Αποστολέας Θέμα: ORIS  (Αναγνώστηκε 426990 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: ORIS
« Απάντηση #840 στις: Νοέμβριος 19, 2016, 08:23:51 μμ »
Tο ξέρω ότι την είχε αλλά στα μάτια μου, πιο καθιερωμένη αισθητικά για τα diver της εποχής εκείνης είναι η ατσάλινη στεφάνη χωρίς επικάλυψη. Έτσι λεπτούλα όπως την υλοποίησαν κάπως ξενίζει..

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #841 στις: Νοέμβριος 19, 2016, 08:42:10 μμ »
Παρεμπιπτόντως, πολλά vintage diver είχαν ολόμαυρη στεφάνη.
Στις περισσότερες δε των περιπτώσεων ήταν από επισκληρυμένο πλαστικό.
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #842 στις: Νοέμβριος 19, 2016, 09:08:44 μμ »
Στο μυαλό μου η μαύρη στεφάνη είχε συνδυαστεί πιο πολύ με χρονογράφους της Β.
Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι ήταν λίγο πιο μπαμπάτσικες από τη λεπτούλα του 65.

Edit: Tώρα που το βλέπω πάντως μπορεί και και να μην ήταν και τόσο μπαμπάτσικες..
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 19, 2016, 09:14:15 μμ από andrey_ »

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #843 στις: Νοέμβριος 19, 2016, 09:37:20 μμ »
Προσωπικά πάντα με εξίταρε στο ρολόι ο συνδυασμός της ολόμαυρης πλαστικής στεφάνης με το καμπύλο plexi.
Τα βρίσκω πιο ζεστά, vintage υλικά και θεωρώ ότι κάνουν εντυπωσιακό κοντράστ με το υπόλοιπο ρολόι

Μακάρι στο μέλλον να δούμε μία επανέκδοση σε diver με ανάλογα υλικά.
Mήπως πρέπει να κοιταχτώ για κανένα swatch ;!...   :headbash:   ;D

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #844 στις: Νοέμβριος 19, 2016, 09:41:01 μμ »

Μαύρη, ναι, αλλά αυτής της μορφής θα προτιμούσα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #845 στις: Νοέμβριος 19, 2016, 10:05:01 μμ »
Αρη στο παραδειγμα της lucerne μου ταιριαζει περισσοτερο,  γιατι πραγματι κανει αντιθεση με το ατσαλι της απλετης κασας. Στο 65 χανεται και δινει την αισθηση ενος "μαυρου" συνολου. Παντως, αν ειχα λεφτα για ξοδεμα, το 65 θα το επαιρνα ανετα..!

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #846 στις: Νοέμβριος 19, 2016, 10:07:46 μμ »
Μαύρη, ναι, αλλά αυτής της μορφής θα προτιμούσα.

Εξαιρετική, όπως και όλο το ρολόι.
Επίσης αυτές ...

Πού είναι όλα αυτά τα ρολόγια σήμερα ;!...   :(

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #847 στις: Νοέμβριος 19, 2016, 10:16:33 μμ »
Ειδα ενα no radiation για 7.000 περιπου στο trf.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #848 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 01:05:51 πμ »
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #849 στις: Νοέμβριος 24, 2016, 01:02:53 μμ »
Όταν είχα αγοράσει το 65 από τον Αλέξανδρο, του είχα επισημάνει ότι δεν με ενδιαφέρει πόσο καιρό θα περιμένω, αλλά ήθελα το δικό μου 65 να μην το εχει ακουμπήσει κανείς από την αναχώρηση του απο το εργοστάσιο και μετά.
Πράγματι όταν το παρέλαβα ήταν ακριβώς ετσι όπως το ειχα ζητήσει.

Χαζεύοντας φωτο του 65 στο διαδίκτυο διαπίστωσα όμως οτι απο την συσκευασία του δικού μου ρολογιού έλειπε το εξωτερικό λευκό χαρτονένιο περίβλημα.

Το είχα αναφέρει στον Αλέξανδρο και έκτοτε ξεχάστηκε. Τις προάλλες που πέρασα απο το μαγαζί του για να ρωτήσω για τα νέα end links του μπρασελέ, με εξέπληξε ευχάριστα ανοίγοντας τα ντουλάπια του και δίνοντας μου το εξωτερικό περίβλημα που έλειπε !!!

Ωραίος ο Αλέξανδρος.

Όπως το πήρα

Και κομπλέ πλέον

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #850 στις: Νοέμβριος 24, 2016, 01:56:37 μμ »
Πάνο, οι συνθήκες παραλαβής που περιγράφεις (κανείς να μην το έχει ακουμπήσει από το εργοστάσιο μέχρι την παράδοση) είναι ιδεώδεις και αποτελούν και το δικό μου μόνιμο "όνειρο".
Το έχουμε ξανασυζητήσει, δυστυχώς, δεν είναι παρά η εξαίρεση.

Επειδή πια πραγματική ανάγκη για ρολόι δεν υπάρχει (αν δηλαδή γίνει δεκτό ότι υπήρξε τέτοια ποτέ), σκέπτομαι ότι δεν πρόκειται να ξανα αγοράσω από κατάστημα παρά μόνο σε κατάσταση απολύτως σφραγισμένου.

Το οποίο είναι μάλλον αδύνατο.

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #851 στις: Νοέμβριος 24, 2016, 02:14:41 μμ »
Όταν είχα αγοράσει το 65 από τον Αλέξανδρο, του είχα επισημάνει ότι δεν με ενδιαφέρει πόσο καιρό θα περιμένω, αλλά ήθελα το δικό μου 65 να μην το εχει ακουμπήσει κανείς από την αναχώρηση του απο το εργοστάσιο και μετά.
Πράγματι όταν το παρέλαβα ήταν ακριβώς ετσι όπως το ειχα ζητήσει.

Χαζεύοντας φωτο του 65 στο διαδίκτυο διαπίστωσα όμως οτι απο την συσκευασία του δικού μου ρολογιού έλειπε το εξωτερικό λευκό χαρτονένιο περίβλημα.

Το είχα αναφέρει στον Αλέξανδρο και έκτοτε ξεχάστηκε. Τις προάλλες που πέρασα απο το μαγαζί του για να ρωτήσω για τα νέα end links του μπρασελέ, με εξέπληξε ευχάριστα ανοίγοντας τα ντουλάπια του και δίνοντας μου το εξωτερικό περίβλημα που έλειπε !!!

Ωραίος ο Αλέξανδρος.

Όπως το πήρα

Και κομπλέ πλέον

Κάτι μου θυμίζει αυτή η εξωτερική, λευκή χαρτονένια συσκευασία ! ...   ;D
Έχεις φίλους που σε φροντίζουν και δεν το ξέρεις ...

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #852 στις: Νοέμβριος 24, 2016, 02:25:13 μμ »
Πάνο, οι συνθήκες παραλαβής που περιγράφεις (κανείς να μην το έχει ακουμπήσει από το εργοστάσιο μέχρι την παράδοση) είναι ιδεώδεις και αποτελούν και το δικό μου μόνιμο "όνειρο".
Το έχουμε ξανασυζητήσει, δυστυχώς, δεν είναι παρά η εξαίρεση.

Επειδή πια πραγματική ανάγκη για ρολόι δεν υπάρχει (αν δηλαδή γίνει δεκτό ότι υπήρξε τέτοια ποτέ), σκέπτομαι ότι δεν πρόκειται να ξανα αγοράσω από κατάστημα παρά μόνο σε κατάσταση απολύτως σφραγισμένου.

Το οποίο είναι μάλλον αδύνατο.

Σπύρο, αν εξαιρέσεις τα ρολεξ που ειναι φασκιωμενα γυρω γυρω και παντού με αυτοκόλλητα, οι υπόλοιπες αρκετές μάρκες, όπως Oris και IWC που εχω ιδία αντίληψη, εχουν ενα πλαστικό με την μάρκα στην άκρη που ειναι τυλιγμένο το ρολόι οταν φεύγει απο το εργοστάσιο. Αυτο το πλαστικό, άπαξ και το ξετυλίξεις απο το ρολόι, όσο και προσεκτικά να το κάνεις, μετά φαίνεται  οταν πας να τυλίξεις ξανα το ρολόι. Οποτε ξερεις οτι το ρολόι δεν ειναι παρθένο και πραττεις αναλόγως .

Κάτι μου θυμίζει αυτή η εξωτερική, λευκή χαρτονένια συσκευασία ! ...   ;D
Έχεις φίλους που σε φροντίζουν και δεν το ξέρεις ...

Μην μου πεις οτι ειναι απο το δικό σου ;!;!
Δεν σε ενοχλεί εσένα που λείπει από το δικό σου  ;

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #853 στις: Νοέμβριος 24, 2016, 05:35:21 μμ »
Μην μου πεις οτι ειναι απο το δικό σου ;!;!
Δεν σε ενοχλεί εσένα που λείπει από το δικό σου  ;

Ναι φίλε, δικό μου είναι. Το έδωσα στον Αλέξανδρο για σένα.
Όχι, στα περισσότερα ρολόγια το αφήνω στο κατάστημα ή το πετάω. Ένα απλό χαρτόνι είναι τίποτε άλλο, που τις περισσότερες φορές δεν αναγράφεται τίποτα πάνω.
Μόνο στις μεγάλες εταιρίες και τα ακριβά μοντέλα το κρατάω.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
ORIS
« Απάντηση #854 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 09:48:52 μμ »

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #855 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 04:11:00 πμ »
<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/FWdBKbcgXW0" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/FWdBKbcgXW0" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

A.

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #856 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 04:20:36 πμ »
<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/JHtpffzNlQw" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/JHtpffzNlQw" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

A.

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #857 στις: Ιανουάριος 14, 2017, 10:51:17 μμ »
 ORIS Artelier in-house Cal. 113 (Baselworld 2017)

Προτεινόμενη λιανική:
5.900 ελβετικά φράγκα/5.500 Eυρώ

Αποσυνδεδεμένος GREDA

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #858 στις: Ιανουάριος 15, 2017, 02:50:19 πμ »

A.

Πολυ ωραιο το μπλε νατο!!....ξερεις καθολου τιμη?

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #859 στις: Ιανουάριος 15, 2017, 01:02:40 μμ »
Πολυ ωραιο το μπλε νατο!!....ξερεις καθολου τιμη?

Γρηγόρη, έχω ήδη παραγγείλει ένα για το δικό μου   ;D
Λόγω της αναδιπλούμενης μπούκλας, η προτεινόμενη λιανική του -με μια μικρή επιφύλαξη- είναι στα 300+ Eυρώ.