Φίλοι της ωρολογοποιείας σας χαιρετώ.
Θα χρειαστώ την συμβουλή σας και την γνώμη σας για άλλη μια φορά.
Καταρχήν να αναφέρω ότι προσπάθησα να βρω παρόμοιο νήμα πριν ανοίξω αυτό αλλά δεν βρήκα κάτι που να ταιριάζει .
Μπαίνω στο θέμα :
Ψάχνω ένα νέο ρολόι για την μικρή συλλογή μου με τα εξής χαρακτηριστικά :
-
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟ -
PILOT -
Non-Quartz (Eco-Drive, Solar ή Kinetic - αυτόματο δεν νομίζω να βρώ στο budget που διαθέτω, Quartz δεν με ενδιαφέρει έχω ήδη)
-
BRAND : Made in Japan κατά προτίμηση (πάλι λόγω budget)
-
BUDGET : Έως 300 Ευρώ
Αυτήν την στιγμή η συλλογή μου διαθέτει
• ένα OMEGA PO (2200.50.00, το οποίο με βοήθησε το φόρουμ να καταλήξω και το χαίρομαι σχεδόν κάθε μέρα) ,
• ένα SEIKO Premier Kinetic (SRG003P1, dressy - το αλλάζω καμιά φορά με το PO στην δουλειά ή σε βράδυνες εξόδους) ,
• 2 GARMIN με GPS για το τρέξιμο,
• 2 CASIO G-SHOCK για τα δύσκολα (βουνά, θάλασσες κλπ)
• 4-5 SWATCH στο συρτάρι (που παλιότερα ικανοποιούσαν την δίψα για νέο ρολόι ! )
• 2 fashion ρολόγια (CK, DKNY) αγορασμένα από αεροδρόμια (πάλι για να ικανοποιήσουν την δίψα για νέο ρολόι!) ….
Η συλλογή μου άρχισε να «σοβαρεύει» μετά το SEIKO και κυρίως μετά το PO.
Αυτό που συνειδητοποίησα πρόσφατα είναι ότι δεν διαθέτω ένα «σοβαρό» αναλογικό χρονογράφο όπως επίσης και έναν πιλότο (τα SWATCH δεν τα υπολογίζω).
Ο μεθ-επόμενος στόχος για αυτόματο ρολόι είναι το Longines Legend Diver (το λατρεύω σαν ρολόι, σαν όνομα, σαν ιστορία και το θεωρώ εκτός από πανέμορφο καταδυτικό και εξαιρετικό πιλότο). Θα το έπαιρνα φέτος αν μου το επέτρεπε το budget και η….εφορία… Για του χρόνου ελπίζω να τα καταφέρω.
Μέχρι τότε όμως επιστροφή στην πραγματικότητα….
Τα μοντέλα που έχω υπόψη μου είναι τα παρακάτω (με σειρά προτεραιότητας):
CITIZEN BL5250-02L (BL5251-03L) - ECO-DRIVE
SEIKO FLIGHT MASTER SSC009P2 – SOLAR
Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας για τα δύο μοντέλα που προανέφερα όσο και τις δικές σας ιδέες, προτάσεις, συμβουλές για άλλα ρολόγια (με τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν).
Θα έλεγα τέλος ότι δεσμευτικό ως προς τον τύπο του ρολογιού είναι ο χρονογράφος , γιατί πιλότο (σκέτο) θεωρώ το Longines Legend Diver που θα είναι η επόμενη αγορά. Άρα κάτι σε χρονογράφο με ενδιαφέρει περισσότερο. Ο χρονογράφος θεωρώ ότι θα χρησιμοποιηθεί σπάνια - με ενδιαφέρει περισσότερο εμφανισιακά (για χρονομέτρηση έχω άλλα ρολόγια ειδικά για αυτό το σκοπό).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας
Μιχάλης