Ψηφοφορία

Β-42 vs U1

Fortis B-42
21 (60%)
Sinn U1
14 (40%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 33

Αποστολέας Θέμα: fortis h sinn?  (Αναγνώστηκε 20874 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 14, 2008, 02:57:21 πμ »
TZAG μπορεις να μιλησεις και για 2 εταιρειες χωρις να μπεις σε μεμεονομενα μοντελα,περα απο αυτο για το φινιρισμα προσωπικα θεωρω πιο σημαντικα την ποιοτητα των υλικων ( π.χ την εκδοση ετα που διαλεγει) και τις τεχνολογικες λυσεις που προτεινει .γιατι?δειχνει οτι μια εταιρεια το παλευει και επενδυει σε αυτο.

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 14, 2008, 12:05:55 μμ »
Συμφωνώ george, αλλά έτσι δίνονται κακές εντυπώσεις για όλον το πλήθος ρολογιών της εταιρίας. Κάποιοι όμως που μπορεί να ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα οποιοδήποτε ρολόϊ της συγκεκριμένης εταιρίας, να το αποφύγουν διαβάζοντας γενικολογίες.
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 14, 2008, 12:10:02 μμ »
Όποια εταιρεία έχει μια "μούρη" προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί. Είτε λέγεται Rolex, είτε Omega, IWC, Panerai, DOXA, κλπ. Πολλές φορές γι' αυτή τη μούρη τα αγοράζουμε. Λέμε "έχει και ιστορία η τάδε εταιρεία". Εξάλλου πως θα διαφοροποιηθούν μεταξύ τους πέρα από το design; Απλά τυγχάνει η Fortis να έχει "διαστημική μούρη".
Από 'κει και πέρα όμως αυτά που προσφέρει στα λεφτά που ζητάει σε σχέση με την αγορά είναι πολύ καλά. Και σκυλιά, αποδεδειγμένα.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
fortis h sinn?
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 14, 2008, 05:20:38 μμ »
οκ ,σειρα με 5100 η alarm,στα αλλα ειναι οπως τοσες αλλες μαρκες με ετα .απο sinn ezm.U kai οποια αλλη εχει τεχνολογικη καινοτομια σε καλη τιμη σε σχεση με τον ανταγωνισμο.επι ευκαιρεια επειδη πηρα τον καταλογο τους απο τον αντιπροσωπο, το χουν δομησει με την τεχνολογια και οχι με την εμφανιση η οτι αλλο,θεμα νοοτροπιας.
αν και θα προκαλεσει ενστασεις να πω κατι που ακουσα και εξω,αν τα λεφτα δε τα δινα στους ρωσους και τα επενδυα για εξελιξη δε θα ταν καλυτερα?

Αποσυνδεδεμένος anastasios101

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: fortis h sinn?
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 12:42:11 πμ »
παιδιά ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας συγκρίνοντας τα εξής μοντέλα που έχω καταλήξει για αγορά
Fortis B-42 Marinemaster (απλό όχι χρονογράφο) και Sinn U1

κυρίως σχετικά με την αξιοπιστία και την ακρίβεια των μηχανισμών που διαθέτουν.

Αισθητικά αν και μου αρέσουν και τα δύο κλείνω προς το Fortis γιατί έχει κάσα 42mm έναντι των 44mm του Sinn και επειδή έχω μικρό καρπό (περιφ 16cm) φοβάμαι πως το sinn αντί να το φοράω με φοράει....και δε μπορώ και να το προβάρω κάπου

Ποιά η γνώμη σας?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 12:48:26 πμ »
παιδιά ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας συγκρίνοντας τα εξής μοντέλα που έχω καταλήξει για αγορά

Αισθητικά αν και μου αρέσουν και τα δύο κλείνω προς το Fortis γιατί έχει κάσα 42mm έναντι των 44mm του Sinn και επειδή έχω μικρό καρπό (περιφ 16cm) φοβάμαι πως το sinn αντί να το φοράω με φοράει....και δε μπορώ και να το προβάρω κάπου

Ποιά η γνώμη σας?

.πρεπει να δεις τη χρηση που θα κανεις και αλλες πτυχες τησ καθημερινοτητητας σου γιατι εσυ θα το φορας, τιμη του φορτις??εχεις δοκιμασει το φορτις αλλα οχι το σινν αρα δε θα μπορουσες να πεις οτι σου αρεσει σιγουρα,γι αυτο αναφερθηκα προ ολιγων ημερων οτι εχει δημιουργηθει ενα κυμα υπερ της σινν που θα μπορουσε να οδηγησει καποιον σε ενα ρολοι που δεν μπορει να δοκιμασει live πριν αγορασει.ποιοτικα ειναι κοντα .
ερωτηση αλλα ρολογια ειδες λκαι εαν ναι ποια?

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 12:58:31 πμ »
Το Β42 το χω δει απο κοντα και ειναι πολυ καλο και ποιοτικο ρολοι,το Sinn μονο απο φωτο,επισης ωραιο κομματι.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 10:44:43 πμ »
Ποιά η γνώμη σας?

Ότι και να διαλέξεις πάρ' το άφοβα, είναι πολύ καλό και δοκιμασμένο.
Τώρα στις λεπτομέρειες.
Και οι δύο έχουν τον ίδιο αξιόπιστο και ακριβείας μηχανισμό ΕΤΑ 2824-2, top finish.
Από 'κει και πέρα.
Τα θετικά της Fortis είναι πως έχει αντιπροσωπεία και σέρβις στην Ελλάδα ενώ το Sinn το στέλνεις Γερμανία (δεν είναι και τόσο τρομερό) και βεβαίως ότι μπορείς να δοκιμάσεις το ρολόι εδώ, ενώ το Sinn όχι (σημαντικό). Το Sinn έχει καλύτερη κάσα (πρακτικά αχάρακτη), καλύτερη στεγανότητα (αν τα 200m του Fortis δεν επαρκούν).

Έχω Fortis Β-42 και παρότι είναι 42mm η κάσα, φοριέται σαν 44mm γιατί εξέχει η στεφάνη. Έχω δοκιμάσει και το U1 και κάθισαι πολύ καλά στο χέρι μου.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 02:31:08 μμ »
πρόσφατα,όπως γράφω και στην ενότητα SINN , αγόρασα το U1. Αν και το έχω μόνο πέντε μέρες, το θεωρώ το καλύτερο value / money σε αγορά ρολογιών που έχω κάνει. Οντως είναι μεγάλο αλλά και γώ είμαι λίγο 'ευρύχωρος' που λέει ο ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ/ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ;D ;D

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 07:01:07 μμ »
πρόσφατα,όπως γράφω και στην ενότητα SINN , αγόρασα το U1. Αν και το έχω μόνο πέντε μέρες, το θεωρώ το καλύτερο value / money σε αγορά ρολογιών που έχω κάνει. Οντως είναι μεγάλο αλλά και γώ είμαι λίγο 'ευρύχωρος' που λέει ο ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ/ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ;D ;D

Σιγα μη δε χτυπουσε ο ιος του Αλ τσαντιρι και το φορουμ.....πολυ γελιο χτες  :tv:

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 07:29:28 μμ »
ευχαριστώ όλους παιδιά για τις απαντήσεις σας

Γιώργο σ αυτά τα δύο κατέληξα...δεν ξέρω αν έχεις καμία άλλη πρόταση...πάντως από τιμή εκεί μετά βίας στο χιλιάρικο ....

το fortis απ ότι είδα στο νετ  έχει ΕΤΑ 2836-2....για το sinn δεν κοίταξα...μάλλον την 2824-2 που λέει ο Δημήτρης. Υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές σε αξιοπιστία και ακρίβεια?

Τώρα το fortis το χα φορέσει το μαύρο (αν και αν το επιλέξω θα ήθελα το λευκό καντράν) πριν κάποιους μήνες ανάμεσα σε διάφορα άλλα....μου άρεσε από αισθητικής άποψης γιαυτό και το χα δοκιμάσει....αλλά δεν είχα σταθεί πολύ στον αν μου ταίριαζε ...αν ήταν μεγάλο δηλ΄. γιατί εκείνη τη στιγμή δεν είχα σκοπό να κάνω αγορά.

Σίγουρα πριν την αγορά θα ξαναπάω να το δω από κοντά...αλλά ο Δημήτρης  έχει δίκιο ότι ουσιαστικά ειναι 44αρι σαν το u1, γιατί σε κάποια sites είδα ότι αναφέρουν ως case 42mm και bezel 44mm....οπότε ίδια  στο μέγεθος.....

Μειονέκτημα το ότι δε μπορώ να προβάρω το sinn.....ειδικά για μένα που έχω μικρό καρπό και αυτό είναι ένα θέμα....αλλιώς δε θα με πείραζε τόσο.

Δημήτρη από την εμπειρία σου που έχεις φορέσει και τα δύο ποιο θα πρότεινες από αισθητικής άποψης σε μικρό καρπό? Τι καρπό έχεις...είσαι κι εσύ ευρύκαρπος?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 08:41:05 μμ »
ιδια μηχανη βαση εχουν,αρα οκ και οι 2,42 +κορωνα οπως και 44+κορωνα ομως,το u1  ειναι ενα χορταστικο sub 44 χιλιοστα,οταν τα δα απο κοντα διαπιστωσα και ποσο ογκωδες  ειναι,διοτι κατι που βαζουν πολλοι δευτερευον ειναι το παχος του ρολογιου και εδω εχουμε καπου στα 14,4 χιλιοστα και παιζει ρολο οπτικα και οχι μονο,γι αυτο αλλωστε επελεξα ενα πιο μαζεμενο μοντελο για συχνη χρηση.αλλα παντα θα λεω ,εσυ αποφασιζεις διοτι εσυ θα το φορας.
να σημειωσω οτι το συγκεκριμενο ατσαλι ειναι πιο βαρυ.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 08:35:10 πμ »
το fortis απ ότι είδα στο νετ  έχει ΕΤΑ 2836-2....για το sinn δεν κοίταξα...μάλλον την 2824-2 που λέει ο Δημήτρης. Υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές σε αξιοπιστία και ακρίβεια?

Δίκιο έχεις, απλά η ΕΤΑ 2836-2 είναι παραλλαγή της 2824-2 με επιπλέον την ημέρα. Κατά τα άλλα και οι δύο είναι σκυλιά και στην ποιότητα Top που χρησιμοποιούν και οι δύο εταιρείες αρκετά έως πολύ ακριβείς.

Δημήτρη από την εμπειρία σου που έχεις φορέσει και τα δύο ποιο θα πρότεινες από αισθητικής άποψης σε μικρό καρπό? Τι καρπό έχεις...είσαι κι εσύ ευρύκαρπος?

Ο καρπός μου είναι 20cm και φοράω με άνεση 44-50mm που είναι του συρμού, αλλά και 38mm που είναι "παλιομοδίτικα". Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι θα πάρεις αυτό που αισθάνεσαι εσύ καλά. Γι' αυτό βγες μια βόλτα και δοκίμασε με τι ρολόι αισθάνεσαι ωραία. Αν τα 42-44mm είναι εντάξει, όποιο από τα δύο διαλέξεις είναι πάρα πολύ καλό.

Φιλικά
Δημήτρης

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 09:53:48 πμ »
ναι ..σίγουρα πρέπει να κάνω μία βόλτα....ευχαριστώ παιδια
θα σας ενημερώσω

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 10:20:18 πμ »
κάτι ακόμη που θελα να σας ρωτήσω και το ξέχασα

αν τελικά επιλέξω ένα από τα δύο θα το πάρω μάλλον με λουρί δερμάτινο ή καουτστούκ....γιατί αν πάω σε μπρασελέ θα βγω εκτός προυπολογισμού.
Μπορώ κατόπιν να βρώ οικονομικότερο ατσάλινο καλό μπρασελέ noname κάπου που να ταιριάζει ή πρέπει να είναι της εταιρίας απαραίτητα?
Υπάρχει κανένα σχετικό μαγαζί στην Αθήνα?

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 02:07:49 μμ »

κάτι ακόμη που θελα να σας ρωτήσω και το ξέχασα

αν τελικά επιλέξω ένα από τα δύο θα το πάρω μάλλον με λουρί δερμάτινο ή καουτστούκ....γιατί αν πάω σε μπρασελέ θα βγω εκτός προυπολογισμού.
Μπορώ κατόπιν να βρώ οικονομικότερο ατσάλινο καλό μπρασελέ noname κάπου που να ταιριάζει ή πρέπει να είναι της εταιρίας απαραίτητα?
Υπάρχει κανένα σχετικό μαγαζί στην Αθήνα?

Κοίτα στο Ρυθμό (Δήσιο) Θησέως 13 (κάθετος Καραγιώργη Σερβίας)

Φιλικά
Δημήτρης

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 03:42:46 μμ »
ευχαριστώ δημήτρη

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 06:46:12 μμ »

Επειδη την εχω πατησει ετσι,αν υπαρχει περιπτωση να θελησεις αργοτερα μπρασελε,κανε μια προσπαθεια να το αγορασεις μαζι με το ρολοι.Δεν ειναι οπως τα λουρακια δυστυχως,και τιποτα δεν αντικαθιστα το εργοστασιακο.Εχω χασει λεφτα αγοραζοντας αποτυχημενους μπρασελεδες του εμποριου.Κερδισμενος θα βγεις μακροπροθεσμα...  :)

Αποσυνδεδεμένος geokaza

• Just Registered
    • Προφίλ
    • www.gkazazis.com
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 07:52:48 μμ »
Μην κανεις το λαθος και δεν το παρεις με το μπρασελε. Ετσι το εκανα και εγω καποτε για λογους οικονομιας και τα λουρακια που αλλαξα απο τοτε μου στοιχισαν πολυ παραπανω, απο το εαν το ειχα παρει με το μπρασελε. (Για μπρασελε μη εργοστασιακο απλα ξεχνα το, δεν πετυχαινει ποτε)

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάρτιος 03, 2008, 11:23:47 πμ »
τελικά το σάββατο ξαναπρόβαρα το fortis....σε μαύρο καντράν....

μου το άφηναν 850 € στο μαγαζί χωρίς να κάνω παραπάνω παζάρια....ίσως πήγαινε και λίγο πιο κάτω...δε ξέρω ...τιμή πάντως πού είναι ήδη καλή αφού στο νετ δε το βρήκα κάπου πιο φτηνά

δυστυχώς όμως διαπίστωσα ότι οι μεγάλοι αριθμοί το κάνουν να δείχνέι ακόμα μεγαλύτερο στο χέρι μου ....αφού το σύγκρινα με άλλα fortis ίδιου μεγέθους που αντί για αριθμούς είχαν γραμμές....

Αυτά που δεν είχαν τόσο μεγάλους αριθμούς στο καντράν ή είχαν γραμμούλες φοριόντουσαν πολύ πιο ομοιόμορφα στο χέρι μου. Τελικά πολύ σημαντικό να προβάρεις το ρολόι....λεπτομέρειες που δε σου πάει το μυαλό αν δε το φορέσεις κάνουν τελικά μεγάλη διαφορά.

είμαι σε σκέψη.....