Αποστολέας Θέμα: TAG HEUER  (Αναγνώστηκε 702167 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: TAG HEUER
« Απάντηση #1120 στις: Απρίλιος 19, 2016, 09:56:14 πμ »
Μόνο μην κάνει κανά αστείο και βάλει το TAG στο dial.......

Γιατί; Επειδή βγάζει και γυαλιά, κινητά και τσάντες; Σιγά.

Ωραίο είναι. Μάλλον.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1121 στις: Απρίλιος 19, 2016, 09:58:30 πμ »
Γιατί; Επειδή βγάζει και γυαλιά, κινητά και τσάντες; Σιγά.

Ωραίο είναι. Μάλλον.

Ούτε στα αξεσουάρ το βάζει

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1122 στις: Απρίλιος 19, 2016, 10:03:08 πμ »

Και έτος 1966 !

Μετά το 65 , το birthday watch project όλο και με πλησιάζει.........

Καλό το μάρκετιγκ από τις εταιρείες!
Καλύπτουν όλη την γκάμα των baby boomers.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1123 στις: Απρίλιος 19, 2016, 10:20:05 πμ »
Καλό το μάρκετιγκ από τις εταιρείες!
Καλύπτουν όλη την γκάμα των baby boomers.

Όσα χρόνια ασχολούμαι με τα ρολόγια, πάντα ήθελα ένα ρολόι που να έχει παραχθεί το  έτος που γεννήθηκα και να μεγαλώνουμε μαζί.

Το συγκεκριμένο ρολόι  ήταν αυτό :

Όμως το γεγονός, ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις ρολόι του 1966 σε καλή κατάσταση, οι τιμές που ξέφυγαν και οι απατεώνες που μυρίστηκαν (πολύ) χρήμα στην αγορά των βίνταζ, με έκαναν να εγκαταλείψω την ιδέα οριστικά.

Οι επανεκδόσεις που ούτως ή άλλως όλες οι εταιρείες θα έκαναν, μιας και οι ιδέες στέρεψαν, επανέφεραν το project με brand new watches αυτή την φορά.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1124 στις: Απρίλιος 19, 2016, 11:15:34 πμ »
Η ιδέα ενός birthday watch σίγουρα είναι γοητευτική.
Πιστεύω ότι αυτό προσπαθούν να πιάσουν οι εταιρείες με τα reissues, απευθυνόμενες μάλιστα και σε συγκεκριμένη γενιά.

Τελικά μάλλον αυτή είναι η καλύτερη λύση, γιατί κατά βάθος ποιός θέλει ένα σαπάκι 50+ ετών, που κανείς δεν ξέρει την ιστορία του και τις ταλαιπωρίες που έχει υποστεί.

Εδώ, παίρνουμε καινούργια με τα πλαστικά επάνω και πάλι τρελαινόμαστε.  :lens:
(για μένα μιλάω!  =)).

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1125 στις: Απρίλιος 19, 2016, 11:35:26 πμ »
Η ιδέα ενός birthday watch σίγουρα είναι γοητευτική.
Πιστεύω ότι αυτό προσπαθούν να πιάσουν οι εταιρείες με τα reissues, απευθυνόμενες μάλιστα και σε συγκεκριμένη γενιά.

Τελικά μάλλον αυτή είναι η καλύτερη λύση, γιατί κατά βάθος ποιός θέλει ένα σαπάκι 50+ ετών, που κανείς δεν ξέρει την ιστορία του και τις ταλαιπωρίες που έχει υποστεί.

Εδώ, παίρνουμε καινούργια με τα πλαστικά επάνω και πάλι τρελαινόμαστε.  :lens:
(για μένα μιλάω!  =)).

Οι επανεκδόσεις πιστεύω ότι γίνονται επειδή πολύς κόσμος γουστάρει τα βίνταζ, ανεξαρτήτως ηλικίας και όχι επειδή κάποιοι συνδυάζουν το έτος αρχικής έκδοσης  του ρολογιού με το έτος  γέννησής τους.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1126 στις: Απρίλιος 19, 2016, 12:13:39 μμ »
Και όχι μόνο. Πέρα από τα περί ορέξεως, η αισθητική έχει και κανόνες, οι οποίοι είναι διαχρονικοί. Αν κάποτε βγήκε ένα καλό σχέδιο, συνεχίζει να είναι ένα καλό σχέδιο.
Επιπλέον, η ανακύκλωση σχεδίων είναι μια φυσική κατάσταση. Πόσα διαφορετικά σχέδια μπορείς να κάνεις παίζοντας με ένα κύκλο, 12 ακτινωτά σημάδια και το χρώμα; Αν λοιπόν ταυτόχρονα θέλεις να κρατήσεις τους κανόνες αισθητικής & πρακτικότητας, τότε οι επιλογές περιορίζονται κι άλλο.
Από ένα σημείο και μετά όλες οι εναλλακτικές έχουν εξαντληθεί.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1127 στις: Απρίλιος 19, 2016, 01:43:53 μμ »

Οι επανεκδόσεις πιστεύω ότι γίνονται επειδή πολύς κόσμος γουστάρει τα βίνταζ, ανεξαρτήτως ηλικίας και όχι επειδή κάποιοι συνδυάζουν το έτος αρχικής έκδοσης  του ρολογιού με το έτος  γέννησής τους.
Πιθανόν.
Από την άλλη, δεν μπορεί κανείς και να υποθέσει ότι οι τάσεις διαμορφώνονται "τυχαία".
Είναι μάλλον αδύνατο να φαντασθούμε ότι η βίνταζ αισθητική, που προωθείται από τις εταιρείες συστηματικά και με ένταση, προορίζεται κυρίως για να συγκινήσει την ηλικιακή ομάδα 20-30.
Είναι προφανές ότι στοχεύει πρωταρχικά σε άλλη (συγκεκριμένη) γενιά, της οποίας προσπαθεί να ξυπνήσει μνήμες.

Κώστα, στο ερώτημα που βάζεις, οι συνδυασμοί με τον κύκλο, τα 12 ακτινωτά σημάδια και το χρώμα, πιστεύω ότι θεωρητικά είναι άπειροι.
Νομίζω, οι λόγοι για τους οποίους στον τομέα σχεδίασης ρολογιών δεν επικρατεί η καινοτομία αλλά η πιστή τήρηση στερεότυπων (και συντηρητικών) σχεδίων, είναι μεγάλη κουβέντα.

(υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον παλιό βιβλίο, το Manufacturing Time, που μέρος του διαβάζεται και ηλεκτρονικά, το οποίο μπορεί να συμβάλει στον σχετικό προβληματισμό - είναι must read!  ;)).

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1128 στις: Απρίλιος 19, 2016, 02:43:46 μμ »
Είναι σίγουρα μεγάλη κουβέντα.

Σπύρο το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το ξέρω, υποθέτω αναφέρεται στο ρόλο των εταιρειών και ίσως στη διαμόρφωση τάσεων...

Η παραπάνω αναφορά μου πάντως συνδέεται κυρίως με την άποψη ότι η αισθητική έχει κανόνες.

Sent from Linux smartphone
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1129 στις: Απρίλιος 23, 2016, 11:36:33 πμ »
Ημερα δοκιμών Aquaracer! Το δεξιά δεν μου άρεσε καθόλου θα έλεγα, μου φάνηκε κάτι μεταξύ ντρες και diver. Αυτό παίζει να ήταν και καινούριο μοντέλο, τα άλλα όχι. Ο χρονογράφος πολύ ωραίος, αλλα η calibre 16 (7750 ειναι; ) ήταν 2 κιλά. Επίσης στο χέρι μου δεν καθόταν καλα. Το μπλε όμως στα αριστερά ήταν όλα τα λεφτα και αξίζει κανείς να το δει απο κοντά και να το φορέσει. Η μαγκιά με τον εξωτερικό δακτύλιο και οι αλλαγές χρωμάτων στο dial απο μαύρο μέχρι ανοιχτό μπλε είναι πολύ ενδιαφέρουσες! Πολύ ελαφρύ και ανετο το μπρασελε, σίγουρα θα μπορούσε να αποτέλεσει μια όμορφη καλοκαιρινη παρέα. Με 2100 αρχικη νομιζω.

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 23, 2016, 02:34:59 μμ από Centaur »

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1130 στις: Απρίλιος 23, 2016, 02:14:07 μμ »
Κώστα
σε όλες τις φώτο, στο ρολόι που σου αρέσει, φαίνεται κάτι πάνω από το 8. μάλλον είναι στο κρύσταλλο. πρόσεξες αν είναι κάτι που βγαίνει;
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1131 στις: Απρίλιος 23, 2016, 02:18:49 μμ »
Μαλλον κάποιος πελάτης δεν άντεξε και του τρέξανε τα σάλια πάνω στο κρύσταλλο.....
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1132 στις: Απρίλιος 23, 2016, 02:29:52 μμ »
Γιάννη, ναι το είχα δει, είναι απ'το πλαστικό καλυμμα.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1133 στις: Απρίλιος 23, 2016, 02:43:48 μμ »
Ημερα δοκιμών Aquaracer! Το δεξιά δεν μου άρεσε καθόλου θα έλεγα, μου φάνηκε κάτι μεταξύ ντρες και diver....
Για τα ίδια αυτά χαρακτηριστικά λατρεύονται ρολόγια όπως το sub, που είναι divers, αλλά μπορούν να φορεθούν και για πιο καλά.
Μου κάνει εντύπωση που σου άφησε τόσο αρνητική αίσθηση, Κώστα.

Τις προάλλες έτυχε να το δω στα χέρια ενός τυπά στην ηλικία σου και μου φάνηκε πολύ ευπρόσωπο!

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1134 στις: Απρίλιος 23, 2016, 02:45:57 μμ »
Ημερα δοκιμών Aquaracer! Το δεξιά δεν μου άρεσε καθόλου θα έλεγα, μου φάνηκε κάτι μεταξύ ντρες και diver. Αυτό παίζει να ήταν και καινούριο μοντέλο, τα άλλα όχι. Ο χρονογράφος πολύ ωραίος, αλλα η calibre 16 (7750 ειναι; ) ήταν 2 κιλά. Επίσης στο χέρι μου δεν καθόταν καλα. Το μπλε όμως στα αριστερά ήταν όλα τα λεφτα και αξίζει κανείς να το δει απο κοντά και να το φορέσει. Η μαγκιά με τον εξωτερικό δακτύλιο και οι αλλαγές χρωμάτων στο dial απο μαύρο μέχρι ανοιχτό μπλε είναι πολύ ενδιαφέρουσες! Πολύ ελαφρύ και ανετο το μπρασελε, σίγουρα θα μπορούσε να αποτέλεσει μια όμορφη καλοκαιρινη παρέα. Με 2100 αρχικη νομιζω.

Και εμένα πάντως Κώστα, από αυτά τα τρία, μου αρέσει με μεγάλη διαφορά αυτό που είναι αριστερά.
Τουλάχιστον απ΄όσο βλέπω στις φωτό. Γιατί πολλές φορές η φωτογραφία από το...χέρι, απέχουν !

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1135 στις: Απρίλιος 23, 2016, 04:02:53 μμ »
Για τα ίδια αυτά χαρακτηριστικά λατρεύονται ρολόγια όπως το sub, που είναι divers, αλλά μπορούν να φορεθούν και για πιο καλά.
Μου κάνει εντύπωση που σου άφησε τόσο αρνητική αίσθηση, Κώστα.

Τις προάλλες έτυχε να το δω στα χέρια ενός τυπά στην ηλικία σου και μου φάνηκε πολύ ευπρόσωπο!

Να σκεφτείς Σπύρο, το βαλα και το βγαλα αμέσως, δεν είχα όρεξη ούτε φωτογραφία να το βγάλω στο χέρι. Τόσο μονοτονία δεν είχα ξαναδεί. Γενικά έχω αλλάξει πολλές φορές άποψη για διάφορα ρολόγια αλλα το συγκεκριμένο δεν θα το ξαναφόραγα στο άμεσο μέλλον, δεν είχε χαρακτήρα το ρολόι. Προσοχή πάντως να το δείτε απο κόντα σε όσους αρεσει γιατι όντως φαίνεται όμορφο στις φωτογραφίες.
Επίσης να τονίσω ότι μιλάω για άτομα που έχουν πάνω απο ένα ρολόι αλλιώς αλλάζουν τα πράγματα και η μονοτονία ίσως και είναι επιθυμητη.

Και εμένα πάντως Κώστα, από αυτά τα τρία, μου αρέσει με μεγάλη διαφορά αυτό που είναι αριστερά.
Τουλάχιστον απ΄όσο βλέπω στις φωτό. Γιατί πολλές φορές η φωτογραφία από το...χέρι, απέχουν !
Και για μικρούς και μεσαίου μεγέθους καρπους είναι υπεράνετο ρολόι, το συστήνω ανεπιφύλακτα τουλάχιστον να το δοκιμάσουν όσοι ψαχνονται.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 23, 2016, 04:27:34 μμ από Centaur »

Αποσυνδεδεμένος agelosSoul

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1136 στις: Απρίλιος 23, 2016, 05:10:33 μμ »

To ρολοι στα δεξια της photo ειναι περισσοτερο tag απο το αριστερο.Και τα δυο πολυ ομορφα αλλα πιστευω οτι το δεξι εχει το δικο του χαρακτηρα.Το μπλε καπου θελει να μοιασει.

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1137 στις: Απρίλιος 23, 2016, 05:31:13 μμ »
Υπάρχει μαγαζί στην Ελλάδα  που σε αφήνει να δοκιμάσεις ρολόγια χωρίς να λένε απο μέσα τους άντε δώσε το χρήμα να τελειώνουμε...εκφραζω απλά προβληματισμό για να μη βγω off  τα ρολογάκια απο πάνω με ένα ποιοτικό μπλέ rubber θα ήταν τρέλα...μπορώ να πω οτι το αριστερό μου αρέσει κι εμένα στη φωτό
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1138 στις: Απρίλιος 23, 2016, 06:06:32 μμ »
Το δεξιο μαυρο θα ηταν ισως η επιλογη μου..Στο αριστερο μπλε δεν μου καθεται καλα στο ματι ο εσωτερικος ομοκεντρος κυκλος..Το μεσαιο δεν ειναι κακο, καλουτσικο φαινεται αλλα οπως ειπωθηκε θα ηταν καλυτερα μια εκ του συνεγγυς δοκιμη!
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1139 στις: Απρίλιος 23, 2016, 06:56:16 μμ »
Να πω κάτι που ίσως θυμούνται οι παλιότεροι.

Στην Ελλάδα, την δεκαετία του 80, τα heuer πέταγαν..
Ο Βήχος είχε δουλέψει πολύ καλά την αντιπροσωπεία και την είχε φέρει ψηλά σε εκτίμηση.
Η ωμέγα τότε κοιμόταν και αν δεν ήθελες (ή δεν μπορούσες) να πας σε ρόλεξ, τα heuer ήταν μονόδρομος.

Μάλλον το έχω αναφέρει ξανά, το 1983-1984 το παρακάτω μοντέλο έκανε 300.000 δρχ. και ήταν το κορυφαίο καταδυτικό της heuer. Το sub τότε κόστιζε 700.000+ δρχ...