Αποστολέας Θέμα: Guinand /mr.Sinn  (Αναγνώστηκε 38591 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: guinand /mr.sinn
« Απάντηση #40 στις: Νοέμβριος 28, 2008, 12:48:07 μμ »
πολυ ομορφο με ματ κασα  :o :o
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 28, 2008, 10:51:34 μμ από giorgos mg »

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #41 στις: Νοέμβριος 29, 2008, 03:05:18 πμ »
Επειδη μπορει να ενδιαφέρει και μένα αυτο το ρολοι, ποιά η διαφορά απο το 40.50-02 εκτος του κόκκινου δευτερολεπτοδείκτη και της γραμματοσειράς; Ρωτάω γιατι το 40.50-02 το δείνει σε satine.
Ισως να μη πρόσεξα και κάτι άλλο;
Ευχαριστώ..!

Αποψη μου.....
40.50-01 διαφέρει απο 40.50-02 στο ότι το πρώτο έχει γυαλισμένη κάσα και το δεύτερο ματτ.
Το 40.50-03 έχει γυαλισμένη κάσα, άλλο dial (πιο ωραία γραμματοσειρά), κόκκινο δείκτη και επιπλεόν έχει και κάτι άλλο. Επειδή τα γερμανικά μου φαίνονται αλαμπουρνέζικα σας το παραθέτω αυτούσιο από το site:

Zifferblatt schwarz galvanisiert  ???????
κάτι μαύρο και γαλβανισμένο ίσως? Μήπως έχει άλλο bezel?
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #42 στις: Νοέμβριος 29, 2008, 03:10:21 πμ »
να σου κανω μια προταση?γιατι δε στελνεις ενα μαιλ σε αυτον που εβαλα της φωτο να τον ρωτησεις?

τι λες?

εχεις π.μ

Η απάντηση από το εργοστάσιο αυτούσια:

Dear Mr.Orfanidis,

we can send the watch with matt case, the delivery date is next week.

Best regards
Martina Kammel

Ναααιιι! Εγινε και custom!!

thx George

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοέμβριος 29, 2008, 08:10:40 μμ »
Η απάντηση από το εργοστάσιο αυτούσια:

Dear Mr.Orfanidis,

we can send the watch with matt case, the delivery date is next week.

Best regards
Martina Kammel

Ναααιιι! Εγινε και custom!!

thx George

Ομορφιές πραγματικές  με το καλό!!!!
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Νοέμβριος 29, 2008, 08:37:30 μμ »
Μπράβο σου, μπράβο στον george_, αλλά μπράβο και στο εργοστάσιο !!! :up:
Με το καλό να σου 'ρθει !!!
Αναμένουμε φωτογραφίες από κουτί συσκευασίας, μέχρι το πίσω μέρος του ρολογιού ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Νοέμβριος 30, 2008, 08:06:24 μμ »
Αποψη μου.....
40.50-01 διαφέρει απο 40.50-02 στο ότι το πρώτο έχει γυαλισμένη κάσα και το δεύτερο ματτ.
Το 40.50-03 έχει γυαλισμένη κάσα, άλλο dial (πιο ωραία γραμματοσειρά), κόκκινο δείκτη και επιπλεόν έχει και κάτι άλλο. Επειδή τα γερμανικά μου φαίνονται αλαμπουρνέζικα σας το παραθέτω αυτούσιο από το site:

Zifferblatt schwarz galvanisiert  ???????
κάτι μαύρο και γαλβανισμένο ίσως? Μήπως έχει άλλο bezel?

Dial black galvanizes

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 06:35:48 μμ »
εχω αρρωστησει και εγω με το guinand που εχει παραγγειλει ο kostas !!::)αλλα απο service οταν χρειαστει τι γινεται?και ποσο θα στοιχιζει?γιατι αντε και το πηρα,που μαζευω να παρω κατι καλο μεχρι το πασχα.!μετα υποστηριξη?παντως η πισω οψη του μπορω να πω οτι ειναι η πιο ομορφη που εχω δει σε αυτη τη κατηγορια τιμης!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 06:40:46 μμ »
εχω αρρωστησει και εγω με το guinand που εχει παραγγειλει ο kostas !!::)αλλα απο service οταν χρειαστει τι γινεται?και ποσο θα στοιχιζει?γιατι αντε και το πηρα,που μαζευω να παρω κατι καλο μεχρι το πασχα.!μετα υποστηριξη?παντως η πισω οψη του μπορω να πω οτι ειναι η πιο ομορφη που εχω δει σε αυτη τη κατηγορια τιμης!!

εαν θες πισω στην guinand για σερβις,εχουν καλες τιμες ,εχουν αγαπη γι αυτο που φταιχνουν και κανου σερβις και σε αλλα ρολογια εαν καποιος θελει.
ειναι πολυ ποιοτικο και τιμιο ρολοι και εχει φτιαχτει απο ενα ζωντανο μυθο που δεν εχει "τουπε"

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 06:52:30 μμ »
το εχω τσεκαρει απειρες φορες.....
ε ρε ερωτας κεραυνοβολος!!!
αντε να το παρει ο kostas με το καλο να βαλει πολλες φωωττοοοοο!!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 07:01:18 μμ »
αλλα μοντελα απο την εταιρεια

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Δεκέμβριος 06, 2008, 11:07:50 πμ »
Ψάχνοντας για το επόμενο ρολόι από τη μια -των φρονίμων τα παιδιά- και θέλοντας να κάνω και ένα δώρο από την άλλη έπαθα μια εξάρτηση με τα guinand. Και επειδή η ασχετοσύνη είναι η πραγματική ευτυχία ενώ η ημιμάθεια είναι σκέτος εφιάλτης, τα ερωτήματα μου χτυπούν το κεφάλι σαν κινέζικο βασανηστήριο.
Είπα λοιπόν να ζητήσω μια μικρή βοήθεια.
Το πρώτο που με προβληματίζει είναι η αρκετά μεγάλη διαφορά τιμής ανάμεσα στα guinand που έχουν διάμετρο 38,4 (πχ Serie 20 χρονογράφος 660 ευρώ) και αυτά που έχουν διάμετρο 40,6 (π.χ Serie 40 χρονογράφος 990+ ευρώ). Επειδή το ένα πρέπει να είναι το μικρότερου μεγέθους η διαφορά τιμής υποδηλώνει και κάποια διαφορά στην ποιότητα;
Το δεύτερο που με προβληματίζει είναι η χρησιμοποίηση κάποιων πιο ασυνήθηστων μηχανισμών. π.χ. Regulateur 6325 (Dies sind die letzten originalen Unitaswerke 6325!). Αυτό είναι καλό ή κακό;
Και το τρίτο είναι τα κομμάτια που έχουν την ονομασία chronosport. Μήπως είναι πιο δεύτερα σε σχέση με όσα γράφουν guinand; Το λέω αυτό γιατί πάλι οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Δεκέμβριος 06, 2008, 11:30:45 πμ »
Διαφορές στα υλικά μπορεί στη ποιότητα δεν νομίζω.
Και όταν λέμε διαφορές μικρότερη κάσα λιγότερο κόστος μικρότερη εμπορική αξία κτλ.

Από την άλλη τα ρολόγια Regulateur είναι ασυνήθιστα στο μάτι ο μηχανισμός είναι κατά 90-99% είναι ο ίδιος .
Τα "τελικά" γρανάζια της ώρας δεν είναι στο κέντρο τοποθετημένα, αλλά αλλού το ένα της ώρας, με το άλλο των λεπτών, και των δευτερολέπτων (αν έχει).

Για τα Guinand και Chronosport είναι το ίδιο brand name και αν ναι μην είναι διαφορετικές κατηγορίες της ίδια φίρμας ?

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #52 στις: Δεκέμβριος 09, 2008, 10:33:23 μμ »
Καλησπέρα

το ρολόι ήρθε και είναι πάρα πολύ καλό. Κατασκευή τανκ και με κάσα της οποίας το φινίρισμα επέλεξα εγώ δίχως καμία επιβάρυνση.
Θα κάνω παρουσίαση το Σάββατο επειδή στο σπίτι η σύνδεση είναι χελώνα.

θα πώ μόνο ότι τα ακριβά αρώματα πωλούνται σε μικρά μπουκάλια.
Σε μιάμιση μέρα είναι στο +4 - +5.
Οποιος θέλει έχω έτοιμες φωτό να στείλω με email. Στείλτε ΠΜ με διεύθυνση.

Τα λέμε

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Δεκέμβριος 09, 2008, 10:37:13 μμ »
το ρολοι ειναι υπεροχο και χαιρομαι που μεσα απο το φορουμ γινονται γνωστες και τετοιες μαρκες. στα σωστα λεφτα ,χωρις πολυ  διαφημιση με προσοχη στο ρολοι και με αρωμα απο αλλες εποχες.

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Δεκέμβριος 09, 2008, 10:40:59 μμ »
καλοφορετο φιλε kostas!! ;Dπαντα με υγεια!!!
περιμενω παρουσιαση!!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Δεκέμβριος 09, 2008, 10:54:04 μμ »
ναι οταν μπορεσεις να μας δειξεις το ρολοι!!αγορασες  :supz: :weedman:! ;)

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Δεκέμβριος 09, 2008, 11:16:50 μμ »
Καλοφόρετο kostas. Λιωστο στο  φόρεμα. Γράψε αναλυτικές  εντυπώσεις.
(Και στα δικά μας γρήγορα...προσωπικός καυμός)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Δεκέμβριος 10, 2008, 12:35:13 πμ »
και σε μια ευλογη ερωτηση για συγκρισεις μεταξυ δυο "αδερφιων" (εχουν τον ιδιο πατερα) εαν μπορει να ξακαθαρισει καπως μερικα σημεια

None of the Sinns has the gold-plated movement, which is fairly unique amongst 7750s in general. Guinand in Switzerland provides top-notch 7750s to a number of the higher-end manufacturers with this post-processing of the movement. With the Sinn you get the rhodium-plated movements, TOP as well.

In terms of price/performance, the Guinand is hard to beat: they sell their elaboreé movements, which lack the perlage and other niceties, for all of &*8364;660. That is one hard price to beat, especially for the bicompax watches they offer. They are also committed to keeping prices down by not advertising, and that's nice for us consumers

The mixture of perlage on the base and geneva stripes on the bridges and weight is very nice. The level of finish is simply marvelous in comparison to a standard 7750, which lacks not only the chemically blued screws (note the silver in the slots, reflecting the addition of the slot after the blueing), but also any sort of finishing.

What is the bezel made of, please?

Anodized aluminum

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Δεκέμβριος 12, 2008, 02:57:50 πμ »
παρα πολυ μεγαλη λιστα.....
αλλα για να ειμαι προσγειωμενος..
ενα guinand 40.50-03 μεχρι το πασχα
να ειμαστε καλα πρωτα απ ολα :)
έχω ζαλίσει τον george_ και με τον giorgos mg θέλουμε τα ίδια ακριβώς ρολόγια. Ούτε δίδυμοι να είμασταν.

οταν ο κωστας κανει την παρουσιαση του δικου του σε λιγες μερες, θα κρινει ο καθενας μονος του

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #59 στις: Δεκέμβριος 13, 2008, 05:10:46 μμ »
Ήρθε η ώρα για την παρουσίαση του νέου μου ρολογιού.
Για την εταιρία δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να αναφερθώ αφού λίγο πολύ τα έχετε πεί σε όλα τα προηγούμενα μυνήματα σας. Πάμε άμεσα στα θέματα που καίνε...

Κάποιες φωτό για να λάβετε μία γενική εικόνα του ρολογιού.

http://imgcash1.imageshack.us/img258/3725/img0638lu4.th.jpg
http://imgcash4.imageshack.us/img150/5156/img0639am2.th.jpg
http://imgcash2.imageshack.us/img210/8991/img0743pc2.th.jpg
http://imgcash2.imageshack.us/img511/996/img0646ki6.th.jpg
http://imgcash3.imageshack.us/img150/9928/img0645xd3.th.jpg

1.   Μηχανισμός
Έχουμε τον κλασικό μηχανισμό 7750 της ΕΤΑ σε μία έκδοση που έχει λάβει την περιποίηση της Guinand. Δεν πιστεύω ούτε μία στο εκατομμύριο πως υπάρχει τροποποίηση από τεχνική άποψη, παρά μόνο αισθητικά. Άρα λοιπόν κατά τα γνωστά έχουμε τα παρακάτω τεχνικά δεδομένα:

Αυτόματος χρονογράφος ΕΤΑ 7750 standard B version με small secs στο 9, λεπτά χρονογράφου στο 12 και ώρες χρονογράφου στο 6. επίσης είναι day – date σε δύο γλώσσες (αγγλικά – γερμανικά). Φυσικά και δεν ζήτησα να αλλάξει η στάνταρ ρύθμιση με εμφάνιση της γερμανικής ένδειξης!!
Διάμετρος 30,4 mm
25 «ρουμπίνια»
Συνχότητα λειτουργίας 4 Hz (28800 επαναλήψεις ανά ώρα)

Στο αισθητικό κομμάτι είναι που πρέπει να σταθεί κανείς...
Εχουμε επικάλυψη με χρυσό σε όλα τα βασικά μέρη του μηχανισμού, διακόσμηση cotes de Geneve και χρωματισμένες βίδες. Στο βαρύδιο υπάρχει ανάγλυφο το έμβλημα της εταιρίας. Very cool. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό αισθητικά για αυτή την κατηγορία χρημάτων (και όχι μόνο).

Ο μηχανισμός κουρδίζει με χαρακτηριστική ευκολία και τα κουμπιά του είναι ευχάριστα στη χρήση. Το κουμπί έναρξης-παύσης έχει μία σκληρή αίσθηση κατά την πίεση του ενώ αντίθετα το κουμπί επαναφοράς είναι πολύ μαλακό.

Η ακρίβεια του μηχανισμού αυτή τη στιγμή είναι περίπου στο +5 δευτ/ημέρα. Φυσικά ελπίζω να βελτιωθεί η επίδοση αυτή όταν στρώσει λίγο.

Την αυτονομία δεν την έχω μετρήσει ακόμη διότι δεν μπορώ να το φοράω συνέχεια λόγω εργασίαςω αλλά και διότι περιμένω να βελτιωθεί ισως με το χρόνο. Μου κάνει εντύπωση πάντως που η Guinand αναφέρεται πουθενά για το θέμα αυτό. Σε κάθε περίπτωση πάντως είδα πως η αυτονομία της 7750 είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της miyota 8205 που έχω. Άλλο πράμα πως να το κάνουμε...

http://imgcash1.imageshack.us/img210/9206/img0727dt0.th.jpg
http://imgcash5.imageshack.us/img509/7092/img0740rk8.th.jpg
http://imgcash1.imageshack.us/img210/8480/img0726rd2.th.jpg
http://imgcash5.imageshack.us/img254/1706/img0729fc2.th.jpg

2.   Κάσα
Στην κάσα δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτοτυπία. Ατσάλινη γυαλισμένη κάσα με διάμετρο 40,6 mm. Δείχνει και είναι βαριά κατασκευή, εργαλείο όχι παίξε-γέλασε.
Ως διάσταση παρά τους αρχικούς μου φόβους είναι ΟΚ αλλά διότι έχω μικρό καρπό. Σαφώς και την κρίνω μικρή για κάποιον που έχει συνηθίσει διαμέτρους γύρω στα 44 – 45 mm.

Το κρύσταλλο είναι ζαφύρι με μία αντιανακλαστική στρώση στο εσωτερικό. Την πληροφορία αυτή τη βρήκα στο νετ οπότε ελέγχομαι για την ορθότητα της.
Το κρύσταλλο έχει μία πολύ μικρή κλίση ως συνέχεια της κλίσης που έχει και το bezel.
Η κάσα κατά την άποψη μου είναι και το σημείο που προδίδει την παραγματική αξία του ρολογιού σε κάποιον έμπειρο συλλέκτη που δεν γνωρίζει την αξία του ρολογιού.
Δεν είναι κακή κάθε άλλο. Έχει καλαίσθητα κοψίματα και μάλιστα - όπως μου αρέσει -  δεν είναι οι ακμές στρογγυλοποιημένες αλλά αφήνουν μία αίσθηση «κόψης». Προσωπικά μου αρέσει αφού τονίζει το χαρακτήρα εργαλείου και military στο ρολόι. Εκεί που φαίνεται ότι δεν μιλάμε για κάποιο Fortis ή Tutima είναι στο γεγονώς πως υπάρχουν κάποιες πολύ μικρές ατέλειες ακριβώς δίπλα στο λουράκι. Είναι τρομερά μικρή λεπτομέρεια που όμως πρέπει να σημειωθεί.

Το 40.50-03 όπως ανέφερα και παραπάνω έχει στάνταρ γυαλισμένη κάσα. Επειδή όμως δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ζήτησα από τη Guinand να μου προμηθεύσουν την ματτ κάσα που τοποθετούν στο 40.50-02. Το δέχτηκαν χωρίς καμία χρέωση προς τιμήν τους. Ετσι λοιπον στις φωτό βλέπετε ματτ κάσα που ταιριάζει με το χαρακτήρα του ρολογιού.

Στοι πίσω μέρος έχουμε καπάκι open back με ζαφύρι πάλι για να φαίνεται ο εκπληκτικός διάκοσμος της μηχανής. Στη στεφάνη του πίσω μέρους υπάρχουν 6 εγκοπές για εργαλείο ανοίγματος καθώς και οι παρακάτω λέξεις: AUTOMATIK – 20 ATM – WASSERDICHT – SWISS MADE. Επίσης επειδή όλα τα αντίτυπα είναι αριθμημένα είναι χτυπημένος και ο αριθμός του δικού μου (Νο 0548 γράφει).

http://imgcash6.imageshack.us/img509/261/img0708ee1.th.jpg
http://imgcash1.imageshack.us/img142/2761/img0697kj2.th.jpg

Η στεφάνη είναι από αλουμίνιο. Οι αριθμοί και οι γραμμές που υπάρχουν είναι τα μή βαμένα σημεία της. Η υπόλοιπη είναι βαμένη μαύρη. Έτσι δεν υπάρχει κάτι ανάγλυφο. Εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονώς πως δεν υπάρχει λειτουργία με «κλικ». Eδώ έχουμε απλή τριβή (τί κάνει το κόστος,,,). Όπως καταλαβαίνεται έχουμε περιστροφή και προς της δύο κατευθύνσεις. Έψαξα λίγο το θέμα στο νετ και με έκπληξη διαπίστωσα πως ούτε στο Sinn 256 που είναι ότι πιο κοντά στο 40.50-03 έχουμε «κλικ» στην στεφάνη. Προς αποφυγή παρεξήγησης αναφέρω πως η στεφάνη είναι πολύ σφιχτή. Μετά από 10 χρόνια όμως;

Η κάσα είναι «γάντ黨για το χαρακτήρα του ρολογιού. Η όλη φιλοσοφία κατασκευής της (μπροστά τίποτα παραπάνω από τα απολύτως απαραίτητα – πίσω κόσμημα) δείχνει μάλλον γενικά τη στάδη της Guinand απέναντι στο θέμα «ρολόι».  Only the basics. We sell watches. Κάτι τέτοιο θα λέει μάλλον ο μπαρμπά-sinn στους συνεργάτες του.

3.   Κορώνα
Απλά υπέροχη. Σχετικά μεγάλη για τη διάσταση του ρολογιού με σκαλισμένα τα C & S (από το chronosport). Είναι βιδωτή και αυτό μου αρέσει αφού (στο B42 Marinemaster πχ στην στανταρ έκδοση δίχως χρονογράφο δεν είναι βιδωτή. Κάτι ιστορίες για διπλές τσιμούχες και τα σχετικά μου είχαν πει όταν πήγα να αγοράσω καθώς και 1200 ευρώ. Δεν πήρα...). Για τη λειτουργία της κορώνας λέω απλά πως ταιριάζει σε μία 7750 ενός ρολογιού των +1000 ευρώ. Καταλαβαίνεται....

http://imgcash4.imageshack.us/img142/6844/img0685tx3.th.jpg

4. Ενδείξεις

Ένα άλλο δυνατό σημείο του 40.50-03. Πολύ καλά φτιαγμένη πλάκα με όμορφη γραμματοσειρά. Τυπωμένο έμβλημα. Ένδεξη swiss made. Το 8 και το 10 είναι κομμένα στρογγυλά από τον κύκλο των small secs. Όλες οι αποχρώσεις του μαύρου είναι οι ίδιες σε όλες τις πλάκες (ημερομηνία, μέρα κλπ). Δεν έγινε κάποια οικονομία εδώ. Μοναδική μου ένσταση στους δείκτες. Είναι λίγο φτηνοί στην εμφάνιση τους, είναι όμως διχρωμοι λευκό – μαύρο και μάλιστα στα small secs έχουμε κόκκινο – μαύρο. Cool. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στη βαφή θα παίρναν το απόλυτο άριστα. Τώρα λέω πολύ καλά.
Οι αριθμοί και οι δείκτες ώρας – λεπτών φωσφορίζουν ακόμη και στη σκιά. Φωτό δεν μπόρεσα να βγάλω λόγω απαίσιας μηχανής Canon.

http://imgcash3.imageshack.us/img155/6545/img0690rl4.th.jpg
http://imgcash2.imageshack.us/img509/2452/img0705ck2.th.jpg

5. Λουράκι - μπούκλα

Το ρολόι μου ήρθε με δερμάτινο μαύρο κροκό λουράκι 20 mm πλάτους. Γράφει στο πίσω μέρος πως είναι χειροποίητο made in Germany.
Η μπούκλα είναι ματτ όπως και η κάσα  με ανάγλυφο το έμβλημα της Guinand.

http://imgcash2.imageshack.us/img509/2452/img0705ck2.th.jpg

Αυτά έχω να πω για το Guinand 40.50-03. Για την αγορά του δαπάνησα 1110 ευρώ και ήρθε μέσα σε 1 εργάσιμη από την ημέρα που μου έστειλαν tracking number από τη Φρανκφούρτη στη Nάντη. Ο κος sinn έστειλε μαζί και μερικά ζαχαρωτά.

Για την πληρωμή δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιστωτική κάρτα. Ακολουθείται ο κλασικός κανόνας της proformas. Στέλνεις παραγγελία, σου επιβεβαιώνουν την παραγγελία σου με αποστολή τιμολογίου proforma και καταθέτεις χρήματα στο λογαριασμό της εταιρίας. Σου ετοιμάζουν το παιχνιδάκι σου και σε μία εβδομάδα περίπου σε ειδοποιούν για την αποστολή του. Την επόμενη της ειδοποίησης μάλλον το έχεις στα χέρια σου. Η proforma σε κατοχυρώνει πως δεν έχεις να κάνεις με απατεώνες αλλά και πως το δέμα θα πάει στη σωστή διεύθυνση αφού για να πληρώσεις θα πρέπει να την έχεις λάβει πρώτα. Το κανονικό τιμολόγιο έρχεται μαζλι με το δέμα.

Τα ρολόγια της Guinand έχουν 2 χρόνια εγγύηση. Έρχεται σχετική κάρτα μαζί με το ρολόι.
Το κουτί που συνοδεύει το ρολοί είναι πλήρως μεταλλικό με τυπωμένο το έμβλημα της Guinand. Όπως μπορείτε να δείτε είναι σχετικά μικρών διαστάσεων.

Κλείνοντας θα πώ πως είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου. Γυρνάω στο σπίτι και το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να βγάλω το καθημερινό ρολόι μου για να το φορέσω. Έχουμε τελικά να κάνουμε με ένα ρολόι η αξία του οποίου είναι καλά κρυμένη στο πίσω μέρος του. Είναι φτιαγμένο για τον ιδιοκτήτη του και όχι για τα μάτια των υπολοίπων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν είναι καλά φτιαγμένο ή πως είναι άσχημο. Κάθε άλλο....
Αυτός που θα σκεφτεί να αγοράσει θα πρέπει να σκεφτεί πως αγοράζει ένα εργαλείο παρά ένα κόσμημα – αξεσουάρ σε μία πάρα πολύ καλή τιμή. Επομένως και οι απαιτήσεις του θα πρέπει να είναι ανάλογα εστιασμένες. Στα χρήματα αυτά υπάρχουν πολλά καλά ρολόγια τέτοιου ύφους, όμως δεν είναι open back, δεν έχουν 7750 και μάλιστα έτσι στολισμένη, ούτε βιδωτή κορώνα έχουν κάποια. Άρα λοιπόν έχουμε να κάνουμε με θέμα προτεραιοτήτων καθαρά.

Πλησιάστε άφοβα λοιπόν όσοι γενναίοι.

Καλά Χριστούγεννα και ειρήνη στην πατρίδα