Αποστολέας Θέμα: Υπερβολική απόκλιση σε Breitling  (Αναγνώστηκε 10679 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Υπερβολική απόκλιση σε Breitling
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 10:18:36 πμ »
Είσαι σίγουρος ?
Επειδή αντιμετωπίζω και το πρόβλημα με την κορώνα (αλλαγή ημερομηνίας, κούρδισμα, ..)

αφού το ρολόι είναι καινούργιο, πως στα καλά καθούμενα απέκτησε και πρόβλημα με την κορώνα, αν δεν το έχεις χτυπήσει;
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 04, 2012, 10:50:39 πμ από PanosI »

Αποσυνδεδεμένος lefteris31

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 01:01:23 μμ »
καλημερα και απο εμενα .μηπως αλλαζεις την ημερ/νια οταν οι δεικτες ειναι αναμεσα στης 10 με 2 ?γιατι τοτε ζοριζεις τον δισκο ημερ/νιας και υπαρχει περιπτωση να τον σπασεις .δοκιμασε να αλλαξεις οταν πας τους δεικτες στης 6  αν σου κανει το ιδιο τοτε κοιταξε το γρηγορα.και πολλες φορες εχουν αποκλιση τα ρολογια απο χτυπηματα το ποσο σοβαρα ειναι ποτε δεν το ξερουμε .

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 02:23:15 μμ »
Σωστη παρατηρηση με μια μικρη διορθωση...αναμεσα στις 20:00 με 02:00 δεν κανει.....

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 07:44:19 μμ »
αφού το ρολόι είναι καινούργιο, πως στα καλά καθούμενα απέκτησε και πρόβλημα με την κορώνα, αν δεν το έχεις χτυπήσει;

Τί να σου πω φίλε Πάνο, δεν ξέρω...
Δεν μπορώ να αποκλείσω πως χτυπήθηκε χωρίς να το αντιληφθώ, απλά αναφέρω κάποιες διαπιστώσεις που έκανα...
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 07:50:08 μμ »
καλημερα και απο εμενα .μηπως αλλαζεις την ημερ/νια οταν οι δεικτες ειναι αναμεσα στης 10 με 2 ?γιατι τοτε ζοριζεις τον δισκο ημερ/νιας και υπαρχει περιπτωση να τον σπασεις .δοκιμασε να αλλαξεις οταν πας τους δεικτες στης 6  αν σου κανει το ιδιο τοτε κοιταξε το γρηγορα.και πολλες φορες εχουν αποκλιση τα ρολογια απο χτυπηματα το ποσο σοβαρα ειναι ποτε δεν το ξερουμε .
Σωστη παρατηρηση με μια μικρη διορθωση...αναμεσα στις 20:00 με 02:00 δεν κανει.....

Όχι, δε θυμάμαι να το έκανα, διότι εδώ και καιρό διάβασα κάτι σχετικό στο forum και είμαι κάπως ενημερωμένος.
Δοκίμασα όπως λές να ρυθμίσω την ημερομηνία στις 06:00 και πάλι παρατήρησα αυτό το μικρό "σκάλωμα" της κορώνας που συνοδεύεται από έναν αναιπαίσθητο ήχο.

Δεν ξέρω εαν είναι ιδέα μου, αλλά νιώθω πως οι θέσεις της κορώνας είναι λιγότερο έντονες (ή σαφείς εάν προτιμάτε)
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 10:41:45 μμ »
Εδώ και κάποιους μήνες έχω στην κατοχή μου ένα Breitling Skyracer, το οποίο χρησιμοποιεί την Breitling 27 Caliber (ETA 2892-A2).
Στην αρχή παρουσίαζε πολύ καλή χρονομετρία και βρισκόταν στο +1/day, το οποίο σταδιακά μετατράπηκε σε -1/day.

Είχα καιρό να ασχοληθώ με τη χρονομετρία του, ώσπου πριν μερικές ημέρες είπα να δώ εάν παρέμενε σταθερή και διαπίστωσα πως βρισκόταν στα +6 sec/day.
Σκέφτηκα πως είναι οριακά στα πλαίσια του COSC και πως ίσως έπρεπε να του δώσω λίγο χρόνο για να δούμε πως θα πάει, ίσως άλλωστε να οφείλεται και στα κρύα των τελευταίων ημερών....

Προς μεγάλη απογοήτευση, τις επόμενες ημέρες διαπίστωσα ανεξήγητη απόκλιση, η οποία έφτανε και τα +25/day ! (Δεν είναι τυπογραφικό λάθος...)

Μάλιστα σε διάστημα 2 ωρών (φορεμένο) κέρδισε περίπου 10 sec !!! (εντός του σπιτιού, σε προφανώς φυσιολογικές θερμοκρασίες)

Κάτι άλλο που διαπίστωσα ήταν η όχι τόσο ομαλή αλλαγή της ημερομηνίας από την κορώνα (έχει μια πιο "τραχιά" λειτουργία)
και όταν προσπαθώ να το κουρδίσω από αυτή, ακούγεται περιοδικά ένας ήχος που δεν υπήρχε.

Τί νομίζετε πως συμβαίνει? Υπάρχει κάτι το οποίο μπορώ να κάνω ? (εκτός από να το πετάξω.... :censored:)
Θα το πάς στο service της Β. Θα το βάλουν στο Chronoscope να το μετρήσουν σε όλες τις θέσεις και μετά λογικά θα του κάνουν ρύθμιση. Προς Θεού δε θέλει overhaul. Μην ανησυχείς..., συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες Πάνο! ;)

Να τους πείς να σου κοιτάξουν και την κορώνα. Εεε δεν έρχεσαι κι εσύ σε καμιά συνάντηση, να του κάνω κι εγώ μια εκτίμηση! :D ;)

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 11:24:11 μμ »
Θα το πάς στο service της Β. Θα το βάλουν στο Chronoscope να το μετρήσουν σε όλες τις θέσεις και μετά λογικά θα του κάνουν ρύθμιση. Προς Θεού δε θέλει overhaul. Μην ανησυχείς..., συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες Πάνο! ;)
Δε βγάζω βιαστικά συμπεράσματα, ούτε κλονίζεται η αγάπη μου προς την εταιρεία !   ;)

Να τους πείς να σου κοιτάξουν και την κορώνα. Εεε δεν έρχεσαι κι εσύ σε καμιά συνάντηση, να του κάνω κι εγώ μια εκτίμηση! :D ;)
Πρέπει να θυμηθώ να αναφέρω (έστω και τηλεφωνικά) και την κορώνα, μη κάνουμε μισές δουλειές....

Ευχαρίστως να στο εμπιστευόμουν ρε φίλε, αλλά οι συναντήσεις σας μου πέφτουν καμιά 500αριά χλμ. μακρυά....  ;D