Αποστολέας Θέμα: venus-βοήθεια!!  (Αναγνώστηκε 14168 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
venus-βοήθεια!!
« στις: Απρίλιος 21, 2008, 08:13:24 πμ »
Καλημέρα.

πριν από κάποια χρόνια ήρθε στα χέρια μου (κληρονομιά) ένα παλιό ρολόι κουρδιστό.

μπροστά στο επάνω μέρος γράφει Venus 21 rubis, λίγο πιο κάτω incabloc waterproof, και κάτω κάτω swiss made.

Στο πίσω μέρος, το καπάκι στο κέντρο έχει το έμβλημα της αφροδίτης, και περιμετρικα γράφει πάλι περίπου τα ίδια (incabloc antimagnetic, waterproof swiss made κλπ).

Το ρολόι ήταν σε καλή κατάσταση, το πήγα για service και λειτουργει άψογα. Ξέρει κανείς να μου πει που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμμένη μάρκα???   

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
Απ: venus-βοήθεια!!
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 21, 2008, 04:30:01 μμ »
Ίσως στα καταστήματα Πατσέας έχουν περισσότερες πληροφορίες μιας και και φαίνεται ότι τα πουλάνε.
Υ.Γ. Επίσημη ιστοσελίδα δεν κατάφερα να βρώ!!!!!!!!!
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 21, 2008, 05:03:51 μμ »
αγαπητε φιλε καλωσορισες κατ'αρχας
η μαρκα που αναφερεις ειναι αρκετα παλια και καλη , στην Ελλαδα δε ειδικα εχαιρε μεγαλης εκτιμησης
και ειχες και αρκετες πωλησεις ... θα δεις αρκετους ηλικιωμενους να εχουν ρολογια της
δυστυχως με την κριση των quartz δεν πηγε καλα και εκλεισε
πλην ομως ειχα μαθει οτι ανοιξε ξανα και μαλιστα ανηκε σε ελληνες ?
μηχανισμοι της εχουν αγορασθει σαν πατεντα απο την κινεζικη sea gull και συνεχιζουν να κυκλοφορουν
με μεγαλη επιτυχια

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 21, 2008, 10:20:49 μμ »
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις....  κι εγώ που το έχω ψάξει δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι.

Θα προσπαθήσω να ποστάρω κάποια στιγμή και μερικές φωτό από το ρολόι μήπως και.... ;D

Αποσυνδεδεμένος dorian1

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 15, 2008, 12:18:37 πμ »
αγαπητε georges,απο οσα γνωριζω η εταιρια venus ηταν θυγατρικη της καλης εταιριας (οικοτεχνειας) schwarz etienne ιδρυθεισας το 1902 στο La Chaux de Fonds.H schwarz etienne υπαρχει ακομα κ εχει αγοραστει προ 15ετιας απο τη γερμανικη εταιρια wilhelm.Εχει καλης ποιοτητας ρολογια μεταξυ των οποιων tourbillon κ perpetual calendar.H venus πουλησε καλα στην Ελλαδα τις δεκαετιες 50 κ 60.Την ειχε καποιος Πιωκος κ ηταν ρολογια καλης ποιοτητος κ προσιτης τιμης.Εβγαζε συν τοις αλλοις κ χρονογραφους ως επισης κ το περιφημο routemaster date με 41(!) ρουμπινια.Οπως μας πληροφορει το site της εταιριας  κατοχοι venus υπηρξαν ο προεδρος της ΕΣΣΔ Μπρεζνιεφ,η ηθοποιος Jane Mansfield κ εφοδιαζε με μηχανισμους τις εταιριες Dunhill,Channel κ Jaguar(του πατερα μου λειτουργει απο το 55 κ βαζει τα γυαλια οσον αφορα στην ακριβεια σε καινουργιους χρονογραφους που τους εχω χρυσοπληρωσει!Οπου φορεθει κλεβει τις εντυπωσεις!)Πουληθηκε σαν επωνυμια σε εταιρια ελληνικων συμφεροντων κ τωρα τα εχει ο Πατσεας.Δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με την (επισης αξιολογη)εταιρια μηχανισμων ebauches venus S.A. με εδρα το Μoutier (γερμανιστι Μunster) ιδρυθεισα το 1924 κ αυτο διοτι ο ελβετικος νομος του 1860 που καθοριζε το trade mark διαχωριζε τις ωρολογοποιιες απο τις εταιριες που φτιαχνουν μονο μηχανισμους!Η τελευταια τωρα ανηκει σε εταιρια κινεζικων συμφεροντων.Παρακαλω κ γω οποιος γνωριζει κατι αλλο για τα παλια oμορφα venus που μας γεμιζουν νοσταλγια ας μας βοηθησει!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 15, 2008, 09:36:25 πμ »
Πολύ ενδιαφέροντα!
Δεν ήξερα ότι ο Πατσέας έχει τη Venus. Και αυτά που κυκλοφορούν είναι made in Patseas ή τα made in China;

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 15, 2008, 10:09:36 πμ »
dorian1 μπραβο σου για την κατατοπιστικωτατη απαντηση σου
ομολογω οτι παρολο που ειχα ασχοληθει και εγω αρκετα δεν τα ηξερα ολα -βασικα δεν ηξερα οτι η εταιρεια των μηχανισμων ηταν αλλη απο των ετοιμων ρολογιων -
ναι το ειχα γραψει και εγω οτι τωρα τα ρολογια τα εχει ελληνικη εταιρεια -Πατσεας-
οσον αφορα τους μηχανισμους τα εχουν παρει οι κινεζοι της sea gull και κανουν πολυ καλη δουλεια με αυτους τους μηχανισμους που τους συνεχιζουν
τελος δεν ξερω αν τα ρολογια τα τωρινα εχουν κινεζικους μηχανισμους η οχι
α.. ποσταρες μας φωτο του ρολογιου του πατερα σου  :)

Αποσυνδεδεμένος dorian1

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 15, 2008, 10:18:27 μμ »
τα venus της schwarz etienne ειχαν στο καντραν τη venus de milo (αφροδιτη της μηλου) η το συμβολο της αφροδιτης (κυκλος με σταυρο απο κατω) η/και τη λεξη venus με προεκταση της δεξιας γραμμης του v πανω απο τα υπολοιπα 4 γραμματα.Η αλλη εταιρια που εβγαζε μονο μηχανες ειχε ενα πεντακτινο αστερι αναποδο χαραγμενο στη μηχανη το οποιο δεν προκειται να το δουμε σε καντραν γιατι πολυ απλα δεν εβγαζε ολοκληρα ρολογια.Θα το δουμε ομως να κοσμει μηχανες σοβαρων ρολογιων (πχ breitling).Aυτα μεχρι τελη δεκαετιας 60 κ κατακλυσμου αγορας απο quartz.Tωρα με την παγκοσμοιοποιηση κλπ γιναν ολοι μαλια κουβαρια εκει πανω κ εχει χαθει η μπαλα!Ο Πατσεας απο οτι ξερω τα διαθετει δεν ξερω αν εχει αγορασει κ την επιχειρηση κ δεν ξερω τι στο καλο μηχανες φορανε αυτα τα venus τωρα αν δεν τις δουμε απο κοντα.Περσι παντως οπως ανεβαινα την πανεπιστημιου προς συνταγμα σε μια βιτρινα αριστερα περιπου στο νουμερο 40 ειδα μερικα στην προθηκη.Μπηκα μεσα ρωτησα μερικα μαλον δυσκολα πραγματα για την πωλητρια η οποια με κοιταξε λες κ ημουν ουφο,ρωτησα κ αν υπαρχει site,απελπιστηκα κ εφυγα.Ηταν πολυ ομορφα παντως με ημερολογια,φασεις φεγγαριου κλπ.Μου θυμισαν Oris.Παιδια αν γνωριζει καποιος κατι ας μας βοηθησει!

Αποσυνδεδεμένος NikosX

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 18, 2008, 09:59:51 πμ »
Dorian, πολύ χρήσιμη η αναδρομή σου. Μπράβο!
Εχω κι εγώ ένα κληρονομικό Venus δεκαετίας 60-70, κι ένα ο πατέρας μου πολύ παλαιότερο.
Ηταν εξαιρετικά δημοφιλή στην Ελλάδα, έως την έλευση Seiko και quartz.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 08, 2009, 06:40:09 μμ »
και μερικές φωτογραφίες του venus μετά την "ανάστασή του" δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες πριν....

ξέρω επίσης οτι άργησα...αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ :)

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 08, 2009, 09:56:59 μμ »
Μαγεία !
Από χρόνους πως πάει, αν και θέλει 2-4 εβδομάδες να "στρώσουν" τα λαδάκια του ... ;D

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 08, 2009, 10:10:57 μμ »
Μαγεία !
Από χρόνους πως πάει, αν και θέλει 2-4 εβδομάδες να "στρώσουν" τα λαδάκια του ... ;D

Φιλικά Στέφανος.

Από χρόνους δεν ξέρω ακόμα, αλλά από ότι είπε ο μάστορας, η μηχανή του ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, οπότε με ένα καλό ρύθμισμα θα είναι μια χαρά. Πάντως να σου πω την αλήθεια, δεν με πολυενδιαφέρει κιόλας...Το "ανέστησα" για συναισθηματικούς λόγους (το ρολόϊ του παπού μου)

Το καλό είναι οτι πριν κανα τρίμηνο βρήκα το πρώτο ρολόϊ του πατέρα μου (arsa) δυστυχώς όμως σε άθλια κατάσταση. Η μηχανή δουλεύει ακόμα, αλλά το καντραν και η κάσα θέλουν πέταμα. Είμαστε σε αναζήτηση μοσχευμάτων με τον μάστορα, οπότε θα πάρει χρόνο.....προς το παρόν μου επιδιορθώνει ένα χρονόμετρο HEUER..... ;D

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 08, 2009, 10:25:50 μμ »
georges ωραιοτατο εγινε το venus
και arsa εχω και εγω ενα τσεπης του πεθερου μου και παει μια χαρα 
πηρες φορα στα vintage βλεπω  ;D

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 08, 2009, 10:33:31 μμ »
Από χρόνους δεν ξέρω ακόμα, αλλά από ότι είπε ο μάστορας, η μηχανή του ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, οπότε με ένα καλό ρύθμισμα θα είναι μια χαρά. Πάντως να σου πω την αλήθεια, δεν με πολυενδιαφέρει κιόλας...Το "ανέστησα" για συναισθηματικούς λόγους (το ρολόϊ του παπού μου)

.........
Δέν ρωτάω για να δω την ακρίβειά του τώρα, αλλά να δω τις μηχανές της εποχείς εκείνης,
τι επιδόσεις είχαν (+15 με +20 ή +30/day) ?

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 08, 2009, 11:33:15 μμ »
georges ωραιοτατο εγινε το venus
και arsa εχω και εγω ενα τσεπης του πεθερου μου και παει μια χαρα 
πηρες φορα στα vintage βλεπω  ;D

Σ'ευχαριστώ Megale....φόρα πήρα γενικώς αλλά πρέπει να την κόψω λίγο γιατί δεν ξέρω που θα με βγάλει..... ;D

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 08, 2009, 11:34:56 μμ »
Δέν ρωτάω για να δω την ακρίβειά του τώρα, αλλά να δω τις μηχανές της εποχείς εκείνης,
τι επιδόσεις είχαν (+15 με +20 ή +30/day) ?

Φιλικά Στέφανος.

Στέφανε το έχω ήδη κανα μήνα στα χέρια μου οπότε προς το τέλος του μήνα θα το μετρήσω και θα σου πω....

Αυτό που με τρώει εμένα είναι να δω αν το velatura θα έχει την ακρίβεια του premier ;)

Φιλικά Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος omega72

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 19, 2012, 05:07:39 μμ »
Καλησπέρα,
Γνωριζει κάποιος που θα μπορουσα να δώσω ενα Venus για service, καθαρισμο κασας και καντραν? Ευχαριστώ.