Αποστολέας Θέμα: Αγορά βίνταζ ΩΜΕΓΑ.  (Αναγνώστηκε 5367 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
Αγορά βίνταζ ΩΜΕΓΑ.
« στις: Μάρτιος 14, 2012, 12:51:26 πμ »
Αντιγράφω το ποστ μου από το έτερο φόρουμ, μια και εκεί δεν πήρα απάντηση, μήπως εδώ έχω καλύτερη τύχη...

Ψάχνοντας χθες αργά το βράδυ λοιπόν στο e-bay, πέτυχα έναν πωλητή από Ταϊλάνδη, ο οποίος έχει μια απίστευτη ποσότητα από παλαιά ρολόγια, δεκαετίας από '50 έως και '80 και από αρκετές μάρκες.
Μεταξύ αυτών ξεχώρισα αυτό.
Μου φάνηκε πολύ καλή ευκαιρία να αποκτήσω ένα ρολόι από μια τόσο καλή εταιρία (και μάλιστα ένα παλιό της κομμάτι) και σε τέτοια τιμή, την οποία εγώ βρήκα καλή και σε αρκετά καλή - απ' ότι φαίνεται - κατάσταση.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω τους ποιο έμπειρους στο θέμα των παλαιών ρολογιών είναι κατά πόσο :
1) Η τιμή είναι όντως καλή όπως λέω εγώ (δεδομένης και της κατάστασης του ρολογιού) και σε τι κατάσταση φαίνεται να είναι το ρολόι.
2) Δεδομένης και της βαθμολογίας του πωλητή, να υποθέσω ότι όντως πρόκειται για αυθεντικό ρολόι?
3) Ένα τέτοιο ρολόι, τι πιθανότητες έχει, με καθημερινή (αλλά προσεκτική χρήση) να αντέξει ακόμα ας πούμε 15 χρόνια? (άντε και με μια λογική συντήρηση - λογική εννοώ να μην κάνει μια συντήρηση όσο το ρολόι-).
4) Από ένα τέτοιο ρολόι μπορώ να περιμένω επίπεδα χρονομετρίας της τάξεως του -15/+25 δλπτ/ημέρα (που δίνει η Σέικο για τις μηχανές της π.χ.) ?

Και τέλος αν υπάρχουν άλλα λινκ (που θα υπάρχουν φαντάζομαι) που να μπορώ να αγοράσω αντίστοιχης αξίας ρολόγια, θα ήταν ευπρόσδεκτα.

Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος μπιπ - μπιπ

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: Αγορά βίνταζ ΩΜΕΓΑ.
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 14, 2012, 01:23:58 πμ »
    Παιδικό μέγεθος (35 χιλιοστά) και καθόλου μα καθόλου φθηνό (πάνω κάτω 500 ευρώ)
      Γνώμη μου και πάντα φιλικά.
                  Γιώργος.-

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 14, 2012, 07:43:35 πμ »
Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Το μέγεθος ναι είναι ένα θέμα, αν και από ότι είδα τα ρολόγια αυτής της εποχής είναι πάνω κάτω όλα σε αυτό περίπου το μέγεθος.
Από τιμή είναι ακριβό λες ε?
Ποια θα ήταν μια καλή τιμή αγοράς λες?

Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 14, 2012, 02:45:36 μμ »
Τσέκαρε τον καρπό σου, το ρολόι έχει γυναικείο μέγεθος, δεν φοριούνται πια όλα όσα παίζουν κάτω από 40mm, εκτός κι αν είσαι πολύ κοντούλης και με λιλιπούτειους καρπούς... Στο Μοναστηράκι, πηγαίνοντας παρέα με κάποιον γνώστη -που θα καταλάβει σε τι κατάσταση είναι το ρολόι- βρίσκεις βινταζιές αξιόλογες με πολύ κάτω από 100€, που δουλεύουν... Με κόστος το πολύ άλλα 100-150€ κάνεις restoration σε κατάσταση 95% καινούργιου... Άσε τον Ταυλανδέζο να ψάχνει αλλού για φρούτα...
Γνώμη μου...
Φιλικά,
Θάνος
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος carlos

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 14, 2012, 04:42:39 μμ »
Κατά την γνώμη μου όλα είναι σχετικά.Στο μοναστηράκι για παράδειγμα δύσκολα θα βρεις κάτι της προκοπής και σε χαμηλή τιμή.Σε όλα τα είδη οι τιμές είναι μάλλον τσιμπημένες και πολλές φορές τα προιόντα αμφιβόλου ποιότητας.Επίσης υπάρχουν μοντέλα vintage της ΟΜEGA που άνετα κυμαίνονται πάνω απο 1.000€ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.Μια ματιά στο chronos24 μπορεί να σε πείσει για αυτό.Μια λύση θα ήταν επίσης να ψάξεις στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων ή από αγγελία όπου θα δεις και τι πρόκειται να αγοράσεις.

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 14, 2012, 06:37:56 μμ »
......
1) Η τιμή είναι όντως καλή όπως λέω εγώ (δεδομένης και της κατάστασης του ρολογιού) και σε τι κατάσταση φαίνεται να είναι το ρολόι.
2) Δεδομένης και της βαθμολογίας του πωλητή, να υποθέσω ότι όντως πρόκειται για αυθεντικό ρολόι?
3) Ένα τέτοιο ρολόι, τι πιθανότητες έχει, με καθημερινή (αλλά προσεκτική χρήση) να αντέξει ακόμα ας πούμε 15 χρόνια? (άντε και με μια λογική συντήρηση - λογική εννοώ να μην κάνει μια συντήρηση όσο το ρολόι-).
4) Από ένα τέτοιο ρολόι μπορώ να περιμένω επίπεδα χρονομετρίας της τάξεως του -15/+25 δλπτ/ημέρα (που δίνει η Σέικο για τις μηχανές της π.χ.) ?

Και τέλος αν υπάρχουν άλλα λινκ (που θα υπάρχουν φαντάζομαι) που να μπορώ να αγοράσω αντίστοιχης αξίας ρολόγια, θα ήταν ευπρόσδεκτα.

Παναγιώτης

Παναγιώτη, η τιμή είναι ΟΚ αλλά όντως μπορείς να ψάξεις και να βρεις και αλλού. Τα bumper της OMEGA θέλουν πολύ προσοχή. Πολλά είναι μαιμουδιασμένα, ειδικά οι κορώνες και οι πλάκες. Στο συγκεκριμένο μάλλον είχαν αλλαχτεί οι δείκτες και το καντράν είναι επαγγελματικά ξαναγραμμένο. Στο ιντερνετ θα βρεις πολύ υλικό σχετικά με bumpers. Πρέπει να διαβάσεις και να συμβουλεύεσαι το forum. Αν θες βοήθεια σχετικά με τα Omega μπορείς να με συμβουλευτείς, έχω αρκετη εμπειρία στα Omega (στα παλιά της πάντα). Στο Μοναστηράκι είχα βρεί 3-4 εξαιρετικά κομμάτια (200-400Ε) αλλά και αρκετα μαιμουδιάρικα.

Πες μας επίσης τι ψάχνεις! Σε ενδιαφέρει ατσάλι μόνο, Seamaster μόνο, δεκαετάς 50;

Το θέμα του μεγέθους είναι σημαντικό, φαντάζομαι ότι έχεις δοκιμάσει παλιά Omega στο χέρι σου. ..

Στα τεχνικά ερωτήματα σου: ναι, μπορεί να είναι καθημερινό το ρολόι αυτό, αρκεί να μην είχε τρομακτικές φθορές (στον αυτόματο π.χ.) και να γίνει υπεύθυνο service. Καθημερινή χρήση vintage δεν είναι η παραλία, το κολυμπι, clubbing.

Χρονομετρία μόνο σε περίπτωση εξαιρετικού τεχνίτη και αυτό με ερωτηματικό. Αλλά τα +10 με +20 s/d θα πιάσει μάλλον εύκολα.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 14, 2012, 11:01:18 μμ »
Παιδιά καλησπέρα,
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Όπως προανέφερα, δεν ξεκίνησα με κάποιο συγκεκριμένο ρολόι στο μυαλό μου, ούτε καν με κάποια συγκεκριμένη εταιρεία.
Απλά ξεκίνησα χαζεύοντας στο ebay, να ψάχνω για βίνταζ ρολόγια, έπεσα έτσι πάνω στο ρολόι αυτό και σκέφτηκα ότι τελικά τα βίνταζ είναι μια καλή ευκαιρία να αποκτήσω ένα ρολόι μιας καλής εταιρίας σε καλή τιμή. Από εκεί ξεκίνησε η αφορμή για το ποστ μου αυτό.
Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα, δεν έχω ξαναδοκιμάσει ρολόγια αυτού του μεγέθους στο χέρι μου, το μικρότερό μου ρολόι είναι ένα quartz 37χιλ. το οποίο φοράω και σπάνια και ο καρπός που είναι 17~18 εκ. 
Στο στυλ του ρολογιού τώρα, νομίζω πως γενικά προτιμώ το dress style με λιτά καντράν και “μυτερούς” δείκτες και σίγουρα ατσάλινα, δεν θα ήθελα κάτι σε χρυσό ή έστω σε μισό – μισό και όταν λέω καθημερινή χρήση, εννοώ δουλειά γραφείου και βραδινές εξόδους (όποτε προκύπτουν).
Βέβαια το ιδανικό θα ήταν να μπορώ να το δω στο χέρι σίγουρα, αλλά τις περισσότερες φορές αυτό δεν είναι εφικτό, ένεκα που είμαι και κάτοικος επαρχίας.
Οι απαντήσεις σας με έβαλαν λίγο στο κλίμα πάντως και η όποια παραπάνω πληροφορία, τώρα που σας έδωσα και εγώ το στίγμα του στόχου μου δεκτή.
Φίλε VC22 θα σε έχω υπόψη μου για να αξιοποιήσω τις γνώσεις σου και την εμπειρία σου, αν τύχει και πετύχω κάτι άλλο.

Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος Panagiotis_1975

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 12, 2013, 02:03:51 μμ »
έχεις π.μ.