Αποστολέας Θέμα: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PREMIUM ΣΥΛΛΟΓΗΣ....ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΒΟΗΘΕΙΑ  (Αναγνώστηκε 17312 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος janus

• 34mm case
    • Προφίλ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PREMIUM ΣΥΛΛΟΓΗΣ....ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΒΟΗΘΕΙΑ
« στις: Απρίλιος 24, 2012, 02:53:26 μμ »
Παιδιά καλησπέρα καταρχήν και χαίρομαι πολύ που σας βρίσκω. Παρακολουθώ το site πάνω από 2 χρόνια απλά πια αποφάσισα να κάνω εγγραφή και να ξεκινήσω και εγώ να γράφω τις απορίες σκέψεις μου.
Ο λόγος που σας γράφω είναι προκειμένου να με βοηθήσετε, με σκοπό να καταλλήξω στα ρολόγια τα οποία σκοπεύω να συλλέξω. Τι ακριβώς εννοώ, με ενδιαφέρει να κάνω μία συλλογή από περίπου 4-5 ρολόγια τα οποία όμως εκτός από το γεγονός ότι θα ανήκουν σε μια special κατηγορία ωρολογοποιήας θα έχουν κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά τα οποία θα την κάνουν πιο ιδιαίτερη και κυρίως θα έχουν ως σκοπό αν δεν αυξήσουν την τιμή τους, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ. Πρόκειται για συλλογή που θα είναι σχεδόν «στόχος ζωής» και απλά θα απαρτίζεται απο ρολόγια τα οποία θα έχουν  εμπορικές τιμές μέχρι το πολύ 12000 ευρώ. Σκοπεύω ΚΥΡΙΩΣ να απευθυνθώ σε αγορές μεταχειρισμένου.
Προκειμένου να κάνω πιο κατανοητό το τί θέλω να κάνω παραθέτω τα εξής παραδείγματα. Θεωρώ πως  το ROLEX Daytona S/S  είναι ένας χρονογράφος που αξίζει κάποιος ΓΕΝΙΚΑ να έχει στη συλλογή του. Π.χ με τη λογική της συλλογής μου και επειδή ΔΕ ΒΓΑΙΝΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ να πάω για το vintage του Paul Newman θεωρώ πως η σωστότερη επιλογή είναι το 16520 δλδ αυτό με το EL PRIMERO.

Με βάση αυτή τη λογική έχω καταλλήξει στα εξής 3-4 ρολόγια και «περιμένω ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ»

1.   Rolex Daytona S/S 16520 – Zenith Movement
2.   Panerai Luminor 1950 Regatta Rattrapante
3.   Audemars Piguet – Royal Oak Jumbo (απλά γιατί μια συλλογή πρέπει να έχει ένα AP μέσα
4.   IWC Portuguese Automatic (7-days reserve) επειδή απλά μου αρέσει πολύ

Έχω καταλλήξει σε αυτά αλλά αντίστοιχα θεωρώ πως ένα Patek  θα πρέπει να μπεί εμβόλημα μέσα ή πχ ενα  Zenith 10th second που το θεωρώ tomorrows classic. Θα ήθελα πολύ να σχολιάσετε τη λογική της συλλογής και τα ρολόγια που σκέφτηκα ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ να προτείνετε άλλα τα οποία ίσως δεν έχω σκεφτεί.

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PREMIUM ΣΥΛΛΟΓΗΣ....ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΒΟΗΘΕΙΑ
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 24, 2012, 03:28:00 μμ »
Αλλος ενας που ετοιμάζεται για τη δραχμή. :D
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 24, 2012, 04:00:15 μμ »
Μια χαρά επιλογές.

Σαν σκληροπυρηνικός πανερίστι θα προτιμούσα κάτι κλασσικότερο και πιο απλό από χρονογράφο. Όπως ένα 232, ένα 372, ένα 249 ή ένα 000 ή ένα 005. Όμως αν προτιμάς ένα ρεγκάττα είναι πολύ καλό.

Αποσυνδεδεμένος janus

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 24, 2012, 04:07:25 μμ »
Μια χαρά επιλογές.

Σαν σκληροπυρηνικός πανερίστι θα προτιμούσα κάτι κλασσικότερο και πιο απλό από χρονογράφο. Όπως ένα 232, ένα 372, ένα 249 ή ένα 000 ή ένα 005. Όμως αν προτιμάς ένα ρεγκάττα είναι πολύ καλό.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Τώρα φίλε Blackbird  η ρεγκάτα είναι κάτι που ΞΕΡΩ ότι ήταν limited edition  και που ξέρω ότι  η τιμή της είναι πιο πάνω από την retail price. Πρακτικά σχεδόν δε κοιτάω αν είναι το πιο όμορφο εμφανισιακά όσο το κατα πόσο παίρνει αξία, και γιαυτό το λόγο προσανατολίζομαι προς μοντέλα που ΗΔΗ έχουν κάνει ανοδική κίνηση. Πρακτικά νομίζω ότι μόνο το 249 ή το 343 RADIOMIR Regatta σαν περιορισμένη έκδοση μπορεί να μπεί και αυτό μέσα.

φίλε trikat δραχμή δε θα δούμε...απλά θα συνηθήσουμε σε λιγότερα ευρώ

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 24, 2012, 04:14:59 μμ »
Το Rolex είναι πολύ καλή επιλογή.
Το Panerai που επέλεξες, κατα την ταπεινή μου γνώμη,  δεν πιστεύω ότι είναι από τα πιο εμπορικά μοντέλα της εταιρείας. Υπάρχουν πολύ πιο "επενδυτικά" μοντέλα στη συγκεκριμένη μάρκα. Πχ, bronzo, 372,390. Από limited editions η Πανεράι, να φάνε και οι κότες. :D
Για το audemars δεν έχω γνώμη, δεν έχω ασχοληθεί.
Το IWC θα ξαφνιαζόμουν αν "πιάσει καλή απόδοση" τα επόμενα χρόνια, αν και είναι πιθανό να διατηρήσει την αξία του πάνω κάτω, ειδικά αν το πάρεις μεταχειρισμένο, σε σωστή τιμή.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 24, 2012, 04:29:44 μμ »
Πρακτικά σχεδόν δε κοιτάω αν είναι το πιο όμορφο εμφανισιακά όσο το κατα πόσο παίρνει αξία, και γιαυτό το λόγο προσανατολίζομαι προς μοντέλα που ΗΔΗ έχουν κάνει ανοδική κίνηση.

Να κάνω μια ερώτηση με το συμπάθιο... υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα στα οποία μπορείς να επενδύσεις και με μεγαλύτερες αποδόσεις... το να πάρεις ένα ρολόι καθαρά σαν επένδυση (εφόσον μπορεί να μη σου αρέσει) απλά γιατί μπορεί να πάρει αξία δεν είναι απαραίτητα ενδεικτικό premium συλλογής.

Εννοώ ότι μπορείς να πάρεις και πιο οικονομικά ρολόγια που θα "κρατήσουν" την τιμή τους όπως μερικά κλασσικά Ω πχ. Η το ωραίο Glycine Airman SST το purist που καλά κρατεί κτλ.

Εν τέλει δεν πρέπει να σου αρέσουν κιόλας τα ρολόγια που θα πάρεις? ειδικά όταν μιλάς για τέτοια λεφτά?

Με κάθε καλή διάθεση γίνεται η ερώτηση φυσικά :)

Παναγιώτης.

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 24, 2012, 04:32:42 μμ »
Τα Ap ειναι βαρια κομματια μπορει να παρει και χρονια να το πουλήσεις σε καλή τιμη. Βεβαια ολα εξαρτώνται απο την τιμή που θα το βρεις μεταχειρισμένο.
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος janus

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 24, 2012, 05:18:57 μμ »
Να κάνω μια ερώτηση με το συμπάθιο... υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα στα οποία μπορείς να επενδύσεις και με μεγαλύτερες αποδόσεις... το να πάρεις ένα ρολόι καθαρά σαν επένδυση (εφόσον μπορεί να μη σου αρέσει) απλά γιατί μπορεί να πάρει αξία δεν είναι απαραίτητα ενδεικτικό premium συλλογής.

Εννοώ ότι μπορείς να πάρεις και πιο οικονομικά ρολόγια που θα "κρατήσουν" την τιμή τους όπως μερικά κλασσικά Ω πχ. Η το ωραίο Glycine Airman SST το purist που καλά κρατεί κτλ.

Εν τέλει δεν πρέπει να σου αρέσουν κιόλας τα ρολόγια που θα πάρεις? ειδικά όταν μιλάς για τέτοια λεφτά?

Με κάθε καλή διάθεση γίνεται η ερώτηση φυσικά :)

Παναγιώτης.

Παναγιώτη σωστή η παρατηρησή σου. ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα ρολόγια πρέπει να μου αρέσουν απλά δεν είναι το μοναδικό κριτήριο. Από εκεί και πέρα ουσιαστικά η συλλογή αυτή έρχεται να αντικαταστήσει συλλογή με κάρτες baseball που είχα και εκποιήθηκε.(πουλήθηκε τμηματικά στο ebay.) Συγκεκριμένα από εκεί και με αντίστοιχο τρόπο σκέψης έχω αυτή τη στιγμή περίπου 19000 ευρώ διαθέσιμα για αγορά ρολογιών. Από εκεί και πέρα δεν είναι το καταφύγιο μου αυτή η μορφή αποθησαύρισης. Έχω χρήματα και σε ακίνητα, μετοχές, οικόπεδα, μετρητά και άλλα πάγια περιουσιακα στοιχεία. Οπότε ουσιαστικά μιλάω για "μερική αποθυσαύριση" σε κάτι που με γοητεύει όπως τα ρολόγια. Ειλικρινά θέλω να μου προτείνεται ότι θεωρείται πραγματικά άξιο προς επένδυση.

Αντίστοιχα με αφορμή το σχόλιο του trikat για δυσκολία μεταπώλησης εκτός αν το βρω μεταχειρισμένο, κάποια στιγμή σε νέο θέμα που θα ξεκινήσω θέλω να ακούσω γνώμες για την "σύγχρονη μάστιγα της κοινωνίας μας" πρακτικα.....τα ενεχυροδανειστήρια....(Frank Muller Casablanca 5850 me 2600 eurw?????)

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 24, 2012, 06:02:21 μμ »
Παναγιώτη σωστή η παρατηρησή σου. ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα ρολόγια πρέπει να μου αρέσουν απλά δεν είναι το μοναδικό κριτήριο. Από εκεί και πέρα ουσιαστικά η συλλογή αυτή έρχεται να αντικαταστήσει συλλογή με κάρτες baseball που είχα και εκποιήθηκε.(πουλήθηκε τμηματικά στο ebay.) Συγκεκριμένα από εκεί και με αντίστοιχο τρόπο σκέψης έχω αυτή τη στιγμή περίπου 19000 ευρώ διαθέσιμα για αγορά ρολογιών. Από εκεί και πέρα δεν είναι το καταφύγιο μου αυτή η μορφή αποθησαύρισης. Έχω χρήματα και σε ακίνητα, μετοχές, οικόπεδα, μετρητά και άλλα πάγια περιουσιακα στοιχεία. Οπότε ουσιαστικά μιλάω για "μερική αποθυσαύριση" σε κάτι που με γοητεύει όπως τα ρολόγια. Ειλικρινά θέλω να μου προτείνεται ότι θεωρείται πραγματικά άξιο προς επένδυση.

Αντίστοιχα με αφορμή το σχόλιο του trikat για δυσκολία μεταπώλησης εκτός αν το βρω μεταχειρισμένο, κάποια στιγμή σε νέο θέμα που θα ξεκινήσω θέλω να ακούσω γνώμες για την "σύγχρονη μάστιγα της κοινωνίας μας" πρακτικα.....τα ενεχυροδανειστήρια....(Frank Muller Casablanca 5850 me 2600 eurw?????)

Κατάλαβα τη βασική ιδέα σου. Πάντως το θέμα baseball cards και τα ρολόγια είναι και τα δύο guesswork οπότε για μένα είτε πας για κάτι "κλασσικό" που θα κρατήσει την αξία του και ίσως ανέβει λίγο (σε μεγάλο χρονικό διάστημα) είτε απλά ποντάρεις σε κάτι που ίσως κερδίσει ίσως χάσει.

Οπότε μιλάς για ομόλογα vs. χρηματιστήριο :)

Π.

Αποσυνδεδεμένος janus

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 24, 2012, 06:26:18 μμ »
Κατάλαβα τη βασική ιδέα σου. Πάντως το θέμα baseball cards και τα ρολόγια είναι και τα δύο guesswork οπότε για μένα είτε πας για κάτι "κλασσικό" που θα κρατήσει την αξία του και ίσως ανέβει λίγο (σε μεγάλο χρονικό διάστημα) είτε απλά ποντάρεις σε κάτι που ίσως κερδίσει ίσως χάσει.

Οπότε μιλάς για ομόλογα vs. χρηματιστήριο :)

Π.

ΑΚΡΙΒΩΣ  για το σταθερό πάω. ΘΕΛΩ ρολόγια με ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΝΤΟΧΗ σε θέμα τιμής στο χρόνο. Πχ το Daytona kai to Panerai έχουν εξασφαλισμένη συλλεκτική έννοια. Το IWC  νομίζω πως μπορώ να το βρω από ενεχυροδανειστήρια ή από εξωτερικό μιας και λόγω δουλειάς ταξιδεύω συχνά κάτω απο 6000. Με αυτή τη λογική προσπαθώ να βρω τις επιλογές μου...Δε μου προτείνετε όμως άλλα ρολόγια....:(:(:(

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 24, 2012, 06:50:18 μμ »
Μονο ρολεξ αν δεν θέλεις να μπλέξεις σε περίεργα μονοπάτια και να φας τα μουτρα σου. Δηλαδή μπορεις να ψάξεις για vintage συλλεκτικά κομμάτια αλλα θελει μεράκι και καποια χρονια ενασχόλησης...Παντως θα εκπλαγεις το ποσο πιο αποδοτικο ειναι ενα discontinue seiko των 120Ε απο ενα AP((penny stocks που λεμε και στις αγορές). Αυτά απο εμένα και καλή αναζήτηση.

Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος i palios

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 24, 2012, 08:38:19 μμ »
Παιδιά καλησπέρα καταρχήν και χαίρομαι πολύ που σας βρίσκω. Παρακολουθώ το site πάνω από 2 χρόνια απλά πια αποφάσισα να κάνω εγγραφή και να ξεκινήσω και εγώ να γράφω τις απορίες σκέψεις μου.
Ο λόγος που σας γράφω είναι προκειμένου να με βοηθήσετε, με σκοπό να καταλλήξω στα ρολόγια τα οποία σκοπεύω να συλλέξω. Τι ακριβώς εννοώ, με ενδιαφέρει να κάνω μία συλλογή από περίπου 4-5 ρολόγια τα οποία όμως εκτός από το γεγονός ότι θα ανήκουν σε μια special κατηγορία ωρολογοποιήας θα έχουν κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά τα οποία θα την κάνουν πιο ιδιαίτερη και κυρίως θα έχουν ως σκοπό αν δεν αυξήσουν την τιμή τους, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ. Πρόκειται για συλλογή που θα είναι σχεδόν «στόχος ζωής» και απλά θα απαρτίζεται απο ρολόγια τα οποία θα έχουν  εμπορικές τιμές μέχρι το πολύ 12000 ευρώ. Σκοπεύω ΚΥΡΙΩΣ να απευθυνθώ σε αγορές μεταχειρισμένου.
Προκειμένου να κάνω πιο κατανοητό το τί θέλω να κάνω παραθέτω τα εξής παραδείγματα. Θεωρώ πως  το ROLEX Daytona S/S  είναι ένας χρονογράφος που αξίζει κάποιος ΓΕΝΙΚΑ να έχει στη συλλογή του. Π.χ με τη λογική της συλλογής μου και επειδή ΔΕ ΒΓΑΙΝΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ να πάω για το vintage του Paul Newman θεωρώ πως η σωστότερη επιλογή είναι το 16520 δλδ αυτό με το EL PRIMERO.

Με βάση αυτή τη λογική έχω καταλλήξει στα εξής 3-4 ρολόγια και «περιμένω ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ»

1.   Rolex Daytona S/S 16520 – Zenith Movement
2.   Panerai Luminor 1950 Regatta Rattrapante
3.   Audemars Piguet – Royal Oak Jumbo (απλά γιατί μια συλλογή πρέπει να έχει ένα AP μέσα
4.   IWC Portuguese Automatic (7-days reserve) επειδή απλά μου αρέσει πολύ

Έχω καταλλήξει σε αυτά αλλά αντίστοιχα θεωρώ πως ένα Patek  θα πρέπει να μπεί εμβόλημα μέσα ή πχ ενα  Zenith 10th second που το θεωρώ tomorrows classic. Θα ήθελα πολύ να σχολιάσετε τη λογική της συλλογής και τα ρολόγια που σκέφτηκα ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ να προτείνετε άλλα τα οποία ίσως δεν έχω σκεφτεί.

Φιλε janus η απαντιση στην ερωτηση  σου νομιζω οτι δεν δυνεται ευκολα, και χωραει σε αρκετη και προσεχτικη συζητηση
οι αποψεις θα ειναι πολλες, εγω παντως δυσκολα θα σου απαντουσα.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 25, 2012, 11:09:37 πμ »
εφόσον επιλέγεις "επενδυτικά",πάρε καλύτερα κανα διαμέρισμα σε Βιέννη,Ελβετιά κλπ εκεί δεν έχει ούτε σεισμούς να φοβάσαι μην "θαφτούν" κιόλας όπως στο Ελλάντα
σοβαρά τώρα χτύπα να φοράς κανά ρεξάκι NOS 16520 ,πάρε τον Ναυτίλο τον χρονογράφο και είσαι κομπλέ,αν προτιμάς και λουριά μέχρι 44Mm case diameter τότε όπως είπε και ο φίλος b&b με ένα 005,000 είσαι ΟΚ, εφόσον τα ακουμπάς πάρε ένα Panerai pre-V τα υπόλοιπα ότι πήραν-πήραν...
αν βρεις και κανέναν που δίνει patek 5070 Yellow gold Μέχρι 35.000 ευρώ και αυτό είναι πολύ καλή λύση σε καμιά 5ετία θα ξεπερνά άνετα τα 50.000 ευρώ
τα A.P. είναι για την "πάρτυ" σου και όχι για να κερδίσεις κάτι επενδυτικά,τα ROO (όφσοράκια) κάνουν το παιχνίδι όλο....αυτά
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος janus

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 25, 2012, 11:50:44 πμ »
εφόσον επιλέγεις "επενδυτικά",πάρε καλύτερα κανα διαμέρισμα σε Βιέννη,Ελβετιά κλπ εκεί δεν έχει ούτε σεισμούς να φοβάσαι μην "θαφτούν" κιόλας όπως στο Ελλάντα
σοβαρά τώρα χτύπα να φοράς κανά ρεξάκι NOS 16520 ,πάρε τον Ναυτίλο τον χρονογράφο και είσαι κομπλέ,αν προτιμάς και λουριά μέχρι 44Mm case diameter τότε όπως είπε και ο φίλος b&b με ένα 005,000 είσαι ΟΚ, εφόσον τα ακουμπάς πάρε ένα Panerai pre-V τα υπόλοιπα ότι πήραν-πήραν...
αν βρεις και κανέναν που δίνει patek 5070 Yellow gold Μέχρι 35.000 ευρώ και αυτό είναι πολύ καλή λύση σε καμιά 5ετία θα ξεπερνά άνετα τα 50.000 ευρώ
τα A.P. είναι για την "πάρτυ" σου και όχι για να κερδίσεις κάτι επενδυτικά,τα ROO (όφσοράκια) κάνουν το παιχνίδι όλο....αυτά

Ακριβώς αυτό θέλω, 1ον σε απάντηση του φίλου i palios επιμένω οτι ΔΕΝ θέλω εύκολη απάντηση, θέλω να υπάρξει μεγάλη συζήτηση στο ώστε και εγώ να βοηθηθώ αλλα και αντίστοιχα να καταλλήξουμε σε ποια μοντέλα ειναι ηδη σχεδόν classics  και θα γίνουν σίγουρα tommorrows classic.

Κonakis,  σε ευχαριστώ για τις προτάσεις απλά θα παραθέσω και κάτι άλλο. Από την εμπειρία μου νομίζω πως ακόμα και για συλλογή με προοπτική, αν είναι δύσκολο να "φύγει" αργότερα ένα daytona των 11-12000 ευρώ είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρεις αγοραστή για χρυσό patek στα 35-50.000 (η εταιρία των πριγκιπών όπως και η Aston Martin). Αντίστοιχα ναι...τα offshore  κάνουν το παιχνίδι απλά επειδή δε μου αρέσουν καθόλου δε ξέρω αν θα έμπαινα σε λογική να πάρω κάτι που δε θα βάλω ποτέ στο καρπό μου...σίγουρα όχι για αρχή....το RO το απλό μου αρέσει όσο και ένας jumbo Ναυτιλος ή ένα Hublot Big Bang...σχεδόν ίδιο design  και απλά ονόματα θρύλοι....δλδ απλά ως must be in a collection items.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 25, 2012, 03:39:56 μμ »
αν θες jumbo τότε πάρε ένα από τα πρώτα (δεκαετία 70-80),τα άλλα έχουν πια "καθοδική" πορεία
5070 ΧΩΡΙΣ να είναι Limited έχουν παραχθεί περίπου 125 κομμάτια Παγκοσμίως ,ξεκίνησε το'98 περίπου με τιμή κοντά 5.500.000δρχ όπου και να δεις κάτω από 45Κ δύσκολα θα το βρεις πια.....
πρόσφατα μου πρότειναν jumbo στα 11Κ ,την άλλη μέρα εφόσον βγάλεις τα προστατευτικά χάνεις 2 με 3 χιλιάρικα,ΑΝ δε πας να το δώσεις (εφόσον λέμε το έχεις κανα 2 χρόνια) οι διάφοροι dealer δεν πρόκειται να σου δώσουν πάνω από 6 χιλιάρικα άντε 7 χιλιάρικα αν πάρεις κάποιο "βαρύ" στην ανταλλλαγή
για τα IWC ακόμα πιο "άσχημα" τα πράγματα,εδώ το συλλεκτικό για την αλλαγή χιλιετίας (2000) ε'ιχε περίπου 11.700 ευρώ έχουν περάσει δέκα χρόνια και η τιμή του πάνω από 8 χιλιάρικα παίζει  δεν παίζει και φαντάσου αυτός θα το έχει πάρει 6 κάτι......
για παραδειγμα: http://www.chrono24.com/de/iwc/portuguese-2000---5000-01--id1847519.htm?query=iwc+portuguese+2000&suchen=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&dosearch=true&searchexplain=true&resultview=list&SETLANG=en_DE&SETCURR=EUR&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 25, 2012, 04:20:33 μμ »
Konakis πιο πιστευεις οτι ειναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ χρονικο σενάριο για να πουλήσεις ενα 5070  στα 50κ?

EDIT, ο φίλος μας εχει 19 μονο :P
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος janus

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 25, 2012, 04:32:33 μμ »
Το θέμα είναι πως αντίστοιχα έχω 19 τώρα και προφανώς δε σκοπεύω με αυτά τα λεφτά μόνο να πάρω πάνω απο 1-2 ρολόγια. Ευτυχώς μπορώ να μαζεύω περίπου 10000 /έτος για το σκοπό αυτό (εκτός αν τα πράγματα πάνε εξαιρετικά καλά που θα μπορώ να εξοικονομίσω περισσότερα). Το θέμα μου είναι να θέσω τους στόχους, και το πότε θα έρθουν θα είναι θέμα χρόνου.
Ίσως δεν αρμόζει στη κουβέντα αυτή αλλά το 1/10th striking sec της Zenith πως το βρίσκετε?? Ξέρω πως ενώ είναι εξαιρετικά ρολόγια, δεν έχουν την εμπορική αξία που ίσως θα τους έπρεπε...Τι γνώμη έχετε για την εν λόγω μάρκα και το συγκεκριμένο ρολόι???

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 25, 2012, 06:22:02 μμ »
Σωστά γνωρίζεις, εξαιρετικο ρολοι αλλα οχι για το σκοπο που θέλεις. Παντως γενικά οι τιμές για το χομπυ ειναι υψηλές, μηπως να το κοιτάξεις επενδυτικά καποια αλλη στιγμή? Δεν ξερω πως θα ειναι η αγορά αν κατσει η κινα...Σε καθε περιπτωση imho μια καθαρα επενδυτική συλλογή διατήρησης κεφαλαίου με αυξημένo velocity εχει 3-4 ρολεξ και αλλο ενα ρολεξ. Στο forum πάντως ολα εχουν πουληθει σαν ζεστό ψωμί, ασχετως κρισης.

Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 25, 2012, 06:53:11 μμ »
Σωστά γνωρίζεις, εξαιρετικο ρολοι αλλα οχι για το σκοπο που θέλεις. Παντως γενικά οι τιμές για το χομπυ ειναι υψηλές, μηπως να το κοιτάξεις επενδυτικά καποια αλλη στιγμή? Δεν ξερω πως θα ειναι η αγορά αν κατσει η κινα...Σε καθε περιπτωση imho μια καθαρα επενδυτική συλλογή διατήρησης κεφαλαίου με αυξημένo velocity εχει 3-4 ρολεξ και αλλο ενα ρολεξ. Στο forum πάντως ολα εχουν πουληθει σαν ζεστό ψωμί, ασχετως κρισης.

what he said!

Αποσυνδεδεμένος janus

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 25, 2012, 07:10:00 μμ »

Οκ και αυτό το δέχομαι, ΠΟΙΑ ROLEX όμως???? Προφανώς ξεκίνησα με το Daytona....μετά να συνεχίσουμε με το sub green bezel???ακούω τεκμηριωμένες γνώμες....

υ.γ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΚΟΡΩΝΟΡΟΛΟΓΑ....όποιος πιστεύει αντίστοιχα άλλα μοντέλα ΩΦΕΙΛΕΙ να τα μοιραστεί στο thread...