Αποστολέας Θέμα: Bulgari Aluminium Auto 38mm.  (Αναγνώστηκε 9853 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Bulgari Aluminium Auto 38mm.
« στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 09:03:16 πμ »
Kaλημέρα,λέω από σήμερα και για κάθε μέρα περίπου,εφόσον θα υπάρχει και ο ανάλογος χρόνος,να σας παρουσιάζω ρολόγια που έχουν περάσει από τα χέρια μου και που ορισμένα από αυτά έχουν παραμείνει.Θα κάνω μια συνολική παρουσίαση των επιμέρους τμημάτων που απαρτίζουν το ρολόι,δηλ.μηχανισμό,κάσα,λουράκι και την συνολική εικόνα του ρολογιού σε σχέση με τα λεφτά που κοστίζει στην κατηγορία του,δίνοντάς του τις ανάλογες βαθμολογίες,φυσικά κατά την δική μου άποψη.Ξεκινάω λοιπόν από τα "φθηνά" με το συγκεκριμένο Β.Β. ρολόι το οποίο έχω ακόμη,το φοράω ελάχιστα,αλλά αρέσει πολύ στην γυναίκα μου,γιά αυτήν βεβαίως το αγόρασα περισσότερο.Εκ των πρωτέρων ζητώ συγνώμη για τις μέτριες σε ποιότητα foto,απλά τις τράβηξα με το κινητό μου τηλ. όταν το ρολογάκι είχε πάει για service σε φίλο τεχνικό,έτσι δεν είχα μαζί μου ψηφιακή μηχανή για καλλύτερη ανάλυση,όταν όμως το είδα ανοιχτό δεν έχασα την ευκαιρία να τραβήξω με το κινητό μου τηλ. μερικές φωτογραφίες.Εδώ να τονίσω ότι το ρολόι το έκανα ανταλλαγή με άλλο ακριβότερο που είχα βαρεθεί,πήρα ρέστα που λένε και το ρολογάκι(το οποίο περνά αρκετές ώρες επί καθημερινή βάση στον καρπό της γυναίκας μου),αρχική τιμή 1.780 ευρώ,τιμή στην ανταλλαγή 900 ευρώ αλλά το ρολογάκι ήταν στην "πέννα" που λένε.Έτσι:
Μηχανισμός: G.P. Caliber MV 220 με βάση ΕΤΑ 2892-Α2,γυαλισμένη,φινιριμένη και ρυθμισμένη από την manufacture Girard-Perregaux, με decoration Geneva Waves(κύμματα Γενεύης) στην γέφυρα του αυτομάτου και στον ρότορα καθώς και ανάγλυφο χαρακτό BULGARI πάνω σε αυτόν.Στο πιάτο του μηχανισμού συναντάμαι κυκλικό γυάλισμα(circular grainning) ενω το "μεγάλο" balance,σε σχέση με την διάμετρο του μηχανισμού,είναι που δίνει την δυνατότητα στην ΕΤΑ αυτή μηχανή να βγάζει πολλούς καλούς χρόνους χωρίς αποκλίσεις σε διάφορα positions, σε συνδυασμό με το σωστό regulation από την gp.Γενικώς όπως έχει αναφέρει ο george,η μηχανή αυτή περνά τα διάφορα τεστ του COSC πολύ εύκολα,είναι σαν να λέμε η ίδια "έτοιμη".Επίσης διάφορες μπλέ βιδούλες (κατεργασμένο ατσάλι) .
Βαθμολογία:7 με άριστα το 10 και για τα λεφτά που έδωσα θα έλεγα ότι αξίζει και 8.
Κάσα:συνδυασμός από αλουμίνιο και καοτσούκ με την στεφάνη του ρολογιού να είναι από πεπιεσμένο καοτσούκ,όπως  και το καπάκι του ρολογιού.Οι βίδες που συγκρατούν και δένουν το λουράκι στα άκρα της κάσας,είναι από γυαλισμένο ατσάλι με "ακτινωτό" decoration.
Βαθμολογία:6,5 βασικό μειονέκτημα η μικρή έως ανύπαρκτη στεγανότητα (30Μ) για sport ρολόι.
Dial:κλασσικό-μοντέρνο χωρίς περιττές ενδείξεις καντράν.Μου αρέσει που πάει προς το ελαφρύ μπεζ και δεν είναι κατάλευκο.Μειόνεκτημα και εδώ,η μή χρήση tritium-luminova στους δείκτες και στις ενδείξεις, σε σπόρ ρολόι.
Βαθμολογία:7
Λουράκι:από καοτσούκ και αλουμίνιο.πολύ ευχάριστο,μαλακό,ανθεκτικότατο(είναι το original "μαμίσιο")kai προσαρμόζεται τέλεια στον καρπό,εξαιτίας των "σπασιμάτων"που κάνουν οι μπαρέτες από αλομούνιο.Το φοράς και σφιχτό και ελαφρώς χαλαρό,χωρίς να σε ενοχλεί καθόλου.Πάρα πολύ καλό,
βαθμολογία:8,5

Για την συνολική εικόνα του ρολογιού,θα έλεγα ότι το ρολογάκι τα άξιζε και τα αξίζει τα λεφτά που ΕΔΩΣΑ.Ευκολοφόρετο,καθημερινό,ανθεκτικό,με πολύ καλή έως εξαιρετική ώρα,πολύ όμορφος συνδυασμός υλικών και design,με μια αξιόπιστη καλογυαλισμένη μηχανούλα.Ο τεχνικός που μου έκανε το σερβις,μου είπε ότι η μηχανή είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ότι δεν περίμενε ότι θα ήταν έτσι φινιρισμένη μέσα.Κόστος service:μηδέν(0)......όταν θα "λυθεί" όλη στο μέλλον μου είπε(και θα μείνει το ρολόι 3-4μέρες στο εργαστήριο),άντε θα δώσεις τότε κανά 30άρι ευρώ.Εντάξει είναι πολύ φίλος.....αλλά και άλλο ένα ατού που έχει αναφερθει κι εδώ στο φορουμ,αλλά και σε όλη την παγκόσμια βιβλιογραφία για την ευκολία στο service της ΕΤΑ 2892 A2!

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 27, 2008, 02:12:40 μμ από konakis »
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: Bulgari Aluminium Auto 38mm.
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 09:17:04 πμ »
και άλλες δύο φωτό:
konakis.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 01:03:35 μμ »
Συγχαρητήρια konakis, ωραία παρουσίαση.

Μερικές ερωτήσεις.
Αυτό είναι το πρωθυπουργικό ρολόι;  ;)
Η κάσα και το μπρασελέ αλουμινίου πως τα πάνε με τα χτυπήματα και τις χαρακιές;
Το καουτσούκ της στεφάνης; Μιας και η στεφάνη μαζί με το κούμπωμα του μπρασελέ είναι τα πιο επιρρεπή σημεία φθοράς.

Αναμένω τις επόμενες παρουσιάσεις. Keep up the good job.

Και κάτι για τους moderators. Μήπως θα ήταν προτιμότερο τα reviews να δημοσειεύονται εδώ;

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,100.0.html

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 02:07:23 μμ »
Ναι ακριβώς,είναι σαν του Κωστάκη! ;D ;DΣτεφάνη άθικτη σαν καινούρια,το κούμπωμα δείχνει απλώς σαν ελαφρώς μεταχειρισμένο.Πάντως το κόστος αλλαγής πρέπει να είναι χαμηλό,αλλά σε καμία περίπτωση δεν δείχνει έντονα μεταχειρισμένο  και "ξεφτισμένο". Ευχαριστώ και για τα "συγχαρίκια" σίγουρα θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη παρουσιάσεις!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 27, 2008, 02:13:58 μμ από konakis »
konakis.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 03:26:42 μμ »
Εντυπωσιακό που ένα καθημερινό ρολόι από μαλακά υλικά (αλουμίνιο, καουτσούκ) είναι χωρίς σημάδια.

φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 03:47:30 μμ »
ορίστε και δυό σημερινές κοντινές σχετικά foto για του λόγου το αληθές:
konakis.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 03:56:56 μμ »
Κλασσικο σχεδιο Bulgari,πολυ ωραια παρουσιαση  :up:
Αναμενουμε με χαρα τη συνεχεια,κατι διαβαζω για RoyalOak,Overseas σ αλλα ποστ σου :tonqe: :tonqe:

Αποσυνδεδεμένος p_sarant

• Just Registered
    • Προφίλ
    • http://www.artemisvolley.gr
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 11, 2016, 09:14:40 πμ »
Καλημέρα, θα ήθελα να προσθέσω κάτι στο θέμα της στεγανότητας του συγκεκριμένου , απο πρόσφατη προσωπική εμπειρία.
Μετά την επίσκεψή μου στην αντιπροσωπεία για μια μικροεπισκευή μου ανακοινώθηκε οτι το ρολόι δέ στεγανοποιεί, αυτό συμβαίνει γιατί η αλουμινένια κάσα έχει φθορά με τα χρόνια, λύση προβλήματος αλλαγή κάσας 600 ευρω. αυτή ειναι η επίσημα απάντηση. Ρωτάω κι εγω, έχουν τα ρολογια ημερομηνία λήξης? τι παει να πει "φυσικη φθορα" και γιατί δεν επισκευάζεται? εχω swatch 20 ετων και νερά δεν παιρνει, μονο που εδω μιλαμε για ρολόι των 2 χιλιάδων, οταν το πουλάγατε δεν ειπε κανείς οτι θα εχει φυσική φθορα και θα παιρνει νερά...   οι πωλητές μας δέν το ηξεραν τότε, ηταν η απάντηση.. τα συμπεράσματα δικά σας..