Αποστολέας Θέμα: ΖENITH VS JLC  (Αναγνώστηκε 16796 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: ΖENITH VS JLC
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 10:02:23 πμ »
Το Ζενίθ είναι χρονογράφος με ένδειξη φόρτισης. Το Γιεγκέρ είναι διπλής ώρας με ημερομηνία.
Έχουν για σένα κάποιο πρακτικό σκοπό ή μόνο από την αισθητική πλευρά σε ενδιαφέρουν;

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 11:42:18 πμ »
Δυσκολο Χρηστο... :-\

Το γιεγκερ εχει βαρυτερο ωρολογιακο ονομα κατα τη γνωμη μου, αλλα το zenith εχει δυνατη εκπτωση, αν και λιγο υπερβολικα τιμολογημενο κατα τη γνωμη μου.
Προσωπικα, θα διαλεγα το zenith με καθαρα αισθητικα κριτηρια.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 12:00:58 μμ »
Το συγκεκριμένο Ζενίθ δεν είναι αυτό που θα έπαιρνα, οπότε προτιμώ το JLC..

Παρεμπιπτόντως, πώς πέτυχες τόσο φοβερές εκπτώσεις; ???

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 12:43:11 μμ »
Εάν η επιλογή μεταξυ των δυο δεν είναι μονόδρομος, εγώ - για καθαρά αισθητικούς λόγους - δεν θα έπαιρνα κανένα εκ των δύο.  :noidea:
Εάν πάλι είναι, μάλλον θα έπαιρνα το γιεγκερ.
Νομίζω, ότι και οι δύο εταιρείες έχουν αντιπροσωπευτικότερα μοντέλα και πιο ομορφεσ επιλογεσ σε αυτο το εύρος τιμής.

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 01:09:12 μμ »
Αισθητικά δεν με τρελαίνει κανένα από τα δύο,αλλά αν έπρεπε να διαλέξω κάποιο,θα πήγαινα στο ζενίθ.. :)

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 01:39:57 μμ »
Νομίζω, ότι και οι δύο εταιρείες έχουν αντιπροσωπευτικότερα μοντέλα και πιο ομορφεσ επιλογεσ σε αυτο το εύρος τιμής.

+1

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 02:22:18 μμ »
Δυσκολο Χρηστο... :-\

Το γιεγκερ εχει βαρυτερο ωρολογιακο ονομα κατα τη γνωμη μου, αλλα το zenith εχει δυνατη εκπτωση, αν και λιγο υπερβολικα τιμολογημενο κατα τη γνωμη μου.
Προσωπικα, θα διαλεγα το zenith με καθαρα αισθητικα κριτηρια.

Αυτό και από εμένα...

Αισθητικά δεν με τρελαίνει κανένα από τα δύο,αλλά αν έπρεπε να διαλέξω κάποιο,θα πήγαινα στο ζενίθ.. :)

Κυρίως όμως συμφωνώ με αυτό...
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 11:08:55 μμ »
Aπλα βρηκα αυτα τα 2 μοντελα με πολυ καλη εκπτωση σε ενα μαγαζι γι`αυτο ζητησα την γνωμη σας.Eνταξει για την zenith,το ξερω οτι υπαρχουν πιο αντιπροσωπευτικα μοντελα αλλα η jlc? Αφηστε που ειναι και το πιο προσιτο μοντελο της jlc μαζι με το 42mm navy seals http://www.chrono24.com.gr/jaegerlecoultre/master-compressor-diving-automatic-navy-seals--id1846658.htm?query=navy+seals&dosearch=true&searchexplain=1&resultview=list&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 09:46:48 πμ »
Εσύ τι θέλεις να αγοράσεις? Ρολόι ή Εταιρία ?

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 03:41:37 μμ »
Εσύ τι θέλεις να αγοράσεις? Ρολόι ή Εταιρία ?
Καταρχην δεν ειπα οτι θα το αγορασω και δευτερον σιγουρα θα αγοραζα κατι που θα μου αρεσε. Εσυ τι θα αγοραζες απο τις συγκεκριμενες εταιρειες και να ειναι το χρηματικο οριο γυρω στα 4000-5000 ευρω?

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 05:23:02 μμ »
Φίλε chris5 το ερώτημά μου, σε περίπτωση παρεξήγησης δεν ήτο ειρωνικό, κάθε άλλο θα έλεγα.
Υπάρχουν φίλοι που προτιμούν το ηχηρό όνομα και ένα λιγότερο όμορφο ρολόι ( κατά το γούστο τους πάντα ) και άλλοι που επιλέγουν καθαρά με κριτήρια εμφάνισης πρωτίστως και έπειτα αξιολογούν και το brand.

Εγώ προσωπικά σε αυτά τα χρήματα θα προτιμούσα κάτι σε Rolex , IWC , panerai όχι γιατί είναι καλύτερα, απλά γιατί έχει περισσότερα μοντέλα του γούστου μου.
Σε Zenith, JLC αυτά που μου αρέσουν, δυστυχώς κοστίζουν κάτι παραπάνω από 7000 €. Αλλά και πάλι το αναφέρω, ότι αυτός είμαι εγώ και αυτό το γούστο μου. Τίποτα παραπάνω.

Με ευγένεια
Γιάννης.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 07:08:06 μμ »
Να σου πω τη μαυρη μου αληθεια, μου φανηκε λιγο ειρωνικο το σχολιο σου αλλα no hard feelings, αυτα εχει ο γραπτος λογος. Tεσπα, ενταξει η rolex, αλλα οι αλλες δυο[iwc και panerai] νομιζω πως δεν μπορουν να κοντραρουν τουλαχιστον στο θεμα των μηχανισμων την zenith και την jlc. Παρεπιπτοντως το εν λογω καταστημα εχει 2 iwc pilot επισης σε πολυ καλη εκπτωση νομιζω πως ειναι αυτα http://www.chrono24.com.gr/iwc/pilot-spitfire-chrono-automatic--id1961201.htm?dosearch=true&query=iwc+pilot&resultview=list&searchexplain=1&showpage=3&sortorder=1&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm και http://www.essential-watches.com/IWC-371333-DOPPLECHRONO-Spitfire-Black-Dial-on-Strap-10998
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 28, 2012, 08:06:50 μμ από chris5 »

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 07:14:52 μμ »
To καλό με τις zenith & JLC είναι ότι προσφέρουν υψηλή ωρολογοποιία και σε πιο προσιτές τιμές, σε αντίθεση με τις άλλες που αν θες να κατευθυνθείς σε in-house τα σκας χοντρά..

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά έχω την αίσθηση ότι ξεκίνησες λίγο ανάποδα, δηλαδή είδες δυο καλές ευκαιρίες και σκέφτεσαι να χτυπήσεις τη μία.. Αν έχω δίκιο, πρώτα πρέπει να αναλογιστείς τι ρολόι θέλεις και μετά ψάχνεις και τις ευκαιρίες!

Φιλικά

Βίκτωρας

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 07:16:13 μμ »
Zenith! Μου κανει κλικ περισσοτερο σαν εταιρια!
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 08:14:13 μμ »
To καλό με τις zenith & JLC είναι ότι προσφέρουν υψηλή ωρολογοποιία και σε πιο προσιτές τιμές, σε αντίθεση με τις άλλες που αν θες να κατευθυνθείς σε in-house τα σκας χοντρά..

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά έχω την αίσθηση ότι ξεκίνησες λίγο ανάποδα, δηλαδή είδες δυο καλές ευκαιρίες και σκέφτεσαι να χτυπήσεις τη μία.. Αν έχω δίκιο, πρώτα πρέπει να αναλογιστείς τι ρολόι θέλεις και μετά ψάχνεις και τις ευκαιρίες!

Φιλικά

Βίκτωρας
Κοιταξε,και τα δυο ρολογια ειναι πολυ ομορφα και μ`αρεσουν οποτε συνδιαζουν και το γουστο μου και την <ευκαιρια>.Βασικα αν με ρωτας σε προσωπικο γουστο θα προτιμουσα να εβρισκα το jlc master compressor navy seals των 44mm http://swx.com.sg/forum/showthread.php?30650-WTT-WTS-44mm-JLC-navy-seal-diving-alarm  που εχει 9000-10000 αν το ειχαν αυτο 50% εκπτωση,αυτο θα επαιρνα αλλα σ`αυτο αντε να κανουν 20-25% εκπτωση.Πολλες φορες τυχαινει να παρεις κατι που ειναι 50% ευκαιρια και 50% γουστο,σπανια βρισκεις κατι που να τα συνδιαζει και τα δυο αυτα στο 100%.Το ιδανικο για μενα[100%] θα ηταν να εβρισκα ,οπως ειπα παραπανω,το navy seals με 50% εκπτωση οπως βρηκα το zenith,αλλα περι ορεξεως.....
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 28, 2012, 08:19:19 μμ από chris5 »

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 08:27:20 μμ »
Αυτά τα εχεις βρει σε φυσικό κατάστημα; (σ'είχα ρωτήσει και παραπάνω ;))

Το ΝS δε χάνεις τίποτα με την έκπτωση να ρωτήσεις, μπορεί να μην το βρεις με 50% αλλά ίσως το λίγο παραπάνω να αξίζει τον κόπο..
Επίσης σε αυτή την κατηγορία χρημάτων συγκλονιστικό ρολόι είναι και το Blancpain FiftyFathoms..

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 08:52:55 μμ »
Αυτά τα εχεις βρει σε φυσικό κατάστημα; (σ'είχα ρωτήσει και παραπάνω ;))

Το ΝS δε χάνεις τίποτα με την έκπτωση να ρωτήσεις, μπορεί να μην το βρεις με 50% αλλά ίσως το λίγο παραπάνω να αξίζει τον κόπο..
Επίσης σε αυτή την κατηγορία χρημάτων συγκλονιστικό ρολόι είναι και το Blancpain FiftyFathoms..
Βεβαιως και τα εχω βρει σε φυσικο καταστημα.Οκ, τα blancpain και νομιζω πως εχουν πολυ καλες μηχανες[ FP:frederick piguet] αλλα δεν εχουν το ειδικο βαρος της jlc `η της zenith.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 09:41:06 μμ »
Βεβαιως και τα εχω βρει σε φυσικο καταστημα.Οκ, τα blancpain και νομιζω πως εχουν πολυ καλες μηχανες[ FP:frederick piguet] αλλα δεν εχουν το ειδικο βαρος της jlc `η της zenith.

Τις μηχανές η FP΄τις έφτιαχνε αποκλειστικά για την Blancpain, ενώ τα τελευταία χρόνια της ανήκει μάλιστα, οπότε ουσιαστικά για manufacture μιλάμε.. Απότι έχω καταλάβει - το αντίθετο από ειδικός είμαι - μετράει πάρα πολύ στην υψηλή ωρολογοποιία, ειδικά για το FF οι γνώστες παραμιλάνε...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 10:01:02 μμ »
Οκ, τα blancpain....αλλα δεν εχουν το ειδικο βαρος της jlc `η της zenith.

Αν έχουν λέει...έχουν και παραέχουν...και δίνουν και ρέστα!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης