Αποστολέας Θέμα: SEIKO chronograph Επιεκευές.  (Αναγνώστηκε 9956 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος asterixx

• Just Registered
    • Προφίλ
SEIKO chronograph Επιεκευές.
« στις: Ιανουάριος 09, 2012, 01:55:29 πμ »
Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα , Καλή Χρονιά, και ευχαριστώ για την φιλοξενία στο φόρουμ.
Φίλος, που δυστυχώς έφυγε για τα ψηλά, μου άφησε ένα κουτι με διάφορα αντικείμενά του. Μεταξύ των άλλων, ένα Seiko chronograph
κάπου της 10ετίας 70-80 σε χάλια κατάσταση, αλλά αποφασισα να το επισκευάσω για λόγους μνήμης.
Θα αναφέρω τα προβλήματα που πιστεύω πως έχει. Το άνοιξα μόνος μου (επισκευαστής αλλων ιατρικών πραγματων γαρ)
Το ρολόι είναι της σειράς 6138-3002. Έτσι γράφει στο καπάκι της κάσσας. Πρέπει να ειναι το AVO17M απ οτι ειδα σε κάποιο πόστ.
Λοιπόν.:
α) τζάμι σπασμένο. Το έψαξα στο νετ και είδα πως το κανονικό είναι μαζί με μια φλάτζα. Αυτό δεν είχε, αντίθετα είχε περισσεύματα κόλλας.
....άρα θέλουμε κρύσταλλο.
β) Η φλάτζα του πίσω καπακιού, σκεβρωμένη και κολλώδης. Προφανώς έχει χάσει την αδιαβροχοποίηση. Άρα άλλαγμα, ή σιλικόνη.
γ) Τα πούσερ, και η κορώνα βγήκαν. δεν ξέρω αν θέλουν πλέον τίποτα φλάτζες αλλαγή.
δ) Το χρονόμετρο δουλεύει κανονικά. Το κάνω στοπ και σταματά. Μόλις πατήσω το reset δεν γυρνά στο 12:00 , αλλά σταματά στο 12:03 περίπου.
ε) Γρατσουνιές στην κάσα. Δεν θάλεγα οτι μ ενοχλούν, αλλά μπορεί να φτιαχτούν.
ζ) Θα ήθελα να αλλάξω δείκτη ώρας/λεπτών γιατι σ αυτά έχει φύγει το τρίτιο. Αλλά και αν δεν υπάρχουν πάλι το συγχωρώ.
η) Θα ήθελα να προσθέσω κάποιον extender 2-3 εκατοστά στο μπρασσελέ.

Μ αυτές τις ζημιές αξίζει να το κάνω.?? Πόσο μπορεί να κοστίσει, αν και όπως είπαμε είναι καθαρά αναμνηστικό.
Είμαι Θεσσαλονίκη. Που να απευθυνθώ για σέρβις ή για ανταλλακτικά.??
Η μηχανή δεν χάνει (δεν δοκίμασα ακρίβειες, αλλά είναι σε αποδεκτά όρια για κάτι αναμνηστικό)

Με την ευκαιρία του να το φτιάξω, συνάντησα το φόρουμ σας , και ενθουσιάστηκα. Αν ήμουν πάλι 20 θα γινόμουν ρολογάς καθώς ενθουσιάζομαι με την μικροτεχνία. Σε 2 μέρες μέσα έχω διαβάσει πάρα πολλά σπουδαία πράγματα απο εσάς.

Ευχαριστώ όλους για την φιλοξενία , κι ένα καφεδάκι παραπάνω σ όποιον με βοηθήσει με τα παραπάνω ερωτήματα. :-)

Καλή μας χρονιά και πάλι

Χρήστος
ΥΓ. Τηλεφωνα ή ονόματα ή διευθύνσεις να προστρέξω, είναι ευπρόσδεκτα.

Αποσυνδεδεμένος sunsea

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: SEIKO chronograph Επιεκευές.
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 09, 2012, 09:03:19 πμ »
Καλημερα.Εχεις πμ.
"Ho attraversato oceani,eplorato i continenti e conquistato le
 altitudini...
 alla ricerca del mio "Tempo"  ''Διεσχισα τους ωκεανους,εξερευνησα τις ηπειρους και κατεκτησα   τα υψη...  προς αναζητηση του ''Χρονου" μου       Vivere veramente,non puramente trascorrere i giorni.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 09, 2012, 10:52:19 πμ »
Xρήστο καλωσήρθες στο φόρουμ. Τα παιδιά από Θεσ/νίκη θα σου στείλουν πμ με κάποιον αξιόλογο τεχνικό. Κρύσταλο, φλάτζες κλπ δεν έχουν τρομερό κόστος. Κάντου και ένα σέρβις-γυάλισμα και θα είναι μια χαρά.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 09, 2012, 11:21:19 πμ »

Σωστά τα είπε ο Γιάννης ! Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι το δ)

Συχνό θέμα στα 6138/9 - θέλει συνήθως ανταλλακτικό που δεν υπάρχει παρά μόνο από τύχη ή κανιβαλισμό. Πολλοί ρολογάδες που δεν έχουν ανταλλακτικό στραβώνουν τον δείκτη να έρχεται στο 12...

Σέρβις να του κάνεις οπωσδήποτε αφού θα κάνεις τόσες δουλειές. Αν δουλευτεί η κάσα (πολύ προσοχή στον τεχνίτη) να υπολογίζεις συνολο περίπου 250-300 Euro. Προσοχή να δοθεί να μην αλλοιωθεί ο αρχικός χαρακτήρας του ρολογιού. Για μπρασελέ μόνο αν ο τεχνίτης κάνει πατέντα ή αν βρείς extension που μπαίνει στο clasp και σου δίνει έως 1 εκατοστό επιπλέον (νομίζω έχω μια). Αν δεν βρεις τεχνίτη στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να μας το στείλεις Αθήνα- εδω υπάρχουν αρκετοί.

Καλή χρονιά και καλώς όρισες στο κόσμο των ρολογιών...

Κων/νος

Αποσυνδεδεμένος georgemvg

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 09, 2012, 04:57:08 μμ »

Συχνό θέμα στα 6138/9 - θέλει συνήθως ανταλλακτικό που δεν υπάρχει παρά μόνο από τύχη ή κανιβαλισμό. Πολλοί ρολογάδες που δεν έχουν ανταλλακτικό στραβώνουν τον δείκτη να έρχεται στο 12...

Δεν μπορεί να βγεί ο δείκτης και να μπει στην σωστή θέση;

Για το γυάλισμα:

Εαν το ρολόι είναι γυαλισμένο, είναι πολύ εύκολο και το κάνεις και εσύ. Εάν έχει βουρτσισμένα σημεία, είναι πιο δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Για το κρύσταλλο:

http://www.ebay.co.uk/itm/SEIKO-6138-3002-5-OEM-CRYSTAL-P-N-365V06GNS-n-o-s-/180773541334?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a16f155d6

Το λαστιχάκι μπορείς να το βρεις λογικά εύκολα σε ρολογάδικο, αλλιώς στο νετ ή εδώ, όπως και των πουσουαρ και της κορώνας.

http://www.ebay.co.uk/itm/SEIKO-10-CASEBACK-GASKETS-ALL-6139-6138-WATCHES-/280802716325?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4161256aa5

Εάν οι δείκτες δεν φωτίζουν, δεν πειράζει, έχει vintage χαρακτήρα. Πρόσεχε μην γρατζουνίσεις την πλάκα, είναι γυαλιστερή νομίζω και πανέμορφη.

Για το μπρασελέ, στείλε φωτο να βρούμε στο νετ.

Να το φτιάξεις, είναι απίστευτο ρολόι.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 09, 2012, 06:46:26 μμ από georgemvg »

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 10, 2012, 10:01:32 πμ »
Δεν μπορεί να βγεί ο δείκτης και να μπει στην σωστή θέση;
....Εαν το ρολόι είναι γυαλισμένο, είναι πολύ εύκολο και το κάνεις και εσύ. Εάν έχει βουρτσισμένα σημεία, είναι πιο δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.
.......

Υπάρχει και αυτή η πιθανότητα αλλά κατά 80% το ρολόι θέλει λύσιμο, έλεγχο, πλύσιμο, λίπανση, μοντάρισμα, ρύθμιση. Ειδικά στον 6138 θέλει προσοχή και η τοποθέτηση των δεικτών και ο έλεγχος επαναφοράς χρονογράφου. Σε φόρουμ έχω ακούσει και τη περίπτωση μη επαναφοράς λόγω βρώμας στο 2ο κουμπί του χρονογράφου (ως γνωστόν αυτά τα μπουτόν είναι υπόδειγμα μη στεγανότητας οπότε στα σημεία αυ΄τά μαζεύονται "διάφορα"......).

Η κάσα στα παλιά Seiko, όσο όμορφη είναι, άλλο τόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις τον αυθεντικό χαρακτήρα απλά γυαλίζοντάς τη.

Σε κάθε περίπτωση θέλουν όλα τεχνικό με όρεξη και χρόνο!

Αποσυνδεδεμένος asterixx

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 03:30:59 μμ »
Ερώτηση.....:

Τι κόλλα χρησιμοποιείτε για να κολλήσετε το κρύσταλλο σε μια κάσα.??
Αν μπορείτε να μου δικαιολογήσετε και την επιλογή (για λόγους μάθησης και μόνο) ακόμα καλύτερα.
Αρχίζει και μπαίνει στο νου μου η ιδέα να κάνω την κάσα μαύρη με ηλεκτροστατική πούδρα, όπως είχα δει ένα ποστ με κάποιο μαυρο Rolex (αλλά ήταν κάποιο ολοκληρωμένο πρότζεκτ έξω). Η θα είναι καγκουριά.??
Που βρίσκει κανείς  βερνίκι φωσφόρου για τους δείκτες.??

ΥΓ. Μιλάμε έχω πάθει με τα ρολόγια.  Ήδη πήγα σε παλιατζίδικα, και πήρα 3. Το ένα το έλυσα βίδα και φτερό. Και το ξαναμοντάρισα. Βέβαια όσο το διέλυα τραβούσα βίντεο για να θυμάμαι μετά που και τι. Δεν ξέρω βέβαια γιατί δεν δουλεύει (ούτε όταν το πήρα δούλευε), αλλά τουλάχιστον κατόρθωσα να το ξαναμοντάρω.
ΘΕΛΩ να γίνω ρολογάς λέμε, κι ας είμαι 56 χρονών..... (είναι το 2ο επάγγελμα που μ αρέσει στα γεράματα. Το πρώτο ήταν οδηγός τρένων).
Λοιπόν... λίγα ρώτησα για σήμερα, ομορφάντρες μου για απαντήστε.......:-))

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 04:53:03 μμ »
Ερώτηση.....:

Τι κόλλα χρησιμοποιείτε για να κολλήσετε το κρύσταλλο σε μια κάσα.??
Αν μπορείτε να μου δικαιολογήσετε και την επιλογή (για λόγους μάθησης και μόνο) ακόμα καλύτερα.
Αρχίζει και μπαίνει στο νου μου η ιδέα να κάνω την κάσα μαύρη με ηλεκτροστατική πούδρα, όπως είχα δει ένα ποστ με κάποιο μαυρο Rolex (αλλά ήταν κάποιο ολοκληρωμένο πρότζεκτ έξω). Η θα είναι καγκουριά.??
Που βρίσκει κανείς  βερνίκι φωσφόρου για τους δείκτες.??

ΥΓ. Μιλάμε έχω πάθει με τα ρολόγια.  Ήδη πήγα σε παλιατζίδικα, και πήρα 3. Το ένα το έλυσα βίδα και φτερό. Και το ξαναμοντάρισα. Βέβαια όσο το διέλυα τραβούσα βίντεο για να θυμάμαι μετά που και τι. Δεν ξέρω βέβαια γιατί δεν δουλεύει (ούτε όταν το πήρα δούλευε), αλλά τουλάχιστον κατόρθωσα να το ξαναμοντάρω.
ΘΕΛΩ να γίνω ρολογάς λέμε, κι ας είμαι 56 χρονών..... (είναι το 2ο επάγγελμα που μ αρέσει στα γεράματα. Το πρώτο ήταν οδηγός τρένων).
Λοιπόν... λίγα ρώτησα για σήμερα, ομορφάντρες μου για απαντήστε.......:-))

Σας εύχομαι ολόψυχα και Master Watchmaker! ;D :D ;) Εσείς, ο Kurt Klaus και ο Thomas Prescher!!! ;D ;D ;)

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 05:17:53 μμ »
Τα περισσότερα κρύσταλλα δεν εφαρμόζουν με κόλλα αν δεν κάνω λάθος. Μπαίνει μια φλάτζα γύρω γύρω και απλά πιέζονται για να μπουν στην κάσα, συμπιέζοντας την φλάτζα, η οποία καταλαμβάνει το κενό και δημιουργει τη στεγανότητα.
Το βερνίκι που λες λέγεται luminova. Με μια αναζήτηση στο internet μπορείς να βρεις να αγοράσεις.
Για τη βαφή δεν ξέρω πως γίνεται. Κάνε μια ανζήτηση για pvd coating ή dlc και δες τι μπορείς να μάθεις.

Φιλικά,

Θοδωρής.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος georgemvg

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 10:21:29 μμ »
Το DLC ή PVD θα κοστίσει μια περιουσία, αλλά για στείλε ένα μήνυμα εδώ

http://internationalwatchworks.com/

Και πες μας και εμάς αν σου απαντήσουν.

Για το luminova σου είπαν, αλλά πρόσεχε σε ρολόγια που θες να κρατήσεις. Δοκίμασε πριν σε dummies.

Η κόλλα είναι ειδική κόλλα. Υπάρχει κανονική και υπάρχει και κόλλα που ενεργεί με υπεριώδη ακτινοβολία.

Νομίζω το δικό σου που έχει στεφάνη γύρω από το κρύσταλλο δεν θέλει κόλλα, πάει κουμπωτό με πίεση. Θες πρέσσα ειδική για αυτό.

Εγώ το συγκεκριμένο δεν θα το πείραζα, ούτε μαύρο, ούτε luminova (θα χάσει το originality η πλάκα).

Αν θες να κάνεις προτζεκτ ένα παλιο, τα πιο διαδεδομένα είναι τα Seiko diver. Ψάξε για Seiko mod γενικά να δεις τι θα βγει. Καλή αρχή!

Αποσυνδεδεμένος altair

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 14, 2012, 08:10:32 μμ »
Θα ήθελα κι εγώ αν γίνεται κάποιο pm με service για seiko στη Θεσσαλονίκη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
corum bubble, 6497 unitas based diy,steinhart ocean black dlc

Αποσυνδεδεμένος asterixx

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 16, 2012, 12:30:37 πμ »
Και εγω εξακολουθω να ψαχνω καλο σερβις SEIKO στην Θεσσαλονικη. Και σε μενα π.μ

Αποσυνδεδεμένος dennis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 01, 2012, 09:58:22 πμ »
Καλημέρα σε όλους. Βρίσκομαι κι εγώ στη Θεσσαλονίκη και θα ήθελα να μάθω κι εγώ που μπορώ να απευθυνθώ για συντήρηση ρολογιών seiko και Baume & Mercier(και τα δύο είναι quartz / αλλαγή μπαταρίας, έλεγχο στεγανότητας, τσιμούχες).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 01:22:46 πμ »
Μήπως να ανοίξω ρολογάδικο στην Θεσσαλονίκη..;; τέτοια έλλειψη σε τεχνίτες;

Αποσυνδεδεμένος trito

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 31, 2012, 02:10:44 μμ »
Καλησπέρα.Μηπως ξέρετε κάποιο service για Αθήνα?
To ρολόι είναι αυτό:http://malldeluxury.com/beta/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=156&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=76.
Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 31, 2012, 08:18:40 μμ »
Το link δεν βγάζει κάτι...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS

Αποσυνδεδεμένος Kinetic Direct Drive

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 08, 2012, 04:59:01 μμ »
φιλέ asterixx αν δεν έχεις βρει ακόμα κάποιο service  θα σου πρωτινά να βρεις κάποιο επίσημο συνεργάτη της αντιπροσωπίας της seiko στην Ελλάδα έτσι ώστε να το στείλει στην εταιρία οπού κατά 99% θα έχουν τα περισσότερα ανταλλακτικά...
http://www.chronora.gr/clients.html