Αποστολέας Θέμα: Oro E Ora Bazaar - 14 -18 Δεκεμβρίου  (Αναγνώστηκε 23512 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Oro E Ora Bazaar - 14 -18 Δεκεμβρίου
« Απάντηση #40 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 04:30:48 μμ »
Γλυφάδα φίλε μου. Το γράφει και η πρόσκληση που έχει αναρτήσει ο Nanagno.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 05:32:44 μμ »
Εγώ πάλι εκτιμώ ότι όπως παντού, έτσι και εδώ δεν είναι όλα άσπρο μαύρο. Έχω αγοράσει ρολόι από τον συγκεκριμένο έμπορο σε πολύ καλή τιμή και μάλιστα σήμερα, δυο χρόνια μετά, το πουλάω αν θέλω με μεγάλη ευκολία, ακριβότερα από ότι το πήρα.
Επίσης έχω δει και "προσφορές" σε ρολόγια που είναι να γελάς ή να κλαις η τιμή τους, σε σχέση με το μέσο όρο της αγοράς αυτή τη στιγμή για τα συγκεκριμένα ρολόγια.
Και επειδή όπως σωστά ειπώθηκε, οι περισσότεροι σήμερα έχουμε επαφή με την αγορά και ξέρουμε πόσο κοστολογείται ένα ρολόι, μπορούμε να διακρίνουμε τις ευκαιρίες από τις "προσφορές" και να πράξουμε ανάλογα.

+1 ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος skydives13

• 44mm case
  • Είμαι χαρούμενος! - Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 11:49:59 μμ »
Ok..ευχαριστώ..απλά ήθελα να το διασταυρώσω!
ΑΓΑΠΑΩ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Δεκέμβριος 09, 2011, 12:35:26 πμ »
Κανενας απο οτι διαβαζω δεν αμφισβητησε την εντιμοτητα του επιχειρηματια,ουτε υπαινυχθηκε οτι το μαγαζι του ειναι[η πρεπει να γινει] φιλανθρωπικο ιδρυμα.Ολοι ζουνε για το κερδος,αυτος ειναι αλλωστε ο σκοπος της υπαρξης καθε επιχειρησης,μεχρι εδω ολα κατανοητα.Αλλα, και ειναι δικαιωμα μας,να εκτιμουμε ποσο κερδιζει η δεν κερδιζει μια επιχειρηση,ενταξει?Και επειδη το κερδος εχει πολλες διαβαθμησεις[οριακο,ελαχιστο,μετριο,υπερβολικο,αισχρο κοκ]και με δεδομενο οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα γνωριζουν πολυ καλα τις τιμες της αγορας,τους επισημους τιμοκαταλογους,τις χρεωσεις σε τοκους κ.α.εχουμε καθε δικαιωμα να χαρακτηριζουμε μια επιχειρηση οτι εχει η δεν εχει λογικες τιμες.Προσωπικα θεωρω υπερβολικο το περιθωριο κερδους του συγκεκριμενου οποτε παω παρακατω και προτρεπω ολους οσους συμφωνουν να ακολουθησουν στο ''ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ''
Μιχαλης

Μιχάλη, κατα την άποψη μου απέχει παρασάγγας το να μην προτιμας για τους δικούς σου λόγους (τιμή, αξία ανταλλαγής κτλ) ένα μαγαζί απο το εκφραζεσαι δημόσια με σχόλια και χαρακτηρισμούς του τύπου "τιμωρηστε τους", "ελληναραδες", και  :smt117

Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω το μαγαζί προφανώς έχει στόχο το κέρδος.
Η δε προσπαθεια για γενικευση λόγω μίας μη συμφερουσας συναλλαγής - η οποία εντέλει στην περιπτωση σου δεν έγινε εάν κατάλαβα καλά - νομίζω ότι δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις σε αυτόν που διαβάζει κάτι για πρώτη φορά και την χαρακτηρίζω ως άδικη προς το πρόσωπο του Πριντεζη που τα τελευταία χρόνια οργανώνει κάτι διαφορετικό στον χώρο που όλοι παρακολουθούμε άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο και όλοι μαζί όσο μας φτάνει η κούτρα μας.

Και για να το πω διαφορετικα δηλαδή, τι περιμενατε? να βρείτε τιμές elidealseeker η chrono24? και να σας πάρουν και τα ρολόγια ακριβά στην ανταλλαγή?
Όσο αφορά την επιβάρυνση των δόσεων που ανεφερες σε πληροφορώ ότι η πραγματική επιβάρυνση πλέον είναι κοντά στο 15%.

Μαζί με την μαρτυρία του koubi βάλε και την δικιά μου για πολύ ξηγημένη συναλλαγή στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Φιλικά
Λ.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Δεκέμβριος 09, 2011, 02:01:08 μμ »
Το θέμα όμως είναι ότι τα ρολόγια που έχει σε καλή τιμή, είναι τα περισσότερα προϊδιόκτητα. Τη στιγμή που βλέπεις ένα ρολόι σε τέτοια τιμή, σημαίνει ότι έγδαρε τον πελάτη που του το άφησε..., δηλαδή του το πήρε για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι δυνατόν ρολόι με τιμή καταλόγου 5.860, ολοκαίνουργιο, να σου λέει μετα δυσκολίας 1.000 ευρώ και μάλιστα με ανταλλαγή? Έλεος! Εντάξει έχει χαμηλή ζήτηση, αλλα εσύ το γ.....ς ρε φίλε. :P

Η κάθε επιχείρηση έχει πάντα σα στόχο το κέρδος. Απλά, άλλο κέρδος και άλλο υπερκέρδος.

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Δεκέμβριος 09, 2011, 02:16:53 μμ »
Σε ενα φορουμ σαν και αυτο μοιραζομαστε εμπειριες φιλτατε Λαμπρο.Εαν λοιπον οι δικες μου δεν ειναι ευχαριστες με καποιο καταστημα και ολων των υπολοιπων ειναι καλες με το εν λογω καταστημα αυτο σημαινει οτι δεν πρεπει να μιλησω?Πιστευω στην διαφορετικοτητα,στο momentum,σε ασταθμητους παραγοντεςς,ακομα και στην παραξενια που ο καθενας μας μπορει να εχει γιατι απλα δεν ειμαστε ιδιοι.
Τιμωρηστε τους ειπα για οσους πιστευουν οτι μπορουν να μας πιανουν τον  κ....[καταστηματα,πολιτικους,''φιλους'' κ.α], Ελληναρες δεν ανεφερα ποτε.Και συμφωνω πολλακις για την αναγκη κερδους μεσα απο μια συναλλαγη αλλα σκεψου σε παρακαλω και αυτο,ενα υποθετικο παραδειγμα,αγορασες ενα Πανερι καινουργιο,τιμη καταλογου 10000,εσυ το πηρες με 7000,μετα απο 1 μερα πας να το ανταλλαξεις[αφορετο] και σου δινουν 4000,τι θα πεις?Ολα καλα λοιπον?
Τελος,επειδη δεν θα ηθελα να καταντησω ''γραφικος'' δεν προτρεπω κανεναν να αγορασει η να μην αγορασει απο οπουδηποτε.
Φιλικα
Μιχαλης
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Δεκέμβριος 09, 2011, 02:41:44 μμ »
Το θέμα όμως είναι ότι τα ρολόγια που έχει σε καλή τιμή, είναι τα περισσότερα προϊδιόκτητα. Τη στιγμή που βλέπεις ένα ρολόι σε τέτοια τιμή, σημαίνει ότι έγδαρε τον πελάτη που του το άφησε..., δηλαδή του το πήρε για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι δυνατόν ρολόι με τιμή καταλόγου 5.860, ολοκαίνουργιο, να σου λέει μετα δυσκολίας 1.000 ευρώ και μάλιστα με ανταλλαγή? Έλεος! Εντάξει έχει χαμηλή ζήτηση, αλλα εσύ το γ.....ς ρε φίλε. :P

Η κάθε επιχείρηση έχει πάντα σα στόχο το κέρδος. Απλά, άλλο κέρδος και άλλο υπερκέρδος.

Κώστα σκέψου κάτι...πόσο έπρεπε να το πάρει για να το δώσει όσο το έδωσες εσύ τελικά? ;)

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Δεκέμβριος 09, 2011, 03:04:22 μμ »

Κώστα σκέψου κάτι...πόσο έπρεπε να το πάρει για να το δώσει όσο το έδωσες εσύ τελικά? ;)
Μα ανταλλαγή ζήτησα ρε Γιάννη, όχι να μου το πάρει με λεφτά. Ένα χιλιάρικο έπιανε με ανταλλαγή και να σκάσω και 2.500 απο πάνω για να πάρω το Panerai? Δε βγάζει κέρδος?

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Δεκέμβριος 09, 2011, 05:21:48 μμ »
Ας παραβιάσω κι εγώ τις.........  ανοικτές θύρες  ;) ;D

Σε ανταλλαγές είσαι Π-Α-Ν-Τ-Α χαμένος. Ο βαθμός της χασούρας παίζει.

Αν μπορείς να επιβληθείς στον εαυτό σου και ν' αντέξεις όσο χρειαστεί για να πωλήσεις μόνος σου το ρολόι, τότε είσαι ΝΙΚΗΤΗΣ.

Επειδή γενικά στο ξάναμα της επιθυμίας δεν μπορείς να λειτουργήσεις λογικά (σε συνδυασμό με το που να τρεχω τώρα-που να το στείλω-που θα βρω-κι αν στραβώσει κάτι ; ), μάλλον πάγια κατάσταση είναι να είσαι  ΧΑΜΕΝΟΣ, με κερδισμένους τα μαγαζιά.

Πολλές φορές οι προτάσεις για αγορά του ρολογιού σου είναι ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ. Ειδικά όταν αυτό που προσφέρεις είναι σε κατάσταση ΒΙΤΡΙΝΑΣ. Πρέπει όμως να το περιμένεις πάντα, οπότε αν σου τύχει να μην γίνεις ΤΟΥΡΚΟΣ.

Τέλος (κάτι που πάντα το λέω για να το ακούω εγώ και να μην το ξεχνάω, επειδή συνήθως γίνομαι ΤΟΥΡΚΟΣ), δεν πρέπει να κλείνουμε πόρτες, γιατί εκεί που σήμερα έφτασες στα πρόθυρα της ανθρωποκτονίας εν βρασμώ, ίσως αύριο σε περιμένει η ευκαιρία της ζωής σου  ;)

’ντε και καλά..... κρασά κύριοι  :cheers:

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Δεκέμβριος 09, 2011, 05:47:19 μμ »
’ει γεια σου.

Στην ανταλλαγή το μαγαζί θα κατέβει τόσο πολύ από την τρέχουσα τιμή που να καλύπτει οποσδήποτε τα λειτουργικά του. Χωρίς να είναι κανόνας υπολογίστε περίπου 20% παρακάτω. Μείον το κέρδος του, καταλαβαίνετε πως τουλάχιστον 30% της τιμής που θα πουλούσατε μόνοι σας θα πρέπει να κατεβείτε. Γι' αυτό στην ανταλλαγή είστε πάντα χαμένοι όπως σωστά είπε ο Πάνος.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Δεκέμβριος 09, 2011, 06:27:59 μμ »

ενα υποθετικο παραδειγμα,αγορασες ενα Πανερι καινουργιο,τιμη καταλογου 10000,εσυ το πηρες με 7000,μετα απο 1 μερα πας να το ανταλλαξεις[αφορετο] και σου δινουν 4000,τι θα πεις?Ολα καλα λοιπον?
Θα σου δωσει παντως σιγουρα πιο λιγα απο οσα θα εδινε στον προμηθευτη της panerai για ενα καινουριο...Τα μαγαζια αυτα δεν ειναι για να κερδιζουν αυτοι που πανε για πουλημα τα ρολογια τους..ειναι για να κερδιζει ο επιχειρηματιας και ο πελατης που θα βρει μια ευκαιρια.....

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Δεκέμβριος 09, 2011, 07:03:44 μμ »
 Σιγά ρε παιδιά νομίζω για βόλτα παμε πάνω απο όλα, να χαζεψουμε ωραία ρολόγια και να περάσουμε καλά, οι αγοραπωλησίες μετά...

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Δεκέμβριος 11, 2011, 11:10:43 μμ »
Μακάρι το bazaar να ειχε το Ulysse Nardin black sea  :P

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 01:03:03 μμ »
Θα πάει κάποιο μέλος Πέμπτη απόγευμα-βραδάκι; Σκέφτομαι να κάνω ένα πέρασμα μιας και είναι μόνο 5 λεπτά οδήγηση από τη δουλειά μου. 
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 03:17:44 μμ »
Εσυ να κοιτάξεις να περάσεις την Παρασκευή από το καφέ και να αφήσεις τα bazaar ;) ;D

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Δεκέμβριος 14, 2011, 08:18:02 μμ »
χαχαχαχα 60-40 ναι!
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 12:01:53 πμ »
Πως ήταν το bazaar?Έγινε καμία αγορα? ;D