Αποστολέας Θέμα: Επιλογή πρώτου ρολογιού  (Αναγνώστηκε 42362 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή πρώτου ρολογιού
« Απάντηση #40 στις: Δεκέμβριος 15, 2011, 11:19:21 πμ »
Τα τρια πρώτα, τα απάντησες μόνος σου. Μάλλον έχεις μάθει περισσότερα από ότι νομίζεις διαβάζοντας το φόρουμ. :D
Για το τέταρτο, δεν υπάρχει κάποιος σίγουρος κανόνας. Εξαρτάται από το ρολόι. Συνήθως στο δείχνει η χρονομετρία. Αν ένα ρολόι που κέρδιζε σταθερά κάποια δευτερόλεπτα την εβδομάδα ξαφνικά αρχίζει να χάνει σταθερά, συνήθως σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα του service. Θα έλεγα ότι αυτό το διάστημα είναι συνήθως 3 με 5 χρόνια ανάλογα τη χρήση, αλλά μπορεί και περισσότερο.
Το κόστος εξαρτάται από τον τεχνίτη αλλά και το ρολόι. Για παράδειγμα η Rolex χρεώνει 300 ευρώ για το service. Ένας ανεξάρτητος τεχνίτης 50-100 ή και λιγότερα ανάλογα το ρολόι (αν είναι απλή ΕΤΑ ή χρονογράφος κλπ).
Ένα σωστό service περιλαμβάνει λύσιμο της μηχανής, καθάρισμα σε "μπάνιο", δέσιμο, λίπανση της μηχανής, καθάρισμα της κάσας σε μηχάνημα υπερήχων, αντικατάσταση τσιμουχών και έλεγχο στεγανότητας σε μηχάνημα.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκέμβριος 15, 2011, 11:26:43 πμ »
1) & 2) : Ναί
3) Όχι
4) Το service προτείνεται να γίνεται στα ~5 χρόνια. Οι χρεώσεις διαφέρουν, ανάλογα με το αν γίνει στην εταιρεία ή σε κάποιο ανεξάρτητο τεχνίτη όπου είναι σαφώς φθηνότερα.
Για τα κόστη καλύτερα να σε πληροφορήσει κάποιος ειδικότερος από εμένα, αλλά αν δεν κάνω λάθος για την 2824-2 που φοράει, πρέπει να είναι κοντά στα 60-70€

edit : με πρόλαβε ο διαχειριστής ....
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος Babis Stinson

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Δεκέμβριος 15, 2011, 11:28:44 πμ »
Ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστικότατη απάντηση Θοδωρή. Βλέπω ότι το service είναι Full!
Παράθεση
Ένα σωστό service περιλαμβάνει λύσιμο της μηχανής, καθάρισμα σε "μπάνιο", δέσιμο, λίπανση της μηχανής, καθάρισμα της κάσας σε μηχάνημα υπερήχων, αντικατάσταση τσιμουχών και έλεγχο στεγανότητας σε μηχάνημα.

edit: pancho ευχαριστώ κι εσένα.  ;)

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Δεκέμβριος 15, 2011, 11:35:32 πμ »
Κάθε 2 χρόνια - maintenance service ( service συντήρησης )

Κάθε 4 - 5 χρόνια - Overhaul service ( ανακατασκευή )  ;)

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Δεκέμβριος 15, 2011, 11:44:04 πμ »
Κώστα, αυτά είναι που ορίζει ο κατασκευαστής και συγκεκριμένα η Breitling. Δίκιο έχει, από τη μεριά της, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν τηρούμε αυτά τα όρια γιατί είναι λίγο υπερβολικά.
Έτσι κι αλλιώς την χρονομετρία των ρολογιών μας την ξέρουμε, οπότε όταν κάτι αρχίζει να πηγαίνει στραβά, ξέρουμε ότι είναι η ώρα του service. ;)
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Δεκέμβριος 15, 2011, 11:48:13 πμ »
Κάθε 2 χρόνια - maintenance service ( service συντήρησης )

Κάθε 4 - 5 χρόνια - Overhaul service ( ανακατασκευή )  ;)

Η διαφορά τους? Φαντάζομαι το service που ανέφερε ο Θοδωρής πιο πάνω είναι το overhaul.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Δεκέμβριος 15, 2011, 11:56:57 πμ »
Ναί Μπάμπη έτσι είναι όπως τα λέει ο Θοδωρής. Αυτο που αξιζει να προσεχουμε ειναι το overhaul πιο πολυ. Το maintenance service ( καθε 2 χρονια ), δεν ειναι τιποτα σημαντικο. Λιπανση του ρολογιου και το τσεκαρουν στο Chronoscope να δουν τις αποκλισεις του. Το χα κανει στο Chronomat πριν κανα 6μηνο...., τριχες κατσαρες ειναι. ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Δεκέμβριος 15, 2011, 11:59:57 πμ »
Aχ βρε Κώστα με τα Overhaul και τα Μaintenance, θα τους μπερδέψεις όλους....Μπάμπη αυτά είναι τα προτεινόμενα από την Breitling για τα ρολόγια της. Αυτό που θα κάνεις εσύ, είναι αυτό που κάνουμε όλοι μας, ένα σέρβις κάθε περίπου 5 χρόνια σ'έναν τεχνίτη, με κόστος 60-70 ευρώ ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Δεκέμβριος 15, 2011, 03:31:37 μμ »
Aχ βρε Κώστα με τα Overhaul και τα Μaintenance, θα τους μπερδέψεις όλους....Μπάμπη αυτά είναι τα προτεινόμενα από την Breitling για τα ρολόγια της. Αυτό που θα κάνεις εσύ, είναι αυτό που κάνουμε όλοι μας, ένα σέρβις κάθε περίπου 5 χρόνια σ'έναν τεχνίτη, με κόστος 60-70 ευρώ ;)
Δεν είναι μόνο στη Breitling ρε συ το maintenance! Όλες οι εταιρείες κάνουν έναν μικρό έλεγχο πάνω στη διετία, περνώντας το ρολόι ένα mini COSC στο εργαστήριό τους. Αλλα αυτό είναι τελείως προαιρετικό.

Το σωστό είναι όπως ανέφερες εσύ και ο Θοδωρής, το ρολόι κάθε 5 χρόνια να κάνει Overhaul service ( δηλαδή επαναφορά του ρολογιού στην αρχική του κατάσταση )! ;D Γιατί τον μπερδεύω τον άνθρωπο? Να του εξηγήσω ήθελα και όχι να τον τρελάνω. ;)

Φίλε Μπάμπη λύθηκαν οι απορίες σου ή όντως σε μπέρδεψα? :-\

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Δεκέμβριος 15, 2011, 04:30:13 μμ »
Μια χαρά λύθηκαν οι απορίες μου, don't worry..!  ;)

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Δεκέμβριος 17, 2011, 05:06:31 μμ »
Χαζεύοντας στο site της Vacheron-Constantin στο "Looking after your self-winding watch", είδα το εξής:
Παράθεση
If your watch is not frequently worn, we recommend using a winding-box suitable for your model, in order to keep it in permanent operation. You will thus avoid having to adjust the watch functions too often.

Υπερβολή, ή είναι καλή κίνηση για κάποιον που δεν φοράει καθημερινά το ρολόι του??  :)

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Δεκέμβριος 17, 2011, 06:51:14 μμ »
Υπερβολη. Αν το ρολοι δεν εχει πολλες complications οπως moonphase, διηνεκες ημερολογιο κλπ, οπου ειναι δυσκολο να τα ρυθμισεις, δεν αξιζει. Ασε που συντομευεις και τα service με το να δουλευει διαρκως το ρολοι.

Αποσυνδεδεμένος THODORAS

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Δεκέμβριος 17, 2011, 07:58:10 μμ »
καλησπερα Koubilaihan οσο αναφορα το παραπανω θεμα αλλοι λενε οτι αν δε το κουρδιζεις συχνα το αυτοματο στεγνωνουν τα λαδια
και θελει κ καλα το κουτι αυτοματης κινησης.φανταζομαι η χρυση τομη του θεματος ειναι να το κουρδιζεις καμμια ωρα το μηνα(σε περιπτωση που δε το λειτουργεις καθολου??

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Δεκέμβριος 17, 2011, 09:38:58 μμ »
Γεια σου συνονοματε. Οι γνωμες που θα ακουσεις στο θεμα ειναι παρα πολλες. Η δικη μου ειναι οτι το καλυτερο ειναι το ρολοι να φοριεται τουλαχιστον μια μερα καθε δυο εβδομαδες, για να αποφευγεται το στεγνωμα που ειπες. Το κουρδισμα αποτην κορωνα δεν ειναι και το καλυτερο πραγμα για τα αυτοματα. Το καλυτερο ειναι στον καρπο, για να κανει την δουλεια του ο ροτορας.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 03:13:26 πμ »
Γεια σου συνονοματε. Οι γνωμες που θα ακουσεις στο θεμα ειναι παρα πολλες. Η δικη μου ειναι οτι το καλυτερο ειναι το ρολοι να φοριεται τουλαχιστον μια μερα καθε δυο εβδομαδες, για να αποφευγεται το στεγνωμα που ειπες. Το κουρδισμα αποτην κορωνα δεν ειναι και το καλυτερο πραγμα για τα αυτοματα. Το καλυτερο ειναι στον καρπο, για να κανει την δουλεια του ο ροτορας.
+1. ;) Επίσης φίλε THODORA, αν δε το φοράς συνέχεια, επιβραδύνεις και το service ( όχι απόλυτα, αλλα θεωρητικά έτσι είναι ). Πιο σωστό βέβαια είναι το ρολόι να δουλεύει, παρα να είναι σταματημένο. Αν σταματήσει, πάρτο και κούνησέ το να κουρδίσει φούλ, και άστο να δουλέψει. Να στεγνώσουν τα λάδια είναι πολύ δύσκολο. Δηλαδή πρέπει να το έχεις αφήσει το ρολόι πάνω απο μήνα σταματημένο. Σημαντικό ρόλο παίζει και η θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το χειμώνα τα λάδια στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το καλοκαίρι. Μη σε αγχώνει τίποτα πάντως. Και 2μηνο να το έχεις αφήσει σταματημένο το ρολόι σου, δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου. Το πιο σημαντικό είναι να μη το κοπανάς δεξιά κι αριστερά.  ;D ;D ;D ;D ;)

Αποσυνδεδεμένος TazGR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 10:15:35 πμ »
Και αν έχει μείνει στη βιτρίνα ενός καταστήματος κάνα χρόνο ακούρδιστο και μετά το αγοράσει κάποιος τότε τι κάνει; To πάει αμέσως για service για λάδια;  :P

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 06:24:04 μμ »
Και αν έχει μείνει στη βιτρίνα ενός καταστήματος κάνα χρόνο ακούρδιστο και μετά το αγοράσει κάποιος τότε τι κάνει; To πάει αμέσως για service για λάδια;  :P
Το ότι μπορεί να έμεινε ένα ρολόι απούλητο σε ένα κατάστημα, δε σημαίνει ότι δε τα κουρδίζουν.  ;)

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 02:57:14 μμ »
Δυστυχώς μετά από επικοινωνία μου σήμερα με 2-3 καταστήματα μου είπαν ότι το ρολόι δεν είναι διαθέσιμο και ότι η αντιπροσωπεία θα το φέρει πάλι με το νέο έτος, σε 15-20 μέρες. Υπάρχουν διαθέσιμες οι άλλες επιλογές, (ασημί με μαύρο καντράν, ασημί με καφέ καντράν, ροζ χρυσό με μαύρο καντράν) αλλά όχι η ασημί με λευκό καντράν..  :(
Θα περάσω να δοκιμάσω στο χέρι και τις άλλες εκδόσεις, αλλά λέω να περιμένω να φέρουν το ασημί/λευκό..

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Δεκέμβριος 21, 2011, 04:14:56 μμ »
Ξανακατέβηκα μια βόλτα στο κέντρο σήμερα μπας και βρω το ασημί/λευκό Open Heart αλλά δεν υπάρχει πουθενά.. Δοκίμασα όμως 2 άλλα ρολόγια και πάλι το Open Heart (ασημί/μαύρο καντράν και λουράκι). Δοκίμασα λοιπόν το JazzMaster Maestro και επειδή είχε και το Longines Legend Diver είπα να το δω κι αυτό στον καρπό μου, μετά από τόσες φωτογραφίες που έχω δει στο forum.  :)
Πανέμορφα ρολόγια και δυστυχώς κατάλαβα ότι το Open Heart είναι λίγο μικρό για το χέρι μου (ή για το γούστο μου έστω), όσο ωραίο κι αν είναι. Δεν έχω πολύ μεγάλο καρπό αλλά γενικότερα λόγω ύψους (1.86) και μακριού χεριού το Open Heart  φαίνεται μικρό, ειδικά όταν το ξαναφόρεσα μετά το Maestro και το Legend Diver. Και με έβαλαν σε σκέψη μήπως τελικά το Open Heart δεν είναι για μένα...  ???

Τώρα, τι κάνουμε είναι το θέμα?
1) Υπομονή και μαζεύουμε για Maestro? Πόσο πάει τελική τιμή άραγε? 900?
Μου άρεσαν αυτά τα 2 περισσότερο:
http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/american-classic/jazzmaster/maestro/H32716839 με ΕΤΑ 7750
και το http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/american-classic/jazzmaster/maestro/H32766513 με ETA H21 (που απ ότι είδα είναι μια μονταρισμένη 7750)
Το Longines απ' ότι είδα πάει αρκετά παραπάνω, ε?

2) Ψάχνουμε για κάτι μεγαλύτερο σε διάμετρο αλλά ποιότητας εφάμιλης του Open Heart στην ίδια κατηγορία τιμής?

Για πείτε παιδιά, ή ρίξτε προτάσεις γιατί έχω μπερδευτεί ακόμα περισσότερο..!
Άτιμο πράγμα τα ρολόγια, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που το να καταλήξεις σε κάποιο είναι απίστευτα δύσκολη διαδικασία. Εκτός αν μπορείς να πάρεις κατευθείαν τον έρωτα με την πρώτη ματιά..!

Αποσυνδεδεμένος TazGR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Δεκέμβριος 21, 2011, 04:55:56 μμ »
To Hamilton Jazzmaster Open Secret πως σου φαίνεται;