Αποστολέας Θέμα: αγορα απο το ebay  (Αναγνώστηκε 39099 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: αγορα απο το ebay
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 28, 2008, 10:11:15 μμ »
Συγχώρεσε με αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου για τον απλό λόγο ότι εδώ δεν είμαστε όλοι δάσκαλοι και καθηγητές ...
... και επίσης εδώ δεν γράφουμε εκθέσεις ούτε διαγωνίσματα για διόρθωση !!!
Υπάρχουν λάθει από βιασύνη από κακή συνήθεια, ή από δυσλεξία ή ακόμα και από το απίθανο για σένα κάποιος να μπορεί να μιλάει σωστά αλλά να μην μπορεί να γράψει σωστά !!!
(Όπως εγώ ...!!! )

Εδώ είμαστε ένας forum που ανταλλάσσουμε απόψεις, και όχι μόρφωση ...

Φιλικά Στέφανος.

Κοιτα αν γινονται απο αγνοια,επειδη καποιος δε ξερει καλη ορθογραφια δεν υπαρχει θεμα νομιζω,αλλα αν ειναι απο βιασυνη,καλο ειναι να μη παταμε οποιο φωνηεν εχουμε μπροστα μας...  :computer:

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 28, 2008, 10:41:32 μμ »
Θα συμφωνήσω στο συγκεκριμένο θέμα με τον Eisenberg. Και όχι μόνο επειδή έχω, προσωπικά, μια συγκεκριμένη ευαισθησία στο θέμα της γλώσσας.

Φίλε Στέφανε δεν χρειάζεται να είναι κανείς δάσκαλος ή καθηγητής για να γράφει (κατά το δυνατόν) σωστά Ελληνικά. Και εννοείται ότι δεν πρόκειται για διαγώνισμα ή έκθεση προς διόρθωση. Εδώ δεν εξετάζεται ούτε βαθμολογείται κανείς.
Ωστόσο επειδή το μόνο μέσο έκφρασης στη συγκεριμένη περίπτωση είναι ο γραπτός λόγος, καλό έως αναγκαίο είναι τα γραφόμενα να είναι κατά το δυνατόν σωστά και εύληπτα. Δεν σας κρύβω ότι υπήρξαν περιπτώσεις που χρειάστηκε να διαβάσω 2 και 3 φορές μια πρόταση για να καταλάβω τι ήθελε να πει ο ... ποιητής. (Και δεν αναφέρομαι σε σένα Stef). Κι άλλες, ευτυχώς ελάχιστες, που δεν κατάλαβα ποτέ.
Καλό θα ήταν λοιπόν όποιος ποστάρει, να έχει υπόψη του ότι σκοπός είναι να γίνει κατανοητός.
Στην τελική, ως Έλληνες, μάλλον δεν μας έχουν μείνει και πολλά πράγματα - και ας μου επιτραπεί η ακρότητα - πέρα από το μεγαλείο της γλώσσας μας. Αυτό όμως είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, οπότε ας το αφήσουμε γιατί θα βγούμε μακράν off topic.
Να επισημάνω ότι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θέλω να θίξω κανέναν με όσα λέω.

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 29, 2008, 01:30:57 πμ »
Η δικαιολογία αυτή ήταν για μένα αναμενόμενη, αλλά δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν! Κι εγώ κάνω λάθη, διότι έχουμε γίνει όλοι "αγγλομαθείς" και ξεχάσαμε να παραμείνουμε "ελληνομαθείς"! Για το λόγο αυτό, όταν γράφω κάτι, το ελέγχω κιόλας. Αυτό όμως δεν φαίνεται σε εσάς τους άλλους, αλλά είναι ένας τρόπος σεβασμού για εσάς τους αναγνώστες. Για το θέμα αυτό δεν θα πω τίποτα άλλο.-
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 29, 2008, 01:37:13 πμ από TZAG »
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 29, 2008, 08:16:19 πμ »
Άρα κάθε φορά που "εντοπίζετε ο παραβάτης" πρέπει να δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά και δημόσια,
ότι είναι ανορθόγραφος και να τύχη ευνοϊκής "μεταχείρισης" = συμπόνιας ...

Άμα σε ένα forum που ασχολούμαστε χαλαρά με ρολόγια, ξεκινήσουμε και ασχολούμαστε με άλλα
"επιμορφωτικά" ξεφεύγουμε από την ουσία ...
Και άρα δεκτοί πρέπει να γίνονται μόνο όσοι έχουν Ελληνική μόρφωση ενώ οι άλλοι Έλληνες παρακατιανοί αμόρφωτη,
από Ελληνικά σχολεία και με Ελληναράδες αδιάφορους δασκάλους να απορρίπτονται, ή στην καλύτερη περίπτωση να στιγματίζονται
ως ανορθόγραφοι, παρακατιανοί ...
Με τη ίδια λογική όση δεν έχουν συγκεκριμένων εταιριών ρολόγια (κατά προτίμηση με την σφραγίδα της Γενεύης ),
να μην γράφονται στο forum και αν τελικά είχαν το θράσος να μπουν στην ελίτ μας να στιγματίζονται και να απομονώνονται ...
Είναι πολύ εύκολο να μην δεχόμαστε τον άλλο με τα "ελαττώματά" του ...
... Το δύσκολο είναι να τον δεκτής έτσι όπως είναι.

Και σαφώς ότι μπορεί να μας "πειράζει" από τον άλλο καλό είναι να του το λέμε με προσωπικό μήνυμα και όχι δημόσια,
έτσι ώστε να τον "κράζουμε" στιγματίζουμε δημόσια.

Στέφανος.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 29, 2008, 09:08:35 πμ από StefMac »
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 29, 2008, 08:39:23 πμ »
stef,έχω την εντύπωση ότι ο tzag δεν αναφέρθηκε αποκλειστικά σε εσένα.Το τόνισε κιόλας,"χωρίς παρεξήγηση",απλά πρέπει να το ανέφερε για να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ λίγο πιο προσεκτικοί ;)Πάντως εγώ είμαι με ΟΛΟΥΣ σωστούς και ανορθόγραφους....τί να κάνουμε ο καθένας μας για τον Α, η Β λόγο αυτά ξέρει,αυτά γράφει,άλλος βιάζεται,τρώμε και κανα γραμματάκι :D..  απλά να προσέχει όσο περισσότερο γίνεται και να μην πατάει λόγω βιασύνης το κουμπί "αποστολή"......ΛΑΘΗ γίνονται και θα γίνονται και από τους καλλύτερους!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 29, 2008, 08:49:53 πμ »
stef,έχω την εντύπωση ότι ο tzag δεν αναφέρθηκε αποκλειστικά σε εσένα.Το τόνισε κιόλας,"χωρίς παρεξήγηση",απλά πρέπει να το ανέφερε για να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ λίγο πιο προσεκτικοί ;)Πάντως εγώ είμαι με ΟΛΟΥΣ σωστούς και ανορθόγραφους....τί να κάνουμε ο καθένας μας για τον Α, η Β λόγο αυτά ξέρει,αυτά γράφει,άλλος βιάζεται,τρώμε και κανα γραμματάκι :D..  απλά να προσέχει όσο περισσότερο γίνεται και να μην πατάει λόγω βιασύνης το κουμπί "αποστολή"......ΛΑΘΗ γίνονται και θα γίνονται και από τους καλλύτερους!

Δεν μιλάω σε προσωπικό επίπεδο και όχι μόνο για λογαριασμό μου ...
Θίξαμε ένα λεπτό θέμα που δεν χρειαζόταν ...
...Και με αυτό το δημόσιο τρόπο.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 29, 2008, 09:01:20 πμ »
Δεν μιλάω σε προσωπικό επίπεδο και όχι μόνο για λογαριασμό μου ...
Θίξαμε ένα λεπτό θέμα που δεν χρειαζόταν ...
...Και με αυτό το δημόσιο τρόπο.

συμφωνώ :smt023
konakis.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 29, 2008, 09:10:41 πμ »
...
Πάντως εγώ είμαι με ΟΛΟΥΣ σωστούς και ανορθόγραφους....τί να κάνουμε ο καθένας μας για τον Α, η Β λόγο αυτά ξέρει,αυτά γράφει,άλλος βιάζεται,τρώμε και κανα γραμματάκι :D..  απλά να προσέχει όσο περισσότερο γίνεται και να μην πατάει λόγω βιασύνης το κουμπί "αποστολή"......ΛΑΘΗ γίνονται και θα γίνονται και από τους καλλύτερους!

:up:
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 29, 2008, 11:03:54 πμ »
Έχοντας ανοίξει αυτό το θέμα δεν είχα κατά νου ότι θα καταλήξει εδώ .αλλά νομίζω ότι αυτό θίγει και εμένα που γράφω τελείως ανορθόγραφα μιας και έχω συνηθίσει να γράφω μόνο αγγλικά η έστω greeklish τι θα πει αυτό ότι είμαι αμόρφωτος(σπουδάζω μηχανικός υπολογιστών  στο πολυτεχνείο) άρα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να συνεχίζετε αυτή η συζήτηση τουλάχιστον όχι σε αυτό το θέμα γιατί παραπλανούμε και τους αναγνώστες

Υ.Γ
Το παρών μήνυμα είναι σωστό ορθογραφικά ;D

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 29, 2008, 12:23:47 μμ »
Ρε παιδες ο Tzag δε θιγει κανεναν,το ρεζουμε ειναι-και νομιζω ολοι συμφωνουμε-πριν πατησουμε Αποστολη να ριχνουμε και μια ματια στο ποστ που γραψαμε,ειναι καλο για ολους μας,αλλα και για την εικονα,επειδη μενει....

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #30 στις: Μάρτιος 29, 2008, 12:26:50 μμ »
Συμφωνείς ώμος ότι με αυτό που γίνεται κοροϊδεύουμε όποιον μπαίνει στο θέμα και θέλει να μάθει για το eBay;

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μάρτιος 29, 2008, 12:32:36 μμ »
Συμφωνείς ώμος ότι με αυτό που γίνεται κοροϊδεύουμε όποιον μπαίνει στο θέμα και θέλει να μάθει για το eBay;

Συμφωνω αλλα το forum ειναι ζωντανο,κι αφου ξεκινησε απο δω μια παρατηρηση επρεπε να συζητηθει για να μη γινονται παρεξηγησεις.Δεν εχω προβλημα εννοειται να μετακινησουν οι συντονιστες τα ασχετα ποστ σε αλλη ενοτητα...

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάρτιος 29, 2008, 02:21:38 μμ »
Μετά από όλη αυτή την περι ορθογραφίας συζήτηση επιστρέφω στο θέμα και αναφέρω πως το ebay είναι πολύ καλό για αγορές ρολογιών με τιμή κάτω από τα 1000$ γιατί εκεί βρίσκεις εύκολα καλούς πωλητές χωρίς ρίσκο

1000+1000+1000...... κάθε χρόνο στην άκρη και αγόρασε κάτι αξιόλογο.Απλά η γνώμη μου.
konakis.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μάρτιος 29, 2008, 02:37:53 μμ »
american bar το καναμε ε? ;)

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Μάρτιος 29, 2008, 02:51:12 μμ »
Συγγνώμη για το γεγονός ότι βγαίνω συχνά off topic αλλά βλέπεται νεανικός ενθουσιασμός ;D

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάρτιος 29, 2008, 07:44:42 μμ »
Παντως παιδια να καταθεσω κ εγω την εμπειρια μου απο ebay. k δυο ρολογια που αγορασα ελαφρωςμεταχειρισμενα ενα Tag Heuer Monaco k Oega Seamaster professional chrono 300m ηταν απο ιδιωτες απο αγγλια με καλο feedback (ποτε δεν αγοραζεις απο καποιον με 1000 Κ 100% feedback) k πραγματικα το χαρηκα διοτι κερδισα αρκετα λεφτα απο αρχικη τιμη.Κ φυσικα παντα αγοραζω με paypal αν κ εχει το μειονεκτημα οτι αυτοσ που πουλαει πληρωνει καποιο ποσο %.
“Simplicity is the ultimate sophistication”
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μάρτιος 30, 2008, 11:00:12 μμ »
warover  ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ Η ΟΧΙ?ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΕς?

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Μάρτιος 30, 2008, 11:01:07 μμ »
οχι που ειναι;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μάρτιος 30, 2008, 11:04:57 μμ »
οχι που ειναι;

ξεκινα να διαβαζεις περα απο το να ποσταρεις,την επομενη φορα αρχιζω να σβηνω τα off topic σου .

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Μάρτιος 30, 2008, 11:08:20 μμ »
νομιζω περναμε τα ορια της ευγενιας και αν θελεται απλα πειτε το και δεν ξανα κανω post απειλες επιτρεψται μου να μην δεχομαι