Αποστολέας Θέμα: ΕΛΛΗΝΕΣ Αντιπρόσωποι Ωρολογίων  (Αναγνώστηκε 112650 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
Απ: Η Αισχροκερδια των Ελληνων Αντιπροσωπων Ωρολογιων
« Απάντηση #120 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 12:52:52 πμ »
Παρατήρησα πως όλοι ασχολούμαστε στο θέμα αυτό με το Γεγονός της Αισχροκέρδειας κάποιων εμπόρων στη Χώρα μας!
Έχουν και αυτοί τα κόστη τους -νομίζω πως όλοι μας θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε το όφελός μας από τα προϊόντα ή υπηρεσίες που παράγουμε, πράγμα θεμιτό μέχρις ενός σημείου βέβαια...

Θα 'ηθελα να προσθέσω και μια ακόμη παράμετρο, αυτή της γνώσης του αντικειμένου.
Έχω μπει σε καταστήματα που πουλάνε ρολόγια από τα μυθικά Q&Q μέχρι GP Opera One και βάλε...
Με αποθαρρύνει, εκτός της υπερβολικής συγκριτικά με το εξωτερικό τιμής, και το γεγονός πως οι έμποροι, πωλητές κλπ. στο κατάστημα δε γνωρίζουν και πολλά πράγματα για αυτό που πουλάνε, ώστε να δικαιολογήσουν, έστω, την υψηλή τιμή λέγοντας και κάποια χαρακτηριστικά του ρολογιού, υλικά, μηχανισμό, ποιότητα κατασκευής κλπ. -και όχι παπαγαλίστικα...
Λένε απλά ότι είναι η Τάδε γνωστή μάρκα, η Δείνα γνωστή φίρμα...
Με κοιτάξανε με περίσσια περιφρόνηση σε κατάστημα όταν ρώτησα εάν υπάρχει Rolex Daytona με τον El Primero! Ο άσχετος εγώ...

Θα ήθελα, από την άλλη, και όταν ζητάω από την καλλίπυγο νεαρά των ασύλληπτων αναλογιών, ή τον Sur Mesure κύριο που μου απευθύνει το λόγο να μπορεί να ξεχωρίσει με τα λόγια το Chopard Mille Miglia από ένα χρονογράφο Girard Perregaux pour Ferrari και όχι να βγαίνουμε απ'έξω για να του/της δείξω στη βιτρίνα ποιο ρολόι θέλω να δώ...

Στην τελική πείσε με ρε φίλε ότι αξίζει να σου δώσω 100, 300, 500, 1000 Ευρώ παραπάνω για να ψωνίσω από εσένα και όχι να την έχεις ψωνίσει εσύ, επείδη είσαι μάρμαρο μαγαζί , Brioni κοστούμι και τέλεια αναλογία και κυρίως αυτή η απύθμενη έκφραση: "το ρολόι μιλάει από μόνο του κύριε, είναι Bulgari..."

Είμαι σίγουρος πως όλοι μας κάποια φορά προτιμήσαμε να δώσουμε πολύ περισσότερα χρήματα για να ευχαριστηθούμε φαγητό, ποτό, ρούχο, αυτοκίνητο και ξαναπήγαμε στον ίδιο μόλις είδαμε ότι είναι τουλάχιστον ειλικρινής απέναντι στην προσωπικότητά μας, αλλά κυρίως (δουλειά είναι το βρίσκω ΟΚ) στα λεφτά μας.

Η αρπαχτή όμως... και από άσχετους...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
Απ: Η Αισχροκερδια των Ελληνων Αντιπροσωπων Ωρολ&#
« Απάντηση #121 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 12:53:30 πμ »
Συχνά οι "προσωπικές σχέσεις" αποτελούν το άλλοθι αρκετών για να σε κλέβουν χωρίς να το υποψιάζεσαι.

Θα συμφωνήσω με αυτό.
Πήρα την ίδια έκπτωση απο: το μαγαζί που αγόραζα χρόνια και ένα μαγαζί που μπήκα για πρώτη φορά.

Εννοείται ότι από τότε έχει να με δεί. Δεν έχασε μόνο εμένα αλλά και δυό τρεις φίλους που λόγω εμού αγόραζαν και εκείνοι από εκεί.

Έκτοτε όπου βρώ την καλύτερη τιμή. ( κάποιες φορές είναι πραγματικά δύσκολο να την βρεις)
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 12:56:55 πμ »
Θα ξαναρωτήσω, πώς εξηγείται το γεγονός AD στην Ελλάδα να μην κάνουν εκπτώσεις σε συγκεκριμένα ρολόγια ("πολιτική της εταιρίας" και "μεγάλη ζήτηση", "περιορισμένος αριθμός") , ενώ σε άλλες χώρες γίνονται εκπτώσεις από AD για τα ίδια ρολόγια; Τόσο μεγάλη είναι η διαφορά στο κόστος των καταστημάτων στην Ελλάδα;

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 12:59:55 πμ »
Έχω μπει σε καταστήματα που πουλάνε ρολόγια από τα μυθικά Q&Q

Τι είπες τώρα...θα δακρύσω από συγκίνηση....τα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια...   :) :)

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #124 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:00:29 πμ »
Παράθεση
Είμαι σίγουρος πως όλοι μας κάποια φορά προτιμήσαμε να δώσουμε πολύ περισσότερα χρήματα για να ευχαριστηθούμε φαγητό, ποτό, ρούχο, αυτοκίνητο και ξαναπήγαμε στον ίδιο μόλις είδαμε ότι είναι τουλάχιστον ειλικρινής απέναντι στην προσωπικότητά μας, αλλά κυρίως (δουλειά είναι το βρίσκω ΟΚ) στα λεφτά μας.

νομιζω προσεγγιζεις το θεμα με μεγαλη ευκρινεια πνευματος,τελικα σε καποια πραγματα ειμαστε καταναλωτες απο προσωπικη ευχαριστηση κι οχι απο βιοτικη αναγκη.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:02:38 πμ »
Θα ξαναρωτήσω, πώς εξηγείται το γεγονός AD στην Ελλάδα να μην κάνουν εκπτώσεις σε συγκεκριμένα ρολόγια ("πολιτική της εταιρίας" και "μεγάλη ζήτηση", "περιορισμένος αριθμός") , ενώ σε άλλες χώρες γίνονται εκπτώσεις από AD για τα ίδια ρολόγια; Τόσο μεγάλη είναι η διαφορά στο κόστος των καταστημάτων στην Ελλάδα;

Ένας λόγος είναι...
Είναι διαφορετικό να απευθύνεσαι σε κοινό 30-40-60 εκατομμυρίων αγοραστών με άλλη αγοραστική δύναμη και διαφορετικό σε κοινό 10 εκατομμυρίων αγοραστών με χαμηλότερη  αγοραστική δύναμη.

Γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο να πουλάς 10 και άλλο να πουλάς 30-40-60.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #126 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:05:02 πμ »

Αν αναφερεσαι σε γνωστη ιταλικων γονιδιων-ελβετικης κατασκευης μαρκα,νομιζω οτι δεν υπαρχει λογος να κανει εκπτωση,αφου μπορει και τα πουλαει λιανικης.Αν αρχισουν και του καθονται μηνες στο ραφι,θα δεις πως αλλαζει αρδην η ''πολιτικη της εταιριας''  ;)

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #127 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:11:49 πμ »
Αν αναφερεσαι σε γνωστη ιταλικων γονιδιων-ελβετικης κατασκευης μαρκα,νομιζω οτι δεν υπαρχει λογος να κανει εκπτωση,αφου μπορει και τα πουλαει λιανικης.Αν αρχισουν και του καθονται μηνες στο ραφι,θα δεις πως αλλαζει αρδην η ''πολιτικη της εταιριας''  ;)

αρα μηπως η αισχροκερδης σταση ορισμενων εμπορων,συνεπικουρειται απο την καταναλωτικη συμπεριφορα μας?

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:12:35 πμ »
Επομένως, είναι η αντιμετώπιση του πελάτη ως χαρτονομίσματος, όπως έλεγα και πιο πάνω, και όχι ως συνειδητοποιημένου καταναλωτή. Αυτές οι "μουλάτες" μάρκες έχουν γοητεία όμως...  :)

Αποσυνδεδεμένος adastra

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:13:36 πμ »
Νομιζω παντως οτι ολοι οσοι εχουν γραψει σε αυτο το τοπικ εχουν εν μερει δικιο, γιατι

υπαρχουν εμποροι ασχετοι με το αντικειμενο που πανε να πιασουν κοτσο τον καθε ανυποψιαστο πελατη

υπαρχουν εμποροι τιμιοι οι οποιοι κανουν ο.τι καλυτερο μπορουν σε μια δυσκινητη αγορα και σεβονται τον πελατη

υπαρχουν ιντερνετικα μαγαζια που πουλουν σε πολυ χαμηλες τιμες και παρεχουν πολυ καλη εξυπηρετηση

υπαρχουν ιντερνετικα μαγαζια που ειτε πουλουν καμια φορα και ακριβοτερα (και πολλοι χωρις να το ψαξουν νομιζουν οτι ειναι φτηνοτερα) ειτε δεν προσφερουν απολυτως σωστο service με καποια παραθυρακια που ισως ταλαιπωρουν τους αγοραστες (limited εγγυησεις κλπ.)

ειναι γεγονος οτι μια αγορα απο ιντερνετ, ειδικα για μεγαλα ποσα, μερικες φορες μας κανει να αγωνιουμε λιγο παραπανω (τελωνειο, ταχυδρομειο, authenticity, warranties κλπ.)

καμια φορα ισως αξιζει δωσουμε καποια extra λεφτα για το after sales νταντεμα (καταπληκτικη εκφραση παρεπιπτοντως) που ισως δεν εχουμε σε αγορες απο ιντερνετ

πραγματι καποιος γνωντος μας ρολογας μπορει να μας ζητησει λεφτα για να μικρυνει ενα μπρασελε πχ. και καποιος αγνωστος οχι ή και φυσικα το αντιθετο

Πιστευω δλδ. οτι η απαντηση βρισκεται καπου στη μεση ολων των ποστ που εχω διαβασει και οτι ειναι υποχρεωση μας οταν καταθετουμε τα κερδισμενα με κοπο χρηματα μας να ζυγιζουμε ολες τις παραμετρους και να ψωνιζουμε ξεχωριστα καθε αντικειμενο ειτε απο το ιντερνετ ειτε απο το ρολογα της γειτονιας μας ειτε απο το ebay ειτε απο μεγαλοεμπορο Y.Ω.

Φιλικα
Γιωργος

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:14:21 πμ »
αρα μηπως η αισχροκερδης σταση ορισμενων εμπορων,συνεπικουρειται απο την καταναλωτικη συμπεριφορα μας?
Εν μέρει ναι, όπως και από τη μεγαλομανία μας να ψωνίζουμε από συγκεκριμένα "κοσμικά" καταστήματα.

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:17:43 πμ »
Ένας λόγος είναι...
Είναι διαφορετικό να απευθύνεσαι σε κοινό 30-40-60 εκατομμυρίων αγοραστών με άλλη αγοραστική δύναμη και διαφορετικό σε κοινό 10 εκατομμυρίων αγοραστών με χαμηλότερη  αγοραστική δύναμη.

Γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο να πουλάς 10 και άλλο να πουλάς 30-40-60.
Ένας λόγος ναι, είναι όμως επαρκής ώστε να ερμηνεύει διάφορες καταστάσεις;

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:22:03 πμ »

Δε νομιζω οτι αυτη η σταση ειναι αισχροκερδης.Θα ητανε,αν πουλουσε πανω απ την προβλεπομενη τιμη,τοτε ναι.Αλλα οταν εχεις τη Νο1 μαρκα σε ζητηση αυτη τη στιγμη,σε περιορισμενο σχετικα αριθμο κομματιων,με το χερι στην καρδια ποιος απο μας στη θεση του εμπορου θα εκανε εκπτωση;Κι οταν εισαι στην Ελλαδα σχεδον μονοπωλιο γι αυτη τη μαρκα;
Απ την αλλη ομως και τα μεταχειρισμενα πωλουνται αρκετα υψηλα,αρα και παλι σαν αγοραστης η ''επενδυση'' σου προστατευεται.

Αυτές οι "μουλάτες" μάρκες έχουν γοητεία όμως...  :)

Εχουν γοητεια,συμφωνω,θα την πληρωσεις retail ομως και δε θα γκρινιαζεις  ;D
Αλλιως υπαρχουν και τα ''κοκαλα'' (konakiiiiiis!!!!) να χεις και το σκοντο σου.
Εγω ψωνιζω κοκαλα προς το παρον  :D

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #133 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:24:41 πμ »
Παράθεση
όπως και από τη μεγαλομανία μας να ψωνίζουμε από συγκεκριμένα "κοσμικά" καταστήματα.

οποιος εχει καλα κανει και παει,το χρημα δεν πρεπει να μενει στασιμο,βασικη αρχη του οικονομικου μας συστηματος,οπως ειπαμε δεν ψωνιζουμε παντα το αντικειμενο,πολλες φορες ψωνιζουμε και ψωνιζομαστε με το περιρεον.

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:29:05 πμ »

Εχουν γοητεια,συμφωνω,θα την πληρωσεις retail ομως και δε θα γκρινιαζεις  ;D
Μέχρι τώρα δεν έχω υποκύψει στο "ήλθα, είδα, ενίκησα" Ρωμαίου αξιωματούχου...  :D ;)

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:31:40 πμ »
οποιος εχει καλα κανει και παει,το χρημα δεν πρεπει να μενει στασιμο,βασικη αρχη του οικονομικου μας συστηματος,οπως ειπαμε δεν ψωνιζουμε παντα το αντικειμενο,πολλες φορες ψωνιζουμε και ψωνιζομαστε με το περιρεον.
Συχνά ναι, μας αρέσει το όλο περιβάλλον -και σωστά-  όταν όμως θεωρούμε ότι το κατάστημα μας προσδίδει κύρος, μάλλον κάπου έχουμε σφάλει.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:37:02 πμ από Nikos patra »

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:33:42 πμ »
Μέχρι τώρα δεν έχω υποκύψει στο "ήλθα, είδα, ενίκησα" Ρωμαίου αξιωματούχου...  :D ;)

χαχα,κρατα γερα,αλλα αν τελικα υποκυψεις,χαλαρωσε κι απολαυσε το  :D

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: Η Αισχροκερδια των Ελληνων Αντιπροσωπων Ωρολ&#
« Απάντηση #137 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 01:52:28 πμ »
Το ρολόι είναι μια ευαίσθητη αγορά. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον του κόσμου πολλαπλασιάστηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκατοντάδες νέα ονόματα. Παράλληλα η εξέλιξη της τεχνολογίας και η εμπλοκή της στην καθημερινότητά μας σε συνδυασμό με την παγκοσμιοποίηση και το (τελωνιακό) άνοιγμα των συνόρων αλλάζουν ριζικά τις συνήθειές μας, τις ανάγκες μας, την ίδια τη ζωή μας. Απαιτείται σύνεση και προσοχή στις ενέργειές μας, μέχρι να βρούμε τους νέους ρυθμούς, να δοκιμάσουμε το καινούργιο που μοιάζει επαναστατικό, να δούμε και την άλλη του όψη και να αποφασίσουμε αν τελικά μας ταιριάζει καλύτερα και τιεπιλέγουμε.

Με ενοχλεί πολύ ο τίτλος του topic από την αρχή και αυτό όχι λόγω του στενού και «πονηρού» δεσμού που έχω με τις αντιπροσωπείες (όπως υπαινίχθη ο Acidblack) επειδή είναι πελάτες μου, αλλά λόγω του ότι έχω μάθει να βλέπω τις καταστάσεις σε μεγαλύτερο βάθος και να προστατεύω τον εαυτό μου από την επιφανειακή αντιμετώπιση που πολλοί έχουν. Είπε πολύ σωστά ο Alexvas ότι πρέπει να συγκρίνουμε λεμόνια με λεμόνια. Και σίγουρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ένα ημιπαράνομο site που πουλάει κάποια ρολόγια (όποια τυχαίνει να έχει) με τις επίσημες αντιπροσωπείες, τις θυγατρικές των εργοστασίων ή τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα πωλήσεως. Αν το θέμα είναι ξερά η τιμή, τότε να δεχτούμε ότι ο εξυπνότερος τρόπος να αγοράσεις ένα cd είναι ο μαύρος στην Ομόνοια. 

Έχει δίκιο ο Zikos που ρωτάει αν θα ήθελε κάποιος να χάσει την δουλειά του από κάποιον φθηνότερο υπάλληλο και λίγοι καταλαβαίνουν ότι η κρίση και οι εκατομμύρια απολύσεις που έρχονται σε όλο τον πλανήτη, σχετίζονται με αυτό και δεν το λέω κινδυνολογώντας. Όταν ξεκίνησα το Ώρες τα εργοστάσια έστελναν με courrier τις φωτογραφίες των ρολογιών στον αντιπρόσωπο, αυτός μου τις έστελνε με τον οδηγό της εταιρείας του, εγώ τις διάλεγα και τις πήγαινα στο περιοδικό (οδηγούσα τότε). Το περιοδικό τις σελιδοποιούσε και έστελνε τις σελίδες για μοντάζ και αυτοί μετά το μοντάζ στο τυπογραφείο. Τώρα μπαίνω στο site της εταιρείας με δικό μου password, κατεβάζω τις φωτογραφίες, τις στέλνω με email στον Art Director, τις σελιδοποιεί, ανεβάζει τις σελίδες στο server του τυπογραφείου και έτοιμο το περιοδικό. Πόσους απολυμένους μετρήσατε; Και έχεις τον Alexisvas (αυτόν που θα δώσει την μαχαιριά στους επίσημους αντιπροσώπους, προς χάρη της παράλληλης αγοράς) όλο υπερηφάνεια, ως ο Ρομπέν των Δασών της ανεργίας να λέει: «Εγώ θα κλείσω το Metropolis, το Πλαίσιο, …..». Εσύ είσαι χειρότερος και από τις πυρκαγιές στην Ηλεία. Σκέτη καταστροφή.

Ήξερε να την πει την εξυπνάδα του ο Acidblack, ότι δεν θα μπορούσα να μην υπερασπιστώ τους διαφημιζόμενους, των οποίων οι καταχωρήσεις κοσμούν το περιοδικό μου, αλλά κοιτώντας το δέντρο με νεοελληνική κουτοπονηριά και κακεντρέχεια δεν βλέπει το «δάσος» που είναι ότι με χρήματα των αντιπροσωπειών πραγματοποιείται επί 12 χρόνια μια έκθεση σαν την VIW που έφερε τους Έλληνες σε άμεση επαφή με ότι πιο καινούργιο και σπάνιο στην ωρολογοποιία διεθνώς, καθώς και με χρήματα των αντιπροσωπειών χρηματοδοτούνται τα περιοδικά που ενημερώνουν τον κόσμο για τον χώρο της ωρολογοποιίας. Δεν πλήρωσε κανέναν το ebay για να δημιουργήσει γνώση και να φέρει κόσμο κοντά στο ρολόι. Δρέπει τον κόπο όλων μας και καλά κάνει, αφού ο καταναλωτής σήμερα θέλει να δοκιμάσει τα «φτερά» του μακριά. Πάντα το έκανε. Και στα χωριά παλιά προτιμούσαν να αγοράσουν κάτι, ακόμη και το ίδιο από την διπλανή κωμόπολη.

Δεν λέω ότι δεν καταλαβαίνω την οργή αν ανακαλύψεις ότι ο Γάλλος εισαγωγέας έχει το ίδιο προϊόν φθηνότερα. Μου έχει τύχει και εμένα στον χώρο του HiFi. Ο ίδιος τελικός ενισχυτής 5.000 ευρώ στην Γαλλία, 10.000 ευρώ στην Ελλάδα. Αλλά δεν πήρα την τιμή στην Γαλλία από ένα site. Πήρα την εκεί αντιπροσωπία.

Λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. Οι σοβαρές εταιρείες κατασκευής ρολογιών έχουν την ίδια τιμή σε όλο τον κόσμο με μόνη απόκλιση το ΦΠΑ. Εκπτώσεις δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν και στα αυτοκίνητα. Τα εργοστάσια δεν βάζουν μια τιμή σε ένα ρολόι για να «παίζουν» τα καταστήματα, ανάλογα με τις ταμιακές ανάγκες τους. Αυτό που «γεννάει» τις εκπτώσεις είναι ο ανταγωνισμός. Το γεγονός ότι τα περισσότερα ρολόγια μπορείς να τα βρεις και κάπου αλλού, να τα αγοράσεις με άλλο τρόπο. Απόδειξη είναι ότι η μοναδική εταιρεία που δεν μπορείς να την βρεις κάπου αλλού, η Louis Vuitton, δεν κάνει έκπτωση σε κανέναν πελάτη στον κόσμο. Άρα το γεγονός που αναφέρει ο Nikos Patra, ότι τα ρολόγια που είναι δυσεύρετα και έχουν λίστα αναμονής πουλιούνται χωρίς έκπτωση, είναι υγιέστατο και κανονικά θα έπρεπε να ισχύει για όλα τα ρολόγια. Στην Ιταλία για παράδειγμα ένα ρολόι δυσεύρετο πουλιέται σε μεγαλύτερη τιμή από την αρχική από το επίσημο δίκτυο. Πριν δύο χρόνια ήθελα να αγοράσω ένα ρολόι που έκανε 26.500 ευρώ και αδυνατούσε να μου το παραδώσει το εργοστάσιο. Το βρήκα στην Ιταλία από τον αντιπρόσωπο 40.000 ευρώ και το θεώρησα υπερβολή. Ένα μήνα μετά το ρολόι πουλήθηκε στην Αμερική σε δημοπρασία 70.000 ευρώ. Το ρολόι είναι δυσεύρετο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μοντέλο σε παραγωγή και είναι ένας χρονογράφος.

Κοίταξα τα site που μου στείλατε, ως πηγή αγοράς ρολογιών, καθώς και ότι βρήκα στο Internet από μόνος μου. Καλά σοβαρά δεν καταλαβαίνετε ότι ένα site που έχει τρία ρολόγια από μία μάρκα, ένα από άλλη, έχει απίστευτα λάθη στα ονόματα των μοντέλων και γράφει (δεν το κρύβει) ότι δίνει 3 χρόνια δική τους εγγύηση, προφανώς δεν είναι κάτι επίσημο και μπορεί να είναι από ξεστοκάρισμα, μαϊμούδες, κλεμμένα, ξεχασμένα μοντέλα, μέχρι ότι να ‘ναι; Είναι δυνατόν να συγκρίνετε διαφορές τιμών μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού μέσω παράνομων site; Εγώ βρήκα ρολόγια πολύ μεγάλης εταιρείας σε ελληνικό site που βέβαια ο αντιπρόσωπος δεν το γνώριζε καν 20% φθηνότερα από την επίσημη λιανική. Γιατί να αγοράσεις κάτι που είναι παράνομο, επισφαλές και αγνώστων προδιαγραφών με μια έκπτωση που δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να πάρεις από ένα επίσημο πωλητή;

Ψάχνετε όλη μέρα στο Internet για ρολόγια. Δεν έχετε δει ποτέ ότι όλα τα επίσημα site των εταιρειών γράφουν με τεράστια γράμματα «ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ INTERNET. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΡΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕΣΩ INTERNET!”; Μόνο 3-4 εταιρείες έχουν τολμήσει μέχρι σήμερα την πώληση με επίσημο τρόπο μέσω Internet δοκιμαστικά και μην βιάζεστε, θα έρθει και αυτό, αλλά να έρθει στην ώρα του και με σωστές προδιαγραφές.

Αγαπητέ George_ δεν συμφωνώ ότι φταίει η αμεσότητα του φόρουμ για τους κακούς τρόπους. Φταίει ότι ο Acidblack έχει προφανώς ενοχληθεί γιατί επέκρινα την λάθος κατά την γνώμη μου συμβουλή που έδωσε στον περιπλανούμενο στον χώρο της ωρολογοποιίας K2LINO και αντί να απαντήσει σε εκείνο το topic και επί της ουσίας, σχολιάζει ότι πω με επιθετικό ύφος. Θα απαντήσω για τελευταία φορά σε μερικά από αυτά.

1ον Δεν έχω εισάγει και δεν έχω πουλήσει ποτέ ρολόι, έχω συζητήσει με retailers από όλο τον κόσμο. Αντιπροσώπους, εμπορικούς διευθυντές, Προέδρους εργοστασίων και ανεξάρτητους ωρολογοποιούς άπειρες ώρες και ξέρω τα θέματα νομίζω αρκετά καλά. Δεν είπα ποτέ ότι γνωρίζω τίποτα για την εμπορική πολιτική των εταιρειών που αναφέρετε, αντιθέτως είπα ότι αυτά που λέω αφορούν την YΩ και μόνο.

2ον Προσπαθείτε να μεταφέρετε την εμπειρία σας από κάποιον άλλο χώρο στο ρολόι, το οποίο όμως έχει πολλές εμπορικές ιδιαιτερότητες. Σας φαίνεται ότι η ΑΡ, κατασκευάζει μόνο το Royal Oak, που μας τρέχουν όλα τα σάλια; Ή έχει φτιάξει μια χώρα που πουλάει μόνο εκεί τα λιγότερο εντυπωσιακά ρολόγια; Και αν από μια αποτυχία προηγούμενης χρονιάς μια εταιρεία έχει στοκ πολλά ρολόγια, τι τα κάνει; Τα βγάζει σε προσφορά στον Σκλαβενίτη; Να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν στοκ στο εξωτερικό ακόμη και 200.000 ρολογιών σε μια μόνο εταιρεία.

3ον Δεν κατάλαβα τι βρίσκετε μικρότητα. Το ότι αναφέρω συχνά παραδείγματα στα ποστ μου από τον χώρο του αυτοκινήτου; Κατάλαβα ότι θέλετε να βρείτε κάποιο λόγο να με θίξετε, αλλά είμαι αρκετά διακριτικός και δεν έχω καν αναφέρει τα ρολόγια που έχω, πόσο μάλλον κάτι άλλο. Αμέσως μετά στο κείμενο σας επιβεβαιώνω ότι καταλαβαίνετε ότι θέλετε. Το να ακυρώσεις ένα ρολόι Χ μάρκας για να πάρεις ένα Ψ μάρκας και να ζητήσεις πίσω την προκαταβολή σου με μία φαιδρή δικαιολογία (και όχι να το ζητήσεις αν είναι εφικτό, επειδή άλλαξες γνώμη) εσείς το παρουσιάζετε σαν μάθημα στον αντιπρόσωπο της Χ μάρκας ότι βρήκες το ρολόι κάπου αλλού φθηνότερα, ενώ αυτό είναι ψέμα αφού εσείς θα πάρετε το Ψ τελικά γιατί αλλάξατε γνώμη.

4ον Δεν με είχαν κλειδωμένο πριν αρχίσω να συμμετέχω στο φόρουμ. Κυκλοφορώ και με σταματούν ακόμη και στον δρόμο και με ρωτούν για ρολόγια, κάθε χρόνο επικοινωνώ στην έκθεσή μου με τους 10.000 περίπου επισκέπτες της, περνάω πολλές ώρες στα καταστήματα, είμαι (δυστυχώς) υπερκαταναλωτικός και κατά συνέπεια έχω μεγάλη προσωπική εμπειρία ως πελάτης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στους εισαγωγείς, αντιπροσώπους,  ιδιοκτήτες καταστημάτων και στελέχη κλπ στα εργοστάσια μεταφέρω τις δικές μου απόψεις (όχι τις δικές σας που βρίσκω ανεδαφικές στο συγκεκριμένο θέμα και γενικόλογες) χωρίς να φοβάμαι αν θα τους αρέσει ή όχι αυτό που λέω, γιατί απλά πιστεύω ότι είναι αληθινό. Μην ανησυχείτε. Επέλεγα κάθε χρόνο ποια ρολόγια είναι τα καλύτερα της χρονιάς για το Best of the Best των Εκδόσεων Λυμπέρη, τα εξώφυλλα και τα ρολόγια που παρουσιάζονται στο Ώρες για 10 χρόνια κλπ και, είδατε, όλοι μου μιλάνε. Λέω παντού ότι το αγαπημένο μου ρολόι είναι το Reverso και δεν μου έκοψαν την καλημέρα οι υπόλοιποι.

5ον Η δουλειά μου δεν είναι να «βγάλω τα άπλυτα» που βρίσκετε εσείς στον επαγγελματικό μου χώρο στη φόρα. Σας επιστρέφω την ιδέα. Κάντε εσείς στο φόρουμ ένα ρεπορτάζ αγοράς που το ξέρετε, το πιστεύετε και θα το υπερασπιστείτε καλύτερα.

6ον Τα δέκα χρόνια που είστε νεότερος μου, ίσως να σας κάνουν καλύτερο στο τρέξιμο, αν γυμνάζεστε βέβαια. Στην εμπειρία και στην ώριμη σκέψη είναι πλεονέκτημα πιστεύετε; Ξεχειλίζετε από αδικαιολόγητη επιθετικότητα. Εσείς ασχολείστε με τον κλάδο τροφίμων (όπως ο Alain Ducasse), ενώ εγώ μετά από όλη την δραστηριότητα που έχω στο ρολόι για εσάς είμαι απλά ένας αρθρογράφος και δεν γνωρίζω τίποτε άλλο από την πώληση ρολογιών.

7ον Υποτιμάτε την επιτυχία της ΥΩ στην χώρα μας. Να σας ενημερώσω ότι κατ’ έτος πουλιούνται πάνω από 200 ρολόγια στην χώρα μας που ξεπερνούν το καθένα σε αξία τις 100.000 ευρώ και ότι αυτοί οι «βλάκες» (όπως αποκαλεί ο Alexisvas οποιονδήποτε αγοράζει από την Ελλάδα) προφανώς δεν έχουν Internet, δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό και δεν σκέφτηκαν ποτέ να τσεκάρουν τις τιμές, μήπως τους κοροϊδεύουν.

Αν ασχολήθηκα μαζί σας acidblack είναι γιατί μας διαβάζουν και νεότεροι και καλό είναι να μπορούν να παρακολουθήσουν σε τι μας οδηγεί η παρόρμηση και η αδυναμία να δούμε τα θέματα σε βάθος.

Κ.Σ.

Υ.Γ.1 Αφιερωμένο στον director, όχι λόγω του ότι είναι μεγαλύτερος στην ηλικία από εμένα, αλλά λόγω της υποδειγματικής για μένα συμμετοχής του στο topic.

Υ.Γ.2 Επιμένω. Ο τίτλος είναι προσβλητικός για πολλούς (ακόμη και αν δεχθούμε οτι είναι ακριβής για κάποιους) και "κιτρινίζει" πολύ. Δεν θα έπρεπε ένα φόρουμ να αντιμετωπίζει ένα τόσο ευαίσθητο θέμα με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα. Θα μπορούσε να γίνει "Αγορά από το επίσημο δίκτυο ή από αλλού;". Αυτό ουσιαστικά συζητάμε. Θα μπορούσα να ζητήσω την τοποθέτηση των αρμοδίων επί του θέματος του τίτλου;
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 03, 2009, 02:42:28 πμ από VIWOW »
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 02:17:31 πμ »
η ενημερωση γαι το ρολοι γινεται απο πολλες πηγες,μια απο αυτες ειναι και το ιντερνετ,ισως πλεον η πιο αμεση σε χρονο και πληροφορια,μας φερνει κοντα σε θεματα που δεν μπορουσαμε να φανταστουμε και να ψηλαφισουμε!να αναφερω κατι πολυ χρησιμο που ενδιεφερε εμενα προσωπικα?βρηκα μια θεματικη ενοτητα με το ζυγισμα hairspring/balance wheel.τεκμηριωμενο,φωτογραφιες ,χρονους και πολλα αλλα.

πιστευω οτι κατι τετοιο δεν θα το βρω σε περιοδικο ρολογιου αλλα ακομα και εαν συμβει δεν εχει την αμεσοτητα ερωτησης/απαντησης

οι τιτλοι σε ενα φορουμ δινονται απο τον εκαστοτε φορουμιστα που εκανε την αναρτηση .θα τολμησω να πω οτι ειμαστε εντος οριων,ειδικα ΜΕ αυτα που βλεπω και διαβαζω  σε πολλα ελληνικα ΜΜΕ...

για το θεμα  αυτοκινητο δεν καταλαβα τι εγινε οποτε δεν μπορω να απαντησω

να σας αντιστρεψω την ερωτηση?ποσα λεφτα θα εξοικονομουσαν οι αντιπροσωποι εαν εκαναν πιο μετρημενες εκθεσεις?θα ειχαν ετσι περιθωριο για καλυτερη εκπτωση?

εγω ειμαι του αγγλοσαξονικου μοντελου ,οπου με συμφερει πιο πολυ αγοραζω

να επαναλαβω για πολλοστη φορα οτι εκγραζω προσωπικες αποψεις

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 02:59:30 πμ »
Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις george) οτι αυτό που βρήκες στο Internet το ψάχνεις μόνο εσύ σε όλη την Ελλάδα, ενώ σε μια έκθεση 12 χρόνια έχουν προσεγγίσει καλύτερα τον χώρο δεκάδες χιιλιάδες άνθρωποι και αυτό πληρώνουν οι εκθέτες. Οι εισαγωγές των ρολογιών ΥΩ έχουν στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια αύξηση 40% μεγαλύτερη απ' ότι ο υπόλοιπος κόσμος. Στην 3η VIW για παράδειγμα, το 1999 αν είχες έρθει θα είχες γνωρίσει τον Philippe Dufour που είναι ο μεγαλύτερος ωρολογοποιός στον κόσμο μαζί με τον Jean-Francois Ruchonnet, ο οποίος ήταν επίσης εκεί και άλλους 7 από τους μεγαλύτερους ωρολογοποιούς στον κόσμο. Με το Internet, ούτε τους γνώρισες, ούτε τους μίλησες και πολύ φοβάμαι λίγοι ξέρουν οτι υπάρχουν και πόιοί είναι.

Κωστής
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL