Αποστολέας Θέμα: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PREMIUM ΣΥΛΛΟΓΗΣ....ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΒΟΗΘΕΙΑ  (Αναγνώστηκε 17314 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PREMIUM ΣΥΛΛΟΓΗΣ....ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΒΟΗΘΕΙΑ
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 26, 2012, 12:29:47 πμ »
Γιατι τα Zenith δεν ειναι εμπορευσιμα ρολογια? Διαφωνω. Ενταξει σιγουρα δεν ειναι Rolex στο θεμα της μεταπωλησης, αλλα τo Striking ειναι μια τελεια επιλογη, εγω θα το προτιμουσα απο ενα Rolex, καθαρα προσωπικη αποψη. Ισως να μην επαιρνα ποτε μου Rolex.Εγω θα ειχα σαν επιλογες σιγουρα καποιο Zenith(βλεπε και Stratos),το Vacheron οverseas chrono,ενα ΙWC Portugese 9 days,καποιο JLC mastercompressor,σιγουρα καποιο Omega με τις καινουριες in-house μηχανες ref.8500 και 9300 και το Breitling Transocean Chrono με την Β01 μηχανη.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 26, 2012, 01:04:05 πμ »
Για τέτοια θέματα ακούστε τον Γιώργο ( konakis) και δεν θα χάσετε ;)

Το Zenith καλό-χρυσό αλλά στη μεταπώληση θα χάσει πολλά...ομοίως και εταιρείες όπως Omega, Breitling, Tag κλπ. Ένα Moon θα τα πάει καλύτερα από τον ανταγωνισσμό, όπως κι ένα Νavi κι ένα Μonaco, όχι όμως για να κερδίσεις λεφτά, απλά για να μη χάσεις πολλά...

Παλιότερα κρατούσαν και τα Cartier, τώρα όμως...

Rolex Submariner και Daytona, κάποιο basic Panerai(000-005-111-112) ή και κάποιο ψαγμένο limited είναι σίγουρες επιλογές. Από τους "τρείς" η σειρά είναι Patek-Vacheron-Audemars, πάντα βέβαια ανάλογα με το μοντέλο. Οι υπόλοιποι της "υψηλής" όπως JLC, IWC κλπ χάνουν πολλά.

Προσωπικά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα μεταπώλησης, τα παραπάνω είναι απόψεις από ανθρώπους που κανουν αυτή τη δουλειά ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 26, 2012, 06:43:00 πμ »
Για τέτοια θέματα ακούστε τον Γιώργο ( konakis) και δεν θα χάσετε ;)

Το Zenith καλό-χρυσό αλλά στη μεταπώληση θα χάσει πολλά...ομοίως και εταιρείες όπως Omega, Breitling, Tag κλπ. Ένα Moon θα τα πάει καλύτερα από τον ανταγωνισσμό, όπως κι ένα Νavi κι ένα Μonaco, όχι όμως για να κερδίσεις λεφτά, απλά για να μη χάσεις πολλά...

Παλιότερα κρατούσαν και τα Cartier, τώρα όμως...

Rolex Submariner και Daytona, κάποιο basic Panerai(000-005-111-112) ή και κάποιο ψαγμένο limited είναι σίγουρες επιλογές. Από τους "τρείς" η σειρά είναι Patek-Vacheron-Audemars, πάντα βέβαια ανάλογα με το μοντέλο. Οι υπόλοιποι της "υψηλής" όπως JLC, IWC κλπ χάνουν πολλά.

Προσωπικά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα μεταπώλησης, τα παραπάνω είναι απόψεις από ανθρώπους που κανουν αυτή τη δουλειά ;)
+1.000 απλά το παληκάρι janus βάζει ως πρώτο θέμα την "επένδυση" και όπως πολύ ωραία έγραψες zenith,Iwc,(AP;) θέλουν πολύ ειδικά και vintage κομμάτια για να κρατήσουν τιμή και αξία.
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος janus

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 26, 2012, 05:44:05 μμ »
Καταρχήν ποια θεωρείται πως είναι αυτά τα πιο ειδικά vintage?? Αντίστοιχα σε Rolex που όπως δυστυχώς ή ευτυχώς παραδεχόμαστε όλοι είναι ο ΗΓΕΤΗΣ της μεταπώλησης υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα.

Θα φέρω ώς απλό παράδειγμα το Submariner (καλά ρολόι που έχουν χρησιμοποιήσει απο τον James Bond μέχρι ειδικές εκδόσεις χαρισμένες σε ειδικές ομάδες στρατών (Comex..ktl klt))

Εκεί λοιπόν και προφανώς ΧΩΡΙΣ να μιλήσω για μοντέλα με μηχανισμούς που ΠΑΡΑΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ,θα μιλήσουμε για τα περισσότερο υποψήφια από άποψη συλλεκτικής αξίας μοντέλα τα οποία και προφανώς θα είναι τα discontinued models....

Εκεί και επαναλαμβάνω ΜΟΝΟ για το submariner έχουμε 20 μοντέλα....ΝΑΙ ΝΑΙ 20....τα οποία παραθέτω απο κάτω

A/A   SUBMARINER DISCONTINUED MODELS   YEARS IN PRODUCTION
1             6200   1955
2             6204   1953–1955
3             6205   1953–1957
4             6536   1954–1958
5                 6536/1   1957–1961
6             6538   1957–1961
7          A/6538   1957
8             5508   1958–1965
9             5510   1959
10             5512   1959–1978
11             5513   1962–1990
12             5514   1972–1978
13             5517   1972–1978
14             5513/17   1972–1978
15             1680   1965–1978
16             16800   1977–1987
17             168000   1988–1989
18             16610   1989–2010
19             14060(M - from 2002 on)   1990–2007
20             16610LV   2003–2010
Από όοολα αυτά καταλλήγουμε κάπου?? σε ποιό και γιατί???

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απρίλιος 26, 2012, 08:33:22 μμ »
Φίλε janus blue chips των ενεχυροδανειστηρίων είναι τα Rolex και το ξέρεις.
Ακόμα πιο σκληρό νόμισμα όμως είναι οι χρυσές λίρες, οπότε μήπως να το ξανασκεφτείς το θέμα?  ;D
Πέρα από την πλάκα ο τρόπος που προσεγγίζεις το θέμα ρολόι με βρίσκει εντελώς αντίθετο.
Προτείνω να χτυπήσεις ένα sub ή daytona (όποιο μοντέλο αυτών γουστάρεις περισσότερο και άσε τις vintage ανησυχίες) για να έχεις ένα all around ρολόι με μπρασελέ και ένα base panerai για να έχεις κι ένα να παίζεις με λουριά.
Με τα ρέστα πάρε λίρες αν και κανένα από τα 2 προαναφερθέντα ρολόγια δεν θα σε απογοητεύσει ενώπιον του ενεχυροδανειστή...

Αποσυνδεδεμένος janus

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 27, 2012, 01:01:20 πμ »
Φίλε janus blue chips των ενεχυροδανειστηρίων είναι τα Rolex και το ξέρεις.
Ακόμα πιο σκληρό νόμισμα όμως είναι οι χρυσές λίρες, οπότε μήπως να το ξανασκεφτείς το θέμα?  ;D
Πέρα από την πλάκα ο τρόπος που προσεγγίζεις το θέμα ρολόι με βρίσκει εντελώς αντίθετο.
Προτείνω να χτυπήσεις ένα sub ή daytona (όποιο μοντέλο αυτών γουστάρεις περισσότερο και άσε τις vintage ανησυχίες) για να έχεις ένα all around ρολόι με μπρασελέ και ένα base panerai για να έχεις κι ένα να παίζεις με λουριά.
Με τα ρέστα πάρε λίρες αν και κανένα από τα 2 προαναφερθέντα ρολόγια δεν θα σε απογοητεύσει ενώπιον του ενεχυροδανειστή...

Φιλε μου κωστα κανεις ενα λαθος.προσωπικα μιλαξω για ρολογια που μαλλον θα βαλω ελαχιστες φορες. Θα μπουν μετα την αγορα τους σε θυριδα και θα κοιμηθουν για τουλαχιστον καποια χρονια εκει...μαζι με τις οποιες λιρες εχω...(αν και στα 320 ευρω τις θεωρω πια ακριβες).
Για καθημερινα ρολογια εχω ενα omega dynamic automaic 36mm kai ena carrera chronograph. Στο thread μιλαω ξεκαθαρα για επενδυτικη συλογη και οχι για μια συνηθησμενη συλλογη που κανει ο καθενας μαζευοντας ρολογια που απλα του αρεσουν....αυτο θα το εκανε οποιοσδηποτε, απλα εγω δε θα εβρισκα νοημα εκει....ΞΕΡΩ πως αν και αντιθετος καταλαβαινεις τι λεω.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 27, 2012, 01:12:59 πμ από janus »

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απρίλιος 27, 2012, 06:48:49 πμ »
Φιλε μου κωστα κανεις ενα λαθος.προσωπικα μιλαξω για ρολογια που μαλλον θα βαλω ελαχιστες φορες. Θα μπουν μετα την αγορα τους σε θυριδα και θα κοιμηθουν για τουλαχιστον καποια χρονια εκει...μαζι με τις οποιες λιρες εχω...(αν και στα 320 ευρω τις θεωρω πια ακριβες).
Για καθημερινα ρολογια εχω ενα omega dynamic automaic 36mm kai ena carrera chronograph. Στο thread μιλαω ξεκαθαρα για επενδυτικη συλογη και οχι για μια συνηθησμενη συλλογη που κανει ο καθενας μαζευοντας ρολογια που απλα του αρεσουν....αυτο θα το εκανε οποιοσδηποτε, απλα εγω δε θα εβρισκα νοημα εκει....ΞΕΡΩ πως αν και αντιθετος καταλαβαινεις τι λεω.

Είναι λάθος επενδυτική κίνηση!
Προσωπικά πιστεύω ότι οι εποχές που ένα ρολόι μπορούσε να προσφέρει υπερκέρδος
έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Θα χρειαστείς πολύ ψάξιμο και άγχος για να βρεις κάτι που θα διατηρήσει τουλάχιστον την αξία του.
Θα στοκάρεις ένα πολύ σεβαστό ποσό αν κατάλαβα καλά που συνεπάγεται μεγάλο ρίσκο για αμφίβολη απόδοση.
Αξίζει?
Σήμερα με 283 αγοράζεις χρυσή λίρα. Μην κοιτάς την επίσημη τιμή πώλησης.
Με 283 βρίσκεις όσες θες και στην αγορά φημολογείται πολύ έντονα νέα εκτίναξη του χρυσού
(είναι τυχαίο ότι η ΤτΕ έχει να βγάλει δελτίο τιμών από 19/4?).
Μάλλον πιο ασφαλή επένδυση αγαπητέ μου...
Απ' την άλλη δικά σου τα λεφτά κι ότι θες τα κάνεις...

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απρίλιος 27, 2012, 07:10:35 πμ »
Επίσης πέρα από την όποια δυνατότητα απόδοσης κέρδους
σημαντικός παράγοντας μιας επενδυτικής κίνησης είναι κι η άμεση μεταπώληση.
Ένα καλό επενδυτικό προιόν πρέπει να μπορεί να "φύγει" ΤΩΡΑ.
Πέρα από τα rolex ποιο ρολόι μπορεί να το κάνει αυτό?
Και σε τι τιμή?
Θεωρητικά και τα patek κρατάνε τιμή και μπλα μπλα μπλα.
Για τράβα δώστο όμως σε μια δύσκολη όταν καίγεσαι να δούμε τι ψάρια πιάνει...

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Απρίλιος 27, 2012, 09:32:22 πμ »
Παιδιά καλές οι επενδυτικές συμβουλές, τα ειπαμε φτάνει. Ο ανθρωπος ζητάει κατι ξεκάθαρο. Οποιος εχει να δώσει καποια λιστα με τα ρολογια ας το κάνει. ;)

Οτι εχει συζητηθει μέχρι τώρα,

Rolex Submariner(οποιοδήποτε)
Rolex 16520
Panerai(000-005-111-112)
patek 5070
Vacheron οverseas chrono
ΙWC Portugese 9 days
Breitling Transocean Chrono (B01)
JLC mastercompressor
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 27, 2012, 10:05:36 πμ από trikat »
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος janus

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Απρίλιος 27, 2012, 04:18:33 μμ »
μιλήσαμε για sub και ακούστηκαν ίσως κάποιες ελάχιστες γνώμες. Αν είχατε να επιλέξετε ανάμεσα σε ίδιες τιμές θα πηγαίνατε σε ένα sub  ή μήπως σε ένα sea dweller??? Aλήθεια ποια η γνώμη σας για το ανωτέρο μοντέλο???

Αποσυνδεδεμένος Simon

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Απρίλιος 28, 2012, 11:55:35 πμ »
Το να γινει μια  συλλογη  απο καλα και  ακριβα  ρολογια χρειαζεται πολυς  χρονος και  πολυ χρημα.

Αποσυνδεδεμένος janus

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Απρίλιος 30, 2012, 01:35:54 μμ »
Το να γινει μια  συλλογη  απο καλα και  ακριβα  ρολογια χρειαζεται πολυς  χρονος και  πολυ χρημα.

Ο Χρόνος είναι σχετικό πραγμα αγαπητε simon..... έχω ήδη προσδιορίσει  savings για το σκοπό αυτό περίπου 10 χιλιαδες/ έτος
κόστος ρολογιού από 5-6 έως 12-13 χιλιάδες. ΗΔΗ υπάρχει cash flow  της τάξης των 19000. Θα χαρώ να ακούσω προτασή σου συγκεκριμένα.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάιος 02, 2012, 12:40:44 πμ »
Προτασεις εχεις δεχθει απο ολους μας, εσυ τωρα πρεπει να μας πεις αν συμφωνεις `η οχι με αυτες.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος janus

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μάιος 02, 2012, 04:05:29 μμ »
Οκ ας δούμε 1-1 τα ρολόγια που είχε συνοψίσει ο trikat ότι έχουν ειπωθει.

Patek 5070....εξαιρετικό ρολόι όμως με τιμές που ξεκινούν πανω απο 45000 νομίζω θα αναγκαστώ να απέχω με τα τωρινά μου οικονομικά
Daytona me Zenith einai must buy για μένα και μάλλον το πρώτο ρολόι της συλλογής καθώς το βρήκα σε εξαιρετική κατάσταση γυρνώντας στα πάσης φύσεως ενεχυροδανειστήρια στα 7500 αλλά θεωρώ πως με 6000-6500 θα το έχω.
Οverseas chrono είναι και αυτό εξαιρετικό αλλά ίσως όχι τόσο value for money εκτός αν το βρώ κοντά στα 5 ( η έρευνά μου μέχρι τώρα φτάνει στα 6200 και θεωρώ πως μπορεί να πέσει και άλλο)
Τέλος subaki ακόμα δεν έχω αποφασίσει με ποιο θα καταπιαστώ. Προς το παρόν στοχεύω 5512 αρχικά και ακόμα καλύτερα 5508...Panerai  και άλλες μάρκες ακόμα δεν έχω κάνει έρευνα αγοράς.

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μάιος 02, 2012, 04:37:09 μμ »
my2 cents
ROLEX 16610LV
ROLEX 16600 kai 16660 kai 1665
PANERAI 82 AMERIGO VESPUCCI
PAM 127
PAM 121/122
PAM 52
VACHERON OVERSEAS ''DEEP STREAM''
JAEGER LECOULTRE   ''DEEP SEA''
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος Simon

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιούλιος 05, 2012, 08:36:29 πμ »
Τελικα ξεκινησες φιλε τη  συλλογη?

Αποσυνδεδεμένος iliasg1979

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιούλιος 05, 2012, 11:10:11 πμ »
Όταν παιδάκια-μικρές ψυχούλες παιθάινουν καθημερινά επειδή δεν έχουν αν φάνε, όταν παιδιάκια λιποθυμούν γιατί δεν έχουν να φάνε, τέτοια topic αποτελούν πραγματικά πρόκληση!!!!
Φίλε janus όπως λες βάζεις και στην άκρη 10 χήνες το χρόνο, η καλύτερη επένδυση ξέρεις ποια είναι?
Να πας να δώσεις σε κανένα ίδρυμα όχι 10 χήνες αλλά μία.....μόνο μία!
Η καλύτερη επένδυση της ψυχής σου θα είναι αυτή!

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιούλιος 05, 2012, 12:50:48 μμ »
Και που ξέρεις ότι δεν έχει δώσει σε φιλανθρωπίες όχι 1.000, αλλά 50.000;
Και δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει ο καθένας από εμάς να πει σε κάποιον άλλο τι θα κάνει τα λεφτά του; Μαζί τα βγάλαμε;
Και για να ολοκληρώσω, εδώ είναι φόρουμ για ρολόγια και ο άνθρωπος μπήκε για να ρωτήσει γνώμες για ρολόγια. Ούτε για αυτοκίνητα, ούτε για ιδρύματα.

Φιλικά,

Θοδωρής.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιούλιος 06, 2012, 05:32:05 πμ »
Όταν παιδάκια-μικρές ψυχούλες παιθάινουν καθημερινά επειδή δεν έχουν αν φάνε, όταν παιδιάκια λιποθυμούν γιατί δεν έχουν να φάνε, τέτοια topic αποτελούν πραγματικά πρόκληση!!!!
Φίλε janus όπως λες βάζεις και στην άκρη 10 χήνες το χρόνο, η καλύτερη επένδυση ξέρεις ποια είναι?
Να πας να δώσεις σε κανένα ίδρυμα όχι 10 χήνες αλλά μία.....μόνο μία!
Η καλύτερη επένδυση της ψυχής σου θα είναι αυτή!
Όταν μιλάμε για παιδάκια που πεινάνε..και που έχουμε PC και ελεύθερο χρόνο για να γράφουμε για ρολόγια φαίνεται αμαρτία.
Kλείσε το PC κόψε το internet και τα λεφτά που μένουν από τη σύνδεση και το ρεύμα...ΟFF TOPIC 100%

Ένα Zenith που κρατά καλή τιμή είναι το El primero 3019 PHC του 1970+.
Τώρα τι τιμή είχε τότε και αν ανέβηκε...
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιούλιος 06, 2012, 06:26:32 πμ »
Και που ξέρεις ότι δεν έχει δώσει σε φιλανθρωπίες όχι 1.000, αλλά 50.000;
Και δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει ο καθένας από εμάς να πει σε κάποιον άλλο τι θα κάνει τα λεφτά του; Μαζί τα βγάλαμε;
Και για να ολοκληρώσω, εδώ είναι φόρουμ για ρολόγια και ο άνθρωπος μπήκε για να ρωτήσει γνώμες για ρολόγια. Ούτε για αυτοκίνητα, ούτε για ιδρύματα.

Φιλικά,

Θοδωρής.

+1
ουτε μπηκε κανεις για να δεχθει συνειδησιακες προτροπες απο αγνωστους για θεματα που δεν εχει ρωτησει.

φιλικα
(επισης) Θοδωρης
Γαυρος οπαδος....