Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με σχολή οδηγών  (Αναγνώστηκε 6759 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kritikaros

• 38mm case
    • Προφίλ
Πρόβλημα με σχολή οδηγών
« στις: Ιούλιος 20, 2012, 02:25:43 μμ »
καλησπέρα σε όλους,
όπως λέει ο τίτλος αντιμετωπίζω προβλημα με την σχολη οδηγών που διαλεξα για να βγαλω το δίπλωμα μου εδώ στην πάτρα,
πολύ περιληπτικά ξεκινησα τ αμαθηματα,ο τύπος δεν ειναι καθόλου συνεργασιμος και η ιστορία κοντευει να χρονισει χωρίς υπερβολές.
το κακο της υπόθεσης είναι ότι εγώ καθότι καλόπιστος αλλα και ολίγν βλαξ από ότι καταλαβα αργοτερα του έχω προκαταβαλει όλο το ποσο των πρακτικων μαθηματων εδώ και πολύ καιρό,εφόσον όμως μπαινω στρατο δεν εχω το περιθώριο να κανω τα μαθηματα,συνεπως του ζήτησα τα μισά πισω βασει των ωρών που έχουμε κάνει.
αυτος φυσικά αρνήθηκε κατι τέτοιο.

έχει αντικρισμα γενικότερα αυτή μου η απαιτηση απέναντι του ή όχι?
αν έχει,τι πιστευεται ότι πρέπει να κανω για να εξασφαλίσω τα χρηματά μου?

σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων όλους.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Πρόβλημα με σχολή οδηγών
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 20, 2012, 04:55:56 μμ »
καλησπέρα σε όλους,
όπως λέει ο τίτλος αντιμετωπίζω προβλημα με την σχολη οδηγών που διαλεξα για να βγαλω το δίπλωμα μου εδώ στην πάτρα,
πολύ περιληπτικά ξεκινησα τ αμαθηματα,ο τύπος δεν ειναι καθόλου συνεργασιμος και η ιστορία κοντευει να χρονισει χωρίς υπερβολές.
το κακο της υπόθεσης είναι ότι εγώ καθότι καλόπιστος αλλα και ολίγν βλαξ από ότι καταλαβα αργοτερα του έχω προκαταβαλει όλο το ποσο των πρακτικων μαθηματων εδώ και πολύ καιρό,εφόσον όμως μπαινω στρατο δεν εχω το περιθώριο να κανω τα μαθηματα,συνεπως του ζήτησα τα μισά πισω βασει των ωρών που έχουμε κάνει.
αυτος φυσικά αρνήθηκε κατι τέτοιο.

έχει αντικρισμα γενικότερα αυτή μου η απαιτηση απέναντι του ή όχι?
αν έχει,τι πιστευεται ότι πρέπει να κανω για να εξασφαλίσω τα χρηματά μου?

σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων όλους.
Λογιστικά είναι σωστό. Η προκαταβολή που του έδωσες, θεωρείται " Έσοδα επόμενων χρήσεων " . Οπότε όταν βγείς απ'τον στρατό, θα κάνεις τα μαθήματα κανονικά και δε δικαιούται φράγκο!  ;)

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 20, 2012, 05:10:32 μμ »
Λογιστικά είναι σωστό. Η προκαταβολή που του έδωσες, θεωρείται " Έσοδα επόμενων χρήσεων " . Οπότε όταν βγείς απ'τον στρατό, θα κάνεις τα μαθήματα κανονικά και δε δικαιούται φράγκο!  ;)

σωστά,παραλειψη δική μου.
σπουδαζω πατρα και τελειωνω-σα και θα μπω στρατό,συνεπως μετα θα γυρισω στο σπίτι μου στην αθηνα μιας και δεν παιζει δουλεια ή κάποιου άλλου ειδους υποχρέωση στην πατρα.

οπότε θα παρω την καρτελα μου και θα φυγω,το θεμα ειναι τι γινεται με τα λεφτά,το θεωρητικά σωστο δεν ειναι ότι πρεπει να τον πληρώσω ως προς το % των μαθηματων που έχουμε κανει και να μου επιστρεψει τα υπόλοιπα?

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 20, 2012, 05:34:18 μμ »
επίσης μια ερωτηση,
ξέρετε αν ο συνηγορος του καταναλωτη έχει ωραριο ή καποια γραμμη 24ωρη?
στα τηλέφωνα του site  δεν απανταει κανείς....

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 20, 2012, 05:43:21 μμ »
Ο συνήγορος του πολίτη εννοείς...το καλύτερο θα ήταν να πας από εκεί.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 20, 2012, 05:45:42 μμ »
Ο συνήγορος του πολίτη εννοείς...το καλύτερο θα ήταν να πας από εκεί.

όχι υπαρχει ανεξαρτητη αρχή για καταναλωτικά θέματα,ο συνηγορος του πολίτη έχει να κανει νομιζω μονο με τις διαφορες μεταξυ πολιτών-κρατους/φορέων/υπηρεσιών.

θα δοκιμασω πάντως και εκεί,
ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 20, 2012, 08:59:03 μμ »
Πότε μπαίνεις φαντάρος?
Γιατί δεν πλακώνεσαι στα μαθήματα να τελειώνεις πριν μπεις?
Τι αποδεικνύει την προκαταβολή σου?

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 20, 2012, 11:44:20 μμ »
φανταρος θα μπω μάλλον σεπτεμβρη-νοεμβρη αλλα όπως και να εχει θα ξενικιασω από την πατρα για να γυρισω σπίτι μου.
δεν μπορώ να πληρωνω νοικι μονο για αυτόν.

αλλα γενικοτερα δεν ειναι δυνατη η όποια συνεργασία μαζί του καθώς είναι πολύ κοντρα χαρακτηρας από εμενα,αντι-επαγγελματίας όλη την ώρα να κοιταζει κωλους,να μιλαει στο τηλεφωνο και να μου λεει και ό,τι του κατεβει πυ θυμαται ότι τα έλεγε σε άλλους.

μεχρι που μου ειπε να παρω θεση για παρακρισμα χωρις να έχω βαλει καν όπισθεν.

συστυχως αποδειξη στα χερια μου δεν εχω γιατί το πηγα για να το βγαλω μαζί με μηχανη και απλά έχει σημειωθει στην καρτελα μου σε ένα σημειο.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 21, 2012, 08:38:56 μμ »
Kαλησπέρα,

Καταρχάς φαντάζομαι δεν έχει υπογράψει κάποιο συμφωνητικό, οπότε υπάρχουν μόνο η καρτέλα σου και οι γενικές διατάξεις του νόμου.

Επειδή μπαίνεις στρατό δεν μπορείς να συνεχίσεις λόγω ανώτερης βίας, εκτός αν το είχες προγραμματίσει οπότε γιατί να ξεκινήσεις μάθημα;

Επίσης, αυτός δεν έχει δικαίωμα να παρακρατήσει όλο το ποσό γιατί δε θα υποστεί καμία ζημία εξαιτίας της διακοπής των μαθημάτων.

Επομένως νομικά είναι υποχρεωμένος να στα επιστρέψει και θα το κάνει. Σωστά ξεκίνησες από το Συνήγορο του Καταναλωτή, στείλε μου πμ για να σε βοηθήσω με κάποιο υπόδειγμα καταγγελίας που πρέπει να στείλεις στον τύπο.

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 21, 2012, 10:18:24 μμ »
Μπορείς να τον απειλησεις ότι θα κανείς καταγγελία και στο συλλογικό όργανο των σχολών οδηγών  (εάν υπάρχει, που λογικά θα υπαρχει..) καθώς και στο υπουργείο μεταφορών που (λογικά) θα είναι η εποπτευουσα αρχή.
Φάτου τα μυαλά, του λαμόγιου.

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 22, 2012, 12:09:08 πμ »
Μπορείς να τον απειλησεις ότι θα κανείς καταγγελία και στο συλλογικό όργανο των σχολών οδηγών  (εάν υπάρχει, που λογικά θα υπαρχει..) καθώς και στο υπουργείο μεταφορών που (λογικά) θα είναι η εποπτευουσα αρχή.
Φάτου τα μυαλά, του λαμόγιου.
+1..

Φιλικά, Μάνος.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 22, 2012, 02:20:07 μμ »
Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον,

κατα δεύτερον τα μαθηματα τα ξεκινησα πέρυσι το καλοκαίρι όπου πάλι από δική του υπαιτιότητα δεν μπορεσα το καλοκαιρι να δωσω τα σηματα ενώ είχαν γίνει όλα τα μαθηματα.

όσο για το συλλογικό του όργανο,έπαιρνα από παρασκευή μεσημερι αλλά δεν το σήκωνε κανείς το τηλέφωνο.Λογικά θα μπορέσω να επικοινωνήσω από αύριο το πρωί με τον όποιο φορέα βρω και θα ξαναπερασω από εκεί για να τα κουβεντιασουμε πάλι.

αν δεν βγαλω πάλι ακρη θα προχωρησω σε επώνυμες καταγγελίες όπου μπορώ και ας καταντησω γραφικός στο τέλος,μονο  και μονο για να δω τη φατσα του όταν θα καταλαβει ότι τελικά είναι ενας ακομα "καλομαθημενος μπουλης" όπως ακριβως χαρακτηρίζει τους υπόλοιπους πατρινούς για να κανει το εφέ του.

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 23, 2012, 10:00:36 πμ »
Καλημέρα φίλε μου.Στο συγκεκριμένο θέμα δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω.
Εκείνο όμως που μπορώ να σου πω εκ πέιρας,είναι να μην ασχοληθείς καθόλου με συνήγορο του καταναλωτή,ΙΝ.ΚΑ κ.τ.λ.Είναι σκέτη κοροϊδία.Θα χάσεις το χρόνο σου και άκρη δε θα βγάλεις.Πίστεψέ με!
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις,όπως ειπώθηκε και πιο πάνω,είναι να απευθυνθείς σε αρμόδια όργανα του κλάδου του.Μόνο εκεί πιστέυω ότι θα καταφέρεις κάτι.
Πήγες κι εσύ κι έμπλεξες με μινάρα.Τί να σου κάνω; :lol: :lol: :lol: