Αποστολέας Θέμα: Το "Μικρόβιο" ξαναχτυπά (και μάλλον μου μυρίζεται αγορά) :-)  (Αναγνώστηκε 7243 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος The_Jackal

• 38mm case
    • Προφίλ
Λοιπόν κυρίες και κύριοι συμφορουμίτες. Έχω εδώ και λίγο καιρό που το παιδεύω το θέμα. Βλέπετε γιατί λίγο ψάχνοντας έπεσε το μάτι μου στα ρωσικά ρολόγια, λίγο ανακάλυψα και άλλες μάρκες, που δεν τις είχα ξανακούσει είναι η αλήθεια μερικές, τέλος πάντων έχω πέσει σε έναν ατέρμονα βρόγχο σκεπτόμενος διάφορα. Παραθέτω τις σκέψεις μου φωναχτά παρακάτω ακούγοντας και τις δικές σας γνώμες.

Εν αρχή ήτο το ρώσικο Στρέλλα. Με αρκετή ιστορία στην πλάτη του, μιας και είμαι και φαν του διαστήματος, ομολογώ ότι μου άρεσε. Βέβαια έρχεται σε ένα σωρό "παραλλαγές"  
http://www.strela-watch.de/strela-watches/cosmos-lab3133/ αλλά και σε διαστάσεις (αλλού είδα 38, αλλού 40 και αλλού και 42) που πλέον δεν ξέρω ποιο μου αρέσει και γιατι  :) :) :).

Εν συνεχεία ψάχνοντας μου άρεσαν τα παρακάτω, που ως δια μαγείας φέρουν στην θύμηση και μια νότα από Breitling Navitimer (μελλοντικός στόχος για το 20ΧΧ). Καλά, παρεμπιπτόντως βλέποντας και τις φωτογραφίες του bost με το ίδιο ρολόι σε άσπρο πάντως απλά ξετρελαίνομαι.

Εν συνεχεία έπεσε το μάτι μου σε αυτό το: Magrette Regattare Chronograph

Κάτι που μάλλον δεν ανάφερα είναι ότι και τα 3 είναι κουρδιστά (τυχαίο, δεν νομίζω). Βέβαια έχω τις επιφυλάξεις μου μιας και δεν είχα κουρδιστό ξανά και με ανησυχεί και από το γεγονός του κατά πόσο καταπονεί το κούρδισμα τον μηχανισμό για την μελλοντική ικανότητα του power reserve (χαλάρωμα και τέντωμα του ελατηρίου κατά το κούρδισμα μπορεί να επιφέρει μείωση της διάρκειας ζωής, δεν ξέρω πως να το εξηγήσω ακριβώς οπότε το είπα όπως το σκέφτομαι) αλλά και η γενική χρονομετρία του ρολογιού (χάνει 20, 30, 40, το μέτρημα γενικά και αυτό και ο ιδιοκτήτης του άλλο τόσο  ;D  ;D  ;D).

Από την άλλη, μετά από ε-μαιλ με την κ. Ιρίνα Μαγιερ από το Vostok Watches μου είπε ότι πλέον οι ρώσικοι μηχανισμοί άρχισαν να γίνονται δυσεύρετοι μιας και τον Δεκέμβρη του 2011 έκλεισε το τελευταίο εργοστάσιο στην Ρωσία που έφτιαχνε τους μηχανισμούς γνωστή και ως MakTime. Οπότε εμμέσως πλην σαφώς είπε καλά κάνω και σκέφτομαι τα ρώσικα τώρα πριν ανέβουν και άλλο οι τιμές. Και να που είχε δίκιο. Καλά καλά 2 μέρες δεν πέρασαν και να σου οι αυξήσεις στα Στρέλλα στο σαιτ τους  ::) ::) http://www.vostok-watches.com/.

Αυτά τα ολίγα. Εύχομαι να μην σας κούρασα, μιας και δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Οιαδήποτε σχόλιον δεκτόν.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 26, 2012, 11:55:16 μμ από The_Jackal »

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Το "Μικρόβιο" ξαναχτυπά (και μάλλον μου μυρίζεται αγορά) :-)
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 27, 2012, 12:03:56 πμ »
Μην σε απασχολεί καθόλου το κουρδιστό ρολόι.
Χρόνια και χρόνια μόνο κουρδιστά είχαν και το πιο σημαντικό τα κουρδιστά δουλεύουν ακόμα και σήμερα (πχ το 100+ χρονών CORTEBERT του παππού μου που δουλεύει "ρολόι"!!!!!
Ακρίβεια χρονομέτρησης ίδια και καλύτερη από τα αυτόματα (μην ξεχνάμε ότι τα ρολόγια ακριβείας για αστρονομικές παρατηρήσεις ήταν κουρδιστά)!

Προχώρα άφοβα στην αγορά κουρδιστού και θα με θυμηθείς καθώς μπάινεις σε έναν άλλο κόσμο.
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 27, 2012, 12:09:37 πμ »
......
Ακρίβεια χρονομέτρησης ίδια και καλύτερη από τα αυτόματα (μην ξεχνάμε ότι τα ρολόγια ακριβείας για αστρονομικές παρατηρήσεις ήταν κουρδιστά)!
....

Να και κάτι καινούργιο που δεν ήξερα για σήμερα. Κάθε μέρα όλο και κάτι μαθαίνω. Ευχαριστώ για την πληροφορία Charilae .

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 27, 2012, 12:12:59 πμ »
Φυσικά με την έλευση των quartz δεν ξανατέθηκε θέμα ακρίβειας αλλά λίγα είναι τα quartz που θα δουλεύουν μετά από 50 - 100 χρόνια (που να βρίσκεις και μπαταρίες - αν θα υπάρχουν μπαταρίες τότε!!!!).
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 27, 2012, 12:14:17 πμ »
Καλησπέρα φίλε μου!Και εγώ σκεφτόμουν πριν λίγο καιρό για κάποιο ρώσσικο κομμάτι.
Μάλιστα είχα στο μυαλό μου κάποιο strela με λευκό ή κρεμ καντράν.Όμορφα, με ιστορία, κάπως νοσταλγικά θα έλεγα..
Ο λόγος που δεν προέβησα στην αγορά μάλλον οι διχογνωμίες όσο αφορά την αξιοπιστία των μηχανισμών τους, όχι αυτού καθ'αυτού του 3133 αλλά των διαφορετικών παρτίδων και του σε πολλές περιπτώσεις ελλιπούς ελέγχου.Οι φίλοι Γιάννης, Ηλίας και Στέργιος πάντως που είχαν στην κατοχής τους θυμάμαι δεν είχαν κάποιο πρόβλημα.
Τέλος, αν το αποφάσιζα το σίγουρο είναι ότι θα επέλεγα χρονογράφο κουρδιστό, με ρώσσικη καρδιά (δε μου αρέσουν τα μπασταρδέματα με eta) και μάλλον 40άρι παρόλο που προτιμώ μεγαλύτερα ρολόγια λόγω του vintage χαρακτήρα του..

Φιλικά, Μάνος.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 27, 2012, 12:20:33 πμ »
Το δικό μου CTRELA ήταν αξιοπρεπέστατο, του φίλου director αντίθετα, βιαζόταν τόσο πολύ που το έλεγε Bαλερί Μπορζώφ  :dielaughing:

Για μένα το Ctrela αξίζει ως αγορά, σαν σχέδιο είναι χαρακτηριστικό και όμορφο και σαν μοντέλο ιστορικό...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 27, 2012, 07:37:06 πμ »
Ωραίο και το Magrette αλλά προσωπικά θα επέλεγα το Strella στα 44mm.Πολύ ωραίο ρολόϊ,με ιστορία και για να είμαι ειλικρινής το έχω βάλει στο μάτι εδώ και πολύ καιρό.Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να το πάρω.
Τα ρολόγια αυτά παράγονται πλέον απο τη Volmax http://www.russianwatchguide.com/volmax Εδώ μπορείς να βρείς πολλές πληροφορίες για τα Ρώσσικα ρολόγια καθώς και για τα site απο τα οποία μπορείς να τα προμηθευτείς.Πριν λίγο καιρό που ήμουν στο τσακ να το αγοράσω το είχα βρει εδώ http://www.ruwatch.de/ στα 575,00€.Τα 700,00€ μου φαίνονται πάρα πολλά για Strella.Άν είναι έτσι το παίρνεις και απο τον Βήχο.

"Το 1965 ο Alexei Leonov φόρεσε το μοντέλο “STRELA” στον πρώτο περίπατο ανθρώπου στο διάστημα, ενώ το 1995 ο χρονογράφος POLJOT 3133 έσπασε το ρεκόρ μεγαλύτερης παραμονής στο διάστημα στον καρπό του Valeri Poljakov.
Τα ρολόγια POLJOT φοριούνται ακόμη και σήμερα από τους αξιωματικούς του ρωσικού στρατού και τους ρώσους κοσμοναύτες, οι οποίοι ακολουθούν την παράδοση των παλαιοτέρων συντρόφων τους.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, μια νέα εταιρεία αναδύεται: η VOLMAX που αποτελείται από νέους δυναμικούς επαγγελματίες που προέρχονται από το εργοστάσιο της  POLJOT. Η VOLMAX κληρονομεί τις εμπορικές ονομασίες των παλαιών ρολογίων (ΑVIATOR  -  BURAN -  STURMANSKIE) παράγει συνεχώς νέα μοντέλα με αυτές τις ονομασίες. Η σειράΑVIATOR αποτελέιται από αυθεντικά αεροπορικά ρολόγια, η σειρά STURMANSKIE από στρατιωτικά ρολόγια με αναφορές στα διαστημικά ταξίδια και η σειρά BURAN αποτελείται από πιο κλασικά μοντέλα, πολλά από τα οποία μοιάζουν με έργα τέχνης.
Η VOLMAX διατηρώντας όλα τα προτερήματα των παραδοσιακών μοντέλων και ιδιαίτερα τους ακριβείς και δοκιμασμένους μηχανισμούς της POLJOT, σχεδιάζει και κατασκευάζει ρολόγια με τα πιο σύγχρονα και ποιοτικά υλικά με την πλέον μοντέρνα εμφάνιση. Όλα τα μοντέλα συναρμολογούνται στη Μόσχα, ενώ ταυτόχρονα ακολουθούν τα ευρωπαϊκά στάνταρ ποιότητας.
Οι κλασικές τους γραμμές, οι ευανάγνωστες φωτεινές ενδείξεις, το μεγάλο μέγεθος και οι πρωτότυπες σχεδιαστικές πινελιές, καθώς και το γεγονός ότι όλα τα μοντέλα κυκλοφορούν σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό κομματιών, κάνουν τα ρολόγια ΑVIATOR  -  BURAN -  STURMANSKIE πολύτιμα και μοναδικά για κάθε λάτρη μηχανικών ρολογιών.
Η VOLMAX συνεχίζοντας την παράδοση του 1ου Εργοστασίου Ωρολογοποιίας συνεργάζεται με τη Διαστημική Υπηρεσία της Ρωσίας και τα νέα μοντέλα των ωρολογίων της ταξιδεύουν στο Διάστημα. Ο κοσμοναύτης Yuri Shargin ταξίδεψε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2003 φορώντας στο χέρι του έναν χρονογράφο STURMANSKIE με μηχανισμό POLJOT, που κυκλοφόρησε το 2001 προς τιμήν του Yuri Gagarin και της πρώτης πτήσης του ανθρώπου στο Διάστημα.
Η VOLMAX ανέλαβε επίσημος χορηγός της Ρωσικής ακροβατικής ομάδας ‘SWIFTS’ (Χελιδόνια) που ιδρύθηκε το 1991 και έκτοτε κάνει πάνω από 50 επιδείξεις το χρόνο με αεροπλάνα MIG-29. Η εταιρία πήρε την πρωτοβουλία να υποστηρίξει αυτή την μοναδική ομάδα και να προσπαθήσει να αναστήσει την πλούσια αεροπορική παράδοση της Ρωσίας. Για την 15 επέτειο ίδρυσης της ομάδας κάθε πιλότος έλαβε ως δώρο ένα σύγχρονο και αυθεντικό ρολόι AVIATOR, αλλά και το σήμα της μάρκας στολίζει πλέον τις στολές και τα αεροπλάνα MIG-29 της ακροβατικής ομάδας.

Από το 2007 η εταιρεία VOLMAX αρχίζει μια στενή συνεργασία με το ελβετικό εργοστάσιο ΕΤΑ. Έτσι σε μερικά από τα μοντέλα AVIATOR τοποθετούνται μηχανισμοί ΕΤΑ 2824, 2671, 2834-2. Την ίδια χρονιά ιδρύεται μια θυγατρική εταιρεία της VOLMAX στην Ελβετία με σκοπό από το 2008 να αρχίσει η παραγωγή μιας πολυτελούς σειράς BURAN Swiss Made."

Αποσυνδεδεμένος bost

• 46mm case
  • Risk-Care-Dream-Expext
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 27, 2012, 07:40:16 πμ »
Φίλε Βίκτωρα Καλημέρα!
καλά εμείς το έχουμε αναλύσει αυτό το θέμα και μπορώ να σου πω με σιγουριά πλέον, προχώρα με τα 1000 και δεν θα το μετανιώσεις! Εμένα είναι η Ρουσλάνο μου μετά απο καθημερινό κρικι κρικι στο +8 και πέφτει  ;) και μην σε νοιάζει γιατί το να κάνεις ρύθμιση στην 3133 απο ότι έμαθα απο φίλο με strela ειναι πολύ εύκολο! Του φίλου και λατρεμένου γείτονα Kosdome6 είναι στο +2 την Εβδομάδα! οπότε μην σε σκιάζει φοβέρα καμιά  ;D Τώρα τι να πάρεις? Μα τι άλλο απο όλα αυτά που ανέβασες...
με 10000000000000 όμως! Είναι μακράν το ομορφότερο όλων! Δεν θα το μετανιώσεις ΠΟΤΕ και θα το εχεις για ΠΑΝΤΑ!(οχι το 44 για μένα το Strela...αλλα το κλασσικό της μαμάς Poljot!)

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 27, 2012, 12:13:14 μμ »
Αλέξανδρε καλά τα λές. Όντως εμείς το αναλύσαμε το θεματάκι λίγο περισσότερο πριν από τους άλλους σήμερα. Παρόλα ταύτα ακόμα παίρνω ιδέες μιας και ρώσικα υπάρχουν πολλά. Και ευτυχώς έχω καταλήξει σε 2 γυναικεία ονόματα, Στρέλα και Ρουσλάνα με τις παραλλαγές τους και τις διαφορετικές παραλλαγές τους το καθένα. Και για να μην οργιάζω μόνος, δεν κάνει, σκεφτείτε και αναβάθμιση του 3133 με τον διακοσμημένο 31659 με χρυσή επίστρωση και ανοικτά "οπίσθια" κάσας σε αυτό το Στρέλα http://www.strela-watch.de/strela-watches/civil-cym3133/.

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 27, 2012, 12:19:37 μμ »
Υπερβολικά μικρό όμως.Δε σε ενοχλεί αυτό;Άν όχι,τότε προχώρα.Είναι κι αυτό πολύ όμορφο.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 27, 2012, 12:29:33 μμ »
Υπερβολικά μικρό όμως.Δε σε ενοχλεί αυτό;Άν όχι,τότε προχώρα.Είναι κι αυτό πολύ όμορφο.

Jim, αυτό για τα 38mm διάμετρο όντως με βάζει σε σκέψεις. Θα δοκιμάσω το παλιό ρολόι του παππού μου που βρήκα πρόσφατα και μάλλον είναι σε εκείνη την διάμετρο κοντά και θα δω τι σημαίνει το μέγεθος αυτό στο χέρι. Και η αλήθεια είναι το ότι η κάσα του Poljot Blue Angels ή του Ruslan είναι λίγο πιο γεμάτη παρόλο 40μμ (+).

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 27, 2012, 04:11:33 μμ »
Καλησπέρα!
Αναφορικά με αυτό που έγραψε ο "The_Jackal" στην αρχή του νήματος, ότι δηλαδή θα γίνουν σπάνιες οι ρωσικές μηχανές επειδή έκλεισε το εργοστάσιο σας παραθέτω την απάντηση του Julian Kampmann.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Dear Harry,

thank you for your email!
Yes, the factory of Poljot has closed some time ago already - but several
other companies like Strela, Moscow Classic or Wostok still produce
watches...

Best wishes and nice greetings, Julian

---------------------------------------
    www.Poljot24.de
---------------------------------------

Uhrenvertrieb Julian Kampmann
Linprunstr. 47
D-80335 München
Germany

Tel. +49 89 / 330 797 63
Fax  +49 89 / 330 797 59

email: Kampmann@Poljot24.de
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Νομίζω ότι πρέπει να το ψάξουμε το θέμα λίγο περισσότερο (ειδικά όσοι σκέφτονται αγορά Ρώσικης μηχανής)!!!!
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 27, 2012, 08:58:24 μμ »

Όντως είναι πολύ μικρό...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 28, 2012, 07:10:15 μμ »
Για τη Strela στα 44mm μπορείς να κοιτάξεις κι εδώ http://www.buran01.com/poljot-chrono-strela-44mm-creme-p-944.html
Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά αλλά νομίζω ότι είναι αξιόπιστο site και η τιμή του λογική.