Αποστολέας Θέμα: αγορα απο 1000 εως 3000+  (Αναγνώστηκε 346282 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: αγορα απο 1000 εως 3000+
« Απάντηση #360 στις: Απρίλιος 21, 2009, 11:00:41 πμ »
Με παρηγορεί αυτό :D
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #361 στις: Απρίλιος 21, 2009, 11:29:22 πμ »
Καλοφόρετο και από εμένα φίλε με υγεία!

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #362 στις: Απρίλιος 21, 2009, 02:09:49 μμ »
Να το χαίρεσε φίλε!! Ειναι πολύ ωραίο!!

Φιλικά,

Αντώνης

Αποσυνδεδεμένος westside

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #363 στις: Μάιος 05, 2009, 01:35:36 μμ »
Παιδια γεια σας, ειμαι καινουριος στο forum, αν και σας παρακολουθω εδω και μερικες εβδομαδες. Συγχαρητηρια για την δουλεια που εχετε κανει, αλλα εμας τους  αδαεις μας τρομαζετε... Νομιζα οτι απλα δεν ηξερα περι ρολογιων, αλλα τωρα στεκομαι εντρομος μπροστα στην αβυσσο της αγνοιας μου! Θελω να αγορασω το πρωτο μου ρολοι και φυσικα θα ηθελα τη συμβουλη σας πρωτα. Διαθετω μεχρι 2000Ε. Θελω κατι το κλασικο, τυπου Β&Μ Classima executives. Μπορειτε σας παρακαλω να μου προτεινετε κατι? Σας ευχαριστω θερμα εκ των προτερων.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #364 στις: Μάιος 05, 2009, 10:36:26 μμ »
  Και γιατί δεν παίρνεις το Β & Μ classima contemporary , τι σε κάνει να σκέφτεσαι κάτι άλλο ?? Είναι υπέροχα κομμάτια , αυτόματα ,με υπέροχο φινίρισμα και στο ιδανικό μέγεθος ( 42 χιλ. ) !!!!!!!!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος westside

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #365 στις: Μάιος 06, 2009, 07:43:45 πμ »
Σ' ευχαριστω trelovet, το βρισκω πραγματι υπεροχο! Σκεφτομαι ομως το "πολυ καλο για να ειναι αληθινο". Απο μηχανη τι λεει? ξερει καποις κατι?

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #366 στις: Μάιος 06, 2009, 01:23:26 μμ »
To google λέει ETA 2824. Μπορείς να το ψάξεις και σύ.
Αν ισχύει, ΟΚ, χιλιοφορεμένη και αξιόπιστη.

Αποσυνδεδεμένος westside

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #367 στις: Μάιος 06, 2009, 02:23:53 μμ »
Παιδια υπαρχει κατι αλλο που μπορει να θεωρειτε καλυτερο γυρω στα 2000Ε? (Ακομα και αν ειναι κατα κατιτι λιγοτερο dress). H αληθεια ειναι οτι εχω επηρεαστει απο τις συζητησεις σας γυρω απο το in house movement, αλλα αυτα ειναι προφανως εκτος του budget μου...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #368 στις: Μάιος 06, 2009, 02:47:50 μμ »
Παιδια υπαρχει κατι αλλο που μπορει να θεωρειτε καλυτερο γυρω στα 2000Ε? (Ακομα και αν ειναι κατα κατιτι λιγοτερο dress). H αληθεια ειναι οτι εχω επηρεαστει απο τις συζητησεις σας γυρω απο το in house movement, αλλα αυτα ειναι προφανως εκτος του budget μου...

omega...panerai ....αλλα καλυτερα να μας δωσεις καποιο ρολοι σαν παραδειγμα,θα βοηθουσε ισως

Αποσυνδεδεμένος westside

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #369 στις: Μάιος 06, 2009, 03:44:11 μμ »
Ισως το De Ville Prestige george, (χωρις να εχω εγκαταλειψει το B&M Classima).

Αποσυνδεδεμένος carlos

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #370 στις: Μάιος 06, 2009, 03:45:34 μμ »
Να πω την αμαρτία μου,έχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό το OMEGA SPEEDMASTER MOONWATCH(ref 3570). Τι λέτε αξίζει το κόπο η αγορά του; Με ιντριγκάρει η αίσθηση του κουρδιστού.  Πέρα απο εμφάνιση ,αξίζει μηχανικά; ποιά η γνώμη σας;

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #371 στις: Μάιος 06, 2009, 03:49:43 μμ »
...Πέρα απο εμφάνιση ,αξίζει μηχανικά; ποιά η γνώμη σας;

Φτιάξε καφέ, τσάι, βυσινάδα, ουίσκι ή ό,τι πίνεις τέλος πάντων και καλή ανάγνωση;)

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #372 στις: Μάιος 06, 2009, 03:53:13 μμ »
Εσύ και το μισό τουλάχιστον φόρουμ αγαπητέ carlos. Το 357 είναι μύθος και οι μύθοι δεν είναι εύκολο να κριθούν. Κάποιοι τυχεροί όμως μπορούν να τους απολαύσουν. Μηχανικά είναι σαν άρμα μάχης.  

Αποσυνδεδεμένος carlos

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #373 στις: Μάιος 06, 2009, 04:09:34 μμ »
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση,μη νομίζεις nin τα έχω διαβάσει αυτά για το omega. Μεγάλη ζημιά...

Αποσυνδεδεμένος Tamis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #374 στις: Μάιος 07, 2009, 02:43:03 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!

Είναι το πρώτο μου post εδώ και λέω να μπω κατευθείαν στο θέμα για να μην σας κουράσω. Προτίθεμαι να αγοράσω ένα ρολόι περίπου στα 1000-1500 ευρώ χωρίς να αποκλείω και κάτι ακριβότερο αν αξίζει. Έχω διαβάσει αρκετά στο forum σας και έχω μπερδευτεί λίγο. Θεωρώ πολύ σημαντικό όμως να ξέρεις για ποιο λόγο θες ένα συγκεκριμένο ρολόι και τι χρήση θα του κάνεις. Όποτε σκέφτομαι να πάω αντίθετα. Θα απαντήσω σε κάποιες από τις ερωτήσεις που έχετε βάλει εσείς:

1. Τι του αρέσει (εμφανισιακά)

Προτιμώ τα κλασικά σχέδια χωρίς έντονα χρώματα κτλ. Θέλω να είναι καλαίσθητο χωρίς να είναι ογκώδες όπως τα καταδυτικά με τις μεγάλες εξωτερικές στεφάνες.
2. Ποιες μάρκες (εάν έχει προτίμηση)

Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση.
3. Καινούργιο ή μεταχειρισμένο?

Καινούργιο
4. Η μεταπωλητική αξία είναι σημαντικό για αυτόν/αυτήν?

Το ρολόι που θα αγοράσω το θέλω για να αντικαταστήσει το παλιό μου (swatch irony) το οποίο το έχω 8 περίπου χρόνια και το έβγαλα λίγο off (δουλεύει μεν αλλά ο χρονογράφος τα έχει φτύσει τελείως). Θα το φοράω ώσπου να χαλάσει πράγμα που απεύχομαι γιατί σκέφτομαι να επενδύσω ένα σεβαστό ποσό. Και όταν λέω θα επενδύσω δεν εννοώ να πάρουν αξία αλλά όταν δίνω ένα τέτοιο ποσό που για μένα είναι κάτι παραπάνω από σεβαστό το δίνω γιατί θέλω να αγοράσω κάτι καλό που θα κρατήσει στο χρόνο και δε θα μου χαλάει να τρέχω για service.

5. Τι χρήση θα έχει το ρολόι? (dress watch, sport, diver, daily)

Δε το θέλω για βραδινό ή μεσημεριανό ή για κοσμικές εκδηλώσεις, το θέλω για κάθε μέρα. Συνεπώς το θέλω να είναι ανθεκτικό. Όπως είπα και πριν το παλιό μου ρολόι το έβγαλα ως ένα σημείο off. Σε αυτό φταίω και εγώ λίγο γιατί δε το πρόσεχα όπως θα έπρεπε, αλλά λόγο ότι είμαι αρκετά δραστήριος δε θέλω να με περιορίζει.

6. Μηχανικό ή quartz

Η προτίμησή μου θα ήταν ένα μηχανικό ρολόι με ανοιχτό το πίσω μέρος για να μπορώ να βλέπω και τον μηχανισμό. Αλλά επειδή διάβασα ότι τα μηχανικά δεν έχουν ακόμα την ακρίβεια των quartz δεν θέλω ένα ρολόι που θα πρέπει να του φτιάχνω την ώρα κάθε βράδυ. Σε αυτό που έχω τώρα την φτιάχνω μια φορά το χρόνο!

7. Με μπρασελέ, δέρμα ή καουτσούκ?

Αυτό που έχω τώρα είναι με μπρασελέ αλλά το καινούργιο λέω να το πάρω με δέρμα.

Ελπίζω να σας βοήθησα στο να μου προτείνετε κάτι. Αν έχετε κάτι στο νου σας που να παντρεύει όλα τα παραπάνω ή τουλάχιστον τα περισσότερα θα με βοηθούσατε ιδιαίτερα.

Είδα μερικά από την TISSOT και σας τα παραθέτω παρακάτω να μου πείτε την γνώμη σας. Μου αρέσουν αρκετά και τα 2.

PRS516 AUTOMATIC CHRONOGRAPH VALJOUX         Τιμή:   960€ (πιστεύω είναι η επίσημη)
Tissot PRC100 Automatic Chronograph Valjous        Τιμή:   1.195€ (πιστεύω είναι η επίσημη)

Και τα 2 έχουν 7750 μηχανή. Δεν ξέρω και πολλά για αυτήν αλλά είδα ότι και πολλοί άλλοι ωρολογοποιοί την χρησιμοποιούν για τα μοντέλα τους.

Το πρώτο το βρήκα στο στο επίσημο site ενώ το δεύτερο όχι.
Έχετε κάτι άλλο παρόμοιο στο νου σας να μου προτείνεται ?

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #375 στις: Μάιος 07, 2009, 03:06:18 μμ »
Αλλά επειδή διάβασα ότι τα μηχανικά δεν έχουν ακόμα την ακρίβεια των quartz δεν θέλω ένα ρολόι που θα πρέπει να του φτιάχνω την ώρα κάθε βράδυ. Σε αυτό που έχω τώρα την φτιάχνω μια φορά το χρόνο!

omega με co-axial

dress watch, sport, diver, daily)

moonwatch

τα ρολογια αυτα ειναι αυτοματα

Αποσυνδεδεμένος westside

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #376 στις: Μάιος 07, 2009, 04:26:25 μμ »
Παιδια καλησπερα. Εξακολουθω να γλυκοκοιταζω το Classima, αλλα μαλλον χρειαζομαι λιγη ακομα ενθαρρυνση (αν την αξιζει). Βλεπω ομως και το ΙWC Portofino κωδ.356305 και αποτελει πολυ μεγαλο πειρασμο. Τι μπορειτε να μου πειτε γι αυτο σχετικα με ποιοτητα και τιμη? (Εχω και το De ville στο πισω μερος του μυαλου μου! ΒΟΗΘΕΙΑ!!!)

Αποσυνδεδεμένος anastasios101

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #377 στις: Μάιος 07, 2009, 11:24:30 μμ »
tamis συμφωνώ απόλυτα με george_

κάποιο omega co-axial ειναι η καλύτερη επιλογή.....πληρεί όλες σου τις απαιτήσεις!! ακόμη και αυτή για την ακρίβεια που εδώ θα "κοβόντουσαν" τα περισσότερα μοντέλα

έχω το omega railmaster co-axial και η ακρίβειά του είναι εξαιρετική!  :o :o

Αποσυνδεδεμένος pdimop

• Just Registered
    • Προφίλ
    • &Once my personal Photoblog
Αλλο ένα request στην δημοφιλη κατηγορια 1000-3000+
« Απάντηση #378 στις: Αύγουστος 10, 2009, 10:14:46 πμ »
Αλλο ένα request στην δημοφιλη κατηγορια 1000-3000+

Μέτα από ένα χρόνο μελέτης στο forum ήρθε η ώρα για το πρώτο μου post και την πρώτη αγορά ,
ευχαριστώ λοιπόν για την γνώση που έλαβα απλόχερα από αυτό εδώ το φόρουμ .

Θα ξεκινήσω με μια σύνδεση με σημαντικά γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό το post.
Τέτοια εποχή πέρυσι λοιπόν ήμουν έτοιμος να πάρω ένα Tag Heur Carrera ,
κάποια στιγμή το καλοκαίρι σε κάποιο νησί ένας φίλος φόραγε ένα ρολόι ....
χάλια , μα καλά έδωσες και λεφτά για να το πάρεις του έλεγα ,είναι χάλια ,
είναι σαν να ήταν του παππού σου , είναι παλιομοδίτικο είναι είναι είναι ....
του εσουρα πολλά . Μην το κοιτάς μου έλεγε , το έβαλα στο χέρι μου εκείνο
το βράδυ και επέμενα  ήταν χάλια .

Ένα πρωί το ξαναέβαλα ... ήταν ογκώδες και σαν να μην ήταν και τόσο χάλια τελικα.
Το καινούργιο ρολόι του φίλου μου δεν το ξαναεβγαλα από το χέρι μου , για όλες τις διακοπες.
Ειχα πάθει έρωτα με αυτο το παππουδιστικο ρολοί ,  ήταν Panerai.
Οι διακοπές τελείωσαν και το Panerai με στοίχειωσε .... πόσο αστείο ρολόι μου φαινόταν το Carrera πλέον

Έψαξα στο Internet και βρέθηκα εδώ , ανακάλυψα την μαγεία πίσω από το ρολόι ,είναι μακρύς ο δρόμος αλλά δεν βιάζομαι.
Mε αυτά και με αυτά πέρασε ένας χρόνος γεμάτος ανακαλύψεις , στην αρχή ανακαλυπτα τους μεγάλους κατασκευαστές και μετά
μικρότερους , ενημερώθηκα για ρώσικα ρολόγια , κατάλαβα την βαρύτητα που έχει ένας μηχανισμός στο ρολόι , και βρίσκομαι εδώ
να μαθαίνω για τον τρόπο λειτουργίας διάφορων μηχανισμών και complications , να μαθαίνω που κρύβεται η αξία ενός Patek και να μαγεύομαι
με την προσπάθεια εύρεσης της καλύτερης μηχανής του κόσμου

Συνεχίζοντας το ταξίδι μου νομίζω ότι είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος να κάνω την πρώτη μου αγορά ,
άλλωστε όσο το καθυστερώ , μαθαίνω και όσο μαθαίνω τα θέλω μου ακριβαίνουν επικίνδυνα και σύντομα  θα έχουν ξεφύγει
πολύ από τις δυνατότητες μου.Jaeger-LeCoultre Master Compressor Memovox,Zenith El Primo Grande Class XXT
και τόσα μα τόσα άλλα το οποία δυστυχώς ξεπερνάνε το Budget των 3500 euro που εγώ μπόρω.Απο την άλλη είναι αρκετά και τα ρολόγια
που θα ήθελα από μικρότερες εταιρίες steinhart , stowa κτλ. αλλά μπορούν να περιμένουν

Τελειώνοντας με τις ιστοριούλες αρχίζω να περιορίζω σιγά σιγά τις επιλογές , θα αποκλείσω δυστυχώς την Omega γιατί απλά παρά τον
σεβασμό μου προς αυτή σχεδόν κανένα μοντέλο της δεν με αγγίζει καν.Ειμουν προσανατολισμένος αποκλειστικά σε Panerai αγοράζοντας
με συναίσθημα και όχι για την Unitas , μέχρι που βρέθηκε μπροστά μου Longines Retrograde και με κλόνισε
(  και σε 44mm μάλιστα γιατι τα 42 είναι οριακά για το χέρι και την αισθητική μου. )
Θέλω την άποψη σας λοιπόν pam 111 , pam 183 η Longines Retrograde.
Ενδιαφέρον θα είχαν και προτάσεις σας για μεταχειρισμένα μέχρι 3500 euro !!!

P.S

Πολύ όμορφο το Pam 242 αλλά δεν το φτάνω δυστυχώς!!
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 10, 2009, 12:27:09 μμ από pdimop »
http://www.pdimop.gr/  -- My personal Photoblog --

Αποσυνδεδεμένος mninos29

• 42mm case
  • A.Lange& Sohne..... Και μετα τελος
    • Προφίλ
« Απάντηση #379 στις: Αύγουστος 10, 2009, 10:48:07 πμ »
pdimop πολυ ωραιο το ποστ σου και πολυ ωραιο και το πανεραϊ ....

Kαταρχην καλως ορισες στην γειτονια μας και καλη παραμονη...

Yπαρχουν παρα πολλα ρολογια που θα σε μαγεψουν αλλα εαν θελεις μια συμβουλη ( που απο οτι καταλαβα την εχεις μαθει μονος σου απο την περιπτωση του πανεραι ).... να μην βιαστεις....
περιμενε και αποφασισε ομορφα...και παντα θα δεις οτι θα κανεις τις καλυτερες αγορες - επιλογες...
Το επομενο θα ειναι tourbillon