Αποστολέας Θέμα: Σκέψεις και απόψεις σχετικά με τα dress ρολόγια.  (Αναγνώστηκε 18436 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Σκέψεις και απόψεις σχετικά με τα dress ρολόγια.
« στις: Ιανουάριος 04, 2012, 08:30:21 μμ »
Σιγά που τα Zenith είναι σπόρ. Όλα dress είναι. Ακόμα και το Chronomaster με το open heart που πήγα και δοκίμασα, πιο dress δε γινόταν!

Αποσυνδεδεμένος skydives13

• 44mm case
  • Είμαι χαρούμενος! - Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 04, 2012, 09:07:57 μμ »
Τα defy Xtreme είναι σπλατερ-σπορ!
ΑΓΑΠΑΩ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 04, 2012, 11:37:29 μμ »
Τα γνησια dress ρολογια Κωστα δεν εχουν ουτε χρονογραφους, ουτε λουμινοβα και, κανονικα, ουτε ημερομηνια ουτε χοντρες κασες. Ειναι πολυ λεπτα και εχουν απλο καντραν, το πολυ με ενα split seconds υποκαντραν.
Απλα εμεις εχουμε μαθει οτιδηποτε δεν ειναι καταδυτικο η πιλοτος να το λεμε dress. Δεν ειναι ετσι ομως.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 12:05:30 πμ »
Τα γνησια dress ρολογια Κωστα δεν εχουν ουτε χρονογραφους, ουτε λουμινοβα και, κανονικα, ουτε ημερομηνια ουτε χοντρες κασες. Ειναι πολυ λεπτα και εχουν απλο καντραν, το πολυ με ενα split seconds υποκαντραν.
Απλα εμεις εχουμε μαθει οτιδηποτε δεν ειναι καταδυτικο η πιλοτος να το λεμε dress. Δεν ειναι ετσι ομως.
Το split seconds είναι rattrapante! Εννοείς small seconds. ;) Τώρα με συγχωρείς: Αυτό εδώ το θεωρείς sport?

Αυτό, όπως και άλλες παραλαγές του Chronomaster, είναι η τελευταία λέξη του κυριλέ-dress ρολογιού. Πού να το δείς κι απο κοντά! :P

Ορίστε. Vacheron Constantin Patrimony Traditionelle Chronograph. Δεν είναι γνήσιο dress, μόνο και μόνο επειδή έχει χρονογράφο? 

Και μιας και μίλησες για πάχος κάσας. Skymoon Tourbillon. Διπλό καντράν με τη μάνα του και τον πατέρα του επάνω. Πάχος-βάρος, το υπερδιπλάσιο απ'ότι έχει ένα Chronomat.

Το "dress" ρολόι, δε θεωρείται εκείνο που έχει καντράν με ενδείξεις ωρών-λεπτών και δευτερολέπτων. Dress είναι ένα concept κάσας( το λεγόμενο "κλασσικό" ), το οποίο το φοράς σε ιδιαίτερες περιπτώσεις. Π.χ Δε θα βάλω Patrimony Traditionelle Chronograph στο γυμναστήριο. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 05, 2012, 12:39:30 πμ από K_O_S_T_A_S »

Αποσυνδεδεμένος gio1989

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 02:08:55 πμ »
Άποψη μου είναι πως dress ρολόι είναι όσα έχουν δερμάτινο λουράκι...μου κάνουν και πιο επίσημο...Όσον αφορά την περίπτωση να το κρατήσω που αναφέρθηκε πιο πάνω...Δεν ξέρω μπορεί απλά σκέφτομαι και να το πουλήσω(μάλιστα είναι και λόγος που γράφτηκα) σε κάποιον που να ξέρει από ρολόγια και όχι να το πάω πίσω στο κοσμηματοπωλείο...Α και επίσης θα προτιμούσα ένα IWC portuguese παρά αυτό για αυτό κιόλας ρώτησα για εντυπώσεις...

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 10:12:42 πμ »
To Vacheron έχει ταχυμετρική και χρονογράφο. Δεν είναι dress.

Από τα zenith, αυτό είναι dress, όχι αυτό που παρέθεσες.

Uploaded with ImageShack.us

Επίσης, άλλο dress είναι αυτό.

Το να έχει ένα ρολόι πολυπλοκότητες, δερμάτινο λουράκι και να είναι ακριβό δεν το κάνει dress.

Σχετικά με το sky moon, δεν κατατάσεται σε κάποια κατηγορία και αν θέλεις να το κατατάξεις κάπου, βάλτο στην κατηγορία υπερπολυπλοκότητες-ρολόγια επίδειξης.
Αυτός που έχει τα χρήματα να το πάρει και να το φοράει κιόλας, ας το βάλει και στο γυμναστήριο, δεν νομίζω να τον κοροιδέψει κανείς με τους 30 μπράβους που θα έχει τριγύρω του. Επίσης ,ας το βάλει και με black-tie και ας περισσεύει σαν γκουμούτσα έξω από τη μανσέτα, πάλι δεν θα του πει κανένας τίποτα.

Και για να ολοκληρώσω τη σκέψη μου, μην μπερδεύεσαι με το τι θα φορούσες εσύ και εγώ με κουστούμι. Όταν ο σχεδιαστής της vacheron σχεδίαζε το Patrimony Traditionelle, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν είχε εμάς στο μυαλό του που, αν το είχαμε, θα το φορούσαμε 2 φορές τον χρόνο γιατί μόνο τότε θα μπορούσαμε να το υποστηρίξουμε στυλιστικά.
Είχε τον 50άρη-60άρη επιχειρηματία που αυτό θα είναι το καθημερινό του ρολόι.

PS. Δίκιο έχεις, small seconds εννοούσα.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος wolf

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 10:27:56 πμ »
Το σχόλιο σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

+ 1000

Το JLC στη 2η φώτο είναι το απόλυτο dress ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος skydives13

• 44mm case
  • Είμαι χαρούμενος! - Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 11:31:33 πμ »
Βασικα υπάρχουν και ρολόγια που θεωρούνται απο πολλους ως σπορ και dress ταυτόχρονα όμως αυτό είναι ένα αλλο τοπικ,  :smoker: :censored: :offtopic :offtopic
ΑΓΑΠΑΩ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 11:47:33 πμ »
Θα συμφωνησω και με τον Κωστα αλλα και με τον koubilaIhan παροτι  διαφωνουν...τα ρολογια που παραθεσε ο Κωστας συμφωνω πως για μενα θα ηταν dress επιλογες αλλα δεν πρεπει να παραγνωριζουμε το γεγονος οτι γι αυτες τις εταιρειες ειναι oι sport προτασεις τους.....Προσωπικα οσο καταδυτικο θεωρω το aquadive της patek τοσο sport θεωρω και τετοιου τυπου μοντελα....

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Σκέψεις και απόψεις σχετικά με τα dress ρολόγια.
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 12:50:29 μμ »
Θα συμφωνήσω 100% με τον Θοδωρή.
Τα dress δεν έχουν χρονογράφο, ούτε ημερομηνία, είναι πολύ λεπτά, ίσα που τα ξεχωρίζεις κάτω από το καλό ντύσιμο.

Απλά η νέα γενιά έχει μπερδέψει λίγο τα πράγματα γιατί βλέπει ένα σωρό σταρ και διάσημους που φοράνε σπορ ρολόγια με κουστούμι και νομίζει ότι αυτή είναι η νόρμα...

Η μόδα κάνει κύκλους γιατί έτσι κινείται η αγορά.

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 01:58:35 μμ »
Ας έχει και μια ημερομηνία......

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 02:45:43 μμ »
Πάνο, αυτός ο κούκλος είναι καλατράβας?

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 03:26:26 μμ »
Σωστά Κώστα. Είναι το 5127G WG.

Για όσους επιμένουν μόνο για 2 δείκτες και μικρά δεύτερα μόνο to Calatrava 5196G.
Φυσικά τα μεγέθη είναι αστεία αλλά έτσι είναι τα Dress ρολόγια.

και το κόσμημα που είναι μέσα στο πιο πάνω λεπτεπίλεπτο κόσμημα.

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 03:29:08 μμ »
To Vacheron έχει ταχυμετρική και χρονογράφο. Δεν είναι dress.

Από τα zenith, αυτό είναι dress, όχι αυτό που παρέθεσες.

Επίσης, άλλο dress είναι αυτό.

Το να έχει ένα ρολόι πολυπλοκότητες, δερμάτινο λουράκι και να είναι ακριβό δεν το κάνει dress.

Σχετικά με το sky moon, δεν κατατάσεται σε κάποια κατηγορία και αν θέλεις να το κατατάξεις κάπου, βάλτο στην κατηγορία υπερπολυπλοκότητες-ρολόγια επίδειξης.
Αυτός που έχει τα χρήματα να το πάρει και να το φοράει κιόλας, ας το βάλει και στο γυμναστήριο, δεν νομίζω να τον κοροιδέψει κανείς με τους 30 μπράβους που θα έχει τριγύρω του. Επίσης ,ας το βάλει και με black-tie και ας περισσεύει σαν γκουμούτσα έξω από τη μανσέτα, πάλι δεν θα του πει κανένας τίποτα.

Και για να ολοκληρώσω τη σκέψη μου, μην μπερδεύεσαι με το τι θα φορούσες εσύ και εγώ με κουστούμι. Όταν ο σχεδιαστής της vacheron σχεδίαζε το Patrimony Traditionelle, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν είχε εμάς στο μυαλό του που, αν το είχαμε, θα το φορούσαμε 2 φορές τον χρόνο γιατί μόνο τότε θα μπορούσαμε να το υποστηρίξουμε στυλιστικά.
Είχε τον 50άρη-60άρη επιχειρηματία που αυτό θα είναι το καθημερινό του ρολόι.

PS. Δίκιο έχεις, small seconds εννοούσα.

Ο Θωδορης εχει απολυτο δικιο και σε καμια περιπτωση εξ ορισμου δεν μπορει να αμφισβητηθει αγαπητοι φιλοι.
Το αυστηρα dress ρολοι , αποτελειται απο απλο dial, λεπτη κασα, 38-40mm το πολυ διαμετρο , σιγουρα χωρις χρονογραφο και σε μερικες περιπτωσεις με small seconds.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 03:48:47 μμ »
Ωραία, δεν είναι dress το Patrimony Traditionelle Chronograph. Τότε τί είναι?

Δεν υπάρχει αυθεντικό dress και μούφα dress. Το λέει και η λέξη: Dress. Το φοράς με κοστούμι και σκαρπίνι. Όχι με φόρμα και αθλητικά Nike. :P :P Πού κάνω λάθος και δε το ξέρω?

Το ρολόι μπορεί να είναι ένα απλό dress, λεπτό και το πολύ μια ημερομηνία. Μπορεί όμως να είναι κατηγορίας complicated ή Grande Complication. Concept σχεδίου είναι. Αλίμονο αν μια ταχυμετρική κλίμακα να κάνει το ρολόι sport. ;)

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 03:52:33 μμ »
Αυτό το IWC Ingeniuer 1955 σας θυμίζει κάτι ?!?!?!?

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 03:54:19 μμ »

Εμένα δε μου θυμίζει κάτι, αλλα το έχω δεί! Πολύ όμορφο Πάνο! :) ;)

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 03:58:16 μμ »
Απλα θαυμαζω Πανο.
Πολυ του γουστου μου.Απιθανο.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 04:02:12 μμ »
Ωραία, δεν είναι dress το Patrimony Traditionelle Chronograph. Τότε τί είναι?

Δεν υπάρχει αυθεντικό dress και μούφα dress. Το λέει και η λέξη: Dress. Το φοράς με κοστούμι και σκαρπίνι. Όχι με φόρμα και αθλητικά Nike. :P :P Πού κάνω λάθος και δε το ξέρω?

Το ρολόι μπορεί να είναι ένα απλό dress, λεπτό και το πολύ μια ημερομηνία. Μπορεί όμως να είναι κατηγορίας complicated ή Grande Complication. Concept σχεδίου είναι. Αλίμονο αν μια ταχυμετρική κλίμακα να κάνει το ρολόι sport. ;)

Γιατί θέλεις οπωσδήποτε να το κατατάξεις κάπου; Δεν είναι ούτε καταδυτικό, ούτε πιλότος ούτε dress. Ρολόι είναι.
Υπάρχουν χιλιάδες ρολόγια που δεν κατατάσσονται σε κάποια από τις γνωστές κατηγορίες.
Και το sub δείχνει τέλεια με κουστούμι. Είναι dress;
Για να χαρακτηρίζεται ένα ρολόι dress, δηλαδή "βραδυνό-επίσημο", πρέπει να συγκεντρώνει κάποια στοιχεία που περιγράφηκαν ήδη από πολλούς.

Αποσυνδεδεμένος bost

• 46mm case
  • Risk-Care-Dream-Expext
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 04:02:49 μμ »

Πάνο καλά είναι ρολογάρα ...εμένα πάντως μου θυμίζει αυτο:  ;D  ;D  ;D