Αποστολέας Θέμα: MUST HAVE watches  (Αναγνώστηκε 21368 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
MUST HAVE watches
« στις: Μάρτιος 04, 2012, 10:26:24 πμ »
Ας προτεινουμε ολοι ρολογια που δεν πρεπει να λειπουν απο μια σοβαρη συλλογη π.χ το Omega Moonwatch.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος asxetos?

• 38mm case
  • οι 2 ροδες οδηγουν την ψυχη...
    • Προφίλ
Απ: MUST HAVE watches
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 04, 2012, 10:44:49 πμ »
καθε σοβαρη συλλογη πιστευω πως πρεπει να'χει ενα ρολεξ π.χsubmariner..ρολοι σταθμος!

πολυ ωραιο θεμα!

εγω με μηχανακια και μουσικη ασχολουμαι...αλλα με εσας εδω θα αποκτησω και αλλο φετιχ....

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 04, 2012, 11:21:31 πμ »
Invicta 8926 ή Steinhart Ocean One
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 04, 2012, 11:45:09 πμ »

Συγγνωμη αλλα απο αυτη τη συλλογη για παραδειγμα πιστευεις οτι λειπει ενα invicta η ενα steinhart?Σεβαστες ολες οι αποψεις βεβαια απλως απο απορεια....

Uploaded with ImageShack.us

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 04, 2012, 11:46:37 πμ »

:dielaughing: :dielaughing:

Eπίσης το moonwatch πρέπει να είναι ρέπλικα και το rolex εννοείται κάτω από 1000 ευρώ... ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 04, 2012, 11:51:50 πμ »
Εγω πιστευω πως ενα Citizen Aqualand ειναι must.Γιατι?Ειναι σκυλια.Καθημερινα οτι πρεπει να το φορας.Και βεβαια για μπανακι.Η παραπανω συλλογη ειναι ολα τα λεφτα.Αλλα αν ειχα να αγοραζα τοσο ακριβα ρολογια δεν θα ειχα 4-5 Panerai.Θα ειχα και Doxa και Steinhart.Καμια φορα η απλοτητα ειναι αυτη που αναζηταμε.Καλο ειναι να υπαρχει ποικιλια στις επιλογες.Απο τα φθηνα εως τα πανακριβα.Ως εκει που φτανει το πορτοφολι μας βεβαια.
Φιλικα
Στεργιος

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 04, 2012, 12:13:23 μμ »
Ευχαριστω για την απαντηση ΣΕΡ.
Μπραβο για τη συλλογη σου! Ωστοσο αλλα ειναι τα στανταρ μου και αλλα τα δικα σου! Ναι για μενα το σταινχαρτ ή το ινβικτα ειναι σκυλια που αξιζουν μια θεση στη συλλογη μου. Για την ηλικια μου πιστευω πως ειναι αξιοπρεπεστατα ρολογια!
Οσο για την απαντηση του assassin μην απορειτε μετα γιατι το φορουμ ειναι υπο διαλυση, οταν η ειρωνια βασιλευει!
Φιλικα παντα και με σεβασμο Ακέξανδρος
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 04, 2012, 12:15:44 μμ »
H προσωπική μου must have λιστα .
IWC big pilot
IWC pilot chrono
IWC Aquatimer - vintage collection
Omega speedmaster
Omega pro plof
rolex sub
rolex daytona
Doxa SUB600 T-Graph
Doxa 750 gmt
Kazimon Eintausend
PANERAI Luminor 1950 8 Days GMT
Panerai Radiomir Black Seal
sinn U1000
sinn ezm1
sinn 142
Jaeger-LeCoultre Master Compressor Memovox
Breitling Navitimer
Breitling Superocean
Casio G shock frogman
SWATCH CHRONO BLACK FRIDAY

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 04, 2012, 12:38:11 μμ »
Pam111, Pam183, Pam005,  Ω moonwatch, JLC Reverso, IWC big pilot

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 04, 2012, 12:40:33 μμ »
Δεν είναι λίγο ψυχαναγκαστικό να MUST HAVE ένα ρολόι?
Δεν είναι προτιμότερο να WANNA HAVE?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 04, 2012, 12:45:13 μμ »
To Sub είναι ΜUST, δεν είναι WANNA HAVE για μένα οπότε δεν μιλάμε για την ίδια λίστα...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 04, 2012, 12:48:12 μμ »
To Sub είναι ΜUST, δεν είναι WANNA HAVE για μένα οπότε δεν μιλάμε για την ίδια λίστα...

Εννοείς ότι πρέπει να αγοράσεις ένα sub κι ας μην το γουστάρεις?

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 04, 2012, 01:10:35 μμ »
Δεν είναι λίγο ψυχαναγκαστικό να MUST HAVE ένα ρολόι?
Δεν είναι προτιμότερο να WANNA HAVE?
Εννοειται πως ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ να εχουμε καποιο ρολοι και οχι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να το παρουμε,αλλα παρασυρομενος απο την πιο διαδεδομενη εκφραση must have την χρησιμοποιησα ως τιτλο.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 04, 2012, 02:10:13 μμ »
Οσο για την απαντηση του assassin μην απορειτε μετα γιατι το φορουμ ειναι υπο διαλυση, οταν η ειρωνια βασιλευει!
Αλέξανδρε,επειδή γνωρίζω το Σταύρο (assassin88) δε πιστεύω ότι ήθελε να σε ειρωνευτεί..
Απλά σε μια συλλογή όταν μιλάμε για must have ρολόγια δεν ταιριάζουν τόσο τα homage,γιατί ένα ρολόι δεν είναι μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και σχεδιασμός.Το aqualand που ανέφερε ο Στέργιος είναι ένα ξεχωριστό ρολόι όπως και όσα doxa έχω δει.Το invicta 8926 και το ocean one είναι σαφώς vfm ρολόγια και αξιοπρεπέστατα όπως είπες όχι μόνο για την ηλικία μας αλλά γενικότερα.Απλά για να πεις ότι ένα ρολόι είναι must have για μια συλλογή πρέπει να έχει τη δική του ιστορία,το δικό του πρωτότυπο σχέδιο.
Εξάλλου νομίζω η συλλογή προσπαθεί να βγάλει συμπέρασμα αν είχες την οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις πολλά ακριβά ρολόγια,ποια θα ήταν αυτά που θα έπρεπε να επιλέξεις για τη συλλογή σου.Οπότε ένας θρύλος όπως το submariner θα ήταν μέσα και δε θα άφηνε χώρο για 8926 ή ocean one.
Πιστεύω αυτό ήθελε να πει και ο Σταύρος με χιουμοριστική διάθεση με αφορμή και την εμμονή ενός μέλους με αρκετά nickname σε submariner homages.. ;)

Φιλικά,Μάνος.

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 04, 2012, 02:25:00 μμ »
Ουσιαστικα δεν υπαρχει διαφορα στο must have και το wanna have .

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 04, 2012, 02:58:44 μμ »
Αλέξανδρε,επειδή γνωρίζω το Σταύρο (assassin88) δε πιστεύω ότι ήθελε να σε ειρωνευτεί..
Απλά σε μια συλλογή όταν μιλάμε για must have ρολόγια δεν ταιριάζουν τόσο τα homage,γιατί ένα ρολόι δεν είναι μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και σχεδιασμός.Το aqualand που ανέφερε ο Στέργιος είναι ένα ξεχωριστό ρολόι όπως και όσα doxa έχω δει.Το invicta 8926 και το ocean one είναι σαφώς vfm ρολόγια και αξιοπρεπέστατα όπως είπες όχι μόνο για την ηλικία μας αλλά γενικότερα.Απλά για να πεις ότι ένα ρολόι είναι must have για μια συλλογή πρέπει να έχει τη δική του ιστορία,το δικό του πρωτότυπο σχέδιο.
Εξάλλου νομίζω η συλλογή προσπαθεί να βγάλει συμπέρασμα αν είχες την οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις πολλά ακριβά ρολόγια,ποια θα ήταν αυτά που θα έπρεπε να επιλέξεις για τη συλλογή σου.Οπότε ένας θρύλος όπως το submariner θα ήταν μέσα και δε θα άφηνε χώρο για 8926 ή ocean one.
Πιστεύω αυτό ήθελε να πει και ο Σταύρος με χιουμοριστική διάθεση με αφορμή και την εμμονή ενός μέλους με αρκετά nickname σε submariner homages.. ;)

Φιλικά,Μάνος.
Φιλε Μανο εχεις δικιο και συγγνωμη για την επιθετικη μου απαντηση! Δεν το σκεφτηκα ετσι εκεινη την στιγμη! Απλα πιστευω οτι το must σε μια συλλογη οριζεται απο την οικονομικη δυνατοτητα και το βφμ! Αν μπορω να δωσω μεχρι 200 ευρω για ενα ρολοι δεν βρισκω κατι καλυτερο σε μηχανικο απο οριεντ ή το ινβικτα η καποιο σεικο 5! Ισως ηταν ατοπο με τον τροπο που οι περισσοτεροι σκεφτονται την εννοια ΣΥΛΛΟΓΗ. Ζητω και παλι συγγνωμη αν η αντιδραση μου ηταν απρεπης!
Φιλικα, Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 04, 2012, 03:07:14 μμ »
Σοβαρη συλλογη σημαινει τι?Για καποιον ενα ORIENT η CASIO μπορει να θεωρειται must  για καποιον αλλο must θα ηταν ενα DE BETHUNE.Eιναι θεμα τιμης κυριοι αρα δεν υπαρχει κοινος παρονομαστης.
Ας σεβαστουμε την διαφορετικοτητα του καθενος μας κρατωντας ενα επιπεδο στις  (αντι)παραθεσεις μας.
Ευχαριστω
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 04, 2012, 03:11:27 μμ »
παει κι αυτο το τοπικ.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 04, 2012, 03:14:22 μμ »
Καποιος μάτιασε το Φορουμ δεν εξηγείται αλλιώς.

Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 04, 2012, 03:59:11 μμ »
Φιλε Μανο εχεις δικιο και συγγνωμη για την επιθετικη μου απαντηση! Δεν το σκεφτηκα ετσι εκεινη την στιγμη! Απλα πιστευω οτι το must σε μια συλλογη οριζεται απο την οικονομικη δυνατοτητα και το βφμ! Αν μπορω να δωσω μεχρι 200 ευρω για ενα ρολοι δεν βρισκω κατι καλυτερο σε μηχανικο απο οριεντ ή το ινβικτα η καποιο σεικο 5! Ισως ηταν ατοπο με τον τροπο που οι περισσοτεροι σκεφτονται την εννοια ΣΥΛΛΟΓΗ. Ζητω και παλι συγγνωμη αν η αντιδραση μου ηταν απρεπης!
Φιλικα, Αλέξανδρος
Καμία συγγνώμη δε νομίζω ότι χρειάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση.. ;)
Απλά απάντησα γιατί πιστεύω ότι δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος να υπάρξει κάποια παρεξήγηση..Συμφωνώ μαζί σου, ειδικά για seiko και orient που έχουν in house μηχανές με τιμές στα 100 ευρώ!Προσωπικά, αυτή τη στιγμή (και 2 μέρες συνεχόμενα για την ακρίβεια  ;D) χαίρομαι ένα monsterάκι στο χέρι μου με μόλις 150 ευρώ!!Απλά θα το έβαζα περισσότερο στο άλλο θέμα με τα vfm ρολόγια,σ'αυτό νομίζω ψάχνουμε ποια ρολόγια θα βάζαμε σε μια συλλογή για την ιστορία τους,το κάτι διαφορετικό που έχουν..Το moonwatch πάτησε στο φεγγάρι, o Κουστώ χρησιμοποιούσε doxa, o Σον Κονερι ως James Bond φορούσε submariner κλπ..

Καποιος μάτιασε το Φορουμ δεν εξηγείται αλλιώς.

Λες;; ;D

Φιλικά,Μάνος.