Αποστολέας Θέμα: Δημοσίευση εικόνων  (Αναγνώστηκε 10100 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος akatsim

  • CoFounder
  • Administrator
  • 44mm case
  • *****
  • Μηνύματα: 656
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
Δημοσίευση εικόνων
« στις: Μάρτιος 13, 2006, 03:49:24 μμ »
Να και ένας πλήρης οδηγός επισύναψης φωτογραφιών που έχει φτιάξει ο Krusenstern:

Γενικά, μια φωτογραφία μπορεί να εμφανίζεται στο φόρουμ, εισάγοντας στο ποστ μας την διεύθυνση στο ίντερνετ (URL) που βρίσκεται η φωτό, ανάμεσα σε Image tags, δηλαδή έτσι:
Προσοχή όμως: Mια μεγάλη φωτογραφία (πάνω από 640x480 ή 800x600) μέσα σε ένα ποστ να "ξεχειλώνει" όπως λέμε την σελίδα αυτών που έχουν ρυθμισμένη την οθόνη τους σε χαμηλές αναλύσεις (800x600, 1024x768 αντίστοιχα). Για να το αποφύγουμε αυτό, υπάρχουν 3 τρόποι:

1. Βάζουμε σκέτο το λινκ με το URL της φωτό. Φυσικά έτσι δεν εμφανίζεται, αλλά όποιος θέλει κάνει κλικ και την βλέπει.

2. Σώνουμε την μεγάλη φωτό στον υπολογιστή μας. Με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας (αρκεί και το MSpaint που έχουν τα windows), την κάνουμε resize στα 800x600 ή στα 640x480.

Κατόπιν, επισκεπτόμαστε κάποια σελίδα στο ίντερνετ, που παρέχει την δυνατότητα να ανεβάσουμε φωτό. Τέτοιες είναι οι: www.imageshack.us και www.putfile.com για παράδειγμα. Ανεβάζουμε εκεί την φωτό, παίρνουμε την διεύθυνση URL που μας δίνει γι'αυτήν και την βάζουμε στο ποστ μας μέσα σε image tags, όπως και πριν:3. ΔΕΝ κάνουμε resize την φωτό, την αφήνουμε μεγάλη, και την ανεβάζουμε κάπου όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Ανεβάζοντάς την, εκτός από την διευθυνση URL της φωτό, τα Imageshack.us και putfile.com μας δείχνουν κάπου τη φωτό σε σμίκρυνση (thumbnail). Με δεξί κλικ και "properties" πάνω στο thumbnail, εμφανίζεται η URL διευθυνση του thumbnail (της σμίκρυνσης δηλαδή). Στο ποστ μας, γράφουμε τα εξής:Με αυτόν τον τρόπο, στο ποστ μας θα εμφανιστεί μόνο η σμίκρυνση (thumbnail), με δυνατότητα όμως αν κάνει κάποιος κλικ πάνω της να οδηγηθεί στην κανονική φωτό.