Αποστολέας Θέμα: Ρολογια απο εταιρειες Ενδυσης!  (Αναγνώστηκε 18267 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος VassilisP

• Just Registered
    • Προφίλ
Ρολογια απο εταιρειες Ενδυσης!
« στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 12:45:04 πμ »
Γεια σας και απο εμενα ..Ειμαι καινουργιος στο φορουμ και ειναι απο τα καλυτερα φορουμ που εχω βρει..Πολυ καλη δουλεια..

Η ερωτηση μου συνδεεται με ρολογια που παραγουν/φτιαχνουν εταιρειες ρουχων οπως Armani, Guess, Boss...

Eιναι 2ης ποιοτητας?...Εχω διαβασει πολλα απο τα αρθρα εδω αλλα πουθενα δεν βρηκα κατι για αυτα τα ρολογια πολλα απο αυτα ειναι αξιολογα(τουλαχιστον εμφανισιακα)..

Εμενα μου εχει μπει στο ματι αυτο το ρολοι

BOSS Black Round Chronograph Watch

http://shop.nordstrom.com/S/boss-black-round-chronograph-watch/3171695?origin=keywordsearch&resultback=1938

Ποια ειναι η αποψη σας?

ΥΓ.Υπαρχει καποιο Post/Thread που να αναλυει/εξηγει τα τεχνικα χαρακτηριστηκα ενος ρολογιου..?..

Για παραδειγμα τι σημαινει καθε χαρακτηριστικο του?

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: Ρολογια απο εταιρειες Ενδυσης!
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 12:55:39 πμ »
Συνήθως έχουν κινεζικους μηχανισμους! Πληρωνεις το ονομα και οχι την αξια! Ενα armani meccanico μπορει να κοστισει οσο ενα longines conquest! Επίσης εδω στο φορουμ κυριαρχει, και σωστα κιολας, η αποψη πως τα fashion watches (armani, gucci, d&g, DKNY κ.ο.κ) δεν μπορουν να συγκριθούν με εταιριες που εχουν συνεισφερει σημαντικα στην ιστορια της Ωρολογοποιιας! Αν σημερα εχουμε κουαρτζ ρολογια ειναι χαρη στη SEIKO και οχι χαρη στην Armani! Αν εχουμε αυτοματα ρολογια ειναι χαρη στην perrelet και οχι χαρη στην BOSS! Αν εχουμε radio controlled ρολογια ειναι χαρη στην  Junghans και οχι στην D&G, Αν στα μεσα του περασμενου αιωνα εγινε εφικτο στον καθε ανθρωπακο να φοραει ενα ρολοι ειναι χαρη στην timex και οχι στην Hello kitty....Αυτη ειναι η αποψη μου και ο λογος που δεν θα αγοραζα τετοια ρολογια! Ελπιζω να σε καλυψα!
Φιλικα, Αλεξανδρος!
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 01:03:11 πμ »
Σε ευχαριστω για την απαντηση...Αλλα αυτο το "συνηθως" δεν με βοηθαει θα ελεγα...Η εχουν κινεζικους η δεν εχουν..Δεν μπορει να φτιαχνουν ενα ρολοι μια φορα στην κινα και μια στη Ελβετια (χαζο παραδειγμα)...

Οποτε μου προτεινεις στην ιδια τιμη να κοιταξω για ρολοι απο εταιρεια η οποια ασχολειται αποκλειστικα με ρολογια...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 01:12:01 πμ »
Kαλωσήρθες στο φόρουμ. Για τα ενδότερα ενός μηχανικού ρολογιού δες εδώ http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2595.0.html
Φοβάμαι όμως πως κάτι άλλο θα εννοείς λέγοντας "τεχνικα χαρακτηριστηκα ενος ρολογιου". Εννοείς όρους όπως "υδατοστεγανότητα", "κρύσταλλο σαπφειρίου", "χρονογράφος" κλπ?
Για τα "fashion" ρολόγια στα είπε εν ολίγοις ο Αλέξανδρος. Για μας δεν έχουν καμμία ιδιαίτερη αξία γιατί βλέπουμε το ρολόι από δική μας οπτική. Όμως εμείς είμαστε μια μικρή έως ελάχιστη μερίδα σε σχέση με τους καταναλωτές. Ο κόσμος βρίσκει σε τέτοιες εταιρείες πολλά ωραία και μοντέρνα σχέδια και αν απλά θέλει ένα όμορφο ρολόι στο χέρι του, τότε καλά κάνει και παίρνει αυτό που του αρέσει. Σχεδόν πάντα οι τιμές τους δεν ανταποκρίνονται στην ποιότητά τους.
Οι μηχανισμοί στα περισσότερα είναι κινέζικοι. Είναι δύσκολο να σου πούμε κάτι παραπάνω γι'αυτό, μια και οι εταιρείες αυτές δεν λένε σχεδόν τίποτα για τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν. Αυτό από μόνο του λέει πολλά ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 01:25:44 πμ »
Βέβαια υπαρχουν και fashion watches με αξιοπιστους ελβετικους μηχανισμους (Eta, sellita, ronda) ή επισης αξιοπιστους ιαπωνικους (epson, miyota, seiko) που ειναι μια χαρα ρολογια απο πλευρας ποιοτητας αλλα σιγουρα θα κοστιζουν πολυ περισσοτερο απο ενα ρολοι με τα ιδια χαρακτηριστικα αλλα οχι απο fashion εταιρια! Αρα και παλι δεν αξιζει!
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 02:36:14 πμ »
Νομίζω δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω στο θέμα fashion watch..Ο Γιάννης και ο Αλέξανδρος με κάλυψαν πλήρως..Απλά θα σου προτείνω μερικά ρολόγια από αξιόλογες εταιρίες σε αυτό που ψάχνεις,quartz χρονογράφο (αν και εδώ προτιμάμε τα μηχανικά αλλά όπως είπε πολύ σωστά ο Γιάννης εμείς βλέπουμε διαφορετικά το θέμα ρολόι και δε μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από όλους να κάνουν το ίδιο)..

Και μια ακόμα συμβουλή,όποιο ρολόι επιλέξεις τελικά πάρτο με μπρασελέ και μετά του βάζεις ό,τι λουράκι θέλεις,συμφέρει καλύτερα από το να θελήσεις αργότερα να αγοράσεις το μπρασελέ και οι επιλογές σε after market λουράκια απεριόριστες,ίσως και καλύτερα από της εταιρίας..

Ψάξου λίγο και ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε.. ;)

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 03:12:21 πμ »
Παιδια ειλικρινα σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας ,τις οποιες τις θεωρω πολυ κατατοπιστικες....

@GiannisH:Φιλε Γιαννη ,το Λινκ σου ειναι τρομερο ειναι κατι το οποιο εψαχνα...
Παράθεση
Φοβάμαι όμως πως κάτι άλλο θα εννοείς λέγοντας "τεχνικα χαρακτηριστηκα ενος ρολογιου". Εννοείς όρους όπως "υδατοστεγανότητα", "κρύσταλλο σαπφειρίου", "χρονογράφος" κλπ?

Ακριβως αυτο....

@alexandrosF.:Φιλε Αλεξανδρε , μαλλον εχεις δικιο , και θα ψαχτω για κατι διαφορετικο...

@poseidon88:Σε ευχαριστω για τι εικονες, οπτικα φαινονται καλες επιλογες , αν και μου φαινονται λιγο ακριβα(παρ'ολο που δεν τσεκαρα τιμες)...

Η συμβουλη σου πολυτιμη, γιατι παντα τις περισσοτερες φορες ,"κυνηγουσα" τα λουρακια...

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 09:50:53 πμ »
Oπως ειπαν και τα αλλα παιδια, εμεις ειμαστε ενα μικρο ποσοστο του καταναλωτικου κοινου που ασχολειται ετσι με τον κοσμο των ρολογιων.Πολλοι εχουν το ρολοι μονο για να βλεπουν την ωρα. Τελοςπαντων, μια λυση που δεν την εχουν προτεινει τα παιδια,ειναι να παρεις ενα fashion ρολοι με αυτοματο μηχανισμο ο οποιος συνηθως ειναι ιαπωνεζικος[βλ. miyota].Νομιζω μπορεις να δεις σε εταιρειες οπως η folli follie, η gant και η nautica  http://www.follifollie.com/WATCH/ACE/MENS_WATCHES/WT6Y043SPK-ACE/p_31_2_02_1_358555_8.html. Aκομα μπορεις να δεις και τα αυτοματα της swatch.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 10:13:03 πμ »
H follie μια που αναφέρθηκε έχει ξεφύγει λίγο...
Έριξα μια ματιά γιατι αρέσουν στην αρραβωνιαστικιά μου και καναδυό από τα τελευταία μοντέλα έχουν επιεικώς απαράδεκτη ποιότητα κατασκευής (συγκρίσιμη με ρολόι του κιλού) σε υπερβολικά υψηλές τιμές...
Τελικά κατέληξε σε ένα ποιοτικότατο swatch που είμαι σίγουρος ότι αν το έβγαζε fashion εταιρεία θα το είχε μισό χιλιάρικο και κόστισε 70ευρώ σκάρτα...

Αποσυνδεδεμένος orologakias

• 38mm case
  • Δεν κοιτάω την ώρα, το ρολόι κοιτάω........
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 10:15:44 πμ »
Πω πω αυτο το tissot με το μαυρο λουρακι και τις κοκκινες ραφες ειναι σκετη αμαρτια ....

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 11:50:28 πμ »
Φίλε Βασίλη, επέλεξα ρολόγια κάτω από 300 ευρώ για να είναι στο badget που ψάχνεις..Ρίξε μια ματιά αν θες να δεις και τα χαρακτηριστικά τους,που ρώτησες.Θα παρατηρήσεις τις διαφορές μεταξύ αυτών και του Boss:ελβετική μηχανή,κρύσταλλο ζαφείρι και όχι απλό ορυκτό( δες εδώ http://www.mywatch.gr/index.php/topic,12613.msg154240.html#new ),σαφώς μεγαλύτερη υδατοστεγανότητα (δες εδώ http://www.mywatch.gr/index.php/topic,1591.0.html )..

http://www.oroloi.gr/product_info.php?manufacturers_id=98&products_id=2288
http://www.oroloi.gr/product_info.php?manufacturers_id=98&products_id=9907
http://www.oroloi.gr/product_info.php?manufacturers_id=98&products_id=22255
http://www.oroloi.gr/product_info.php?manufacturers_id=98&products_id=12999

Να γνωρίζεις ότι ελβετικά ψωνίζεις από κατάστημα Ελλάδα και γίνεται πάντα μια έκπτωση της τάξης 25-30% στην τιμή καταλόγου(άρα κοιτάς μέχρι 350-400 ευρώ).Ιαπωνικά από ίντερνετ-εξωτερικό μιας και εδώ είναι πολύ ακριβά.
Γνώμη μου:
- μην αγοράσεις fashion ρολόι.το έκανα όταν ήμουν 1ο έτος και όταν ανακάλυψα τι εστί ρολόι πέρυσι που έψαχνα να αγοράσω ένα,χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο για τα χρήματα που είχα δώσει.. :wallbash:
- κάνε μια βόλτα σε μαγαζιά να δοκιμάσεις ρολόγια στον καρπό σου,οι εικόνες ξεγελούν.εξάλλου πρέπει να δεις τι μέγεθος ταιριάζει στον καρπό σου(42mm,44mm κλπ).
- εφόσον ψάχνεις για quartz ρολόι,μη μπεις στο τρυπάκι να ανεβάσεις το badget σου.διαφορετικά η πρόταση είναι να αφήσεις το χρονογράφο,αν δε σου χρειάζεται, και να αγοράσεις μηχανικό ρολόι,αυτόματο ή κουρδιστό. http://www.photowatches.eu/albums/kibi/hamilton/MechOfficer/thumb_DSC_3441.jpg
- αν το ρολόι βγαίνει με μπρασελέ,επέλεξε το γιατί η διαφορά είναι ελάχιστη..α,αυτό το είπα ξανα.. ;D

Φιλικά, Μάνος.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 19, 2012, 12:02:39 μμ από poseidon88 »

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 12:33:16 μμ »
Από τις λεγόμενες εταιρίες fashion, αλλά με αξιόπιστους μηχανισμούς, κοίταξε σε CK (συνήθως φοράνε ΕΤΑ και ανήκει στο swatch group), Timberland (φοράνε Endura και πάλι απ' το swatch group), Caterpilar (φοράνε ιαπωνικές miyota που ανήκει στη Citizen) και κάποιες άλλες που αναγράφουν στο κάτω μέρος του καντράν ''swiss made'', ή ''japan moved''. Εταιρίες που δεν αναγράφουν τίποτα στο καντράν ή πίσω στο καπάκι, να υποψιαστείς για κινέζικους μηχανισμούς. Γιατί δεν θεωρείται και ''τιμή'' να το αναγράψουν... Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι θα χαλάσουν ή θα πάθουν κάτι, δεν είναι δηλαδή του από αυτά τα ''μαιμουδιάρικα'' του κιλού.
Άλλωστε, ο καταναλωτής τα αγοράζει ως κόσμημα και αργά ή γρήγορα θα το αλλάξει με κάτι άλλο για να στολίσει το χέρι του. Είναι λίγος ο χρόνος από τότε που οι μάρκες μόδας γέμισαν την αγορά με τα αξεσουάρ αυτά (γιατί περί αξεσουάρ πρόκειται) και δεν έχουν ''προλάβει'' ακόμα να δείξουν την αξιοπιστία τους. Γεγονός πάντως είναι (όπως ανέφεραν και παραπάνω οι φίλοι του φόρουμ), ότι στα χρήματα που θα δώσεις για την αγορά ενός fashion ρολογιού, πάιρνεις άνετα ένα ρολόι από κλασικές εταιρίες ρολογιών.
''Θύματα'' αυτώ των εταιριών, είναι κυρίως οι γυναίκες, αφού αυτές αγοράζουν (ίσως δικαιολογημένα) σύμφωνα με το όνομα της μάρκας, γιατί πολύ απλά αγοράζουν ρολόι ως κόσμημα για τον καρπό τους.
Πάντως αν σου αρέσει κάτι πάρα πολύ από αυτές τις εταιρίες μόδας, αγόρασέ το αρκεί να μην κοστίζει αρκετά.
Και...η αλήθεια είναι πως... η γκόμενα ''ψαρώνει'' περισσότερο με ένα ρολόι Armani πχ, παρά με ένα Tissot, αλλά αυτόμ είναι άλλο θέμα...
Η επιλογή δική σου κι εμείς εδώ είμαστε. 
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 12:36:37 μμ »
Πληροφοριακά, ένα Ellesse που έχω από το 1996, λειτουργεί ακόμα, αλλά έχει και swiss made μηχανισμό.
Έχω και ένα DKNY από δώρο κουμπαριάς , από το 2009 και ακόμα δεν έχω αλλάξει μπαταρία.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 02:16:21 μμ »
Πιστεύω πάντως ότι οι φιλικοί και εξυπηρετικότατοι συμφορουμίτες θα χαρούν να προτίνουν ρολόγια από ωρολογοποιίες εάν δείξεις πια fashion μοντέλα σου αρέσουν!

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 02:33:27 μμ »
Εχω ενα police χρονογραφο απο το 2007 δεν καταλαβαινει τπτα σε καθημερινη χρηση αντιθετα εχω παρει casio που μου χαλασε σε 2 ετη και citizen που μου εβγαλε ενα προβλημα στους 3 μηνες νομιζω τπτα δεν ειναι απολυτο.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 03:00:51 μμ »
Επισης πως μπορουμε να λεμε οτι τα fashion ρολογια δεν κρατανε αξια οταν αστρονομικα  ποσα που εχουν δωθει για ρολογια  σε δημοπρασια  ηταν για  cartier επισης οταν υπαρχουν ρολογια οπως τα bulgari, dior και αλλα πολλα, αρα καταληγουμε στο εξαρταται το ρολοι και επισης εξαρταται και το φασιον ρολοι

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 09:39:46 μμ »
Συμφωνώ, ωστόσω δε μπορούμε να πούμε ότι εταιρίες όπως οι προαναφερθείσες, είναι fashion εταιρίες υπό τη στενή έννοια του όρου.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 09:57:30 μμ »
Η εννοια του ορου μαλλον οπως το εννοουμε συζηταμε εμεις τουλαχιστον ή οπως υποστηριζουν και οι αλλοι φίλοι εδω στο  συγκεκριμενο θεμα εννοουμε εταιρειες που δεν φτιαχνουν καθεαυτου ρολογια σωστα?Ριξτε μια ματια σε αυτο το fashion ρολοι ειναι απο εταιρεια που δεν φτιαχνει καθεαυτου ρολογια ..Δεν νομιζω να μας χαλαγε
<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/_uSKCPOKIyo" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_uSKCPOKIyo" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 10:19:24 μμ »
Σε καμία περίπτωση! Οι προαναφερθείσες εταιρίες, αλλά και άλλες, έχουν πολύ μεγάλη παράδοση και συνεισφορά στην ωρολογοποιία, όπως η Cartier, η οποία έφτιαξε το πρώτο ανδρικό ''πολιτικό - παραγωγής'' ρολόι χειρός, το Santos. (Ως γνωστόν τα ανδρικά ρολόγια χειρός, ήταν λίγα και χρησιμοποιούνταν για ειδικές περιπτώσεις, στρατιωτικού κυρίως χαρακτήρα)

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 19, 2012, 11:42:00 μμ »
@chris5:

Παράθεση
...Πολλοι εχουν το ρολοι μονο για να βλεπουν την ωρα...

Δηλαδη τι αλλο κανετε που σας διαφοροποιει απο τους "απλους"?...

@poseidon88¨:Και παλι σε ευχαριστω ..Πολυ κατατοπιστικο post, χωρις αμφιβολια..

@''Viglatoras'':

Παράθεση
...Εταιρίες που δεν αναγράφουν τίποτα στο καντράν ή πίσω στο καπάκι, να υποψιαστείς για κινέζικους μηχανισμούς....

Σχετικα με αυτο.,προσφατα μου εδειξαν ενα παλιο Rolex, το οποιο δεν ανεγραφε τιποτα πισω στο καπακι, παρα μονο ειχε καποιους χαραγμενους αριθμους στο πισω μερος, περιφερειακα.....Αλλα το ρολοι 100% ηταν γνησιο...

@γενικα...Διαβασα ενα post Σχετικα με γνησιοτητα των ρολογιων...το συμπερασμα ειναι οτι εαν δεν εισαι ειδικος, δεν ξερεις τι μπορεις να αγορασεις και ασ ασχολεισαι χρονια με ρολογια(σαν χομπι, οπως κανετε πολλλοι απο εδω μεσα....