Θα συμφωνήσω στο συγκεκριμένο θέμα με τον Eisenberg. Και όχι μόνο επειδή έχω, προσωπικά, μια συγκεκριμένη ευαισθησία στο θέμα της γλώσσας.
Φίλε Στέφανε δεν χρειάζεται να είναι κανείς δάσκαλος ή καθηγητής για να γράφει (κατά το δυνατόν) σωστά Ελληνικά. Και εννοείται ότι δεν πρόκειται για διαγώνισμα ή έκθεση προς διόρθωση. Εδώ δεν εξετάζεται ούτε βαθμολογείται κανείς.
Ωστόσο επειδή το μόνο μέσο έκφρασης στη συγκεριμένη περίπτωση είναι ο γραπτός λόγος, καλό έως αναγκαίο είναι τα γραφόμενα να είναι κατά το δυνατόν σωστά και εύληπτα. Δεν σας κρύβω ότι υπήρξαν περιπτώσεις που χρειάστηκε να διαβάσω 2 και 3 φορές μια πρόταση για να καταλάβω τι ήθελε να πει ο ... ποιητής. (Και δεν αναφέρομαι σε σένα Stef). Κι άλλες, ευτυχώς ελάχιστες, που δεν κατάλαβα ποτέ.
Καλό θα ήταν λοιπόν όποιος ποστάρει, να έχει υπόψη του ότι σκοπός είναι να γίνει κατανοητός.
Στην τελική, ως Έλληνες, μάλλον δεν μας έχουν μείνει και πολλά πράγματα - και ας μου επιτραπεί η ακρότητα - πέρα από το μεγαλείο της γλώσσας μας. Αυτό όμως είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, οπότε ας το αφήσουμε γιατί θα βγούμε μακράν off topic.
Να επισημάνω ότι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θέλω να θίξω κανέναν με όσα λέω.