Αποστολέας Θέμα: LONGINES HydroConquest  (Αναγνώστηκε 12192 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vasilis2008

• Just Registered
    • Προφίλ
LONGINES HydroConquest
« στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 05:04:05 μμ »
Καλησπέρα,

Μου έκαναν δώρο αυτό το ρολόι: :D
http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=3578

Η τιμή που μου το πήραν ήταν σίγουρα κάτω από αυτή του site από ότι έμαθα απέξω απέξω... ;)

Ερώτηση: Μπορώ μελλοντικά να βγάλω τον μπρασελέ και να βάλω ένα μαύρο δερμάτινο λουράκι ή δεν παίζει αυτό που λέω?

Επίσης, χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή το ρολόι? Π.χ. μου είπαν ότι ακόμα και για άλλαγμα μπαταρίας πρέπει να πάει στην αντιπροσωπία ώστε να παραμείνει στεγανό και μετά το άνοιγμα. Ισχύει?

Ευχαριστώ,
Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
Απ: LONGINES HydroConquest
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 08:50:41 μμ »
Επίσης, χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή το ρολόι? Π.χ. μου είπαν ότι ακόμα και για άλλαγμα μπαταρίας πρέπει να πάει στην αντιπροσωπία ώστε να παραμείνει στεγανό και μετά το άνοιγμα. Ισχύει?
Ευχαριστώ,
Βασίλης
Προφανώς  ό λόγος που στο είπαν είναι η εγγύηση που προσφέρει η αντιπροσωπία στις εργασίες που προσφέρει. Ίσως ακόμη γιατί οι καλοί συνεπείς τεχνίτες ωρολογοποιοί δεν είναι πολλοί.

Η αλήθεια είναι ότι όπως κάθε ρολόι έτσι και το συγκεκριμένο χρειάζεται τη συντήρηση και το έλεγχό του κάθε φορά που αλλάζει η μπαταρία. Να μπεί στη μηχανή ώστε να διαπιστωθεί ότι έχει την στεγανότητα του 300Μ που γράφει το ρολόι.Να δουν αν οι φλάντζες του καπακιού και της κορώνας είναι εντάξει κλπ...
Αν το πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία η σε σωστό τεχνίτη όχι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το ρολόι.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 09:00:58 μμ »
Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Μπορώ μελλοντικά να βγάλω τον μπρασελέ και να βάλω ένα μαύρο δερμάτινο λουράκι ή δεν παίζει αυτό που λέω?

Γι'αυτό ξέρεις κάτι? Αν όχι για το συγκεκριμένο μοντέλο, γενικά αλλαγή σε λουράκι παίζει?

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 09:20:31 μμ »
Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Μπορώ μελλοντικά να βγάλω τον μπρασελέ και να βάλω ένα μαύρο δερμάτινο λουράκι ή δεν παίζει αυτό που λέω?

Γι'αυτό ξέρεις κάτι? Αν όχι για το συγκεκριμένο μοντέλο, γενικά αλλαγή σε λουράκι παίζει?

Και βέβαια γίνεται χωρίς  κανένα απολύτως πρόβλημα.
Μπορείς να βάλεις δερμάτινο, σιλικόνης, αδιάβροχο κλπ...
Απλά όταν το βάλεις φύλαξε  το μπρασελέ.
Λουράκια θα βρεις πολλά μπρασελέ όπως αυτό που φοράει πολύ δύσκολα. 
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 09:29:38 μμ »
Λουράκια θα βρεις πολλά μπρασελέ όπως αυτό που φοράει πολύ δύσκολα. 

Μάλιστα! Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες :)
Το μόνο "πρόβλημα" είναι ότι θα μπω φαντάρος τη Δευτέρα και δεν θα χαρώ το ρολόι, καθώς εννοείται ότι δεν το παίρνω μαζί!

Θα το βλέπω και αυτό στις άδειες μαζί με την κοπέλα μου  ;D

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 09:46:52 μμ »
Καλή θητεία vasilis2008
Και βέβαια εννοείται ένα απλό των 20-30€ κάνει και αυτό δουλειά στο στρατό.
Πότε ή Ποτέ

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 06, 2008, 03:10:58 μμ »
Άλλη μία ερώτηση καθώς είναι το πρώτο μου ρολόι με μπρασελέ, τα άλλα ήταν με λουρί... Πόσο σφιχτός/χαλαρός πρέπει να είναι ο μπρασελές γύρω από το χέρι?

Είναι θέμα γούστου ή υπάρχει κάτι κοινά αποδεκτό? Μου είπαν ότι αν είναι σφιχτό θα ιδρώνω το καλοκαίρι αρκετά στο σημείο...

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 06, 2008, 04:56:27 μμ »
Άλλη μία ερώτηση καθώς είναι το πρώτο μου ρολόι με μπρασελέ, τα άλλα ήταν με λουρί... Πόσο σφιχτός/χαλαρός πρέπει να είναι ο μπρασελές γύρω από το χέρι?

Είναι θέμα γούστου ή υπάρχει κάτι κοινά αποδεκτό? Μου είπαν ότι αν είναι σφιχτό θα ιδρώνω το καλοκαίρι αρκετά στο σημείο...

Τα περισσότερα μπρασελέ έχουν σημεία ρύθμισις της "μπούκλας" ή του κουμπώματος.
Στην αρχή αφαιρείτε 1 ή 2 "μέρει" από τον μπρασελέ για να έρθει στο χέρι σου.
Και αναλόγως χειμώνα ή καλοκαίρι το ρυθμίζεις ±.
Και εγώ τότε που φόραγα μπρασελέ το χειμώνα ήταν ελαφρός σφιχτό και το καλοκαίρι ελαφρός χαλαρό.
Όπως και να έχει είναι καθαρά δικό σου θέμα πως το θέλεις επάνω στο χέρι σου ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 06, 2008, 10:59:38 μμ »
ενας κανονας,εαν μπορεις να πεις οτι υπαρχει τετοιος,ειναι ο εξης :να μπορεις να βαλεις τον δεικτη του χεριου αναμεσα στον καρπο και το μπρασελε,απο κει και περα οπως ηδη αναφερθηκε απο τον στεφανο και ειναι και καθαρα υποκειμενικο

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 16, 2008, 06:31:05 μμ »
Καλησπερα σε ολους.Πρωτη φορα γραφω εδω.Με τα ρολόγια εχω μια φοβερη μανία   :)

Διαλεξα να γραψω εδω με αφορμή το συγκεκριμενο ρολόι.
Μπορει να μου εξηγήσει κανείς γιατί τα Longines εχουν διπλασια σχεδον τιμή απο τα Tissot ? 
Εννοείται οτι μιλαμε για παραπλησια ρολόγια,δηλ,πχ χρονογραφο με χρονογραφο ας πουμε.
Δεν το καταλαβαινω.Quartz και τα δυο ειναι....Ασε που τα Tissot τα ειχα για πιο ακριβα...
"Καποτε οι 300 πεθαναν για την Ελλαδα.Τωρα η Ελλαδα πεθαίνει για τους 300.... "

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 16, 2008, 07:24:40 μμ »
Καλησπερα σε ολους.Πρωτη φορα γραφω εδω.Με τα ρολόγια εχω μια φοβερη μανία   :)

Διαλεξα να γραψω εδω με αφορμή το συγκεκριμενο ρολόι.
Μπορει να μου εξηγήσει κανείς γιατί τα Longines εχουν διπλασια σχεδον τιμή απο τα Tissot ? 
Εννοείται οτι μιλαμε για παραπλησια ρολόγια,δηλ,πχ χρονογραφο με χρονογραφο ας πουμε.
Δεν το καταλαβαινω.Quartz και τα δυο ειναι....Ασε που τα Tissot τα ειχα για πιο ακριβα...

μονο πολιτικη τιμων σε αυτη την περιπτωση...παρε τισοτ εαν σου αρεσουν..

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 16, 2008, 07:48:09 μμ »
tissot εχω ...το PRS200 ,δηλ   σαν αυτο

για κατι αλλο ψαχνω και εχω budget max στα 1000.Και απο την αλλη,τα quartz μη την δινουν ελαφρως...
Προτιμω πιο πολυ το αυτοματο Citizen Divers 200m που εχω ,παρα το Tissot.Tα Revue Thommen και τα Zeno
τριγυριζω λιγακι ,συμπαθητικα ειναι αλλα θα προτιμουσα ενα vintage Οmega.Αστα.....
Απλως επειδη φατσικως το Hydroquest μου γυάλισε....ειχα αυτη την απορία.
Και δεν πολυκαταλαβαινω τι εννοουνε οταν λενε οτι το ταδε ας πουμε εχει πολυ καλο super quartz ελβετικο μηχανισμό.Και ενα απλο  swiss military που εχω επισης ,6 μπαταριες του εχω αλλαξει ,δεν χανει δευτερολεπτο.Quartz το ενα ,quartz και το αλλο.Και μου τη δινει η μεγαλη ποικιλία τιμων και απόκλιση μεταξυ των quartz.Απο την αλλη ,για τα μηχανικα ,την καταλαβαινω απόλυτα.

Ενα αλλο πραγμα που με εκνευριζει επισης σε σημειο να το πεταξω το ρολόι ,ειναι οταν ο δείκτης δευτερολέπτων ,στην κινησή του-οταν κινειται ανα δευτερόλεπτο και οχι συνεχως- δεν πεφτει ακριβως πανω στις γραμμές της πλάκας.....απαράδεκτο φαινόμενο.Κατι που πχ το Tissot μου εχει (και δεν ειναι μαιμού) ενω το απλο swiss military ,δεν εχει.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 16, 2008, 07:59:42 μμ από MK4 »

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 16, 2008, 08:33:15 μμ »
Και δεν πολυκαταλαβαινω τι εννοουνε οταν λενε οτι το ταδε ας πουμε εχει πολυ καλο super quartz ελβετικο μηχανισμό.Και ενα απλο  swiss military που εχω επισης ,6 μπαταριες του εχω αλλαξει ,δεν χανει δευτερολεπτο.Quartz το ενα ,quartz και το αλλο.Και μου τη δινει η μεγαλη ποικιλία τιμων και απόκλιση μεταξυ των quartz.Απο την αλλη ,για τα μηχανικα ,την καταλαβαινω απόλυτα.

Quartz απο quartz μπορει να εχει μεγαλες διαφορες οπως και στα μηχανικα.Αν σ ενδιαφερει ψαξε στο νετ για τις λεγομενες hi-end quartz μηχανες που συναντονται σε καποια ακριβα μοντελα οπως Breitling Emergency,Citizen Chronomaster κ.α.Ειναι εξελιγμενοι μηχανισμοι με καταπληκτικες επιδοσεις.

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 16, 2008, 08:54:54 μμ »
Σε ευχαριστω αλλα θα προτιμούσα κατι πιο ζωντανο,δηλ  αυτοματο ή κουρδιστό.Δεν ξερω παλι,μη λεω μεγαλα λόγια αλλα δεν βλεπω να παιρνω quartz και ας ειναι και hi end.Απο τοτε που ανοιξαν μπροστα μου ενα πολυ καλο ρολόι αλλα quartz και ειδα το μηχανισμό του,εχασα πασα ιδέα.Σου ανοιγουν ενα κουτούκι γυρω στα  40mm + με 10-12 mm παχος και βλεπεις μεσα ενα τεραστιο πλαστικο στεφάνι και ενα μηχανισμο μια σταλιά στη μιση διάμετρο ...... Χαλιέσαι ή δεν χαλιέσαι....... :-\

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 16, 2008, 09:21:19 μμ »
Δεν εχεις αδικο,ειναι ασυγκριτη η γοητεια των μηχανικων.Τα quartz εξυπηρετουν συγκεκριμενες αναγκες που εχουν συζητηθει πολλακις στο forum.Κοιταξε στο παρακατω λινκ πως γινεται service σ ενα cosc superquartz,και θα καταλαβεις τι εννοω οτι και στα quartz υπαρχουν διαβαθμησεις

http://www.breitling.com/service-quartz/

ΥΓ:Και κλεινουμε εδω,γιατι το τοπικ γραφει Longines HC τωρα που το βλεπω.....  :offtopic

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 02:17:05 πμ »
tissot εχω ...το PRS200 ,δηλ   σαν αυτο

για κατι αλλο ψαχνω και εχω budget max στα 1000.Και απο την αλλη,τα quartz μη την δινουν ελαφρως...
Προτιμω πιο πολυ το αυτοματο Citizen Divers 200m που εχω ,παρα το Tissot.Tα Revue Thommen και τα Zeno
τριγυριζω λιγακι ,συμπαθητικα ειναι αλλα θα προτιμουσα ενα vintage Οmega.Αστα.....
Απλως επειδη φατσικως το Hydroquest μου γυάλισε....ειχα αυτη την απορία.

Ενα αλλο πραγμα που με εκνευριζει επισης σε σημειο να το πεταξω το ρολόι ,ειναι οταν ο δείκτης δευτερολέπτων ,στην κινησή του-οταν κινειται ανα δευτερόλεπτο και οχι συνεχως- δεν πεφτει ακριβως πανω στις γραμμές της πλάκας.....απαράδεκτο φαινόμενο.Κατι που πχ το Tissot μου εχει (και δεν ειναι μαιμού) ενω το απλο swiss military ,δεν εχει.

υπαρχουν και αλλες εταιρειες περα απο ετα που κανουν μηχανισμους quartz ,για την ακριβεια των μειον του quartz  ειναι η θερμοκρασια οποτε κατι επρεπε να κανου ν οι εταιρειες πιο εξειδικευμενο  να λυσουν το προβλημα ,τι αλλο απο ενα συστημα που κραταει τι θερμοκρασια μεσα σε καποια ορια,ετσι υπαρχεικυκλωμα ψυξης με καποιο υγρο μεσα στο ρολοι ετσι μπορει ναparei και πιστοποιηση cosc,γιατι δεν πεφτουν ακριβως οι δεικτες 1o ειναι και θεμα σταμπας καντραν και κατι αλλο στα μπαταριας που θα κοιταξω να σου απαντησω γιατι δε θυμαμαι ακριβως
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 17, 2008, 02:29:57 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος kwtsos

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 12, 2008, 08:11:51 μμ »
Και εμένα μου γυάλισε το παραπάνω longine. To βρήκα σε κατάστημα μετρητοίς στα 650 €.

Πιστεύετε αξίζει το συγκεκριμένο ρολόι? Σκεφτόμουν να πάρω το tag heuer aquaracer quartz αλλά είναι εντελώς απλό και έρχεται στα 1100 €.

Τι να κάνω.....???

Αποσυνδεδεμένος Pana13

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 12, 2008, 08:16:58 μμ »
Και εμένα μου γυάλισε το παραπάνω longine. To βρήκα σε κατάστημα μετρητοίς στα 650 €.

Πιστεύετε αξίζει το συγκεκριμένο ρολόι? Σκεφτόμουν να πάρω το tag heuer aquaracer quartz αλλά είναι εντελώς απλό και έρχεται στα 1100 €.

Τι να κάνω.....???

1100 € για ενα Quartz ειναι πολλα τα χρηματα και δεν θα το εκανα.

Φιλικα
Θωμας

Αποσυνδεδεμένος kwtsos

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 12, 2008, 08:21:57 μμ »
Πιστεύεις ότι το longine αξίζει? Είναι καλά ρολόγια?Πάντως η τιμή του είναι πολύ καλή....

Αποσυνδεδεμένος CHRIS

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 12, 2008, 09:02:05 μμ »
Φιλε μου και γω δεν θα εδινα σε καμμια περιπτωση 1100 ε για quartz.
Προτεινω να τσεκαρεις το Hamilton xwind.
http://www.hamiltonwatch.com/webapp/en-us/collection/?c=ka&y=14&p=130
Πραγματικα ομορφο ρολοι με αρχικη τιμη καπου στα 1000+ ευρω. Χανει πολυ απο την φωτο. Αν το δεις ζωντανα και δεν ξερεις την τιμη θα πεις οτι κοστιζει πολυ περισοτερο. Το βρισκεις ανετα 850 ε με 20% και αν παζαρεψεις θα βρεις και με 25%. Και μιλαμε για αυτοματο ρολοι...