Αποστολέας Θέμα: ερωτηση  (Αναγνώστηκε 8126 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος captain

• Just Registered
    • Προφίλ
ερωτηση
« στις: Μάρτιος 23, 2008, 12:34:05 μμ »
γεια σε ολους
φτανει η ωρα που θα αγορασω το πρωτο μου ακριβο ρολοι
ειμαι ομως αναποφασιστος
βρισκομαι αναμεσα σε τρεις επιλογες
1 breitling steelfish x-plus
2 breitling superocean heritage
3 panerai pam 00112
κλινω ομως προς το breitling steelfish x-plus γιατι δεν κυκλοφορει οσο τα panerai  και ειναι πιο στιβαρη κατασκευη απο το superocean heritage
θελω τη γνωμη σας για το συγκεκριμενο ρολοι σε σχεση με τα αλλα δυο
αφου οι δικες μου γνωσεις πανω στα ρολογια ειναι ελαχιστες μπροστα σε αυτες των περισσοτερων απο εσας

Αποσυνδεδεμένος captain

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: ερωτηση
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 23, 2008, 12:43:01 μμ »
orthh epanalipsh

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 23, 2008, 12:43:07 μμ »
το 1,αλλα δε θα περνα πλεον breitling ,ακριβα γι ααυτα που δινουν,εξω δε τραβανε τοσο στις τιμες αυτες και λιγο παραπανω θα βρεις κατι καλυτερο,η με την ιδια μηχανη θα βρεις αλλες μαρκες με πιο καλες τιμες

Αποσυνδεδεμένος captain

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 23, 2008, 12:46:11 μμ »
george θα μπορουσες να μου προτινεις κατι εκτος απο omega

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 23, 2008, 12:50:38 μμ »
με δικη του μηχανη η και οχι?
με δικη του ειναι σχεδον μονοδρομος..rolex,σε λεφτα εκει εως 3000-3500
με ετα αλλα πιο φτηνα απο το breitling αρκετες,στα πω αλλη στιγμη γιατι πρεπει να φυγω

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 23, 2008, 01:02:35 μμ »
όπως είπε και ο george,τα breitling τα θεωρώ "πεσμένα" και σε μεταπώληση(αν σε ενδιαφέρει) και σε πωλήσεις σε σχέση με το παρελθόν.Όμως από design η 2η επιλογή σου με ενθουσίασε,μηχανικά τίποτε το special.Αν δεν σε ενοχλεί το γεγονός ότι το pam112 είναι κουρδιστό τότε θα επέλεγα το panerai με κλειστά μάτια διότι:1.η εταιρία έχει τεράστια δυναμική(κρατάει μεταπωλητική αξία),2.είναι open back με πολύ ωραίο φινίρισμα στη unitas,3.παίζεις με τα λουράκια και δεν το βαριέσαι εύκολα,4.αξιόπιστη μηχανή με πολύ λίγες φθορές,5.αν δεν σε ενοχλεί το κούρδισμα,είναι όλα τα λεφτά  :).
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 23, 2008, 07:29:34 μμ »
Συγνωμη αλλα το Steelfish δεν ειναι καθολου ακριβη επιλογη.Σ οποιοδηποτε AD αγοραζεις την εκδοση με rubber η δερμα στα 1400Ε μπορει και φθηνοτερα(τιμη καταλογου 1900Ε).Και μιλαμε για 2000m WR και πιστοποιηση COSC και φυσικα την υποστηρηξη και την εξυπηρετηση της Breitling.
Aπ τα 3 ρολογια που αναφερει ο captain προτιμω με σειρα προτεραιοτητας:
1.Breitling Heritage 46mm
2.Breitling Steelfish
3.Panerai112

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 24, 2008, 02:21:27 πμ »
1400?ειμαστε σιγουροι?γιατι το λεω,ξερω οτι εχει ανεβει ο τιμοκαταλογος και αλλαξει το μοντελο,facelift.οπως και να χει παντως να απαντησω,2000 μετρα?δε σημαινει κατι παραπανω απο 1000 η 500 η 300,να διευκρινισω οτι ο μυθος του βαθους δε λεει τιποτα εαν ενα ρολοι ειναι στα 2000 μετρα και ενα στα 1200,παιζει ρολο η κατασκευη,σχεδιαση ,υλικα,τεστ,βαλβιδα ηλιου κτλ.κοιτα το SD.η χρηματικη διαφορα σε ενα των 1000 απο ενα των 2000μ δεν ειναι μεγαλη,προχειρα να  συγκρινω ρολογια ιδιας εταιρειας το sinn u1 με το sinn ezm3 στα 500m, διαφορα μικρη,το service breitling?δεν υστερουν καπου οι αλλοι μεγαλοι .να επαναλαβω πως η μαρκα εχει μια πτωτικη πορεια και οι εκπτωσεις που θα βρεις ειναι καλες.οτι σου αρεσει.
περαν τουτου,τα ρολογια που συγκρινεις τα 2 Breitling και το Panerai112 ειναι διαφορετικα σαν target group.to pam ειναι πολυ κλασσικο σχημα ,αναγνωρισιμο και κραταει αξια,ενω το Breitling αισθητικα αλλαζει συχνα και η αξια του δεν φτανει τα επιπεδα του pam.

Υ.Γ ρολοι που αναγραφει π.χ 1000 μετρα εχει γινει τεστ σε ενα +30% πανω κατω  απο το αναγραφομενο για να χουν μια ασφαλεια,καθε εταιρεια κανει τα δικα της ,προτιμω οσους τα πραγματοποιουν και  σε πραγματικες συνθηκες ,ειδικα για μεγαλα βαθη,οπως rolex,sinn,bell&ross etc. ειδκα η rolex το sd(ρολοι παραγωγης) η το  Deep Sea Special Prototype 3150 meters in 1953.δοκιμη και ενσωματωση τεχνολογιας απο τοτε στα sub των σειρων της.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 24, 2008, 02:53:35 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 24, 2008, 10:24:45 πμ »
...

Υ.Γ ρολοι που αναγραφει π.χ 1000 μετρα εχει γινει τεστ σε ενα +30% πανω κατω  απο το αναγραφομενο για να χουν μια ασφαλεια,καθε εταιρεια κανει τα δικα της ,προτιμω οσους τα πραγματοποιουν και  σε πραγματικες συνθηκες ,ειδικα για μεγαλα βαθη,οπως rolex,sinn,bell&ross etc. ειδκα η rolex το sd(ρολοι παραγωγης) η το  Deep Sea Special Prototype 3150 meters in 1953.δοκιμη και ενσωματωση τεχνολογιας απο τοτε στα sub των σειρων της.

Μην ξεχνιόμαστε ...  ;D
Και τα Jaeger Le Coultre Master Compressor Diving
τα δοκίμασαν σε πραγματικές συνθήκες και σε βάθος 1080 μέτρων ...
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 24, 2008, 12:10:07 μμ »
1400?ειμαστε σιγουροι?γιατι το λεω,ξερω οτι εχει ανεβει ο τιμοκαταλογος και αλλαξει το μοντελο,facelift.

Το Φεβρουαριο το δοκιμαζα Γιωργο σε επισημο dealer,steelfish Xplus ειναι η τελευταια εκδοση.Τοσο τα αγοραζεις ανετα...
Παράθεση
οπως και να χει παντως να απαντησω,2000 μετρα?δε σημαινει κατι παραπανω απο 1000 η 500 η 300,να διευκρινισω οτι ο μυθος του βαθους δε λεει τιποτα εαν ενα ρολοι ειναι στα 2000 μετρα και ενα στα 1200,παιζει ρολο η κατασκευη,σχεδιαση ,υλικα,τεστ,βαλβιδα ηλιου κτλ.κοιτα το SD.η χρηματικη διαφορα σε ενα των 1000 απο ενα των 2000μ δεν ειναι μεγαλη,προχειρα να  συγκρινω ρολογια ιδιας εταιρειας το sinn u1 με το sinn ezm3 στα 500m, διαφορα μικρη,το service breitling?δεν υστερουν καπου οι αλλοι μεγαλοι .να επαναλαβω πως η μαρκα εχει μια πτωτικη πορεια και οι εκπτωσεις που θα βρεις ειναι καλες.οτι σου αρεσει.
Δε γνωριζω αν το steelfish φτανει στα 2000 μετρα,αλλα μπορω μα διαβεβαιωσω οτι ειναι αρκετα γεροδεμενο και σκληρο ρολοι,με 51 χρονια εξελιξης στην πλατη του(το πρωτο SO βγηκε το 1957 νομιζω).Θα λεγα οτι ειναι το ιδιο καλο με αλλα ανταγωνιστικα μοντελα.Το service της εταιριας ειναι καλο στην Ελλαδα τουλαχιστον τον προσεχουν τον πελατη.
Παράθεση
περαν τουτου,τα ρολογια που συγκρινεις τα 2 Breitling και το Panerai112 ειναι διαφορετικα σαν target group.to pam ειναι πολυ κλασσικο σχημα ,αναγνωρισιμο και κραταει αξια,ενω το Breitling αισθητικα αλλαζει συχνα και η αξια του δεν φτανει τα επιπεδα του pam.

Απο θεμα αξιας και μεταπωλησης,το Panerai εχει τον πρωτο λογο,αλλα ειναι διαφορετικα ρολογια...

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 24, 2008, 12:12:31 μμ »
Μην ξεχνιόμαστε ...  ;D
Και τα Jaeger Le Coultre Master Compressor Diving
τα δοκίμασαν σε πραγματικές συνθήκες και σε βάθος 1080 μέτρων ...

Συνθηκες που ποτε κανεις ανθρωπος δε θα φτασει ομως ;D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 24, 2008, 02:22:15 μμ »
Το Φεβρουαριο το δοκιμαζα Γιωργο σε επισημο dealer,steelfish Xplus ειναι η τελευταια εκδοση.Τοσο τα αγοραζεις ανετα...Δε γνωριζω αν το steelfish φτανει στα 2000 μετρα,αλλα μπορω μα διαβεβαιωσω οτι ειναι αρκετα γεροδεμενο και σκληρο ρολοι,με 51 χρονια εξελιξης στην πλατη του(το πρωτο SO βγηκε το 1957 νομιζω).Θα λεγα οτι ειναι το ιδιο καλο με αλλα ανταγωνιστικα μοντελα.Το service της εταιριας ειναι καλο στην Ελλαδα τουλαχιστον τον προσεχουν τον πελατη.
Απο θεμα αξιας και μεταπωλησης,το Panerai εχει τον πρωτο λογο,αλλα ειναι διαφορετικα ρολογια...

για το βαθος να εξηγησω τι εννοω.στο επιπεδο και το κοστος για ρολογια σε βαθη 1000 και 2000 μετρα εχει μειωθει  το κοστος σε λογικα επιπεδα και το περασμα σε μεγαλυτερο βαθος δεν εχει μεγαλη διαφορα .περα απο αυτο και με ρολοι που αναγραφει 300 μετρα εχεις ολες τις εγγυησεις για στεγανοτητα και θεωρειται ενα πολυ καλο sub watch,τα υπολοιπα ειναι και μαρκετινγκ.1400 με το λουρακι,αλλα δυστυχως οπως θυμαμαι η breitling τις εκδοσεις που φορανε μπρασελε στα ρολογια της τις χρεωνει παραπανω 300 η και 400 ευρω!αντιθετα σε πολλες αλλες εταιρειες εχουν μικρες διαφορες .
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 24, 2008, 02:41:49 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος captain

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 24, 2008, 11:40:18 μμ »
ευχαριστω για τισ απαντησεις σας
οσο ψαχνεις ομως προβληματιζεσαι και περισσοτερο
ενω ειχα σχεδον αποφασισει για το
τωρα στη σκεψη μου μπηκαν και ετεριες οπως η anonimo και η bell&ross

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 25, 2008, 12:18:32 πμ »
ισως ξεκινησαμε με λαθος ερωτηση.
τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει το ρολοι?τι προεχει για σενα?ασε στην ακρη την anonimo και την bell&ross προς το παρον.να κανω μια υποθεση ,ισως και λανθασμενη,μηπως εχεις συνδεσει σαν δεικτη ποιοτητας και αντοχης σε ενα ρολοι τα ποσα μετρα βαθος αναγραφονται στο καντραν?αν ναι ειναι τελειως λαθος δρομος.προεχει ποιοτητα /μηχανη/μαρκα/αξια μεταπωλησης και φυσικα αισθητικη,οχι τελευταιο βεβαια.

Αποσυνδεδεμένος captain

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 25, 2008, 01:45:35 πμ »
george η αληθεια ειναι πως ναι πιστευα οτι τα μετρα βαθους ειναι σοβαρη ενδιξη ποιοτητας κατασκευης
ομως σαν πρωτο κρητηριο για την επιλογη μου εχω την μαρκα σε συνδιασμο με την αισητικη
σαν μαρκα η breitling μου αρεσει αρκετα κυριως για το οτι τα ρολογια της ειναι αρκετα αρενοπα
με προβληματησατε οι εδω φιλοι λεγοντας μου οτι η ετερια εχει πτωτικη πορεια γιατι ειχα σχεδον αποφασισει να παρω το steelfish παροτι δεν κανει ιδιαιτερη εντυποση σε καποιον που δεν ασχολειται με ρολογια αφου το σχημα του ειναι λιγο πολυ συνηθισμενο
ετσι αρχισα να ψαχνω αλλες εταιριες οπως η anonimo η οποια εχει αρκετα ιδιαιτερο στιλ (οχι μοναδικο ομως αφου η συγγενια της με την panerai κατα τη γνωμη μου ειναι ολοφανερη)
ομως σαν μαρκα την θεωρω υποδιεστερη της breitling η οποια ειναι στον χωρο και πολυ περισσοτερα χρονια

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 25, 2008, 08:37:18 πμ »
ευχαριστω για τισ απαντησεις σας
οσο ψαχνεις ομως προβληματιζεσαι και περισσοτερο
ενω ειχα σχεδον αποφασισει για το
τωρα στη σκεψη μου μπηκαν και ετεριες οπως η anonimo και η bell&ross
εγώ πάντως επιμένω ή η 2η ή 3η επολογή....bell&ross-anonimo θα τις κοίταζα μόνο από θέμα χρημάτων.
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 25, 2008, 12:30:46 μμ »
Σχεδιαστικα μ αρεσουν τα anοnimo περισσοτερο απ τα panerai,anonimo θ αγοραζα,panerai οχι,αν και γνωριζω οτι η panerai εχει ιστορια και εξελισσεται σαν manufacture.Απλα μου φαινεται οτι τα χω μπουχτισει,χωρις καν να ειχα ποτε.... :nutty3:
Captain,το heritage το χεις δει απο κοντα;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 25, 2008, 02:01:28 μμ »
george η αληθεια ειναι πως ναι πιστευα οτι τα μετρα βαθους ειναι σοβαρη ενδιξη ποιοτητας κατασκευης
ομως σαν πρωτο κρητηριο για την επιλογη μου εχω την μαρκα σε συνδιασμο με την αισητικη
σαν μαρκα η breitling μου αρεσει αρκετα κυριως για το οτι τα ρολογια της ειναι αρκετα αρενοπα
με προβληματησατε οι εδω φιλοι λεγοντας μου οτι η ετερια εχει πτωτικη πορεια γιατι ειχα σχεδον αποφασισει να παρω το steelfish παροτι δεν κανει ιδιαιτερη εντυποση σε καποιον που δεν ασχολειται με ρολογια αφου το σχημα του ειναι λιγο πολυ συνηθισμενο
ετσι αρχισα να ψαχνω αλλες εταιριες οπως η anonimo η οποια εχει αρκετα ιδιαιτερο στιλ (οχι μοναδικο ομως αφου η συγγενια της με την panerai κατα τη γνωμη μου ειναι ολοφανερη)
ομως σαν μαρκα την θεωρω υποδιεστερη της breitling η οποια ειναι στον χωρο και πολυ περισσοτερα χρονια

να διευκρινησω κατι,πτωτικη πορεια σαν επιλογη αγορας,ΟΧΙ σαν ποιοτητα ρολογιου και ολα τα σχετικα.ανονιμο ισχυει αυτο που λες και το εγχειρημα δεν ειχε επιτυχια..εννοω σαν μαρκα δεν τραβηξε τελικα τοσο πολυ.

Αποσυνδεδεμένος captain

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 25, 2008, 02:47:44 μμ »
eisenberg ναι το εχω δει και το εχω δοκιμασει ενω στην αρχη με ειχε ενθουσιασει μετα δεν μου εκανε και ιδιαιτερη αισθηση αφου μου αρεσει στο ρολοι να εναλλασονται οι ματ και οι γιαλυστερες επιφανιες και μαλιστα οι ματ να ειναι περισσοτερες ενω το heritage ειναι γιαλυστερο
george ευχαριστω για την διευκρινηση με βοηθησες αρκετα να επιστερψω παλι κοντα στην αρχικη μου επιλογη αφου ειχα αρχισει να σκεφτομαι περισσοτερο το panerai

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 25, 2008, 02:52:32 μμ »
αλλο πανεραι και αλλο Breitling .δεν εχουν κατι ομοιο για να πεις οτι κανω συγκριση,επαναλαμβανω,το ενα ειναι εμπορικο ρολοι που θα βρεις και αλλα στο στυλ και στα χρηματα και το πανεραι ειναι αλλου.και σε τιμη βεβαια.ακομα δεν καταλαβα τι ψαχνεις ,αλλα αμα εσυ αποφασισες ,ολα καλα.