Αποστολέας Θέμα: Ασχετος νεος ψαχνει  (Αναγνώστηκε 11327 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος abfab

• Just Registered
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« στις: Νοέμβριος 20, 2007, 10:42:10 πμ »
Εδω και μερικες μερες κανω βολτες εδω μεσα και εχω διαβασει πολλα thread "τι να παρω" που με βοηθησαν να μπω λιγο στο κλιμα και να παρω μια κατευθηνση.

Πολλα απο οσα διαβασα μου φανηκαν ουαλικα! Ως τωρα το ρολοι ηταν κατι που λεει την ωρα , ποτε δεν την εψαξα λιγο παραπανω Το μονο που ξεχωριζω τα ρολογια ειναι quartz και μηχανικα. Απο εκει και περα μαυρη ειναι η νυκτα στα βουνα. Το ψαξιμο μου για την ωρα γινεται απο το νετ , να καταληξω σε καποια μοντελα και μετα να παω σε μαγαζια να δω και πως φαινονται στο χερι μου γιατι δεν εχω και τεραστειο καρπο και να δουμε ποσο θα παει το μαλλι γιατι ως 2.500 δινω.

Εδω ισως μπορειτε να βοηθησε εσεις. Επειδη δεν θελω να παω και να κοιταω ρολογια που ειναι πανω απο το μπατζετ μου (ανοιγει η ορεξη αλλα και αν το νουμερο ειναι $$$$$$$$ μην παθω και κανενα εμφραγμα) θα ηθελε να μου πει καποιος αν ειμαι εντος μπατζετ :

Oris - WilliamsF1 Team Chronograph
Oris ARTelier Complication
panerai 111 (μαλλον οχι ε?)
IWC-Pilot Chronograph
omega - de ville
maurice lacroix Pontos Chronographe Valgranges & Pontos Décentrique GMT & Masterpiece Skeleton (το πρωτο χλωμο το βλεπω)
Seiko Spring Drive Steel (ασχετο αλλα μ`αρεσε)
.................. (συμπληρωστε ο,τι αλλο θελετε)

Καποια λογικα ειναι στα λεφτα μου απο οσα εχω δει εδω και εχω δει και αρκετες αλλες προτασεις που εχετε κανει αλλα ψαχνω για κατι που δεν μου φαινεται γνωριμο. ΠΧ τα seamaster ασχετα το ποσα καλα ειναι μου φαινονται πιο κοινα πλεον και απο swatch (πειτε με και ψωνιο ) Γι`αυτο και η λιστα δεν ειναι ομοιογενης (υποθετω δηλαδη) και μαλλον  αμεση συγκριση των ρολογιων δεν γινεται

Ευχαριστω παντως

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 20, 2007, 02:57:05 μμ »
ειναι τετοια τα χρηματα που δεν αξιζει να ξοδευτουν για ενα ρολοι που δεν εχει κατι να πει η που το εφε του θα χει συντομη διαρκεια,τι θα μπορουσες να αγορασεις?σε αυτα τα χρηματα ακομα και ενα ρολεξ απο reseller και ισως με λιγο ζορι ενα pam ,112 η 000 ,απο τα κλασσικα marina militare.βεβαιως ομεγα,απο το speed pro,speed broad arrow,seamaster chrono caliber 3301,3303.απο τα ρολογια της λιστας σου εαν πλησιαζουμε στα 2 με 2,5 χιλ καλυτερα μια μαρκα απο τις γνωστες,το θες alternative κατα μια εννοια,ε σε αυτο δε παιζει ρολο μονο η μαρκα αλλα και το μοντελο που θα διαλξεις και δεν θα το δεις να κυκλοφορει πολυ.μια βολτα στα μαγαζια θα σε βοηθησουν και στο να εκτιμησεις την εκπτωση που μπορεις να εχεις σε καθε μοντελο .

Αποσυνδεδεμένος abfab

• Just Registered
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 20, 2007, 03:52:44 μμ »
Το οτι δεν ασχοληθηκα ως τωρα με ρολογια ακριβως ενισχυει το
Παράθεση
ειναι τετοια τα χρηματα που δεν αξιζει να ξοδευτουν για ενα ρολοι που δεν εχει κατι να πει η που το εφε του θα χει συντομη διαρκεια

γι αυτο και το ψαχνω (ή τελος το παλευω)

σιγουρα αργα ή γρηγορα θα γινει η μαγαζοτσαρκα αλλα απο οσα διαβασα και εδω η Θεσσαλονικη δεν εχει και πολυ "πραμα"

τα περισσοτερ Ω τα εβαλα Χ. Δεν με :prayer:  λενε οπτικα κατι  

Το οτι με ζορι τα ευρω φτανουν και για pam καλο ειναι , να ξερω που ειμαι γιατι οι τιμες που βλεπω στο νετ ειναι να τις βλεπεις και να κλαις σε σχεση με τις Ελληνικες

το Oris ARTelier Complication  στο νετ το βρηκα 750 ευρω και στην Ελλαδα 1200....

Παντως επειδη απο το πρωι κοιταω σε διαφορα sites (με κινδυνο απολυσης :D ) το oσυγκεκριμενο oris και το lacroixe skeleton αρχιζουν να παιρνουν προβαδισμα και απλα αλπιζω να βρω εδω

Ευχαριστω για την απαντηση

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 20, 2007, 10:39:51 μμ »
Φιλε μου καλησπερα. Επειδη και εγω πριν καποιους μηνες ημουν στην θεση σου θα σου πω την προσωπικη μου αποψη.

Αγορασα ενα DeVille Chronoscope με τιμη καταλογου 4500 Ευρω. Επειδη οπως καταλαβα και εσυ οπως και εγω το ρολοι το θελουμε για να βλεπουμε την ωρα αλλα και για να ξεχωριζουμε θεωρω οτι το ρολοι που θα παρεις δεν πρεπει να εχει δερματινο λουρακι. Ειδικα εαν το φορας καθε μερα.
Ειλικρινα με κουραζει το γεγονος να πηγαινω για κ@τουρημα και οταν πλενω τα χερια μου να φοβαμαι μην βραχει αι αφησει λεκε. Μεγαλειο το ατσαλινο μπρασελε του Tissot μου. 12 χρονια τωρα σταθερη αξια.
Επισης επειδη το ρολοι δεν το φοραω καθε μερα το αφηνω στο συρταρι για 2/3 ημερες με αποτελεσμα να σταματαει. Θα μου αρεσε απιστευτα να ειχε power reserve απο το να ρυθμιζω καθε 2 ημερες ημεροιμηνια και ωρα. Και το προβλημα μου ειναι οτι οταν ρυθμιζω ημερομηνια και ωρα να μην ξερω εαν ειανι am  pm με αποτελεσμα να αλλαζει η ημερομηνια...

Τωρα στα ρολογια που παρεθεσες θεωρω οτι πρεπει να παρεις οτι σου αρεσει. Απλα σκεψου οτι θα φορας ενα ρολοι 3000 Ε στο χερι σου και το θεμα ειναι να το χερεσαι και οχι να φοβασαι μην βραχει. Ισως να ξεπερασω την φοβεια μου...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 12:13:57 πμ »
να επαναλαβω μιας και ανεφερες nilaz το power reserve ,στα πιο πολλα ρολογια που θα βρει καποιος εχουμε μια αυτονομια εως να πω πανω κατω 55 με 60 ωρες,θεωρητικη με πληρη φορτιση,βασικα εαν ενα ρολοι μεινει χωρις να το φορεσεις μια ολοκληρη μερα την επομενεη θα το βρεις σταματημενο,απλα εαν κανεις τον υπολογισμο στο ρολοι σου πανω κατω θα ξερεις σε τι ορια κινειται.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 09:05:44 πμ »
Συμφωνω george. Για γενικη πληροφορια το Omega μου σταματαει περιπου στις 44-48 ωρες. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω εαν εχει πληρη φορτηση διοτι το βραδυ το βγαζω απο το χερι μου. Αληθεια ποσες μερες η ωρες πρεπει να φοραω το ρολοι για να αποκτησει πληρη φορτηση? Υπαρχει καποιος τροπος να το καταλαβω?

Αποσυνδεδεμένος abfab

• Just Registered
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 09:15:29 πμ »
Δεν το ειχα σκεφτει αυτο για το λουρακι .... Δεν κοταω για δερματινο μονο και μονο επειδη δεν μ`αρεσει αλλα τελικα υπαρχει θεμα χρησης. Αντε στη θαλασσα να μην το φοραω αλλα οχι να με κοβει κρθος ιδρωτας μην πεσει λιγο νερο πανω του !!!

Παντως πανω απο 2 μερες το χρονο δεν το βγαζω το ρολοι συνολικα οποτε προβλημα με σταματημα δεν θα εχω(σωστα?)

Αν υπαρχει κανενα αλλο τετοιο hint θα με βοηθουσε μια που απο σαββατο παω μαγαζοτσαρκα ... Και κανενα pm με ρολογαδικα δεν θα πειραζε γιατι μονο ενα ξερω που θα εχει τετοια ρολογια και αυτο επειδη περναω απο μπροστα του..... :D

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 09:34:56 πμ »
Το θέμα κούρδισμα έχει εύκολη λύση, εάν δεν μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα winder, μπορούμε να κρατάμε το ρολόι μας κουρδισμένο δένοντας το σαν περιλαίμιο στο κατοικίδιο μας (hamster, σκυλάκι, γατάκι, κλπ)… :rolleyes: :rolleyes:

Παράθεση από: "nilaz"
Συμφωνω george. Για γενικη πληροφορια το Omega μου σταματαει περιπου στις 44-48 ωρες. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω εαν εχει πληρη φορτηση διοτι το βραδυ το βγαζω απο το χερι μου. Αληθεια ποσες μερες η ωρες πρεπει να φοραω το ρολοι για να αποκτησει πληρη φορτηση? Υπαρχει καποιος τροπος να το καταλαβω?
So many watches, so little time...

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 09:37:33 πμ »
Παράθεση από: "kazushi"
Το θέμα κούρδισμα έχει εύκολη λύση, εάν δεν μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα winder, μπορούμε να κρατάμε το ρολόι μας κουρδισμένο δένοντας το σαν περιλαίμιο στο κατοικίδιο μας (hamster, σκυλάκι, γατάκι, κλπ)… :rolleyes: :rolleyes:

:jg:  :lol:   :D
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 10:49:27 πμ »
Παράθεση από: "kazushi"

Καλο το winder φιλε μου αλλα δεν μπαινει εκει που αποθηκευω το ρολοι μου μεσα στο σπιτι οταν δεν ειναι στον καρπο μου. Διοτι το ρολοι δεν μπορει να ειναι σε κοινη θεα... Για ευννοητους λογους.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 02:52:31 μμ »
πληρη φορτιση,ποτε φορωντας το,αλλα δεν ειναι κατι αρνητικο,απλα μαθαινεις ποσο διαρκει και αναλογα προσαρμοζεσαι,κατι αλλο επι ευκαιρεια ,τα αυτοματα ρολογια δεν ειναι για να κουρδιζονται,με την εννοια οτι σε ενα σταματημενο αρκουν 3 4 βολτες .

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 03:49:14 μμ »
Παράθεση από: "george_"
πληρη φορτιση,ποτε φορωντας το,αλλα δεν ειναι κατι αρνητικο,απλα μαθαινεις ποσο διαρκει και αναλογα προσαρμοζεσαι,κατι αλλο επι ευκαιρεια ,τα αυτοματα ρολογια δεν ειναι για να κουρδιζονται,με την εννοια οτι σε ενα σταματημενο αρκουν 3 4 βολτες .

Αν και ειμαστε off topic αλλα ισως ενδιαφερει και τον φιλο μας δεν καταλαβαινω τι εννοεις φιλε george οτι δεν κανει καλο η πληρης φορτηση οταν το φοραω. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι απο την στιγμη που βαζω το ρολοι μου στο χερι μου σταματημενο και αυτο αυτοματα κουρδιζεται μετα απο ποσες ωρες εχει πληρη φορτηση? Απλα ρωταω διοτι η Ομεγα δινει 55 ωρες αυτονομια και δεν εχω δει πανω απο 44 ωρες...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 03:59:08 μμ »
ειπα στο χερι ποτε πληρη φορτιση,με την εννοια οτι δεν θα επιτυχεις ποτε να φτασεις την θεωρητικη τιμη που σου δινει η εταιρεια,οκ και στο δικο μου ομεγα αναφερει 55 ωρες αλλα εφοσον το αφησω μια μερα και κατι αφορετο ,αναλογα με τη δραστιριοτητα του καθενα,θα σταματησει.αν φοραω το ρολοι καθε μερα δε εχεις προβλημα,εφοσον για καποιο λογο δε γινει αυτο το κουρδιζεις και ολα οκ,να ξαναπω ενα μηχανικο ρολοι εχει αλλη φιλοσοφια αντιμετωπισης.δε παθαινει κατι αν το κουρδισεις πληρως εαν επιθυμεις απο περιεργεια το οριο αυτονομιας μιας μηχανης κατα ποσο προσεγγιζει το θεωρητικο απο τον κατασκευαστη.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 04:57:42 μμ »
Καλα με εστειλες...  :rolleyes:
Δεν ηξερα οτι το ρολοι μου εκτος απο αυτοματο ειναι και κουρδιστο... Δηλαδη οτι δεν χρειαζεται να το φορεσω για να δουλεψει και απλα μπορω να το κουρδισω και να το ξαναβαλω στην θεση του. Ποσες στροφες μου προτεινεις για κουρδισμα? Εχει οριο η μπορει να του κανω ζημια?
Τελικα ειμαι πολυ πισω στα θεματα ορολογοποιιας. Που θα παει θα μαθω...

Φιλικα,
Νικος

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 06:39:52 μμ »
Δεν ηξερα οτι το ρολοι μου εκτος απο αυτοματο ειναι και κουρδιστο... Δηλαδη οτι δεν χρειαζεται να το φορεσω για να δουλεψει και απλα μπορω να το κουρδισω και να το ξαναβαλω στην θεση του. Ποσες στροφες μου προτεινεις για κουρδισμα? Εχει οριο η μπορει να του κανω ζημια?

Φιλικα,
Νικος

Από 30-35 κουρδίσματα έως όσο γράφει το manual του κάθε ρολογιού,
συνήθως όταν το πρωτοφοράμε το κουρδίζουμε πλήρως και μετά κουρδίζετε φυσικά μόνο του ...
Και τα περισσότερα αυτόματα ρολόγια έχουν "καστάνια" προστασίας από το υπερβολικό  τυχών χειροκίνητο κούρδισμα .
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 09:43:29 μμ »

Φιλικα,
Νικος

ενα αυτοματο ρολοι μπορεις και να το κουρδισεις ωστε να παρει την αρχικη ενεργεια,οχι ολα ομως πχ σε αρκετες μηχανες πχ  σεικο απλα κουνας το ρολοι  αριστερα δεξια για την πρωτη φορτιση,δεν ειναι λυση αμα δε το φοραω ενα αυτοματο το κουρδιζω ,πολυ απλα μενει στο κουτι του,εαν θες  9 10 στροφες εισαι πολυ οκ πριν το φορεσεις ,ρολογαδες προτινουν 3 με 4 ωντας αυτοματο,να σπασει κατι οχι εχει συστημα απεμπλοκης της κορωνας οταν φτασει το μεγιστο κουρδισμα του ελατηριου

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 10:09:26 μμ »
Σε ευχαριστω πολυ. Με εχεις κατατοπισει σε πολλες αποριες κατα την παραμονη μου στο φορουμ.
Φιλικα,
Νικος

Αποσυνδεδεμένος abfab

• Just Registered
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 12, 2007, 11:02:48 πμ »
λοιπον παλι εγω :D :D

Μετα απο αρκετο ψαξιμο και πολυ βαλε ρολοι-βγαλε-ρολοι ψιλοκαταληγω εδω
Lacroix Pontos Réserve de Marche  

Το προβλημα ειναι οτι το βρηκα στην Βιεννη ~ 1600Ε και μπορω να το κανονισω να μου το φερουν. Ξερει κανεις τιμη πανω κατω εδω για να δω αν αξιζει ο κοπος;

Thanks

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 12, 2007, 01:00:30 μμ »
nice !!
So many watches, so little time...

Αποσυνδεδεμένος abfab

• Just Registered
    • Προφίλ
Ασχετος νεος ψαχνει