Αποστολέας Θέμα: ΕΛΛΗΝΕΣ Αντιπρόσωποι Ωρολογίων  (Αναγνώστηκε 112635 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Η Αισχροκερδια των Ελληνων Αντιπροσωπων Ωρολογιων
« Απάντηση #140 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 03:19:37 πμ »
ειπα κατι αλλο ,μια εκθεση με λιγοτερο κοστος ωστε να εχουν την ικανοτητα για καλυτερες εκτπωσεις.ναι η ελλαδα διψαει για τεοια ρολογια ,σε αυτο μας κατατασσουν στις αναπτυσσομενες αγορες και οχι αναπτυγμενες!

ομολογω να πω οτι δεν ειμουν και σιγουρα η γνωριμια με εναν μαεστο του ρολογιου αξιξει,αλλα θα σας απαντησω με  κατι νεο και πολυ πιο προχωρημενο που ετυχε να δω.αφου δεν παει ο μωαμεθ στο βουνο...πολυ γνωστος master watchmaker εξηγει την δουλεια του σε μεγαλο φορουμ,με απαντησεις σε οτι του ρωτηθηκε,απλα μαγικο.η νεα ταση ειναι αυτη .
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 03, 2009, 03:25:31 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 04:14:58 πμ »
Οι εταιρείες που συμμετέχουν σε μια έκθεση στοχεύουν στον πολλαπλασιασμό των πωλήσεών τους, οπότε αυτό τους απασβένει το οποιοδήποτε κόστος. Είναι προφανές οτι όσο περισσόπερο πουλιέται ένα προιόν τόσο μοιράζεται το κόστος διαφήμισής του.

Αν είχες παρακολουθήσει τον χώρο για όλα αυτά τα χρόνια, θα ήξερες οτι πολλά καταστήματα και εταιρείες πραγματικά εκτίναξαν τις πωλήσεις τους στα ύψη.

Πιστεύεις οτι οποιοσδήποτε ωρολογοποιός σε ένα φόρουμ λέει οτι μου λέει εμένα σε ένα δείπνο στη Γενεύη ή σε ένα διάλλειμα της δουλειάς του όταν με έχει υποδεχθεί στο εργαστήριό του για να μου δείφει την δουλειά του; Οι μεγαλύτεροι ωρολογοποιοί στον κόσμο θα σου πουν σε προσωπική επαφή τι σκέφτονται για την Rolex ή την Patek. Θα κάνουν το ίδιο δημόσια σε ένα φόρουμ;

Και Formula 1 μπορείς να οδηγήσεις στο Internet και να γνωρίσεις τα ωραιότερα κορίτσια στον κόσμο, το ξέρω. Αν για σένα είναι το ίδιο...

Κωστής

Υ.Γ. Σκηνή σε κατάστημα στην Αθήνα που πουλάει την πιο hot εταιρεία της εποχής. Μπαίνει μια κυρία και ζητάει για τον άντρα της ένα ολοκαίνουργο μοντέλο που ο ιδιοκτήτης πριν από λίγο μου έδειχνε όλο καμάρι. Ο ιδιοκτήτης της λέει οτι δεν θα έρθει και αυτή φεύγει. Τον ρωτάω "καλά αφού το έχεις γιατί δεν της το έδωσες;" Μου απαντάει "...... είμαι; Αυτή δεν έχει ψωνίσει ποτέ από εμένα και θέλει να της δώσω αυτό που έφερα για τους καλούς πελάτες;" Λες η κυρία να το ψάχνει το ρολόι ακόμη στο Internet; Πριν βιαστείτε να κατηγορήσετε, σκεφτείτε: Εσείς στην δουλειά σας θα κάνατε κάτι διαφορετικό; Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει περίπου 100 υπαλλήλους. Δηλαδή ζουν από τη δουλειά του 100 οικογένειες. Αλλά ξέχασα στην χώρα μας όλοι οι επιχειρηματίες είναι για πολλούς γουρόύνια.

Υ.Γ.2 Να σε ρωτήσω κάτι; Αυτο το άγχος που έχετε πολλοί να πουλιούντε τα ρολόγια φθηνότερα, νομίζετε οτι το έχουν και τα εργοστάσια ή οτι έχει κάποια λογική, εκτός από το να φανερώνει κάποια παιδικότητα; "Σέλω και ελώ" Τα εργοστάσια κατασκευής ειδών πολυτελείας δεν επιδοτούνται από την Πρόνοια και δεν έχουν μέσα στους σκοπούς ίδρυσής τους το να αποκτήσουν όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη από ένα ρολόι δικό τους. Αντε, γιατί σε λίγο βλέπω κάποιους να κατεβαίνουν με πλακάτ για να διεκδικήσουν το δικαίωμα σε φθηνότερα tourbillon για το λαό! Και εγώ υπάρχουν προιόντα που δεν μπορώ να αποκτήσω, αλλά δεν βγάζω την Bentley απατεώνα, ούτε διαμαρτύρομαι για το υλικό που έφτιαξαν τις σκάλες της αντιπροσωπίας οτι είναι ακριβό, ούτε προσπαθώ να αποδείξω οτι δεν αξίζει τα λεφτά της...
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 04:36:33 πμ »
πιστευω πως ναι,μαλλον ειμαι βεβαιος,γιατι ετυχε να τον διαβασω.παρουσιαση της δουλειας του εκανε.το ονομα της εταιριας?ΑΡ και η παρουσιαση νεων τεχνολογιων της.φυσικα και η προσωπικη σας επαφη με ολα τα μεγαλα ονοματα του χωρου σας δινει μια αλλη διασταση για καποιες "εκμυστηρευσεις" αλλα απο την αλλη καμμια εταιρια δεν θα πει σε κανεναν τα προβληματα που εβγαλαντα ρολογια της!το ιντερνετ ειναι γεματο με αναλυτικες, τεχνικης  φυσεως, πληροφοριες απο επαγγελματιες και οχι μονο που ενημερωνουν !

να σας παω και λιγο πιο μακρια?μεγαλο αμερικανικο φορουν ηλεκτρονικων κανει "test drive" σε συσκευες που του παρεχει η επισημη εταιρια,αμα παει καλα η επιτυχια του προιοντος ειναι δεδομενη!

το ιντερνετ καλως η κακως ειναι ενα πολυδυναμο και ισχυρο μεσο στις μεγαλες αγορες το οποιο προσωπικα σεβομαι και χρησιμοποιω

ναι εχω παρακολουθησει λιγο το χωρο,οχι απο την ελλαδα μπορω να πω και φυσικα οχι στο δικο σας προσωπικο επιπεδο γνωριμιων με το " jet set"της ελβετικης ωρολογοποιας!
τα δεδομενα που φτανουν μερικες φορες στην χωρα μας δεν ανταποκρινονται παντα στην πραγματικοτητα.γιατι το λεω αυτο?π.χ εαν ο ιταλος γνωριζει ποσο και ποιο ρολεξ θα παρει αξια η ηδη εχει αξια και ερχεται σε μια μη ενημερωμενη αγορα σαν την ελληνικη οπου 8α πιασει τον ελληνα εμπορα βλακα αγοραζοντας το ρολοι  σε τιμη πολυ κατωτερη απο αυτην που η διεθνη αγορα το τιμα και ο ιταλος θα πουλησει βγαζωντας κερδος.προσφατα ενας του χωρου με ρωτησε,εχετε παλια ρολογια στην ελλαδα?.....τι ηθελε? ;)

η παγκοσμιοποιηση περνα και μεσα απο το ιντερνετ,τιμες,μοντελα,απατες ,χρεωκοπιες,λιστες και τασεις στα vintage ρολογια.οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε και στην ελλαδα οτι αποτελει οπλο και οχι εχθρο και στο χωρο του ρολογιου τοσο πιο συνειδητοποιημενοι θα γινουμε.

προσωπικα μπορω να πω οτι ειμαι πολυ πιο πεζος τυπος απο εσας στην προσεγγιση μου στο χωρο ρολοι,εμαθα εδω,εμαθα αλλιως?δεν ξερω!

προσωπικα πλεον ψαχνω την χρησιμη πληροφορια  στο θεμα μετα απο αρκετα χρονια με περιοδικα,βιβλια,ενθετα και οτι αλλο ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 03, 2009, 05:08:23 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: Η Αισχροκερδια των Ελληνων Αντιπροσωπων Ωρολ&#
« Απάντηση #143 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 09:41:42 πμ »
Καλημέρα gerorge_ κανείς δεν αμφισβήτησε τις δυνατότητες και την δυναμική του Internet. Βέβαια οι ωρολογοποιοί λένε πολλά και ενδιαφέροντα όταν τους γνωρίζεις προσωπικά και απ' ότι εσύ λες αυτό που έκανε ο ωρολογοποιός στο φόρουμ του εξωτερικού ήταν διαφημιστικό της δουλειάς του. Δεν μιλούσα για αυτό αλλά για να σου κάνει μια κριτική για το Co-Axial ο Εric Coudray που έχει κάνει τα πιο πολύπλοκα ρολόγια της J-LC τα τελευταία χρόνια ή να σου πει ο Svend Andersen ή ο Antoine Preziuso τι έχει γίνει με τον Franck Muller και τους μηχανισμούς, ή αν το Revolution 2 είναι ίδιο με κάποιο άλλο ή καλύτερο και σε τι.

Πάλι όμως περνάς στο "ντούκου" το πιο σημαντικό από το ποστ μου. Σου το ξαναστέλνω. Γιατί πιστεύεις οτι πρέπει τα ρολόγια να τα αγοράζεις φθηνότερα και θα πρέπει οι εταιρείες, οι αντιπρόσωποι και όλο το σύμπαν να κάνουν τα αδύνατα-δυνατά ώστε να σου κάνουν το χατήρι; Τα πουλούν ούτως ή άλλως σε άλλους που (άσχετοι ή μη) έχουν την δυνατότητα να τα αγοράσουν. Εγώ ξέρω οτι μπροστά σε ένα αντικείμενο που σου φαίνεται ακριβό ή λες "θα τα μαζέψω και σε πέντε χρόνια θα το πάρω" ή λες "κρίμα, δεν είναι για μένα". Δεν λες "τους άτιμους, τους κλέφτες, σιγά την βλακεία, δεν αξίζει, ψάχνουν για κορόιδα κλπ.

ΞΑΝΑ: Αυτο το άγχος που έχετε πολλοί να πωλούνται τα ρολόγια φθηνότερα, νομίζετε οτι το έχουν και τα εργοστάσια ή οτι έχει κάποια λογική, εκτός από το να φανερώνει παιδικότητα; "Σέλω και ελώ" Τα εργοστάσια κατασκευής ειδών πολυτελείας δεν επιδοτούνται από την Πρόνοια και δεν έχουν μέσα στους σκοπούς ίδρυσής τους το να αποκτήσουν όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη από ένα ρολόι δικό τους. Αντε, γιατί σε λίγο βλέπω κάποιους να κατεβαίνουν με πλακάτ για να διεκδικήσουν το "δικαίωμα" σε φθηνότερα tourbillon για το λαό! Και εγώ υπάρχουν προιόντα που δεν μπορώ να αποκτήσω, αλλά δεν βγάζω την Bentley απατεώνα, ούτε διαμαρτύρομαι οτι το υλικό που έφτιαξαν τις σκάλες της αντιπροσωπίας τους είναι ακριβό, ούτε προσπαθώ να αποδείξω οτι δεν αξίζει τα λεφτά της...\\

ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ INTERNET.
Ο ACIDBLACK ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ CHATEAU PETRUS ΚΛΕΒΕΙ. ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΥΡΓΟ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΝΑΣΣΕΙ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 03, 2009, 10:04:54 πμ από VIWOW »
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 10:06:08 πμ »
Μα γιατί μπαίνουμε τόσο βαθιά σε κάθε θέμα;Γιατί διυλίζουμε τον κόνωπα;Τα πράγματα πιστεύω ότι είναι απλά και καθαρά σαν κρύσταλλο.
Ψάχνουμε. Συνυπολογίζουμε προστιθέμενη αξία (εγκυρότητα και σχέση μας με τον πωλητή, σέρβις κτλ.) Κοιτάμε τις τιμές. Αποφασίζουμε.Αγοράζουμε.
Εύκολο δεν είναι; :)

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #145 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 10:13:49 πμ »
Παράθεση
Εγώ ξέρω οτι μπροστά σε ένα αντικείμενο που σου φαίνεται ακριβό ή λες "θα τα μαζέψω και σε πέντε χρόνια θα το πάρω" ή λες "κρίμα, δεν είναι για μένα". Δεν λες "τους άτιμους, τους κλέφτες, σιγά την βλακεία, δεν αξίζει, ψάχνουν για κορόιδα κλπ.

αγαπητε VIWOW,προφανως σου διαφευγει οτι ο Ελληναρας γεννηθηκε,για να οδηγει φεραρι,να κατοικει σε μαιζονετες στα Β. η Ν. προαστεια,να του παιρνει μετρα για κουστουμι αυτοπροσωπως ο Γιωργακης ο Αρμανης και αλλα τετοια πολλα,πως τολμας τωρα εσυ να ερχεσαι να του λες οτι ο καθε παλιορολογας δεν επιβαλεται να του χαριζει κι ενα ρολοι?

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
Απ: Απ: Η Αισχροκερδια των Ελληνων Αντιπροσωπων Ωρολ&#
« Απάντηση #146 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 11:13:03 πμ »

Πάλι όμως περνάς στο "ντούκου" το πιο σημαντικό από το ποστ μου. Σου το ξαναστέλνω. Γιατί πιστεύεις οτι πρέπει τα ρολόγια να τα αγοράζεις φθηνότερα και θα πρέπει οι εταιρείες, οι αντιπρόσωποι και όλο το σύμπαν να κάνουν τα αδύνατα-δυνατά ώστε να σου κάνουν το χατήρι; Τα πουλούν ούτως ή άλλως σε άλλους που (άσχετοι ή μη) έχουν την δυνατότητα να τα αγοράσουν. Εγώ ξέρω οτι μπροστά σε ένα αντικείμενο που σου φαίνεται ακριβό ή λες "θα τα μαζέψω και σε πέντε χρόνια θα το πάρω" ή λες "κρίμα, δεν είναι για μένα". Δεν λες "τους άτιμους, τους κλέφτες, σιγά την βλακεία, δεν αξίζει, ψάχνουν για κορόιδα κλπ.

ΞΑΝΑ: Αυτο το άγχος που έχετε πολλοί να πωλούνται τα ρολόγια φθηνότερα, νομίζετε οτι το έχουν και τα εργοστάσια ή οτι έχει κάποια λογική, εκτός από το να φανερώνει παιδικότητα; "Σέλω και ελώ" Τα εργοστάσια κατασκευής ειδών πολυτελείας δεν επιδοτούνται από την Πρόνοια και δεν έχουν μέσα στους σκοπούς ίδρυσής τους το να αποκτήσουν όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη από ένα ρολόι δικό τους. Αντε, γιατί σε λίγο βλέπω κάποιους να κατεβαίνουν με πλακάτ για να διεκδικήσουν το "δικαίωμα" σε φθηνότερα tourbillon για το λαό! Και εγώ υπάρχουν προιόντα που δεν μπορώ να αποκτήσω, αλλά δεν βγάζω την Bentley απατεώνα, ούτε διαμαρτύρομαι οτι το υλικό που έφτιαξαν τις σκάλες της αντιπροσωπίας τους είναι ακριβό, ούτε προσπαθώ να αποδείξω οτι δεν αξίζει τα λεφτά της...\\

[
To ζήτημα δεν είναι οι τιμές των εργοστασίων ούτε τα tourbillon για το λαό (όποιος θέλει tourbillon για το λαό , αγοράζει κινέζικα). Το ζήτημα είναι αν οι διαφορές τιμών στην Ελλάδα είναι δικαιολογημένες λόγω του κόστους των καταστημάτων ή της περιορισμένης αγοράς. Και ξαναλέω, μιλάω για διαφορές τιμών μεταξύ AD,  όχι μεταξύ AD και ίντερνετ ή παράλληλης αγοράς.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 03, 2009, 11:32:57 πμ από Nikos patra »

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 11:32:20 πμ »
αγαπητε VIWOW,προφανως σου διαφευγει οτι ο Ελληναρας γεννηθηκε,για να οδηγει φεραρι,να κατοικει σε μαιζονετες στα Β. η Ν. προαστεια,να του παιρνει μετρα για κουστουμι αυτοπροσωπως ο Γιωργακης ο Αρμανης και αλλα τετοια πολλα,πως τολμας τωρα εσυ να ερχεσαι να του λες οτι ο καθε παλιορολογας δεν επιβαλεται να του χαριζει κι ενα ρολοι?

Αυτές που περιγράφεις είναι παθολογικές περιπτώσεις -δυστυχώς στην Ελλάδα σε υψηλό ποσοστό-που δεν ενδιαφέρονται για το ρολόι αυτό καθαυτό αλλά για το στάτους που το συνοδεύει, γι' αυτό και το ατσάλινο Daytona έχει καταλήξει Ιερό Δισκοπότηρο για κάποιους. Το ερώτημα είναι αν ο Έλληνας αντιπρόσωπος της οποιασδήποτε εταιρίας αισχροκερδεί όταν ζητάει περισσότερα για το ίδιο ρολόι απ' ότι ο Γερμανός, Άγγλος ή Ιταλός συνάδελφός του.

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 11:55:07 πμ »
Νομίζω ότι υπάρχει μία μεγάλη παρεξήγηση σε αυτη την ενότητα. Ο μεν VIWOW αναφέρεται σε προϊόντα ΥΩ της τάξεως των 100.000 ευρώ και άνω τα οποία σαφώς δεν αγοράζονται απο το ιντερνετ αλλά από επώνυμα γκλάμουρους καταστήματα, στα οποία η πράξη της  αγοράς ενέχει και το στοιχείο της κοινωνικής προβολής /καταξίωσης (και απο τα πρωινάδικα ή τύπο κατηγορίας εσπρέσο)  και οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω αναφέρονται σε προϊόντα της τάξεως το πολύ 3000 - 5000 ευρώ τα οποία κατά κόρον διακινούνται στο ιντερνετ, το οποίο καμμία φορά είναι και μονόδρομος. (π.χ. sinn καθόλα αξιόλογη κατά την γνώμη μου εταιρεία.)

προσωπικά θεωρώ αγορές της τάξεως των εκατοντάδων ευρώ και υπερβολές που ταιριάζουν μόνο σε νεόπλουτους της νέας τάξεως στην πρώην USSR (εξάλλου πιστεύω ότι αυτοί είναι και οι πελάτες των εταιρειών με τα μουλτι τουρμπιγιον προϊόντα)
Χαίρομαι ανθρώπους με εκλεπτυσμένα γούστα και συμπεριφορά και αρκετά χρήματα στους καρπούς των οποίων φιγουράρει το σαμπαρινερ τους απο την δεκαετία του 60 με εμφανή την πατίνα του χρόνου επάνω του (ναι ξέρω κάμποσους τέτοιους,ευτυχώς υπάρχουν για να κάνουν υποφερτή την σύγχρονη κοινωνία μας)

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #149 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 12:00:16 μμ »
Να ενημερώσω ΟΤΙ ΔΕΝ θα αλλάξω τον τίτλο του θέματος, εάν δεν καταλήξετε κάπου.

Αν και προσβλητικός (διότι δεν αισχροκερδούν όλοι οι αντιπρόσωποι και όλα τα καταστήματα) θα τον αφήσω, για αυτούς που πραγματικά έχουν καβαλήσει το καλάμι και νομίζουν ότι οι "λαϊκοί" αγοραστές δεν γνωρίζουν την λέξη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, αυτή η άγνοια και ο σνομπισμός θα είναι το Βατερλό τους !!!

Στο χέρι μας είναι και ΕΧΟΥΜΕ την δύναμη να περάσουμε τέτοια μηνύματα, αρκεί όλοι μας να είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι πάνω από όλα με τον εαυτό μας! Μόνο και μόνο τότε θα νιώσουν την πραγματική αγοραστική δύναμη που έχουμε και θα αναλογιστούν τα λάθη τους...όσο συνεχίζουν και υπάρχουν άτομα τα οποία μπαίνουν σε ένα κατάστημα και δεν εξυπηρετούνται με ειλικρίνεια και τιμιότητα τόσο εμείς θα περνάμε τα μηνύματα μας...ας αναλογιστούν λοιπόν...τι χάνουν...και τι κερδίζουν!
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #150 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 12:14:48 μμ »
Αυτές που περιγράφεις είναι παθολογικές περιπτώσεις -δυστυχώς στην Ελλάδα σε υψηλό ποσοστό-που δεν ενδιαφέρονται για το ρολόι αυτό καθαυτό αλλά για το στάτους που το συνοδεύει, γι' αυτό και το ατσάλινο Daytona έχει καταλήξει Ιερό Δισκοπότηρο για κάποιους. Το ερώτημα είναι αν ο Έλληνας αντιπρόσωπος της οποιασδήποτε εταιρίας αισχροκερδεί όταν ζητάει περισσότερα για το ίδιο ρολόι απ' ότι ο Γερμανός, Άγγλος ή Ιταλός συνάδελφός του.

οντως λιγακι αυτη η κουβεντα λοξοδρομησε αλλα παντα ετσι συμβαινει σε συζητησεις που μακραινουν,θα καταθεσω την εμπειρια μου απο τον χωρο πωλησεων οπου ασχολουμαι.
λοιπον οταν τιμολογω προιον δεν το κανω βασει κοστους αλλα βασει του ποσο μπορει η αγορα μου να το πληρωσει και ποσο ανταγωνιστικος ειμαι,αυτος ειναι νομος οταν μιλαμε για πωλησεις σε καπιταλιστικο περιβαλλον,επισης για μενα στην συγκεκριμενη αγορα (ρολοι) δεν υφισταται η λεξη αισχροκερδεια,ποιος αναγκαζει να πληρωσει ακριβα η φθηνα ενα προιον πολυτελειας?κι αναφερομαι σε ρολογια καθε τιμης,αφου με 10 το πολυ ευρω καλυπτεται η αναγκη του να δει καποιος την ωρα.
ο ωρολογοποιος δεν πουλαει ουτε ψωμι ουτε νερο ουτε φαρμακο,που ειναι απαραιτητα για την διαβιωση μας κι αναγκαστικα θα τ αγορασουμε,εκει ναι υπαρχει αισχροκερδεια,ο ωρολογοποιος καλυπτει αλλες διαθεσεις μας κι οχι πια αναγκες μας,συνεπως ο καθενας απο εμας μπορει ν αξιολογησει την διαθεση του η το μερακι του κι αναλογα να το πληρωσει.

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #151 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 12:18:09 μμ »
Στο χέρι μας είναι και ΕΧΟΥΜΕ την δύναμη να περάσουμε τέτοια μηνύματα, αρκεί όλοι μας να είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι πάνω από όλα με τον εαυτό μας! Μόνο και μόνο τότε θα νιώσουν την πραγματική αγοραστική δύναμη που έχουμε και θα αναλογιστούν τα λάθη τους...όσο συνεχίζουν και υπάρχουν άτομα τα οποία μπαίνουν σε ένα κατάστημα και δεν εξυπηρετούνται με ειλικρίνεια και τιμιότητα τόσο εμείς θα περνάμε τα μηνύματα μας...ας αναλογιστούν λοιπόν...τι χάνουν...και τι κερδίζουν!
Παράθεση

αυτο ακριβως εννοω οταν λεω κοστολογω συμφωνα με το ποσο μπορει η αγορα να πληρωσει.

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 12:19:02 μμ »
Δεν αναφέρομαι στον ωρολογοποιό αλλά στον έμπορο ρολογιών. Τα ίδια κριτήρια που ανέφερες ισχύουν παντού, γιατί αλλού οι τιμές είναι σαφώς καλύτερες; Μήπως εκτός των άλλων είναι και θέμα της αντίληψης περί αυτονόητης αρπαχτής που κυριαρχεί σε πολλούς τομείς της ελληνικής ζωής;

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #153 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 12:23:50 μμ »
Παράθεση
αυτονόητης αρπαχτής

Ελληναρας κι αρπαχτη ειναι εννοιες ταυτοσημες,και προσοχηεγραψα Ελληναρας κι οχι Ελληνας.

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 12:29:28 μμ »
Ελληναρας κι αρπαχτη ειναι εννοιες ταυτοσημες,και προσοχηεγραψα Ελληναρας κι οχι Ελληνας.
+1

Αποσυνδεδεμένος alexisvas

• 44mm case
  • τα δευτερόλεπτα βαριά στους λεπτοδείκτες
    • Προφίλ
Απ: Απ: Η Αισχροκερδια των Ελληνων Αντιπροσωπων Ωρολ&#
« Απάντηση #155 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 12:35:59 μμ »
Απο που να αρχισω !!!!
Ειπε τοσα πολλα ο VIWOW... ισως νυσταζε και λιγο οταν τα εγραφε και παρασυρθηκε (ελπιζω Κωστη να μην παρεξηγηθεις  ;) )

Αν το θέμα είναι ξερά η τιμή, τότε να δεχτούμε ότι ο εξυπνότερος τρόπος να αγοράσεις ένα cd είναι ο μαύρος στην Ομόνοια. 
Νομιζω οτι συμφωνησαμε να συγκρινουμε λεμονια με λεμονια. CD των Last Shadow Puppets (2008) στα Fnac, Public, Metropolis 16 ευρω τουλαχιστον, στο HMV στην Oxford street 6 ευρω (στο Λονδινο με τα φθηνα νοικια), σε ιντερνετικα μαγαζια στην πορτα σου με 5 ευρω.

Έχει δίκιο ο Zikos που ρωτάει αν θα ήθελε κάποιος να χάσει την δουλειά του από κάποιον φθηνότερο υπάλληλο και λίγοι καταλαβαίνουν ότι η κρίση και οι εκατομμύρια απολύσεις που έρχονται σε όλο τον πλανήτη, σχετίζονται με αυτό και δεν το λέω κινδυνολογώντας. Όταν ξεκίνησα το Ώρες τα εργοστάσια έστελναν με courrier τις φωτογραφίες των ρολογιών στον αντιπρόσωπο, αυτός μου τις έστελνε με τον οδηγό της εταιρείας του, εγώ τις διάλεγα και τις πήγαινα στο περιοδικό (οδηγούσα τότε). Το περιοδικό τις σελιδοποιούσε και έστελνε τις σελίδες για μοντάζ και αυτοί μετά το μοντάζ στο τυπογραφείο. Τώρα μπαίνω στο site της εταιρείας με δικό μου password, κατεβάζω τις φωτογραφίες, τις στέλνω με email στον Art Director, τις σελιδοποιεί, ανεβάζει τις σελίδες στο server του τυπογραφείου και έτοιμο το περιοδικό. Πόσους απολυμένους μετρήσατε; Και έχεις τον Alexisvas (αυτόν που θα δώσει την μαχαιριά στους επίσημους αντιπροσώπους, προς χάρη της παράλληλης αγοράς) όλο υπερηφάνεια, ως ο Ρομπέν των Δασών της ανεργίας να λέει: «Εγώ θα κλείσω το Metropolis, το Πλαίσιο, …..». Εσύ είσαι χειρότερος και από τις πυρκαγιές στην Ηλεία. Σκέτη καταστροφή.
Ο Πλανητης μικρυνε. Ναι ΕΓΩ θα τους κλεισω. Πρεπει να καταλαβουν αυτοι που υπερασπιζεται ο VIWOW οτι πλεον ο ανταγωνισμος ειναι ΔΙΕΘΝΗΣ. Δεν υπαρχει μονο η TAG HEUER Hellas που απευθυνεται στους εδω αγοραστες. Με τις τιμες που υιοθετει δεν θα τους φταιω εγω, αλλα ο επιχειρηματιας που δεν ειναι ανταγωνιστικος. Οταν κλεινει ενα εργοστασιο και παει στη Βουλγαρια αφηνοντας 300 απολυμενους, δεν φταινε οι καταναλωτες αλλα η απληστεια και η κακη στρατηγικη των επιχειρηματιων τετοιου τυπου.
Επισης VIWOW αρνησε να διαβασεις τι σου γραφω και φανταζεσαι πραγματα. Εισαι βαθια προκατειλημενος. Λες οτι εγραψα για " μαχαιρια στους επισημους αντιπροσωπους, προς χαρη της παραλληλης". Ημαρτον! Ετσι κανεις συζητηση? Μιλησα εγω για παραλληλη ?? Δεν γινεται ετσι να συζητησεις με κανεναν. Το μυαλο σου ειναι κλειδωμενο!!! Σου θυμιζω λοιπον για να μην γραφεις αλλ' αντ' αλλων...
οι κακοι Ελληνες εμποροι θα φανε μια μαχαιρια που θα΄ναι σχεδον ισαξια με αυτες που μας ριχνουν ολα αυτα τα χρονια.

Δεν λέω ότι δεν καταλαβαίνω την οργή αν ανακαλύψεις ότι ο Γάλλος εισαγωγέας έχει το ίδιο προϊόν φθηνότερα. Μου έχει τύχει και εμένα στον χώρο του HiFi. Ο ίδιος τελικός ενισχυτής 5.000 ευρώ στην Γαλλία, 10.000 ευρώ στην Ελλάδα. Αλλά δεν πήρα την τιμή στην Γαλλία από ένα site. Πήρα την εκεί αντιπροσωπία.
Σωπα... Τετοια διαφορα ?? Απιστευτο

Λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. Οι σοβαρές εταιρείες κατασκευής ρολογιών έχουν την ίδια τιμή σε όλο τον κόσμο με μόνη απόκλιση το ΦΠΑ.
Προτεινω αυτο να το λεμε εδω στο φορουμ για να γελαμε οταν βαριομαστε. Και πως εξηγεις φιλε VIWOW οτι το ΖΕΝΙΤΗ multicity εχει τιμη ετικετας 12000$ στις ΗΠΑ και εδω εχει 1200 ευρω (και κατι ψιλα νομιζω) ??

Υποτιμάτε την επιτυχία της ΥΩ στην χώρα μας. Να σας ενημερώσω ότι κατ’ έτος πουλιούνται πάνω από 200 ρολόγια στην χώρα μας που ξεπερνούν το καθένα σε αξία τις 100.000 ευρώ και ότι αυτοί οι «βλάκες» (όπως αποκαλεί ο Alexisvas οποιονδήποτε αγοράζει από την Ελλάδα) προφανώς δεν έχουν Internet, δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό και δεν σκέφτηκαν ποτέ να τσεκάρουν τις τιμές, μήπως τους κοροϊδεύουν.
Πλουσιοι ολου του κοσμου, ελατε στην Ελλαδα των φτηνων ρολογιων ΥΩ !!! Το ακουσαμε και αυτο....

Εδω σηκωνω τα χερια ψηλα! Δεν καταλαβαινει τι λεμε τοσες μερες!!!!! Και ομως θα πρεπει να συμφωνησε οταν ειδε την τιμη του Γαλλου για τον ιδιο ενισχυτη.

Για τελευταιο αφηνω αυτο που ειπωθηκε με πραγματικο πονο απο καποιον για την απωλεια τις προσωπικης επαφης, που θα την πληρωσουν δυστυχως και τα παιδια μας. Εκει δακρυσα.
Οχι ρε γμτ. Κριμα τον εμπορακο. Κριμα. Θα μας λειψει η προσωπικη επαφη! Καλα μας επιανε το πωπο τοσα χρονια! Παρεξηγησα οτι ηταν ενδειξη αγαπης...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 03, 2009, 03:17:08 μμ από alexisvas »
Πω πω αδερφακι μου,εισαι φουλ αντι-Ω εεε?  :o

Παράθεση από: Jeremy Clarkson
Το μονο πραγμα που ειναι χειροτερο απο ενα ψευτικο Rolex ειναι ενα αληθινο!

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 12:45:02 μμ »
Mπήκα χθες στο e-bay και ψώνισα ένα Daich για τον ανηψιό μου. Τελική τιμή μαζί με τα μεταφορικά
Το ίδιο στο ε-μαρκετ, από πραγματικά συμπαθέστατο έμπορο, έχει
Εάν κάποιος παραγγείλει μαζικά από το εργοστάσιο, και πληρώσει όλους τους φόρους/δασμούς, ας μου πει κάποιος πόσο κέρδος βγάζει με την παραπάνω τιμή.

Nanagno: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι τιμές παρά μόνο οι επίσημες τιμές των αντιπροσωπειών!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 03, 2009, 02:29:45 μμ από Nanagno »

Αποσυνδεδεμένος alexisvas

• 44mm case
  • τα δευτερόλεπτα βαριά στους λεπτοδείκτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 02:36:34 μμ »
λοιπον οταν τιμολογω προιον δεν το κανω βασει κοστους αλλα βασει του ποσο μπορει η αγορα μου να το πληρωσει και ποσο ανταγωνιστικος ειμαι

Ακριβως αυτη ειναι η λαθος νοοτροπια που ανεβαζει τις τιμες σε ολα τα προιοντα. Καταλαβατε τι ειπε ???
Ασχέτως του ποσο το αγοραζει ο Αντιπροσωπος, καθως θεωρει οτι ειναι μονοπωλιο χρεωνει οσα του λειπουν.
Ομως το internet ηρθε να τους χαλασει τη μαγια. Πλεον δεν εισαι μονο σου κυριε εισαγωγεα!!!! Ανταγωνιστης σου ειναι ο Αγγλος, ο Αμερικανος και οι υπολοιπες φυλες του Ισραηλ.
Ντροπη director, ντροπη.
Πω πω αδερφακι μου,εισαι φουλ αντι-Ω εεε?  :o

Παράθεση από: Jeremy Clarkson
Το μονο πραγμα που ειναι χειροτερο απο ενα ψευτικο Rolex ειναι ενα αληθινο!

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 02:36:56 μμ »
Νομίζω ότι υπάρχει μία μεγάλη παρεξήγηση σε αυτη την ενότητα. Ο μεν VIWOW αναφέρεται σε προϊόντα ΥΩ της τάξεως των 100.000 ευρώ και άνω τα οποία σαφώς δεν αγοράζονται απο το ιντερνετ αλλά από επώνυμα γκλάμουρους καταστήματα, στα οποία η πράξη της  αγοράς ενέχει και το στοιχείο της κοινωνικής προβολής /καταξίωσης (και απο τα πρωινάδικα ή τύπο κατηγορίας εσπρέσο)  και οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω αναφέρονται σε προϊόντα της τάξεως το πολύ 3000 - 5000 ευρώ τα οποία κατά κόρον διακινούνται στο ιντερνετ, το οποίο καμμία φορά είναι και μονόδρομος. (π.χ. sinn καθόλα αξιόλογη κατά την γνώμη μου εταιρεία.)

Χτύπησες διάνα φίλε Tatar!!!
Αυτή είναι η ουσία και για μένα. Προσπαθείτε να πείσετε τον κο Στήκα για τις αγορές από το Internet η από την παράλληλη αγορά, τη στιγμή που αναφέρεται σε ρολόγια των 50.000 ευρώ και άνω...
Χαίρω πολύ, και εγώ αν διέθετα αυτά τα χρήματα για ρολόι, δε θα με πολυπείραζε να δώσω 10 ακόμη, μόνο και μόνο για να έχω τον πωλητή να μου κάνει τεμενάδες!

Όταν όμως για ένα ρολόι των 3000 πρέπει να αποταμιεύω κάνα δυό χρόνια, και να δώσω ομηρικές μάχες με την κυρά για να καταλάβει το βίτσιο μου, όχι e-bay και παράλληλη θα ψάξω, αλλά και μεταχειρισμένα, και θα περιμένω μέχρι το καλοκαίρι που θα πάω ταξίδι στον τάδε προορισμό για να συγκρίνω τιμές, και ότι μπορεί να βάλει ο νους μου για να ρίξω την τιμή.

Και αυτά για το ότι θα κλείσουν οι έμποροι αν δεν τους στηρίξουμε τα ακούω βερεσέ.
Εμένα αυτοί οι έμποροι σε τι με στηρίζουν για να ανταποδώσω;

Θοδωρής.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος tolis7

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 02:40:53 μμ »
Κυριε Στηκα την δεκαετια του 80 ισως υπηρχαν χαιβανια που πειθονταν απο αυτα που λετε.
Πλεον ο κοσμος εχει ξυπνησει και τα ακουει βερεσε ;)
Εγω προσωπικα δεν θα συνησφερω για να παρει την καινουργια πορσε ο καθε <<πατσεας>>,<<κεσσαρης>> κλπ...

υ.γ τα ονοματα τυχαια απλα αυτους ξερω και τυχαια τους αναφερω.μπορει οι ανθρωποι να κυκλοφορουν με lada niva  ;D