Αποστολέας Θέμα: Ρολόι Ingersoll, πολλές απορίες.  (Αναγνώστηκε 4740 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george16

• Just Registered
    • Προφίλ
Ρολόι Ingersoll, πολλές απορίες.
« στις: Ιούνιος 03, 2012, 04:55:45 μμ »
Καλησπέρα σας και καλό καλοκαίρι.
Πριν προχωρήσω με το ερώτημά μου και χωρίς διάθεση κολακείας να δώσω τα συγχαρητήριά μου τόσο στους συντελεστές όσο και στα μέλη του παρόντος φόρουμ για τη δουλειά και συμμετοχή τους.

Δυστυχώς όμως και παρά την πληθώρα θεμάτων κυρίως λόγω της ασχετοσύνης μου αναγκάζομαι να ανοίξω δικό μου θέμα. Προ μιας εβδομάδας έλαβα ως δώρο ένα Ingersoll IN 1616 BK ή αλλιώς Ingersoll Buffalo III.

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ ωραίο ρολόι εμφανισιακά, που ''κάθεται'' εξίσου καλά και στο χέρι μου. Εδώ όμως αρχίζουν οι απορίες μου μιας και είναι το πρώτο μου αυτόματο ρολόι.

Έχει τον κινέζικο μηχανισμό ονόματι caliber 635. Από οτι διάβασα στο forum δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα αν και πολλοί έχουν τις ενστάσεις τους.

Αυτό που θα ήθελα να μάθω όσο το δυνατόν συντομότερα είναι τι είδους συντήρηση και φροντίδα θέλει ένα αυτόματο ρολόι. Επίσης αν αυτός ο μηχανισμός είναι εξ'ολοκλήρου αυτόματος ή με μπαταρία.

Τέλος αν πρόκειται για τους μηχανισμούς τους οποίους πρέπει να κουρδίζεις μερικές φορές. Η κορώνα του ακόμα και στη μέσα μέσα θέση γυρίζει γύρω γύρω και όπως φαίνεται από την πίσω πλευρά του ρολογιού κουνάει τα γρανάζια και ακούγεται ήχος κουρδίσματος.

Επειδή λοιπόν έχω χάσει την μπάλα μπορείτε να μου πείτε για τι είδους αυτόματο μηχανισμό πρόκειται..?

Υ.Γ. Επειδή είμαι σίγουρος οτι πολλές εκφράσεις και περιγραφές μου σε πολλούς από σας ακούστηκαν γελοίες παρακαλώ να είστε όσο πιο επιεικείς γίνεται... Είμαι εντελώς αδαής με όλα αυτά και ελπίζω να μάθω από εσάς έτσι ώστε να αποφύγω κινήσεις οι οποίες ίσως θα έβλαπταν το μηχανισμό και το ρολόι.

Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: Ρολόι Ingersoll, πολλές απορίες.
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 03, 2012, 08:36:56 μμ »
Καλως ηλθες στο φορουμ.  :)
Το ρολοι σου ειναι αυτοματο, πραγμα που σημαινει πως οταν το φορας, κουρδιζεται απο μονο του καθως λογω της βαρυτητας, αναλογα με τις κινησεις του χεριου σου,στρεφεται ο ροτορας που υπαρχει στο μηχανισμο και κουρδιζει το ρολοι σου. Αρα οσο το φορας, δεν χρειαζεται να το κουρδιζεις απο την κορωνα. Φορωντας το 8 ωρες περιπου φτανουμε σε μια καλη φορτιση. Αυτο σημαινει πως μπορεις να το αφησεις στην ακρη και αυτο θα λειτουργει για καποιες ωρες (30 εως 40 ε αυτα τα μοντελα). Δεν υπαρχει μπαταρια, γι αυτο και ονομαζεται ''μηχανικο''. Οι κινεζικοι μηχανισμοι που φορανε εταιριες οπως stuhrling, Laurens, Timex,ingersoll, Maurice bloom κλπ ειναι αξιοπρεπεις μηχανισμοι. Δεν εχουν καμια σχεση με το επιπεδο των ελβετικων 'η των ιαπωνικων αλλα λογικα δεν θα σου βγαλει προβληματα. Απο συντηρηση θα πρεπει να παει για σερβις (ανοιγμα μηχανης, αποσυναρμολογηση, καθαρισμα, λαδωμα, συναρμολογηση ξανα και ρυθμιση) υστερα απο 3-5 χρονια. Αυτο μπορει να το κανει η αντιπροσωπια ή ενας καλος τεχνιτης. Μιας και ειναι μηχανικο, ειναι συναρμολογημενο στο χερι και αποτελειται απο εκατονταδες κομματια, Αρα μην περιμενεις και τρομερη χρονονετρια. Η αποκλιση του μαλλον θα ειναι γυρω στα 10 δευτ/μερα. προσεχε τα δυνατα χτυπηματα και τις πτωσεις γιατι ειναι επικινδυνες για τον μηχανισμο. Καλη συνεχεια στον μαγικο κοσμο του ρολογιου!
Φιλικά, Αλέξανδρος
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος george16

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 04, 2012, 01:45:52 μμ »
Καλως ηλθες στο φορουμ.  :)
Το ρολοι σου ειναι αυτοματο, πραγμα που σημαινει πως οταν το φορας, κουρδιζεται απο μονο του καθως λογω της βαρυτητας, αναλογα με τις κινησεις του χεριου σου,στρεφεται ο ροτορας που υπαρχει στο μηχανισμο και κουρδιζει το ρολοι σου. Αρα οσο το φορας, δεν χρειαζεται να το κουρδιζεις απο την κορωνα. Φορωντας το 8 ωρες περιπου φτανουμε σε μια καλη φορτιση.

Χίλια ευχαριστώ Αλέξανδρε για την απάντησή σου! Μου έλυσες πολλές απορίες.
Άρα για να χρειαστεί να το κουρδίσω από την κορώνα πρέπει ας πούμε να μείνει αφόρετο και ακίνητο για πάνω από δύο ημέρες έτσι?
Και όταν το κάνω αυτό για πόση περίπου ώρα πρέπει να κουρδιστεί? Γιατί κάπου έχω δει οτι δεν πρέπει να στριφογυρίζουμε την κορώνα υπερβολικά πολλές φορές...

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 04, 2012, 02:51:05 μμ »
Πλεον ολα τα ρολογια εχουν συστημα που τα προστατευει απο overwinding, αρα δεν εχεις θεμα οσο και να γυρισεις την κορωνα. Οταν μεινει αφορετο και ξεκουρδιστει εντελως ρυθμισε την ωρα και γυρνα την κορωνα 20-25 φορες και μετα φορεσε το. Να ξερεις οτι οταν ενα ρολοι εχει χαμηλο αποθεμα φορτισης αρχιζει να χανει πολυ απο ακριβεια. Γι'αυτο και γυρναμε την κορωνα πανω απο 20 φορες, ωστε να παρει εμπρος ''για τα καλα''  ;)
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος george16

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 05, 2012, 12:51:32 μμ »
Ξύπνησα σήμερα και είχε σταματήσει αφού είχα να το φορέσω από την Κυριακή.
Έκανα όμως τα παραπάνω που μου είπες και όλα καλά. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά!