Αποστολέας Θέμα: Αγορά ρολογιού με 800Ε.Δίλημμα Help!!  (Αναγνώστηκε 4234 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος yorgosd

• Just Registered
    • Προφίλ
Αγορά ρολογιού με 800Ε.Δίλημμα Help!!
« στις: Μάρτιος 05, 2008, 03:04:45 πμ »
Χρειάζομαι την βοήθεια σας γιατί θα είναι η πρώτη μου αγορά ρολογιού! Μετά από λίγο ψάξιμο βρίσκομαι ανάμεσα σε 2 μοντέλα της longines. Το http://www.oroloi.gr/product_info.php?cPath=351_352&products_id=3583&osCsid=4d49d1e1027b51eaabb88df757579239 και το http://www.oroloi.gr/product_info.php?cPath=351_352&products_id=3344&osCsid=4d49d1e1027b51eaabb88df757579239

Το ένα είναι αυτόματο το άλλο quartz. Για το quartz μου είπαν ότι υπάρχει αλλά πλέον σταμμάτησε η παραγωγή του. Εσείς ποιο θα μου προτείνατε; Αν προτείνετε το πρώτο να το πάρω σε αυτόματο ή όχι; Δώστε μου τα φώτα σας γιατί πραγματικά θέλω την άποψή σας και δεν θέλω να μετανιώσω αργότερα για την αγορά μου!! Είναι καλές οι επιλογές μου; Εννοείται πως αν έχετε να προτείνετε κάποιο καλύτερο σ αυτήν την τιμή είμαι έτοιμος να το ακούσω!!

Ευχαριστώ πολύ!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 05, 2008, 03:13:58 πμ από yorgosd »

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: Αγορά ρολογιού με 800Ε.Δίλημμα Help!!
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 05, 2008, 08:01:22 πμ »
Aπό την μεριά μου θα κοίταζα σίγουρα  το πρώτο,δηλαδή το αυτόματο.Με μια καλή έκπτωση όμως και δίνοντας κάτι τις παραπάνω θα έβλεπα και προς ORIS μεριά.Μαζεύεις λίγο χρήμα παραπάνω και κάνεις πιο άνετα τις επιλογές σου.Πάντως όπως έχω ξαναπεί,βάλε κάτω τα ρολόγια που σου αρέσουν,δοκιμασέ τα κι αυτό που θα σου κάτσει καλύτερα και στο χέρι και στο "μάτι",πάρτο!Πρώτο ρολόι είναι εξάλλου......πρέπει να έχει και τη "χάρη"της η όλη διαδικασία  :yes: :yes:
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος yorgosd

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 05, 2008, 01:15:12 μμ »
Ευχαριστώ,

να ρωτήσω, τα αυτόματα ρολόγια απ ότι είδα χάνουν -2/+3 δευτερόλεπτα την ημέρα. Δηλαδή κάθε λίγο καιρό θα πρέπει να ξαναρυθμίζω την ώρα; αν ναι κάθε πόσο;τι πρέπει να κάνω ωστε να χάνει όσο λιγότερο γίνετε; Είναι καλύτερη επιλογή από άποψη ευχρηστίας;Ή θα πρέπει κάθε μέρα να το ρυθμίζεις;

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 05, 2008, 03:32:46 μμ »
να ρωτήσω, τα αυτόματα ρολόγια απ ότι είδα χάνουν -2/+3 δευτερόλεπτα την ημέρα. Δηλαδή κάθε λίγο καιρό θα πρέπει να ξαναρυθμίζω την ώρα; αν ναι κάθε πόσο;τι πρέπει να κάνω ωστε να χάνει όσο λιγότερο γίνετε; Είναι καλύτερη επιλογή από άποψη ευχρηστίας;Ή θα πρέπει κάθε μέρα να το ρυθμίζεις;

Καλως ηλθες,απο αποψη ευχρηστιας και ακριβειας,που μαλλον αυτο ειναι το ζητουμενο σου,πρεπει να παρεις quartz....εκτος κι αν θες να δοκιμασεις την εμπειρια κατοχης ενος αυτοματου ρολογιου,κι οπου σε βγαλει,λιγο πολυ καπως ετσι ξεκινησαμε οι περισσοτεροι εδω.... ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 05, 2008, 04:01:58 μμ »
Ευχαριστώ,

θεμα συνηθειας ειναι  και νοοτροπιας,ολα ρυθμιζονται και μαλιστα σε πολυ καλο βαθμο,καθε μερα?οχι

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 05, 2008, 04:08:57 μμ »
όπως είπε και ο george ΘEMA συνήθειας είναι.ΑΝ λέμε το ρολόι π.χ. κερδίζει-τρέχει 4 με 5 δεύτερα τη μέρα κι αφού το παρακολουθήσεις για κάποιο διάστημα,το βάζεις 1 Λεπτό πίσω οπότε σε ΈΝΑ ΜΗΝΑ θα είναι πάλι 1 ΛΕΠΤΟ περίπου μπροστά!Οπότε μια φορά το μήνα που πιθανόν να διορθώνεις την ημερομηνία,θα "φτιάχνεις"και την ώρα! :up:
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 05, 2008, 06:31:43 μμ »
προσωπικα συμπερασματα για την αγορα ενος ρολογιου,
στο ποσο εως 200 300  400  ευρω τα γιαπωνεζικα ειναι πολυ δυνατος παιχτης,αφαιρω το design,μεταξυ αυτων σαν μηχανη που σημαινει ποιοτητα φινιρισμα αντοχη θεωρω σεικο 1,citizen για λιγο 2,orient 3,εχω δει και αποψεις απο τεχνιτες και σχετικες φωτο,η orιent υστερει σε φινιρισμα  μηχανης και λιγο ποιοτητα υλικου αλλα ειναι αξιοπιστα ρολογια .
ελβετια
αυτοματα η κουρδιστα 200-500 ευρω  hamilton(φινιρισμα καλο)oris,mido(swatch group επισης),glycine,ξεχναω καποιες σιγουρα
γερμανια:archimede,aristo,stowa etc

Αποσυνδεδεμένος yorgosd

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 05, 2008, 09:27:22 μμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.δηλαδή αν κατάλαβα καλά μου προτείνετε να μην πάρω κάποιο από τα δύο παραπάνω...Δεν είναι καλή εταιρεία η longies;Επίσης όσον αφορά το μηχανικό ή quartz είναι προσωπική απόφαση του καθενός. Κλείνω προς το μηχανικό και ελπίζω να μην έχω κάθε λίγο και λιγάκι λάθος ώρα στο χέρι μου!!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 05, 2008, 09:40:33 μμ »
μια χαρα ειναι και αυτη ,παρε οτι σου μειωνει το αγχος και το τρεξιμο

Αποσυνδεδεμένος pokerboss

• 34mm case
  • ό,τι πρασπαθείς να σκοτώσεις τελικά σε σκοτώνει
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 07, 2008, 09:03:45 μμ »

hi φιλε μου εγω μολις απεκτησα ενα Longines hydroconquest χρονογραφο.
το ρολοι ειναι πολυ καλο, αντεχει μεχρι και 1,5 μερα χωρις να το φοραω (εχει αντοχη 48 ωρες ακουρδιστο) ειναι αρκετα στεγανο καθοτι το βρεχω καθημερινα πανω απο 5-10 φορες χωρις να παθει το παραμικρο (300m) και απο ακριβει εχανε μολις -0,5'' την ημερα τις πρωτες ημερες ενω τωρα νομιζω πως εχει πλεον ρυθμιστει τελεια!απο ποιοτητα υλικου ειναι αριστη, ενω η εξυπηρετηση και η ταχυτητα απο την εταιρια ηταν ικανοποιτικη!!εγω δεν το εχω μετανιωσει ουτε στιγμη και το παθος που εχω για το συγκεκριμενο ρολοι μεχρι και σημερα ειναι το ιδιο οπως και την πρωτη μερα που το απεκτησα!

αυτα φιλικα βασιλης

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 08, 2008, 08:22:57 πμ »
Πράγματι πολύ ωραίο ρολόι φίλε Βασίλη, καλορίζικο και να το χαίρεσαι.  ;D
Η Longines με την καινούρια σπορ σειρά της "έβγαλε" πολύ ωραία σχέδια ...
... Στο συγκεκριμένο μου αρέσει ακόμα πιω πολύ με τα διάφορα λουράκια που "δίνει" η Longines !!!

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Tourbillon

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 08, 2008, 10:07:41 πμ »
Καλημέρα σε όλους
Και τα δυο μοντέλα της Longines που παραθέτει ο  yorgosd είναι καταπληκτικά, το καθένα για τους δικούς του λόγους. Το LungoMare Chronograph [L36334586] δεν ήταν άλλωστε τυχαία το best seller της Longines για πολλούς μήνες. Η αλήθεια είναι ότι καταργήθηκε τον Δεκέμβρη του 07 αλλά υπάρχουν ακόμα καταστήματα που το έχουν και στα οποία μπορείς να το δοκιμάσεις. Θα συμφωνήσω με τον konakis μόνο στο ότι το ΝΕΟ σου ρολόι πρέπει να το δοκιμάσεις. Απέφυγε λοιπών σε πρώτη φάση την internet-ικη αγορά και βγες στα μαγαζιά να δεις τι κάθεται ποιο όμορφα στον καρπό σου.
Τα αυτόματα ρολόγια όντος έχουν κάποιες ανοχές σε θέματα ακρίβειας αλλά αυτή είναι και η γοητεία τους. Ο αυτόματος μηχανισμός είναι αυτό που κάνει όλους εμάς να γουστάρουμε τα ρολόγια.
Από θέμα επιλογής εταιρίας θα επικροτήσω την επιλογή σου γιατί για εμένα δεν υπάρχει καλύτερη εταιρία σε αυτά τα χρήματα με την αξιοπιστία και την παράδοση της Longines.
Ότι και να επιλέξεις πάντως , καλοφόρετο  ;D