Αποστολέας Θέμα: ΖENITH VS JLC  (Αναγνώστηκε 16793 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: ΖENITH VS JLC
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 10:34:47 μμ »
Αν έχουν λέει...έχουν και παραέχουν...και δίνουν και ρέστα!!!

+1

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 11:10:16 μμ »
+1
Θέλετε να βγάλουμε απ'έξω την zenith(κακώς)αλλά να αφήσουμε τη jlc?Την βγάζουμε.Εχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος η Blancpain??? Δεν νομίζω.Προσωπική άποψη.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 29, 2012, 06:47:11 μμ από chris5 »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 11:15:40 μμ »
Θέλετε να βγάλουμε απ'έξω την zenith(κακώς)αλλά να αφήσουμε τη jlc?Την βγάζουμε.Εχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος η Blankpain??? Δεν νομίζω.Προσωπική άποψη.

JLC = Η αγελάδα της Υ.Ω.
BP =  Αρνάκι γάλακτος.

;)  :)  :)
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 29, 2012, 12:05:33 πμ »
Θέλετε να βγάλουμε απ'έξω την zenith(κακώς)αλλά να αφήσουμε τη jlc?Την βγάζουμε.Εχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος η Blankpain??? Δεν νομίζω.Προσωπική άποψη.

Kαλά, δεν υπάρχει ζυγαριά ειδικού βάρους..
Είναι από τις πιο παλιές εταιρίες και γενικά στα fora και τα περιοδικά χαίρει μεγάλης εκτίμησης..
Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι απόψεις, εγώ την jlc τη θεωρώ ίσως την πιο τίμια Υ.Ω.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 29, 2012, 12:43:47 πμ »
Kαλά, δεν υπάρχει ζυγαριά ειδικού βάρους..
Είναι από τις πιο παλιές εταιρίες και γενικά στα fora και τα περιοδικά χαίρει μεγάλης εκτίμησης..
Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι απόψεις, εγώ την jlc τη θεωρώ ίσως την πιο τίμια Υ.Ω.

Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα! Πάντα πρωτοποριακή με σχεδόν ανεξάντλητη δημιουργικότητα, με μεγάλη ποικιλία σε στυλ και σχέδια ρολογιών και φυσικά με πολλά ιστορικά ρολόγια που ακόμα κυκλοφορούν, ή επανακυκλοφορούν.
Στην πρώτη περίπτωση το Reverso και στη δέυτερη το Memovox. :2thumbs:
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 29, 2012, 10:34:43 πμ »
Για ειδικό βάρος μιλούσατε, όχι για ποιά είναι πιό τίμια εταιρεία ή ποιά ταίζει τις υπόλοιπες κλπ κλπ. Από τιμιότητα η JLC τις βάζει κάτω όλες και την αγία τριάδα, μεγάλη η χάρη της και τους πάντες. Άλλο όμως αυτό δυστυχώς. Άδικο? Ίσως ναι...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 29, 2012, 07:18:23 μμ »
Αν μιλαμε για τιμιοτητα νομιζω πως και η Ζenith δεν παει πισω.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 29, 2012, 08:26:23 μμ »
Αν μιλαμε για τιμιοτητα νομιζω πως και η Ζenith δεν παει πισω.

Εννοείται και αρκετά προσγειωμένη τιμολογικα.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 29, 2012, 08:37:18 μμ »
Έκτος από τα low-end γιαπωνέζικα, όλες είναι υπερτιμημένες.
Η JLC είναι πρωτοποριακή εταιρεία με συνεχείς τεχνολογικές εκπλήξεις και ευρεσιτεχνίες που τροφοδοτούν όλη την Υ/Ω.
Πιστεύω ότι ίσως θεωρείται ακριβή (σε απόλυτες τιμές) αλλά τελικά καθόλου ακριβή λόγω της επένδυσης σε έρευνα - knowhow.
Τη Zenith την θεωρώ τίμια, με καλές τιμές και εξαιρετική ποιότητα.  :up:
Εξάλλου είναι η μεγάλη αδυναμία μου  :ug: και πολύ σύντομα ετοιμάζω την μεγάλη αγορά... :angel:

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 29, 2012, 08:44:47 μμ »
Η JLC είναι πρωτοποριακή εταιρεία με συνεχείς τεχνολογικές εκπλήξεις και ευρεσιτεχνίες που τροφοδοτούν όλη την Υ/Ω.
Πιστεύω ότι ίσως θεωρείται ακριβή (σε απόλυτες τιμές) αλλά τελικά καθόλου ακριβή λόγω της επένδυσης σε έρευνα - knowhow.
Εξάλλου είναι η μεγάλη αδυναμία μου  :ug: και πολύ σύντομα ετοιμάζω την μεγάλη αγορά... :angel:

Κ.
Κωστα τα ειπαμε και την Παρασκευη,οταν θελησεις να κανεις την μεγαλη αγορα θα παμε μαζι,οκ?

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 29, 2012, 09:52:19 μμ »

Κ.

Kαι ποιά θα είναι αυτή;

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 29, 2012, 10:47:08 μμ »
Kαι ποιά θα είναι αυτή;
+1 αναρωτιεμαι κι εγω το ιδιο

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάρτιος 01, 2012, 12:36:00 πμ »
Ένα Zenith χρονογράφο, από τις κλασικές σειρές.  ;)

Κ.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μάρτιος 01, 2012, 02:07:41 πμ »
Το JLC για 2 λόγους:

1ον: 1.000 μηχανισμοί in house + ότι τροφοδότησε όλες τις ελβετικές εταιρείες ( ακόμα και την AP, που είναι Master στην κατηγορία της ).

2ον: Το JLC μ'αρέσει περισσότερο σχεδιαστικά απο το Chronomaster Open. Το Chronomaster Open το είχα δοκιμάσει σε μαγαζί σε μαύρο χρώμα και ήταν απαράδεκτο! Το open heart που έχει + το μαύρο χρώμα, σε κάνουν να νομίζεις ότι είναι κινέζικο.

Αν έχεις την "κάψα" να πάρεις Zenith, στη θέση σου θα κοιτούσα το Chronomaster XXL, που είναι κλειστό χωρίς open heart και αηδίες! ;)

Με λίγα λόγια: Η Zenith έχει να μιλήσει για τον El Primero. Ο χρονογράφος ο οποίος έσκισε με διαφορά τον Caliber 11. Ενώ η JLC έχει να σου μιλήσει για 1.000 Calibers, Reverso και Hybris Mechanica 55! Ζεζζέεε λέμε!!!  ;D

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μάρτιος 01, 2012, 02:27:10 πμ »
Συμπλήρωμα: Και οι 2 εταιρείες είναι αρκετά καλές. Είτε πάρεις Zenith, είτε πάρεις Ζεζζέε, θα πάρεις ρολόι της προκοπής που θα το έχεις χρυσοπληρώσει και που η τσέπη σου θα έχει ματώσει! Σα brand name δε συγκρίνονται. Οι Top εταιρείες του Master Watchmaking είναι 4 και όχι 3:

1) Vacheron Constantin

2) Patek Philippe

3) Audemars Piguet

4) Jaeger Le Coultre

Όλες τις σούπερ ντούπερ γουάου πολυπλοκότητες όπως: Minute Repeater, Split Seconds, Moonphase, Perpetual Calendar κ.τ.λ , τις έχουν βγάλει αυτές οι εταιρείες. Οπότε? Οπότε σα brand name αυτές οι εταιρείες είναι η κορυφή!!! ;D ;)

Υ.Γ Για όσους δε το ήξεραν, η AP θεωρείται η Rolls Royce της Υ.Ω, επειδή σχεδόν όλοι όσοι έχουν Rolls, φοράνε AP! Το διάβασα κάπου σε ένα blog, το οποίο δε θυμάμαι γ...ω! Τέλειο?? ;D ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 01, 2012, 02:35:51 πμ από K_O_S_T_A_S »

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάρτιος 01, 2012, 07:31:51 πμ »
Έχεις ξεχάσει όμως και τους Γερμανούς στην τοπ 4 λίστα σου

(Lange und Soehne....ε; ;) )
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μάρτιος 01, 2012, 12:03:12 μμ »
Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι στην top list είναι μόνο η τριάδα VC PP AP.
Σε μια συζήτηση που είχα κάνει με τον ρολογά μου στην Αυστρία μου είπε ότι η διαφορά είναι στην κατασκευή. Οι 3 πρώτες συνεχίζουν να συναρμολογούν σχεδόν ολοκληρωτικά στο χέρι και μόνο από Ελβετούς. Το έχουν σε κακό να δώσουν έξω...

Πάντως συμφωνώ για την JLC ότι είναι εξαιρετική και σίγουρα θα ήθελα κάποιο ρολόι της.
Πες μου όμως : Μπορώ να βρω έστω και ένα χρονογράφο από την κλασική σειρά Master Chronograph http://www.jaeger-lecoultre.com/GR/en/luxury-watches/product/master-chronograph.html?ref=1538420 με λιγότερα από 5000€;
Ούτε καν μεταχειρισμένο... :-[

Πάω λοιπόν στην επίσης εξαιρετική Zenith με τον El Primero στο Captain και έχω μια δοκιμασμένη μηχανή με λογικό κόστος και 100% αξία μεταπώλησης αν το βαρεθώ (που δεν το βλέπω).

Κ.

Αποσυνδεδεμένος bost

• 46mm case
  • Risk-Care-Dream-Expext
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μάρτιος 01, 2012, 12:47:33 μμ »
Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι στην top list είναι μόνο η τριάδα VC PP AP.
+1000

και για μένα αγαπημένε μου φίλε κάνε υπομονή και πάρε ένα κομμάτι από την δικιά μου αγαπημένη και μοναδική patek philippe! Είναι ότι καλύτερο, και ξέρεις ότι έχω τρέλα για το El Primero αλλά όταν φόρας Patek νιώθεις ένα δέος...δεν ξέρω ίσως έχω μεγάλο κόλλημα  ;D  ;D  ;D

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μάρτιος 01, 2012, 12:56:01 μμ »
+1000

και για μένα αγαπημένε μου φίλε κάνε υπομονή και πάρε ένα κομμάτι από την δικιά μου αγαπημένη και μοναδική patek philippe! Είναι ότι καλύτερο, και ξέρεις ότι έχω τρέλα για το El Primero αλλά όταν φόρας Patek νιώθεις ένα δέος...δεν ξέρω ίσως έχω μεγάλο κόλλημα  ;D  ;D  ;D

Αγαπημένε μου γείτονα συμφωνώ. Προς το παρόν El Primero.
Για το Patek λέω να περιμένω.
Εξάλλου η γιορτή μου δεν είναι μακρυά, πιστεύω πως θα μου το κάνεις δώρο τον Μάιο...
Που ξέρεις τώρα την αγάπη και την εκτίμηση που σου έχω.... εεεεεε.  :angel: :angel: :angel:

Αποσυνδεδεμένος bost

• 46mm case
  • Risk-Care-Dream-Expext
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάρτιος 01, 2012, 01:08:14 μμ »
Αγαπημένε μου γείτονα συμφωνώ. Προς το παρόν El Primero.
Για το Patek λέω να περιμένω.
Εξάλλου η γιορτή μου δεν είναι μακρυά, πιστεύω πως θα μου το κάνεις δώρο τον Μάιο...
Που ξέρεις τώρα την αγάπη και την εκτίμηση που σου έχω.... εεεεεε.  :angel: :angel: :angel:
χαχαχαχαχαχα.....μακάρι μέχρι τότε να μου κάτσει η καλή και στο λόγο της τιμής μου κερνάς τα εισιτήρια για Γενεύη να κάνουμε και το ταξιδάκι μας και τα αγοράζω τα Patek απο εκει εγώ!γιατί φυσικά θα πάρω και γώ  ;D  ;D  ;D  :goodman:  :partyman: