Αποστολέας Θέμα: Μούρη vs Πρακτικότητα  (Αναγνώστηκε 15323 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος WilDuck

• Just Registered
    • Προφίλ
Μούρη vs Πρακτικότητα
« στις: Δεκέμβριος 27, 2011, 11:07:23 μμ »
Σουβλάκι ή πίτσα?

Βουνό ή θάλασσα?

Προφιτερόλ ή σοκολατίνα?

Και τα διλήμματα συνεχίζονται...  ;D

Λοιπόν, καλησπερίζω το υπέροχο forum.

Πρώτο post και πρώτο θέμα. (σώπα ρε μεγάλε, κάτι μας είπες τώρα!)  :D

Ψάχνω ρολογάκι γύρω στα χμμμ... Δεν με νοιάζει και τόσο. Με νοιάζει να μου αρέσει! (οκ, για να μην το παίξω και τόσο large, ας πούμε ~250Ε)
Αξεσουάρ: Καφέ δερμάτινο λουράκι και χρονόμετρο.

Κατέληξα σε αυτά τα δύο, τα οποία είδα και από κοντά.
Ποιο θα προτείνατε και γιατί?

http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=7113

http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=21519

Από όσα μου είπε ο πωλητής: (από ρολόγια είμαι άσχετος)

Tissot
+ Ελβετικός μηχανισμός, αχάρακτο κρύσταλλο, ποιότητα, όνομα.
- Πιο ευαίσθητο στο νερό, αν χαλάσει ο μηχανισμός δεν επισκευάζεται. Χρειάζεται αλλαγή (κατοστάρικο η ταρίφα).  ??? Βέβαια, όπως είπε, πιθανόν δεν θα χαλάσει ποτέ.

Nautica
+ Πιο αδιάβροχο, πιο οικονομικό στην επισκευή.
χμμμ αυτά!

Πείτε με ψεύτη, ληστή και υποκριτή (λέμε τώρα), αλλά κάτι δεν μου άρεσε στο βλέμμα του τύπου.
Νομίζω ότι ήθελε, με τρόπο, να με κάνει να πάρω το Nautica γιατί του είχε μείνει.
Ενώ αυτό το Tissot σε αυτό το χρώμα, όπως μου είπε ο ίδιος, φεύγει πολύ...

Για βοηθήστε ρε παλληκάρια... Είναι όντως παλιότερο μοντέλο το Nautica???

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
τη λεωφόρο βάδισα που οδηγεί προς τη σελήνη...

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: Μούρη vs Πρακτικότητα
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 27, 2011, 11:16:02 μμ »
Ενα ρολογάκι ειναι με 200Ε, παρε οτι σε ευχαριστει. Εντάξει το tissot ειναι "πιο" ρολοι, εχει και μηχανουλα που μπορει να παθει και κατι αλλα αυτη ειναι ομορφιά στα μηχανικά ρολόγια...ζωντανος οργανισμός ;)
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος WilDuck

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 27, 2011, 11:29:35 μμ »
Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

***WARNING***

ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ.

To Tissot είναι μηχανικό ή quartz;

Tο site λέει κάτι για: "Ελβετικός Quartz Χρονογράφος ακριβείας".

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 27, 2011, 11:41:18 μμ »
Καλησπέρα WilDuck και καλωσόρισες στο φόρουμ.
Αρχικά θέλω να επισημάνω πως η λογική 200ε είναι παρέ οτι γουστάρεις έτσι απλά με βρίσκει αντίθετο... Το ψάξιμο και η έρευνα έχει τη δική της μαγεία και μπορεί αν ε΄συ το επιδιώξεις να σε βάλει για τα καλά στο κόσμο του ρολογιού.
Προσωπική μου άποψη είναι να μην περιοριστείς σε αυτές τις δύο επιλογές, καθώς ξεφεύγοντας απο το χρονογράφο μπορείς να αποκτήσεις μηχανικό ρολόι και όχι quartz (μπαταρία) με ό,τι αυτό συνεπάγεται (διαχρονικότητα, μαγεία ενός ''ζωντανού μηχανισμού στο χέρι σου κ.α.)
Όσον αφορα τον πωλητή προσωπική εκτίμηση είναι πως απλά ήθελα να διώξει το nautica... Τα προβλήματα του quartz του tissot δεν ξερώ από που προκύπτουν και η προσωπικά δεν θα βουτούσα ρολόι με δερμάτινο λουρακί εκ των πραγματών ;)

Από εκεί και πέρα το μόνο που έχω να ευχηθώ είναι καλή αναζήτηση και να τονίσω πως οι συνφορουμίτες(εμπειρότεροι και μη) είναι εδώ και θα βοηθήσουν με πολλές προτάσεις-απόψεις.

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 27, 2011, 11:43:49 μμ »
Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

***WARNING***

ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ.

To Tissot είναι μηχανικό ή quartz;

Tο site λέει κάτι για: "Ελβετικός Quartz Χρονογράφος ακριβείας".

Το συγκεκριμένο Tissot όπως σωστά παρατήρησες είναι quartz! Επίσης το συγκεκριμένου site από το οποίο είναι τα link είναι αρκετά ακριβότερο από την υπόλοιπη αγορά...

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 27, 2011, 11:45:23 μμ »
Η πρώτη είναι swiss made εταιρεία ρολογιών και μόνο, με swiss made μηχανισμούς, με ιστορία και παράδοση από το 1853 και ανήκει ίσως στον μεγαλύτερο ελβετικό όμιλο ωρολογοποιΐας.  ;)
Η Nautica, από την άλλη, μεταξύ ρούχων, εσωρούχων, παπουτσιών, καπέλων, ζωνών, αρωμάτων, τσαντών, κουβερτών, μαξιλαριών, κουρτινών και άλλων ....χρησίμων αντικειμένων για τον άνδρα, τη γυναίκα, το παιδί και το ....σπίτι, βγάζει και ρολόγια που δεν έχει φτιάξει η ίδια, απλώς δανείζει τη φίρμα της, με κινέζικους συνήθως μηχανισμούς.... ;D

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, δεν ξέρω.... :D

Αποσυνδεδεμένος WilDuck

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 27, 2011, 11:47:03 μμ »
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Πρέπει να είμαστε και συνονόματοι (Γιώργος).

Εντάξει, δεν θα πάρω ρολόι 100.000+ (διάβαζα ένα θέμα πριν), αλλά και τα 200 έχουν ψυχή.

Η αλήθεια είναι ότι θέλω χρονόμετρο και καφέ λουράκι.

Έχεις να προτείνεις κανένα άλλο κατάστημα με καλύτερες τιμές;
Αν ναι, ευχαρίστως να το επισκεφτώ. ;)

Αποσυνδεδεμένος WilDuck

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 27, 2011, 11:48:57 μμ »
Η πρώτη είναι swiss made εταιρεία ρολογιών και μόνο, με swiss made μηχανισμούς, με ιστορία και παράδοση από το 1853 και ανήκει ίσως στον μεγαλύτερο ελβετικό όμιλο ωρολογοποιΐας.  ;)
Η Nautica, από την άλλη, μεταξύ ρούχων, εσωρούχων, παπουτσιών, καπέλων, ζωνών, αρωμάτων, τσαντών, κουβερτών, μαξιλαριών, κουρτινών και άλλων ....χρησίμων αντικειμένων για τον άνδρα, τη γυναίκα, το παιδί και το ....σπίτι, βγάζει και ρολόγια που δεν έχει φτιάξει η ίδια, απλώς δανείζει τη φίρμα της, με κινέζικους συνήθως μηχανισμούς.... ;D

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, δεν ξέρω.... :D

xaxaxaxaxax

xaxaxaxaxaaxxaxax   ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 27, 2011, 11:59:11 μμ »
Nautica έχω ένα γ....ο μπουφάν κίτρινο και μαγιώ!! Απο ρολόγια είναιιιι....., καημός!! ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος bost

• 46mm case
  • Risk-Care-Dream-Expext
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 12:00:02 πμ »
Εγώ πάντως θα έπαιρνα το Nautica!!! xaxaxaxa φίλε kostas μου αρεσει πιο πολυ  ;D  ;D  ;D

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 12:04:16 πμ »
Πολύ πλάκα είχαν οι συμβουλές του πωλητή για την υδατοστεγανότητα των ρολογιών!
Πιστεύω ότι οι γνώσεις του για το αντικείμενο θα σταματούν στο: "nautica το λένε, δεν μπορεί, πιο αδιάβροχο από το άλλο θα είναι!"   :D  :D  :D

+1 και από μένα για μηχανικό, βρίσκεις κάτι seiko με 150-200ευρά από το νέτ μούρλια! (αρκεί να μην θές οπωσδήποτε χρονογράφο)

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 12:13:17 πμ »
Πολύ πλάκα είχαν οι συμβουλές του πωλητή για την υδατοστεγανότητα των ρολογιών!
Πιστεύω ότι οι γνώσεις του για το αντικείμενο θα σταματούν στο: "nautica το λένε, δεν μπορεί, πιο αδιάβροχο από το άλλο θα είναι!"   :D  :D  :D

+1 και από μένα για μηχανικό, βρίσκεις κάτι seiko με 150-200ευρά από το νέτ μούρλια! (αρκεί να μην θές οπωσδήποτε χρονογράφο)

+1 Για σέικο ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.creationwatches.com/

Ακόμη με ~250ε θα μπορούσες να βρεις κάποιο μεταχειρισμένο σε εξαιρετική κατάσταση το οποίο και θα είναι ρολόι υψηλότερουεπιπέδου π.χ. Archimede pilot με ελβετικό αυτόματο μηχανισμό ( http://www.top100world.info/image/20101221155426248.jpg υπήρχε στις αγγελίες του φόρουμ) κ.α.

Όλα τα παραπάνω χρήζουν ψαξίματος και μπρούν να σε οδηγήσουν σε εξαιρετική επιλογή αν δεν περιοριστείς στις παραπάνω επιλογές και στο χρονογράφο.
Αυτό είναι μια απόφαση που θα πρέπει εξ αρχής να πάρεις...

Ανάμεσα πάντως στα προαναφερθέντα Tissot για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν (έστω και αν απο το ίντερνετ το Nautica μου φαίνεται ομορφότερο)

Αποσυνδεδεμένος WilDuck

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 12:14:05 πμ »
Ωραία.

Οπότε πάω αύριο πρωί πρωί να χτυπήσω ένα φοβερό Nautica ....

... μπουφανάκι και είμαστε μια χαρά!

- Μα καλά, για ρολόι δεν πήγες εσύ;
- Ναι, αλλά τα παιδιά στο φόρουμ επέμεναν να πάρω μπουφάν!  ;D

Χρονόμετρο χρειάζομαι οπωσδήποτε.

Τώρα, και το βρίσκω εντελώς λογικό να βαριέστε να εξηγήσετε, αλλά γιατί ΤΟΣΟΣ ΚΑΗΜΟΣ για μηχανικό ρολόι ρε παιδιά???

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 12:20:27 πμ »
Ωραία.

Οπότε πάω αύριο πρωί πρωί να χτυπήσω ένα φοβερό Nautica ....

... μπουφανάκι και είμαστε μια χαρά!

- Μα καλά, για ρολόι δεν πήγες εσύ;
- Ναι, αλλά τα παιδιά στο φόρουμ επέμεναν να πάρω μπουφάν!  ;D

Χρονόμετρο χρειάζομαι οπωσδήποτε.

Τώρα, και το βρίσκω εντελώς λογικό να βαριέστε να εξηγήσετε, αλλά γιατί ΤΟΣΟΣ ΚΑΗΜΟΣ για μηχανικό ρολόι ρε παιδιά???
Πήγαινε πήγαινε, το παίρνεις και με 70% έκπτωση!! Να δές!!! ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 12:26:03 πμ »
Με την απαίτηση του χρονομέτρου ξεφεύγουμε από κάθε πιθανό μηχανικό ρολόι λόγω budget.

Προσωπικά στα χρήματα αυτά που διαθέτεις (και πιο κάτω μάλιστα) θα επέλγα το εξής (με λουράκι η και μπρασελέ, συμφέρει οικονομικά να το αγοράσεις με μπρασελέ και εν συνεχεία να αγοράσεις ένα aftermarket λουράκι):
http://forum.chronomag.cz/uploads/post-4437-081381400%201300804217.jpg

ή αυτό http://www.creationwatches.com/products/seiko-chronograph-watches-63/seiko-flight-alarm-chronograph-sna411p1-sna411p-sna411-pilot-s-watch-906.html

Τώρα όσον αφορά τα μηχανικά vs quartz επειδή η κουβέντα είναι μεγάλη σε παραπέμπω στο αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ.
Αναφέρω όμως πέραν των όσων συνοπτικά είπα πριν πως στην τελευταία μου επίσκεψη στη θεσσαλονική βρήκα σε συρτάρι του παππού μου ένα κουρδιστο (μηχανικό) Venus το οποίο μετά απο 60 χρόνια ζωής και 15 χρόνια τουλάχιστον χωρίς να χρησιμοποιηθεί λειτουργούσε... ρολόι! ;)

Αποσυνδεδεμένος WilDuck

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 12:26:34 πμ »
+1 Για σέικο ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.creationwatches.com/

Ακόμη με ~250ε θα μπορούσες να βρεις κάποιο μεταχειρισμένο σε εξαιρετική κατάσταση το οποίο και θα είναι ρολόι υψηλότερουεπιπέδου π.χ. Archimede pilot με ελβετικό αυτόματο μηχανισμό ( http://www.top100world.info/image/20101221155426248.jpg υπήρχε στις αγγελίες του φόρουμ) κ.α.

Όλα τα παραπάνω χρήζουν ψαξίματος και μπρούν να σε οδηγήσουν σε εξαιρετική επιλογή αν δεν περιοριστείς στις παραπάνω επιλογές και στο χρονογράφο.
Αυτό είναι μια απόφαση που θα πρέπει εξ αρχής να πάρεις...

Ανάμεσα πάντως στα προαναφερθέντα Tissot για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν (έστω και αν απο το ίντερνετ το Nautica μου φαίνεται ομορφότερο)

Ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες!

Έριξα μια ματιά στο creationwatches.

Για αυτό το Tissot έχεις κάποιο site να προτείνεις;

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 12:30:07 πμ »
Γιατί το μηχανικό ρολόι φίλε μου έχει την χάρη της τέχνης του hand assembly, πράγμα που το quartz ρολόι δε το έχει. Το μηχανικό ρολόι συναρμολογείται απο έναν watchmaker, ο οποίος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του κατα τη συναρμολόγηση, γιατί δε μιλάμε για έναν απλό ηλεκτρονικό μηχανισμό, αλλα για εκατοντάδες εξαρτήματα. Το quartz ρολόι κατασκευάζεται απο ένα ρομπότ σε δευτερόλεπτα και στην ουσία είναι "νεκρό". Το μηχανικό ρολόι έχει επίσης και την χάρη του heritage ( κληρονομιάς ). Στα γεράματα το δίνεις στον γιό σου ή στον εγγονό σου για να σε θυμάται. Το quartz πάλι απο μια fashion εταιρεία, με το που θα σου παρουσιάσει ένα πρόβλημα, το έχεις πετάξει στο κάδο απευθείας.Γι'αυτό τον λόγο το quartz δεν έχει μεταπωλητική αξία. Το αγοράζεις 200 ευρώ και το πουλάς την ίδια μέρα το πολύ ένα 20άρι ( λέμε τώρα ).  ;)

Και φυσικά το πιο σημαντικό απ'όλα: Το quartz δουλεύει με μια μπαταρία, ενώ το μηχανικό ρολόι έχει πηγή ενέργειας το mainspring barrel, το οποίο το κουρδίζεις εσύ, ή ο ρότορας ( αν είναι αυτόματο ) και έτσι δουλεύει. ;D 20 χρόνια να έχεις αφήσει ένα μηχανικό ρολόι στο συρτάρι σου ( όπως είπε και ο φίλος ggeo7 ), όοοοσα χρόνια και να περάσουν, με το που θα το κουρδίσεις παίρνει μπροστά και δουλεύει. :)

Αποσυνδεδεμένος WilDuck

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 12:32:14 πμ »
Με την απαίτηση του χρονομέτρου ξεφεύγουμε από κάθε πιθανό μηχανικό ρολόι λόγω budget.

Προσωπικά στα χρήματα αυτά που διαθέτεις (και πιο κάτω μάλιστα) θα επέλγα το εξής (με λουράκι η και μπρασελέ, συμφέρει οικονομικά να το αγοράσεις με μπρασελέ και εν συνεχεία να αγοράσεις ένα aftermarket λουράκι):
http://forum.chronomag.cz/uploads/post-4437-081381400%201300804217.jpg

ή αυτό http://www.creationwatches.com/products/seiko-chronograph-watches-63/seiko-flight-alarm-chronograph-sna411p1-sna411p-sna411-pilot-s-watch-906.html

Τώρα όσον αφορά τα μηχανικά vs quartz επειδή η κουβέντα είναι μεγάλη σε παραπέμπω στο αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ.
Αναφέρω όμως πέραν των όσων συνοπτικά είπα πριν πως στην τελευταία μου επίσκεψη στη θεσσαλονική βρήκα σε συρτάρι του παππού μου ένα κουρδιστο (μηχανικό) Venus το οποίο μετά απο 60 χρόνια ζωής και 15 χρόνια τουλάχιστον χωρίς να χρησιμοποιηθεί λειτουργούσε... ρολόι! ;)

Το 1ο κάτι λέει.
Με το 2ο θα είναι σαν να βγήκα απ'το Top Gun !  ;D

Τώρα θα σε ξενερώσω αλλά άνοιξα το συρτάρι μου μετά από χμμμ τουλάχιστον 8 χρόνια, και το camel ρολογάκι μου δεν είχε χάσει ούτε λεπτό! Μπαταρία rules. (πλάκα κάνω)

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 12:33:04 πμ »
Παρακαλώ χαίρομαι αν βοήθησα πραγματικά.
Για το Tissot η καλύτερη επιλογή είναι να το αγοράσεις από κατάστημα και όχι από το ιντερνετ. Μπορείς να πετύχεις έκτωση ~25% από την τιμή καταλόγου...
Οι εμπειρότεροι του φόρουμ μπορούμ να σου στείλουν ένα π.μ. με προτεινόμενα καταστήματα

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 12:37:44 πμ »
Το 1ο κάτι λέει.
Με το 2ο θα είναι σαν να βγήκα απ'το Top Gun !  ;D

Τώρα θα σε ξενερώσω αλλά άνοιξα το συρτάρι μου μετά από χμμμ τουλάχιστον 8 χρόνια, και το camel ρολογάκι μου δεν είχε χάσει ούτε λεπτό! Μπαταρία rules. (πλάκα κάνω)

Αυτό που λες είναι αλήθεια αν και όταν λες 8 χρόνια σιγουρα έχει μεσολαβήσει τουλάχιστον 1 αλλαγή μπαταρίας ;).
Άλλωστε πρέπει να παραδεχτούμε πως ένα μηχανικό ρολόι δεν έχει εκ κατασκευής την ακρίβεια ενός quartz. (Τα max +- 5-6 δευτ./μέρα είναι μια συνηθισμένη απόκλιησ ενός μηχανικού ρολογιού)