Αποστολέας Θέμα: Μία οικογενειακή ιστορία- ένα ρολόι  (Αναγνώστηκε 1314 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kostasmakan

• Just Registered
    • Προφίλ
Μία οικογενειακή ιστορία- ένα ρολόι
« στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 12:40:27 μμ »
Πριν μερικούς μήνες ο πατέρας μου στα 70 τώρα χρειάστηκε να κάνει μία σοβαρή επέμβαση. Επειδή στην οικογένεια υπάρχουν και συγγενείς με ιατρική κατάρτιση -εμπειρία δεν είχαμε αυταπάτες ότι έχει ρίσκο η επέμβαση όπως όλες οι εγχειρήσεις άλλωστε και πρέπει χτύπα ξύλο να είσαι προετοιμασμένος για την όποια εξέλιξη.

Λοιπόν πριν μπει στο χειρουργείο έβγαλε το ρολόι του και το πήρα να το φυλάξω. Είναι ένα seiko  5 automatic του 1973 χωρίς την τεράστια αξία αλλά με μεγάλη συναισθηματική αξία. Θυμάμαι να είμαι μικρό παιδάκι στο χωριό πριν πάμε στην Θεσσαλονίκη και κάποιος μετανάστης είχε φέρει μία παρτίδα ρολόγια από Σαουδική Αραβία ή Γερμανία όπου δούλευε και τα πωλούσε στο χωριό όπου ήλθε για διακοπές.

Στο καφενείο λοιπόν είχε βάλει το Σεικο σε ένα ποτήρι νερό για να δείξει ότι είναι αδιάβροχο και τελικά ο πατέρας μου αγόρασε ένα το οποίο δεν έχει πάθει απολύτως τίποτε τόσα χρόνια πλην του ότι έχει θολώσει το τζαμάκι και έψαχνα στο νετ πως μπορεί να αλλάξει το τζάμι και να φρεσκαριστεί λίγο το ρολόι. Δεν το έβγαλε ούτε στην επιστράτευση του 74 την επόμενη χρονιά.

Λοιπόν όταν με την βοήθεια του Κυρίου βγήκε από το νοσοκομείο και τον κατέβασα στο αυτοκίνητο και είδα το ρολόι στο χέρι του,τι να πω. Σαν να μπήκε το σύμπαν στην θέση του.

Αυτά.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Μία οικογενειακή ιστορία- ένα ρολόι
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 12:52:45 μμ »
Πολύ ωραίο ποστ - κατάθεση ψυχής, σε ευχαριστούμε. Πως ένα ρολόι μπορεί να αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, κάτι που λίγα αντικείμενα μπορούν να "καυχηθούν" ότι το πετυχαίνουν.
Αν βρεις χρόνο, βάλε και μια φωτογραφία του ρολογιού.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 03:29:43 μμ »
ένα ρολόι μπορεί να αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, κάτι που λίγα αντικείμενα μπορούν να "καυχηθούν" ότι το πετυχαίνουν.

Έτσι ακριβώς Θοδωρή, έχεις απόλυτο δίκιο...

Ωραίο ποστ kostasmakan, σε τέτοιες περιπτώσεις η συναισθηματική αξία είναι μακράν σημαντικότερη από την οποιαδήποτε χρηματική...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος kostasmakan

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 14, 2011, 01:00:14 πμ »
ευχαριστώ παιδιά

θα βγάλω μία φωτό συντόμως και θα την ποστάρω ώστε να δείτε και την κατάσταση του ρολογιού