Αποστολέας Θέμα: ANTIKATAΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ !!!!!!!  (Αναγνώστηκε 12542 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
http://www.elora.gr/portal/to-proto-thema/1911-2012-02-02-14-15-15
http://www.truthison.com/viewtopic.php?f=76&t=13415
Διαβαστε πολυ προσεκτικα το ολο θεμα και σχολιαστε το.
Μου το ειπε σημερα ενας φιλος μου και ειλικρινα επεσα απο τα συννεφα.
Πραγματικα απαραδεκτο γεγονος.
Να βγαλουν το αγαλμα ενος απο τους μεγαλυτερους ηρωες της ελληνικης ιστοριας και του μεγαλυτερου της επαναστασης του `21 σε μια απο τις πιο κεντρικες πλατειες της Αθηνας,την πλατεια Καραισκακη,και να βαλουν στη θεση του το αγαλμα του εωσφορου?????????
Και το εκαναν τη στιγμη που οι σκοπιανοι οικειοποιουνται την ελληνικη ιστορια και φτιαχνουν αγαλματα του Μεγαλου Αλεξανδρου στις κεντρικες τους πλατειες.
Αυτοι οι ανθρωποι που εκαναν αυτη την απαραδεκτη κινηση που προσβαλει πανω απο ολα την θρησκεια μας αλλα και την ιστορια μας ειναι οι ιδιοι που εχουν καταστρεψει την εθνικη μας ταυτοτητα,ειναι οι ιδιοι που εχουν καταργησει τους σταυρους και τις σημαιες μας,ειναι οι ιδιοι που μας εχουν απομακρυνει απο τον Θεο,ειναι οι ιδιοι που βασει σχεδιου σε λιγα χρονια θα μας κανουν να ψαχνουμε να βρουμε που ειναι τα συνορα μας.
Συγνωμη αν σας κουρασα και δεν ξερω κατα ποσο συμφωνειτε μαζι μου,απλα ειμαι ενας Ελληνας πολιτης που δεν αντεχει να βλεπει την πατριδα και τη θρησκεια του να αφανιζονται.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 21, 2012, 09:36:57 μμ από chris5 »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ANTIKATAΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ !!!!!!!
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 21, 2012, 10:06:40 μμ »
Για να πω την αλήθεια μου, δεν έχω προσέξει από κοντά το πρόσωπο του αγάλματος. Όσες φορές πάντως έχω περάσει από την πλατεία, πάντα το μυαλό μου πάει στον Ίκαρο... και αναρρωτιέμαι γιατί και τα δύο δημοσιεύματα δεν έχουν μια κοντινή φωτογραφία. Την επόμενη φορά όμως θα δώσω μεγαλύτερη προσοχή στο πρόσωπο...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 21, 2012, 10:24:47 μμ »
E νταξ λιγο υπερβολικο το αρθρο.
Μπορει να ειναι κακασχημο το μνημειο αλλα αυτα περι εωσφορου ειναι τουλαχιστον αστοχα πιστευω...  :o
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος lychounas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 21, 2012, 11:27:20 μμ »
Ρε παιδιά κάντε λίγο κράτει, ΟΚ; Εδώ μας έχουν ξεπουλήσει τελείως, δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα στη θέση του και καθόμαστε και υποψιαζόμαστε συνομωσίες για αγάλματα διαβόλων; Δεν θα πάρουμε σύνταξη, τι λέω, εδώ δουλεύουμε και δεν πληρωνόμαστε, δεν έχουμε παιδεία, δεν έχουμε υγεία, και όλα αυτά τα κάνουν φανερά και με τη συγκατάθεσή μας (εμείς τους ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια) και μιλάμε για συνομωσίες για να βγάλουν τον Καραϊσκάκη και να βάλουν τον βελζεβούλ; Να σας πω τι έγινε στην εν λόγω πλατεία; Κάποιος που δεν είχε γούστο, προσέλαβε έναν ατάλαντο να φτιάξει μια μπούρδα και μας τη μοστράρουν σαν μοντέρνα τέχνη. Είμαι σίγουρος πως κάπου στην πορεία φάγανε κι ένα υπέρογκο ποσό. Αυτό. Τελεία. Όλα τα άλλα είναι για κατανάλωση από υστερικές γιαγιάδες που προσπαθούν να σώσουν την ψυχή τους. Καλύτερα να μας γεμίσουν με πεντάλφες και τράγους και να έχουμε να φάμε, το κακό δεν είναι στα σύμβολα, το κακό (καλώς ή κακώς) είναι μέσα μας και γύρω μας.

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 21, 2012, 11:30:38 μμ »
Καλύτερα να μας γεμίσουν με πεντάλφες και τράγους και να έχουμε να φάμε, το κακό δεν είναι στα σύμβολα, το κακό (καλώς ή κακώς) είναι μέσα μας και γύρω μας.
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 21, 2012, 11:32:14 μμ »
Κουβέντα κάνουμε, η κρίση είναι σαφώς το σημαντικότερο όλων μακράν, αλλά αν μιλάμε μόνο γι αυτήν στο τέλος θα "λαλήσουμε" πλήρως...

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 01:47:06 πμ »
Και να φάω θέλω... και να έχω δουλειά θέλω... και να έχω τη ελευθερία μου θέλω... και να μην προσβάλουν τη θρησκεία μου θέλω... και να μη προσβάλουν την πατρίδα και τα σύμβολά της θέλω... και ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΕΧΩ ΟΣΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!!
Τα θέλω όλα; Δύσκολο; ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ !!!
Συμβιβασμούς με τα ιερά μου σύμβολα ΔΕΝ ΚΑΝΩ!
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 01:47:47 πμ »
Κουβέντα κάνουμε, η κρίση είναι σαφώς το σημαντικότερο όλων μακράν, αλλά αν μιλάμε μόνο γι αυτήν στο τέλος θα "λαλήσουμε" πλήρως...

Σωστός.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 09:17:39 πμ »
Κι εγώ θα ήθελα να ζω σε μια χώρα που δεν βλέπουν κάποιοι λίγοι γραφικοί συνομωσίες παντού... Ανοίχτε τα μάτια σας! Είναι οι ίδιοι γραφικοί που μιλάνε για UFO στις εκπομπές του Χαρδαβέλλα, που μας είχαν πρήξει με τη συντέλεια στο τέλος της χιλιετίας, που μας πρήζουν με τη συντέλεια στο τέλος του '12, που πιστεύουν σε εσωγήινους, ελοχίμ και νεφελίμ, αγγέλους και δαίμονες. Έλεος! Και στην τελική, το εν λόγω άγαλμα προσβάλλει μόνο την αισθητική μας (υποκειμενικό, σε κάποιους μπορεί να αρέσει), δεν προσβάλλει ούτε την Πατρίδα μας, ούτε καμμία θρησκεία.

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 09:45:02 πμ »
Το θέμα καλώς και βρίσκεται στην ενότητα Chat & Fun. . .

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 08:25:34 μμ »
Καταρχας νομιζω πως το δικο μου σχολιο δεν το μελετησατε και σταθηκατε στα link. To δευτερο link, ενταξει πειτε πως περιεχει σχολια απο καποιους ανωνυμους,το πρωτο ομως? Το υπογραφει ο δρ. Ησαιας Κωνσταντινιδης http://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=60774 ο οποιος νομιζω πως δεν ειναι καποιος τυχαιος.Ο ανθρωπος εχει κανει πολλες και σοβαρες μελετες και θα προτεινα να διαβασετε και αυτο το λινκ http://elora.gr/portal/anexigita/1881-2012-01-25-13-47-16. Εγω δεν μιλησα ουτε για ελοχιμ,ουτε για τραγους,ουτε για πενταλφες,ουτε για συντελειες του κοσμου,μαλλον βλεπετε πολυ Λιακοπουλο παρολο που τα θεωρειτε ολα αυτα γραφικα.Συμφωνω πως σιγουρα καποιοι θα κονομησαν απο το ολο εργο του δηθεν αγαλματος του Ικαρου και σιγουρα συμφωνω και ειμαι μαζι σας για ολα τα προβληματα που εχει ο τοπος μας εξαιτιας των αχρηστων πολιτικων μας,του ΔΝΤ και της Τροικας,αλλα πρεπει να δουμε και ολα τα αλλα προβληματα που εχει αυτος ο τοπος.Σιγουρα παιζονται πολλα πισω απο τις πλατες μας ,αν αυτα δεν ειναι συνωμοσιες τοτε τι ειναι?Το καινουριο λινκ που παρεθεσα λυνει πολλες αποριες σας περι συνωμοσιων.Ολα εχουν το σκοπο τους,ακομα και αυτο το εκτρωμα-αγαλμα και σιγουρα δεν θα εβαζα πανω μου ουτε πενταλφες ουτε τραγους,δεν το εκανα την εποχη που ακουγα heavy metal,θα το κανω τωρα?Δηλαδη τι να πουλησω τη θρησκεια μου και την πατριδα μου για να εχω λεφτα? Δεν ειπε κανεις οτι θα πανε καμια χιλιαδα ατομα με πενταλφες και αναποδους σταυρους και θα προσκυνουν τον εωσφορο στην πλατεια Καραισκακη,το μηνυμα ομως που ηθελαν να περασουν το περασανε και το κακο το ξεκινησαν[παραπεμπω παλι στο σημερινο λινκ].Οπως εγινε με την αφαιρεση του θρησκευματος απο τις ταυτοτητες,εκει δεν περασαν το μηνυμα τους?Εσεις αμα θελετε φορεστε τις πενταλφες αν νομιζετε πως το ΔΝΤ θα μας αφησει ησυχους,θα εχουμε λεφτα και θα ερθουν παλι οι καλες εποχες,αφηστε και τους τουρκους,που εχουν μεχρι και στις δημοσιες τουαλετες τους την τουρκικη σημαια αναρτημενη, να παρουν την Θρακη και το Αιγαιο για να εχουμε λεφτα,αφηστε τους αλβανους να φτασουν την Μεγαλη Αλβανια μεχρι την Αρτα,αφηστε τους σκοπιανους ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΑΤΕΙΑ να φτασουν μεχρι την Θεσσαλονικη,εγω δεν φοραω τιποτα.Ποιοι πρεπει να ανοιξουν τα ματια τους μαλλον ειναι ΟΛΟΙ αυτοι που χαιδευουν τους εχθρους μας.`Η μηπως δεν τους θεωρειται εχθρους μας? Μηπως δεν ειναι και αυτο συνωμοσια? Ε τοτε ποιο ειναι? Εχουν πουλησει την πατριδα μας [και δεν εννοω αυτα που λενε περι ξεπουληματος του δημοσιου πλουτου] και εμεις κοιμομαστε.Δεν ειναι συνομωσια το οτι μας εχουν κανει προβατα για να μας κατευθυνουν οπως ο βοσκος το κοπαδι του? Βιg brother is watching you.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 10:57:15 μμ »
Κι εγώ θα ήθελα να ζω σε μια χώρα που δεν βλέπουν κάποιοι λίγοι γραφικοί συνομωσίες παντού... Ανοίχτε τα μάτια σας! Είναι οι ίδιοι γραφικοί που μιλάνε για UFO στις εκπομπές του Χαρδαβέλλα, που μας είχαν πρήξει με τη συντέλεια στο τέλος της χιλιετίας, που μας πρήζουν με τη συντέλεια στο τέλος του '12, που πιστεύουν σε εσωγήινους, ελοχίμ και νεφελίμ, αγγέλους και δαίμονες. Έλεος! Και στην τελική, το εν λόγω άγαλμα προσβάλλει μόνο την αισθητική μας (υποκειμενικό, σε κάποιους μπορεί να αρέσει), δεν προσβάλλει ούτε την Πατρίδα μας, ούτε καμμία θρησκεία.
Δεν είναι όμως κι όλα στην τύχη, κάποια πράγματα γίνονται για να εκπληρώσουν κάποιο μικρό ή μεγάλο σχέδιο. Τρανό παράδειγμα η πατρίδα μας, που από το "λεφτά υπάρχουν" έφτασε στο πλήρες ξεπούλημα...αυτό δεν ήταν σχέδιο? Θα γίνουμε "γραφικοί" αν το στηλιτεύσουμε ως συνομωσία? Όχι βέβαια ;)

Και εν πάση περιπτώσει, τι πιό λογικό από το να έχει η πλατεία Καραισκάκη το άγαλμα του μεγάλου στρατηγού? Δεν λέω ότι έχει κάτι σατανικό το τωρινό άγαλμα, λέω όμως πως η πλατεία δεν έχει αυτό που θα έπρεπε να έχει...γιατί? Γιατί αγαπητέ είναι σίγουρη η προσπάθεια να αφαιρεθεί κάθε πατριωτικό στοιχείο από τον σύγχρονο Έλληνα. Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο άγαλμα είναι μέρος μιας τέτοιας προσπάθειας ή απλά μια κουταμάρα κάποιου-κάποιων ηλιθίων, αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα της μεθόδευσης που εδώ και χρόνια επιχειρείται εις βάρος της εθνικής μας ταυτότητας-κυριαρχίας...μεθόδευσης εκ του αποτελέσματος πετυχημένης...

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 11:08:18 μμ »
Απο το να κραξουμε για την αστοχη και κακη επιλογη αγαλματος για μια απο τις πλατειες της πολης, φτασαμε να μιλαμε για το οτι οι Τουρκοι θα μας παρουν τα νησια και οι εξωγηινοι τους σκυλους.
Ισως το θλιβεροτερο με αυτη την κριση ειναι το ποσο επιρρεπεις εχει κανει τους ανθρωπους σε καθε ειδους συνομωσιολογιες...
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 11:25:55 μμ »
Η αλήθεια πρέπει να είναι κάπου στη μέση. Ο καιρός θα δέιξει.

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 11:37:22 μμ »
Απο το να κραξουμε για την αστοχη και κακη επιλογη αγαλματος για μια απο τις πλατειες της πολης, φτασαμε να μιλαμε για το οτι οι Τουρκοι θα μας παρουν τα νησια και οι εξωγηινοι τους σκυλους.
Ισως το θλιβεροτερο με αυτη την κριση ειναι το ποσο επιρρεπεις εχει κανει τους ανθρωπους σε καθε ειδους συνομωσιολογιες...

Θοδωρη πραγματι εχεις δικιο,ακουω τα πιο κουφα πραγματα απο σοβαρους και μορφωμενους ανθρωπους τελευταια,ρε λες να μας ψεκαζουν στ αληθεια και να σαλεψαμε;
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 11:37:54 μμ »
Νομίζω πως η θέση μου παρεξηγήθηκε. Αυτό που λέω είναι πως την ώρα που προσπαθούμε να σώσουμε ένα σύμβολο, χάνουμε πράγματα ουσιώδη από την καθημερινότητά μας. Αν ήμουν οπαδός των συνομωσιολογιών θα έλεγα πως γίνεται προσπάθεια αποσυντονισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα. Τόσα χρόνια φωνάζουμε για το όνομα του FYROM, για τις ταυτότητες, για το ποιός θα σηκώσει τη σημαία στο σχολείο κι ένα σωρό άλλα πράγματα και κάποιοι ξεπουλήσαν την Πατρίδα μας. Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Θέλω να υπάρχουν τα σύμβολα και πρέπει όλοι μας να τα προστατεύουμε. Πρώτα όμως πρέπει να προστατέψουμε την αξιοπρέπειά μας. Όσο για τον δρ. Κωνσταντινίδη, και μόνο που γράφει σε τέτοιου τύπου έντυπα, στα μάτια μου τουλάχιστον, χάνει κάθε αξιοπιστία.

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 11:47:39 μμ »
Νομίζω πως η θέση μου παρεξηγήθηκε. Αυτό που λέω είναι πως την ώρα που προσπαθούμε να σώσουμε ένα σύμβολο, χάνουμε πράγματα ουσιώδη από την καθημερινότητά μας. Αν ήμουν οπαδός των συνομωσιολογιών θα έλεγα πως γίνεται προσπάθεια αποσυντονισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα. Τόσα χρόνια φωνάζουμε για το όνομα του FYROM, για τις ταυτότητες, για το ποιός θα σηκώσει τη σημαία στο σχολείο κι ένα σωρό άλλα πράγματα και κάποιοι ξεπουλήσαν την Πατρίδα μας. Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Θέλω να υπάρχουν τα σύμβολα και πρέπει όλοι μας να τα προστατεύουμε. Πρώτα όμως πρέπει να προστατέψουμε την αξιοπρέπειά μας. Όσο για τον δρ. Κωνσταντινίδη, και μόνο που γράφει σε τέτοιου τύπου έντυπα, στα μάτια μου τουλάχιστον, χάνει κάθε αξιοπιστία.

Αγαπητε φιλε συνομωσιες υπαρχουν,παντα υπηρχαν και θα συνεχιζουν να υπαρχουν,ειναι η πρωτογενης γεννετικη ανωμαλια της εξουσιας,το θεμα ειναι οτι ακουμε πραγματα παλαβα,δεν μιλαω για το εαν ο Σημιτης ειναι σημιτης ουτε αν ο Βενιζελος νεωτερος τουρκος και ο παλαιοτερος εβραιος,μιλαω για θεωριες παρομοιες της εκφρασης του Θοδωρη <θα ερθουν οι εξωγηινοι να μας παρουν τον σκυλο>.
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 23, 2012, 12:44:48 πμ »

Ο μόνος τρόπος να καταπολεμήσεις τους βλαμμένους (-κολλημένους) εχθρούς της ελευθερίας της σκέψης (και της Ελλάδας κατ' επέκταση που είναι γενέτειρα τόσων) είναι ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΕΙΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ και να δουλεύεις με και για αυτά που αγαπάς! Αν ΑΠΑΝΤΑΣ στις συνομωτικές απόψεις τους και προβοκάτσια ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ.

Οι κάθε είδους κολλημένοι (φασίστες και μη) ή εγγραμμένοι σε λέσχες, στοες, fan clubs κλπ. μου είναι εντελώς αδιάφοροι (τους λυπάμαι και λιγάκι)...μόνο την αισθητική μου χαλάνε που και που, οπότε όταν τους ξετρυπώνω "τους τη λέω" κανονικότατα...!

Επειδή είμαστε σε φάση chat & fun περιμένω να δω και φωτογραφία από το πρόσωπο του εωσφόρου της πολυπαθούς Πλατείας Καραισκάκη  :-[

Μέχρι τότε ας ποστάρω κι εγώ ένα παλιότερο γλυπτό (του 1965) με τον Ίκαρο πάλι...

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 23, 2012, 01:35:36 πμ »
  Συμφωνώ για τα περί ''κολλημένων'',  ''συνομωσιολόγων'' και να προσθέσω ''τρομολάγνων'' που βλέπουν από παντού ''εχθρούς'' του 'Εθνους (που υπάρχουν αλλά δεν είναι οι...Ελοχείμ και οι Νεφελέιμ, πόσο μάλλον τα...Χερουβείμ ) ωστόσο υπάρχουν και κάποια όρια ανοχής.  Θεωρώ απαράδεκτο το ''ξήλωμα'' του εν λόγω αγάλματος, έστω και αν δεν έγινε εσκεμένα (θέλω να πιστεύω) όπως και κάθε προσπάθειας ''χτυπήματος'' των εθνικών μας αξιών και κεκτημένων !

Αποσυνδεδεμένος tylemachos

• Just Registered
    • Προφίλ
Αγαπητέ  VC222 το παλαιότερο γλυπτό (του 1965) που ποστάρισες είναι όντως ένα άγακμα που αναπαρηστά τον Ίκαρο της ελληνικής μυθολογίας, διότι φαίνεται καθαρά ότι πρόκειται για άνθρωπο που με όλα τα χαρακτηριστικά (κεφάλι πόδια χέρια κ.λ.π.) ανθρώπινα. Φαίνονται βέβαια και τα φτερά και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι πρόκειται για τα φτερά που του έφτιαξε ο πατέρας του Δαίδαλος (από φτερά πουλιών).

Αντίθετα το γλυπτό της πλατείας Καραϊσκάκη παριστάνει ένα εξωγήινο πλάσμα. Δεν είναι ανάγκη να δεις το πρόσωπό του. Και μόνο αν δεις ότι δεν έχει καθόλου χέρια, και αντί για  χέρια έχει φτερά νυχτερίδας φτάνει για να καταλάβεις ότι δεν παριστάνει άνθρωπο.
Ούτε μετά από φιλολογική ανάλυση δεν πάει το μυαλό σου στον Ίκαρο.
Αντίθετα στον Εωσφόρο (εκπεσόντα άγγελο) πάει πολύ εύκολα.

Εκτός από τους κολλημένους που βλέπουν παντού κινδύνους, υπάρχουν και οι κολλημένοι που αρνούνται να δουν τον οποιοδήποτε κίνδυνο και προτιμούν να βλέπουν ως εκεί που φτάνει η μύτη τους.

Ιδού και το εξωγήινο έκτρωμα