Αποστολέας Θέμα: Ρολόι εως 200ε  (Αναγνώστηκε 21929 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tomahawk

• Just Registered
    • Προφίλ
Ρολόι εως 200ε
« στις: Ιανουάριος 20, 2012, 02:09:51 πμ »
Καλησπέρα σας, ως λάτρης τον ρολογιών και θέλοντας να αντικαταστήσω το καθημερινό ρολόι μου, είπα να γραφτώ εδώ για να μάθω τίποτα!

Στα 15 μου (τώρα είμαι 22) είχα πάρει ένα Citizen των 200ε πάλι γιατί ήθελα ένα "σοβαρό" ρολόι επιτέλους.
Το καλοκαίρι πήρα ένα Armani AR1410 ως το "καλό-βραδινό" ρολόι, ήταν το μόνο μετά απο 2 μήνες ψαξίματος που μου άρεσε πολύ και το τσίμπησα σε πολύ καλή τιμή.

Τώρα ήρθε ο καιρός να αλλάξω το Citizen το οποίο το έχω για καθημερινό και έχει υποστεί και τις φθορές του το καημένο αυτά τα χρόνια.
Ψάχνω κάτι με δερμάτινο λουράκι ή καουτσούκ, νομίζω βέβαια πως σε καουτσούκ λουράκι θα καταλήξω αν και δε με τρελαίνει, γιατί η φθορά του δερμάτινου είναι γρήγορη.

Έχω βρει λοιπόν το [link='http://www.e-men.gr/index.php?page=shop.product_details&category_id=83&flypage=prod_details&product_id=11833&option=com_virtuemart&Itemid=1']Ingersoll IN2806WH[/link] (η σε μαύρο) στη μισή σχεδόν τιμή οπότε το σκέφτομαι αρκετά σοβαρά.
Το θέμα είναι πως διάβασα 2-3 θέματα του forum που αναφέρονται στην Ingersoll και δε ξέρω αν πρέπει να την εμπιστευτώ...
Το ρολόι θα το κρατήσω σίγουρα για 4-5 χρόνια οπότε θα πρέπει να είναι κάτι σχετικά ανθεκτικό, όχι πως θα το ταλαιπωρώ, αλλα να μη το φοβάμαι κι όλας.

Τι λέτε;
Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε μέχρι 200ε; (είτε απο Ελλάδα είτε εξωτερικό)

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: Ρολόι εως 200ε
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 20, 2012, 07:49:52 πμ »
Φίλε καλημέρα από εμένα,
αν θες κάτι ποιοτικό και αντοχής και συνάμα φθηνό, κοίτα απο Ιαπώνία μεριά (SEIKO, CITIZEN, ORIENT, CASIO) αλλιώς από Ελβετία μεριά σε φυσικό κατάστημα για Tissot.

Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 20, 2012, 08:37:12 πμ »
Eίναι εντυπωσιακά τα άτιμα τα Ιngersoll, αλλά δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν σε καθημερινή χρήση...θα πήγαινα σε Οrient, Seiko, Casio για σίγουρα ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος dimitris_sg

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 20, 2012, 08:53:49 πμ »
Σαν κατοχος Ingersoll μπορω να πω οτι το δικο μου τουλαχιστον ειναι μεχρι στιγμης απροβληματιστο, αριστα ποιοτικα λουρακι, αποκλιση καπου στο +3 την ημερα. Η εταιρεια μπορει να περνει μηχανισμους seagull (οι καλυτεροι κινεζικοι) αλλα προσθετει το δικο της φινιρισμα στον ροτορα και η συνολικη κατασκευη της κασας ειναι προσεγμενη. Το μονο αρνητικο ειναι η ποιοτητα του κρυσταλλου. Αντανακλα λιγο περισσοτερο. Η γνωμη μου, αν βρεις ενα ingersoll που σου αρεσει αγορασε το! Δεν θα χασεις.

Συμφωνω οτι seiko και orient ειναι ανωτερα ρολογια, εχω και απο τα δυο, αλλα τα Ingersoll ειναι πιο στυλατα και σιγουρα πολλες κατηγοριες πιο πανω απο τα γνωστα "μοδατα" ρολογια μαρκας ρουχων, γυαλιων κτλ.

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 20, 2012, 08:58:12 πμ »
ενα citizen ecodrive, καποιο 007 bigmako, (το λουρακι δεν παιζει ρολο, ειναι 15 ευρω υποθεση, με τα 200 ευρω που δινεις αγοραζεις ενα ρολοι, ενα νατο ενα ruber και ενα δερματινο λουρι  ;)

Αποσυνδεδεμένος bost

• 46mm case
  • Risk-Care-Dream-Expext
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 20, 2012, 09:19:22 πμ »
Φίλε μου καλημέρα ! Με 200 € που δίνεις εγω προτείνω αγορά απο γερμανικό, γνωστό μαγαζί του Ίντερνετ ( γιατι εκτός απο Ε.Ε. Τα τελωνεία μας έχουν ένα θέμα τον τελευταίο καιρο) να στραφεις σε orient μεριά ! Orient mako 6500 ή 7500 (το 6500 μου αρέσει πιο πολυ κ σαν μέγεθος κ σχήμα ) η τιμή με τα μεταφορικά για το πρώτο 110 με 120€ για το δεύτερο 150€ ! Καλές αγορές :D

Αποσυνδεδεμένος philosopher

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 20, 2012, 09:42:29 πμ »
Εγώ με 150 ευρώ θα σου πρότεινα αυτό:

Το έχω ήδη σχεδόν μια βδομάδα και δηλώνω κατενθουσιασμένος.
Βγαίνει και σε άλλες εκδόσεις, ατσάλι με λευκό, μπλε άσπρο και μαύρο καντράν.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 20, 2012, 12:53:25 μμ »
Το ρολόι που σου προτείνει ο φίλος philosopher είναι αριστούργημα.
Η Seiko σε αυτή την κατηγορία είναι άπαιχτη.

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 20, 2012, 01:39:07 μμ »
Έχω ένα Ingersoll στη συλλογή μου και παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά εντυπωσιακό, όπως είπαν και άλλοι παραπάνω, μπορώ να το υποστηρίξω μόνο ως ένα αρκετά εντυπωσιακό ρολόι.

Στα χρήματα που διαθέτεις, όμως, μπορείς να βρεις πολλά περισσότερα και, κυρίως, αυτόματα, σε σχέση με αυτό που είναι quartz. Αυτό δεν σημαίνει κάτι, κατά των quartz, απλά, είναι άλλη η αίσθηση ενός αυτόματου και άλλη η αίσθηση ενός quartz, εάν με καταλαβαίνεις.
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος Tomahawk

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 23, 2012, 04:46:35 πμ »
Το Ingersoll το βρήκα απο ebay.de στα 139Ε αλλα τελικά δε στέλνει Ελλάδα o συγκεκριμένος... :/

Κοιτάω εδώ και 2 μέρες, ελληνικά e-shops και amazon-ebay μπας και αρχίσω και βρίσκω κάποια άκρη.
Δυστυχώς στις τιμές που κοιτάω (εώς 250) Citizen, Seiko, Orient δε με ενθουσιάζουν.

Ένα Casio μου άρεσε αρκετά, κάποια Elgin και ένα Viceroy.
Τα ρολόγια είναι τα ακόλουθα:
http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=13962
http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=13940
http://e-kotsis.gr/casio-ef-550d-1av-el.html
http://www.e-oro.gr/index.php?target=products&product_id=47366 (λιγότερο βέβαια)

Υπάρχουν όμως κάποια θεματάκια. Καταρχήν όλα έχουν λίγο (εώς πολύ) μαύρο χρώμα σε κάποια σημεία εξωτερικά και τα φοβάμαι ως προς την αντοχή. Επίσης με παραξενεύει αρκετά το οτι δε βλέπω Elgin σε sites του εξωτ. (και ebay/amazon) αλλα στην Ελλάδα τα φέρνουν αρκετά μαγαζιά.
Ξέρετε τι παίζει με αυτό;

Το κυριότερο θέμα βέβαια είναι οι διαστάσεις τους καθώς αν κρίνω απο το AR1410 που έχω, τα 42mm (τουλάχιστον τόσο το δίνει το armani store, αλλού διαβάζω για 42-45) είναι just για τον καρπό μου οπότε δε θέλω να ξεφύγω.

Το Elgin των 311Ε που παρέθεσα μου αρέσει αρκετά, off budget βέβαια, αλλα όπως το βλέπω μου φαίνεται οτι τα αξίζει.
Δε ξέρω όμως αν τα στοιχεία που δίνει το oroloi ισχύουν γιατί δίνει διαφορετικό κωδικό και μέγεθος σε σχέση με το roloi4u
http://tinyurl.com/7am5t65
Αυτό των 219Ε μου φαίνεται ωραίο αλλα ισχύει το ίδιο με το προηγούμενο γιατί στο roloi4u γράφει 47mm και στο z-mall 42mm...
Το Edifice επίσης μου αρέσει πάρα πολύ ειδικά με τη τιμή που έχει αλλα μάλλον τα χαλάμε στις διαστάσεις με 50.8mm x 45,1mm.

Έχω μπλέξει τα μπούτια μου ολίγον τι.
Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι παίζει με τα Elgin και αν πιστεύετε πως το μαύρο χρώμα θα αντέξει, είτε στο Casio είτε στα Elgin;

Συγγνώμη για το μακροσκελές post!

Υ.Γ Κι απο 'δω ο έρωτας μου...
<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/AfWm8S7teLA" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/AfWm8S7teLA" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 23, 2012, 07:34:24 μμ »
Εγώ με 150 ευρώ θα σου πρότεινα αυτό:

Το έχω ήδη σχεδόν μια βδομάδα και δηλώνω κατενθουσιασμένος.
Βγαίνει και σε άλλες εκδόσεις, ατσάλι με λευκό, μπλε άσπρο και μαύρο καντράν.
Πολύ όμορφο!ποιο μοντέλο είναι;

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 23, 2012, 10:53:37 μμ »
   Στην τιμή αυτή, σίγουρα θα κοιτούσα το παρακάτω

και επειδή το θες με λουράκι ή καουτσουκ

και φυσικά το κεραμιδί   ;)

δες και τα παρακάτω

καλή έρευνα  :)

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 24, 2012, 06:32:16 μμ »
Έχω δύο ρολόγια Ingersoll (το ένα φοράει ο πατέρας μου) και από άποψη καθημερινής χρήσης δεν έχω μείνει ευχαριστημένος από κανένα  :(
Σίγουρα έχουν πολύ όμορφα σχέδια αλλά και στις δύο περιπτώσεις παρουσιάστηκε πρόβλημα στο μηχανισμό,ενώ το calendar  στο ένα από τα δύο δε θυμάμαι να λειτούργησε ποτέ σωστά..
Μπορεί να έτυχε άλλά εγώ δε θα ξαναγόραζα...

Αποσυνδεδεμένος philosopher

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 25, 2012, 08:46:09 πμ »
Πολύ όμορφο!ποιο μοντέλο είναι;

Φίλε Poseidon είναι το Seiko είναι το SNZH59J1.

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 25, 2012, 01:30:40 μμ »
Φίλε Poseidon είναι το Seiko είναι το SNZH59J1.
Πάρα πολύ όμορφο κομμάτι.Λιτό, "σκοτεινό" και 43mm(!) το οποίο ήταν αυτό που είχα επιφύλαξη μιας και η seiko μας έχει συνηθίσει σε μικρά μεγέθη στα 5άρια..

Αποσυνδεδεμένος lef1706

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 28, 2012, 11:20:57 μμ »
Φίλε μου καλησπέρα,

Θα συμφωνήσω και εγώ με τα παιδιά πιο πάνω ότι η καλύτερη επιλογή στα λεφτά που είσαι διατεθιμένος να δώσεις είναι τα ιαπωνικά ρολόγια(Seiko,Citizen). Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τα καταδυτικά ρολόγια της Citizen. Είναι πολύ ωραία για καθημερινά ρολόγια και το καλοκαιράκι έχουν και την χρησιμότητά τους.

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 30, 2012, 03:38:56 μμ »
Συγγνώμη, Το σεικο του philosopher ποιό μοντέλο ειναι??
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 30, 2012, 03:40:20 μμ »
Ααα τώωρα το είδα οτι απαντηθηκε πιο κατω!!
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος Tomahawk

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 05:05:06 πμ »
Θα συμφωνήσω και εγώ με τα παιδιά πιο πάνω ότι η καλύτερη επιλογή στα λεφτά που είσαι διατεθιμένος να δώσεις είναι τα ιαπωνικά ρολόγια(Seiko,Citizen). Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τα καταδυτικά ρολόγια της Citizen. Είναι πολύ ωραία για καθημερινά ρολόγια και το καλοκαιράκι έχουν και την χρησιμότητά τους.

Όπως το βλέπω σε Citizen θα καταλήξω! Τα καταδυτικά δε με τρελαίνουν και δε συνηθίζω να φοράω το ρολόι όταν βουτάω!
Μέχρι στιγμής μου αρέσουν τα εξής δύο (το 2ο περισσότερο), με το πρώτο να με προβληματίζει λίγο ως προς την αντοχή του μαύρου.

http://www.ewatch.com.gr/0050004575/%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-citizen-ca0120-51f.html
http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=7519

Έχω αρκετό ψάξιμο μπροστά μου ακόμη...

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 07:58:27 μμ »
Το ψάξιμο είναι σαν ένα μικρό ταξίδι, μια μικρή οδύσσεια, ως εκ τούτου σύμφωνα με τον ποιητή, μετρά εξίσου -αν όχι περισσότερο- με τον προορισμό. Οπότε απόλαυσέ το όσο μπορείς, για όσο διαρκεί.
Και η σίτιζεν έχει πολύ ωραία ρολόγια, από απλά καθημερινά, μέχρι εργαλεία! Σίγουρα θα βρεις κάτι που θα ικανοποιεί τα γούστα σου, απλά θα έλεγα αν το προορίζεις για καθημερινό, να κοιτάξεις να ξεκινήσεις με μπρασελέ και να πάρεις κάποιο το οποίο παίρνει και λουράκια του εμπορίου (μην έχει κάποιο "ειδικό" πιάσιμο το μπρασελέ στην κάσα), γιατί η αντοχή του μπρασελέ στο χρόνο σε σχέση με τα λουράκια είναι σίγουρα η μέρα με τη νύχτα.

Παναγιώτης