Αποστολέας Θέμα: Επιλογή πρώτου ρολογιού  (Αναγνώστηκε 42479 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Babis Stinson

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή πρώτου ρολογιού
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 05, 2011, 04:00:22 μμ »
To Open Heart δεν είναι προαπαιτούμενο, αλλά μου αρέσει ιδιαίτερα.  ;)

Προφανώς και θα τα δοκιμάσω και τα 2 πριν διαλέξω. Στο EDOX υπάρχει και το θέμα τιμής. Το ασημί Hamilton χαμογελάει όλο και περισσότερο, μιας και θα φοριέται πιο εύκολα και είναι αισθητά φθηνότερο από το Rose Gold και το EDOX.
Το clock center θα είναι μία σίγουρη στάση στην αναζήτηση του ρολογιού. Κάπου που να έχει σίγουρα το EDOX ξερουμε? Μην ψάχνουμε άσκοπα..

Η επεξεργασία PVD είναι η Physical Vapor Deposition?
http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_vapor_deposition

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Δεκέμβριος 05, 2011, 04:10:12 μμ »
H γνώμη μου είναι να αποφύγεις rose gold, pvd κλπ ως πρώτο και μοναδικό ρολόι. Ατσάλι ως πιό ανθεκτικό και ευκολότερα επισκευάσιμο. Οι τιμές του σάιτ που παρέθεσες πριν είναι κάπου στο 15% επί της λιανικής, όχι και ότι καλύτερο μπορείς να πετύχεις ως έκπτωση ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 04:55:50 μμ »
Γιάννη ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την βοήθειά σου.

Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια φωτογραφία από τα Hamilton και Edox βράδυ, να δούμε πώς φωτίζονται οι δείκτες και τα νούμερά τους. Όσο κι αν κοίταξα δεν βρήκα κάποια χαρακτηριστική..

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 05:25:43 μμ »
Πιστεύω ότι και τα δυο δεν θα έχουν ιδιαίτερο lume αλλά για μένα δεν θα αποτελούσε αυτό ιδιαίτερο κριτήριο μιας και μιλάμε για dress watches..

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 05:38:56 μμ »
Περισσότερο από περιέργεια ρώτησα, δεν αποτελεί κριτήριο στην επιλογή σε καμία των περιπτώσεων.
95% είμαι στο ασημί/λευκό Hamilton...  :)

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 06:39:21 μμ »
Το μόνο που είδα αλλά δεν ξέρω κατα πόσο ανταποκρίνεται στην πτραγματικότητα η φωτό..
http://www.thedivewatchconnection.com/forum/viewtopic.php?t=1462

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 07:08:01 μμ »
Που το ανακάλυψες μέσα στα IWC???  :D
Κάποια φωτογραφία σαν αυτή έψαχνα, ευχαριστώ Ποσειδώνα.

Και μία ερώτηση: Αργότερα μπορώ αν θέλω να του βάλω ένα bracelet της Hamilton? Βλέπω ότι βγαίνει και μοντέλο με bracelet. Πωλείται ξεχωριστά? Πόσο πηγαίνουν περίπου?
Σκέφτομαι ότι ίσως μερικές φορές να θέλω/χρειαστεί να το αλλάξω.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 07, 2011, 07:23:20 μμ από Babis Stinson »

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 07:43:33 μμ »
Που το ανακάλυψες μέσα στα IWC???  :D
Κάποια φωτογραφία σαν αυτή έψαχνα, ευχαριστώ Ποσειδώνα.

Και μία ερώτηση: Αργότερα μπορώ αν θέλω να του βάλω ένα bracelet της Hamilton? Βλέπω ότι βγαίνει και μοντέλο με bracelet. Πωλείται ξεχωριστά? Πόσο πηγαίνουν περίπου?
Σκέφτομαι ότι ίσως μερικές φορές να θέλω/χρειαστεί να το αλλάξω.

Εάν σκέφτεσαι να το φοράς αρκετά συχνά με bracelet, τότε κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα να το αγοράσεις με brac.
και όποτε θελήσεις βρίσκεις ένα αξιόλογο λουράκι με ~50 € και είσαι κομπλέ.

Σε αντίθετη περίπτωση, μη σου φανεί παράξενο εάν σου χρεώσουν το 1/4 της αξίας του ρολογιού ... (για το αυθεντικό πάντα)
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 08:36:08 μμ »
Εάν σκέφτεσαι να το φοράς αρκετά συχνά με bracelet, τότε κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα να το αγοράσεις με brac.
και όποτε θελήσεις βρίσκεις ένα αξιόλογο λουράκι με ~50 € και είσαι κομπλέ.

Σε αντίθετη περίπτωση, μη σου φανεί παράξενο εάν σου χρεώσουν το 1/4 της αξίας του ρολογιού ... (για το αυθεντικό πάντα)
+1000!
Αν σε ενδιαφέρει το μπρασελέ,αγόρασε το με αυτό.Θα σου βγει γύρω στα 40-50 ευρώ παραπάνω ενώ αν θελήσεις να το αγοράσεις αργότερα όπως είπε ο φίλος pancho δεν θα τη γλυτώσεις με λιγότερα από 150..Εξάλλου λουράκια θα βρεις όμορφα,με μεγάλη ποικιλία και σε καλή τιμή όποια στιγμή θέλεις..

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 09:27:12 μμ »
Με βάλατε σε σκέψεις πάλι παιδιά.
Θα πάω στο μαγαζί να το δω και με μπρασελέ. Βέβαια στο site βλέπω ότι με μπρασελέ βγάζει μόνο το μοντέλο με το μαύρο καντράν. Εκτός αν είναι τυχαίο..
http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/american-classic/jazzmaster/open-heart/H32565135
Και το ασημί με το μαύρο καντράν δεν με τρελαίνει όσο τα άλλα 2.
Βασικά με δερμάτινο λουράκι θέλω. Μπρασελέ ίσως του έβαζα 3-4 φορές τον χρόνο περισσότερο για αλλαγή..

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 10:09:01 μμ »
Με βάλατε σε σκέψεις πάλι παιδιά.
Θα πάω στο μαγαζί να το δω και με μπρασελέ. Βέβαια στο site βλέπω ότι με μπρασελέ βγάζει μόνο το μοντέλο με το μαύρο καντράν. Εκτός αν είναι τυχαίο..
http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/american-classic/jazzmaster/open-heart/H32565135
Και το ασημί με το μαύρο καντράν δεν με τρελαίνει όσο τα άλλα 2.
Βασικά με δερμάτινο λουράκι θέλω. Μπρασελέ ίσως του έβαζα 3-4 φορές τον χρόνο περισσότερο για αλλαγή..
Φίλε Μπάμπη,όλα βγαίνουν όπως τα θέλει ο πελάτης..Εντάξει,όχι και όλα,αλλά σ'αυτό δεν τίθεται θέμα.. ;)Αυτό που σου λέμε είναι ότι αν θέλεις να πάρεις το μπρασελέ σε συμφέρει καλύτερα μαζί με το ρολόι..Τα μπρασελέ της hamilton μιας και έχω ένα στην κατοχή μου και έχω δοκιμάσει αρκετά όταν έψαχνα ρολόι είναι πολύ καλής ποιότητας και εγώ προσωπικά θα το χτυπούσα..
Λουράκια ρίξε μια ματιά εδώ,θα βρεις άφθονα σε ό,τι στυλ θέλεις και με καλές τιμές..
http://www.watch-band-center.com/shop-watchstrap.html?gclid=CPWfj77h8KwCFYuIfAodTlpcNg
Είναι ωραία μπερδέματα αυτά πάντως,μακάρι οι δυσκολότερες αποφάσεις που είχαμε να πάρουμε στη ζωή μας να αφορούσαν τα ρολόγια...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 10:40:28 μμ »
To Open Heart προσωπικά θα το έπαιρνα με λουράκι ;)

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 02:40:59 πμ »
Φίλε Μπάμπη,όλα βγαίνουν όπως τα θέλει ο πελάτης..Εντάξει,όχι και όλα,αλλά σ'αυτό δεν τίθεται θέμα.. ;)Αυτό που σου λέμε είναι ότι αν θέλεις να πάρεις το μπρασελέ σε συμφέρει καλύτερα μαζί με το ρολόι..Τα μπρασελέ της hamilton μιας και έχω ένα στην κατοχή μου και έχω δοκιμάσει αρκετά όταν έψαχνα ρολόι είναι πολύ καλής ποιότητας και εγώ προσωπικά θα το χτυπούσα..
Λουράκια ρίξε μια ματιά εδώ,θα βρεις άφθονα σε ό,τι στυλ θέλεις και με καλές τιμές..
http://www.watch-band-center.com/shop-watchstrap.html?gclid=CPWfj77h8KwCFYuIfAodTlpcNg
Είναι ωραία μπερδέματα αυτά πάντως,μακάρι οι δυσκολότερες αποφάσεις που είχαμε να πάρουμε στη ζωή μας να αφορούσαν τα ρολόγια...

Συμφωνώ, μακάρι τα διλήμμάτα μας να ήταν τέτοιου είδους..!
Βλέπω πάρα πολλά λουράκια στο watch-band-center. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου πολυταιριάζει με bracelet όπως το βλέπω το Hamilton, αρχικά ούτε καν το σκεφτόμουν όπως ανέφερα και προηγούμενως.
Αν έχει το ασημί/λευκό έτοιμο με bracelet θα το σκεφτώ λίγο και ίσως πάρω ξέχωρα και λουράκι..

Με bracelet μου αρέσουν ρολόγια όπως το αγαπημένο μου Ω Seamaster..  ;)

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 12:24:32 μμ »
Μιας και την άλλη Παρασκευή θα είμαι Αθήνα για διακοπές και θα πάω στα καταστήματα που μου προτείνατε για το ρολόι, καμία άλλη άποψη εκεί στην κατηγορία τιμής που κοιτάμε?
Έχω καταλήξει στο λευκό-ασημί Hamilton Open Heart, απλά για να λέω ότι εξάντλησα όσο περισσότερες επιλογές είχα.
 :)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 03:22:53 μμ »
Kάνε τις βόλτες σου και τις δοκιμές σου όλη την Παρασκευή κι έλα το απόγευμα στο καφέ που μαζευόμαστε να αναλύσουμε την κατάσταση ;) ;D

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 05:24:13 μμ »
Γιάννη πες μου πού και τι ώρα και θα είμαι εκεί λογικά.  :)

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Δεκέμβριος 13, 2011, 07:56:10 μμ »
Βρήκα και μερικές καλές φωτογραφίες του ατσάλινου με το λευκό καντράν, ελπίζω να βγάλω και τις δικές μου σύντομα..!

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δεκέμβριος 14, 2011, 10:28:53 πμ »
Φίλε Μπάμπη για τον καφέ της Παρασκευής δες εδώ: http://www.mywatch.gr/index.php/topic,6478.msg143566.html#msg143566

Γύρω στις 6:30 μαζευόμαστε στο flocafe. Όπως μπαίνεις, στρέφεις το κεφάλι δεξιά και στο βάθος κόντρα στον τοίχο είναι τα τραπέζια που καθόμαστε, 2 ή 3 αναλόγως την προσέλευση. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σε γνωρίσουμε από κοντά.

Φιλικά,

Θοδωρής.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Δεκέμβριος 14, 2011, 10:39:50 πμ »
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Θοδωρή, μου έστειλε και ο Γιάννης, θα προσπαθήσω να έρθω να γνωριστούμε κιόλας.  :)
Μένω πολύ κοντά (δίπλα στο Metropolitan), απλά δεν ξέρω τι ώρα θα φτάνω Αθήνα την Παρασκευή..

Πιθανώς θα είμαι ο μόνος στον καφέ χωρίς ρολόι..!  :D

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Δεκέμβριος 15, 2011, 10:54:32 πμ »
Μερικές απορίες που δημιουργήθηκαν αυτές τις μέρες, διαβάζοντας το forum:

1) Η εγγύηση του ρολογιού θα ετοιμαστεί κατά την αγορά σωστά? Εννοώ θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του ρολογιού στην κάρτα και να την σφραγίσει το κατάστημα εκείνη την στιμή.

2) Διαβάζω για "Στρώσιμο" της μηχανής. Αυτό πώς θα γίνει? Απλά και μόνο από την χρήση του ρολογιού?

3) Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη Ρύθμιση όταν το πάρω έτσι?  :)

4) Service κάθε πότε χρειάζεται, τι περιλαμβάνει και πόσο περίπου κοστίζει?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά, ξέρω ότι είναι απορίες που στους περισσότερους θα φαντάζουν υπερβολικά απλές αλλά μέχρι πριν 2-3 εβδομάδες δεν γνώριζα τίποτα σχετικά με την ωρολογοποιΐα και τώρα διαβάζω για στρώσιμο και service..!  :D