουρες,τ αλλα επονται...

οχι δεν ειναι αυτο,διαβασε τα ποστ μας και θα καταλαβεις

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Μάιος 04, 2008, 04:31:12 μμ »
Ασε λες να μη τα διαβασα...και τοτε ποιο ειναι;Εσυ υποστηριζεις οτι ειναι μια αρπαχτη και πεταμενα περισσοτερα λεφτα και χανει διαχρονικοτητα,κι ο Petros εχει το σκεπτικο του οτι αγορασε ενα ιστορικο ρολοι σε ποιο limited εκδοση και χαλαλι τα επιπλεον $$.Η εγω δεν καταλαβαινω...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Μάιος 04, 2008, 04:43:07 μμ »
εκανα χρηση μιας "δυνατης" λεξης λεγοντας οτι στην αργκω και μεσα σε "" ειναι μια αρπαχτη,οπου ,κατ΄εμε εληφθη ως προσωπικη επιθεση(?).λεω λοιπον κατι αναλογο εγινε σε μια αντιπαραθεση(με στοιχεια) με τον κονακις ,ο ανθρωπος ομως εχοντας μια αλλη γνωση και θεωρηση του χωρου καταλαβε τι του ειπα ,εδω ειναι η διαφορα μας,απο κει και περα διαβασα τα ποστ ,διοτι ειχα το χρονο να το κανω απο το σπιτι μου και οχι σε σπιτι τριτων μεσα σε γιορτες,σαββατο βραδυ που ξεκινησε η κατασταση αυτη.ισως καλυτερα διοτι βλεπω καποια μελανα σημεια που μου ειχαν διαφυγει αλλα οκ ,το θεμα μας ειναι να εγινε κατανοητο πως κρινουμε κατι,για αυτην τη εκδοση οπου εψαξα δεν ειδα παρα πολυ χλιαρη υποδοχη και το σχολιο ηταν οπως και γω ανεφερα,αλλη μια εκμεταλευση του μυθου,αρα καλυτερα το πιο κοντα στο αρχικο ρολοι.αυτο ειπα εγω

Αποσυνδεδεμένος Petros1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Μάιος 04, 2008, 05:08:42 μμ »
Σε ευχαριστω,eisenberg γιατί  αυτό το ποστ εκφράζει απόλυτα το σκεπτικό μου...

Αυτο ακριβως προσπαθω να εξηγήσω στον george_ εδω και 3 μερες,και δεν καταλαβαινω γιατι δυσκολευεται  οχι να
ασπαστεί το σκεπτικό μου,δεν εχω τέτοια αξίωση,αλλα τουλαχιστον να το σεβαστεί... και να καταλάβει ότι δεν κερδίζει κατι στα ματια των άλλων και τα δικά μου να προσπαθει να μου αποδείξει οτι το δικο του σκεπτικο ειναι το σωστό και το ώριμο...
Αν βγω για λίγο απο αυτη την αντιπαραθεση και το δω ως τρίτος,θα συμπεράνω οτι κανενας απ τους 2 μας δεν εχει αδικο η δικιο...Απλά το βλεπουμε αλλιώς.Τόσο απλά.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Μάιος 04, 2008, 05:47:00 μμ »
Δε συμφωνω ομως οτι ειναι μια αρπαχτη της Ω.Δηλαδη πουλησε 5000 κομματια η Ω για 600Ε παραπανω και κονομησε?Αμφιβαλω γιατι ξερουμε το μεγεθος του group.
Ο όρος "αρπαχτή" (κάπως αδόκιμος θα έλεγα) δεν έχει τόσο σχέση με το οικονομικό όφελος της εταιρείας, αλλά με το γεγονός ότι το ρολόι βαφτίστηκε LE χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, και ότι τα 1000-τόσα παραπάνω ευρώ απλώς για το διαφορετικό χρώμα στο καντράν και το αλογάκι είναι πολλά.

Αποσυνδεδεμένος Petros1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Μάιος 04, 2008, 05:53:44 μμ »
Κατι παρόμοιο όμως δεν έγινε με τη Rolex και το submariner με την πρασινη στεφάνη...??

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Μάιος 04, 2008, 06:03:09 μμ »
Ο όρος "αρπαχτή" (κάπως αδόκιμος θα έλεγα) δεν έχει τόσο σχέση με το οικονομικό όφελος της εταιρείας, αλλά με το γεγονός ότι το ρολόι βαφτίστηκε LE χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, και ότι τα 1000-τόσα παραπάνω ευρώ απλώς για το διαφορετικό χρώμα στο καντράν και το αλογάκι είναι πολλά.

Τα περισσοτερα limited δεν εχουν παρα ελαχιστες και κυριως αισθητικης φυσεως αλλαγες.Ειδικοτερα σ ενα αειθαλες ρολοι οπως το speedpro δεν εχεις και πολλα περιθωρια να επεμβεις ωστε να μην αλλοιωθει ο χαρακτηρας.