Μανο, πιστευω υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα μεταξυ των 2 αυτων ιστορικων προσωπων. Ο Χιτλερ ξεκινησε τον Β παγκοσμιο πολεμο, κυνηγησε και εκαψε εβραιους, ομοφυλοφυλους, σλαβους και τσιγγανους, οδηγησε την γερμανια και τον κοσμο στο απολυτο χαος. Ο σταλλιν απο την αλλη αν και σκληρος με οποιον προδιδε την ιδεολογια του κομματος, πηρε ενα κρατος απο ξυπολυτους και πεινασμενους και τους εκανε υπερδυναμη. Σαφως και δεν συμφωνω με την σκληρη εσωτερικη του πολιτικη, αλλα μην ξεχναμε οτι ο Σταλιν κερδισε τον Β παγκοσμιο πολεμο, καθως οταν η κοκκινη σημαια κυματιζε πανω απο το Ραιχσταγκ, οι αμερικανοι ηταν ακομα ΠΟΛΥ μακρια. Αρα αν σημερα ειμαστε ελευθεροι ειναι ΚΑΙ χαρη σε αυτον! Ο σταλιν δεν ξεκινησε ΠΟΤΕ κανεναν πολεμο και μετα το 1945 δεν υπηρχε ουτε ενας σοβιετικος στρατιωτης εκτος συνορων. Τελος, το γεγονος οτι παρ'ολη την αρνητικη προπαγανδα που υπηρξε για τον ΣΤΑΛΙΝ τοσο απο το εξωτερικο (Οι αμερικανοι ελεγαν οτι σκοτωσε πανω απο 2 εκατομμυρια ανθρωπους, ακομη πως τα μελη του κομματος ετρωγαν παιδια
) οσο και απο το εσωτερικο (Βλεπε ''αποσταλινοποιηση'' του Χρουστσοφ, που το μονο που καταφερε ηταν να κανει τους σοβιετικους ιμπεριαλιστες) σημερα πανω απο το 60% των ρωσων βλεπουν τον σταλιν σαν μια Θετικοτατη Φυσιογνωμια στην ιστορια της Ρωσιας. (Εξαλλου η προτομη του στο κρεμλινο ειναι μονιμως γεματη λουλουδια χεχεχε
)
Δεν θελω να δημιουργησω πολιτικες εντασεις αλλα αυτη ειναι η αποψη μου. 
Αλέξανδρε, καμία ένταση, συζήτηση κάνουμε.Εγώ δε θεωρώ μεγάλη μορφή το Στάλιν,ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα αλλά φυσικά αυτή είναι προσωπική μου άποψη.
Γενικά δεν είμαι άνθρωπος των άκρων και δε θέλω οπαδό κανενός από τους δύο που ανέφερα στη βουλή.
Ειμαστε ελευθεροι χαρη στο αιμα των ΕΛΛΗΝΩΝ που χυθηκε αφθονο στα βουνα της Ηπειρου και οχι στον Σταλιν,Τσωρτσιλ και λοιπους.
Ξέρω τι εννοείς, απλά συμφωνώ.Μή ξεχνάμε ότι ποτέ δεν είχαμε βοήθεια από χώρες σαν χώρες χωρίς να αποσκοπούν σε προσωπικό όφελος και μη γελιόμαστε, ποτέ δε θα έχουμε..
Αν και θεωρω οτι ο σεβασμος δεν επιβαλλεται αλλα κερδιζεται
..κατ εμε καλα κανανε στους δημοσιογραφους και τους φερθηκαν ετσι..αλλωστε εχουν τεραστιο μεριδιο ευθυνης για να μην πω εφαμιλλο
στην πολιτικη ζωη του τοπου και στη διαμορφωση συνειδησεων.τοσα χρονια μας πιπιλιζουν το μυαλο εχουν
θησαυρισει και καλυπτουν κλεφτες και δοσιλογους.απλα θα ηθελα αντι για παιδακια δημοσιογραφοι(που και αυτοι
του συστηματος θα γινουν καποια μερα αν οχι ακομα)να ηταν πιο μεγαλοδημοσιογραφοι εκει να
πεφτε το γελιο της αρκουδας
..
Πες τα χρυσόστομε!Άθλια συμπεριφορά από τα γομάρια της χρυσής αυγής και κατακριτέα αλλά ο κλάδος στον οποίο απευθύνθηκε δεν είναι και αδυναμία μου.Τόσα χρόνια έμαθαν να μας κατευθύνουν σα μαριονέτες να εκμεταλλέυονται τη δύναμη που έχουν βγάζοντας χρήματα απ'αυτή.Κάποια στιγμή πρέπει να μπουν στη θέση τους, για να μην πω να πληρώσουν και αυτοί..
Τονίζω ότι αυτό αναφέρεται σε μεγάλα κεφάλια των ΜΜΕ και όχι σε μικρούς υπαλλήλους που και αυτοί αποτελούν μέσο εκμετάλλευσης (βλέπε alter).
Φιλικά, Μάνος.