Αποστολέας Θέμα: Νεες ελβετικες εταιριες  (Αναγνώστηκε 2973 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος skydives13

• 44mm case
  • Είμαι χαρούμενος! - Γιώργος
    • Προφίλ
Νεες ελβετικες εταιριες
« στις: Νοέμβριος 28, 2011, 11:57:36 μμ »
Εδώ και μερικά χρόνια νέες εταιρίες κατακλύζουν την ωρολογοποιια με μοντέρνα και εντυπωσιακα ρολόγια όπως η snyper με το επιβλητικό ομώνυμο ρόλοι αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ και πολλες άλλες. Πιστεύετε πως αξίζει να επενδύσει κανείς πολλά χρήματα σε ρολόγια από εταιριες που δεν εχουν δοκιμαστεί στο χρονο αν και έχουν υψηλά standards ποιότητας;  ;D
ΑΓΑΠΑΩ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Νεες ελβετικες εταιριες
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 29, 2011, 12:53:09 πμ »
Όχι κατά τη γνώμη μου, εκτός αν έχει κάποιος τόσα χρήματα που δεν τον ενδιαφέρει. Καλύτερα να επενδύει κανείς σε καταξιωμένες εταιρείες του χώρου, τουλάχιστον στα πρώτα του βήματα με αυτή την ενασχόληση. Έτσι οποιαδήποτε λάθη που αναπόφευκτα θα γίνουν στην αρχή, να μπορούν ευκολότερα να αντικατασταθούν με πιό ώριμες επιλογές.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 29, 2011, 01:03:05 πμ »
Σε ενα ρολοι σαν αυτο που ανεφερες οχι..Ενα linde werdelin ομως σιγουρα θα ηθελα να εχω αν το επετρεπαν τα οικονομικα μου....οποτε η απαντηση μου ειναι στο ναι σε ελαχιστες περιπτωσεις επειδη τυχαινει να μου δημιουργουν αυτη την επιθυμια αποκτησης ελαχιστα απο τα μοντελα καινουριων εταιριων που δημιουργουνται.....

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 29, 2011, 10:08:24 πμ »
Όχι κατά τη γνώμη μου, εκτός αν έχει κάποιος τόσα χρήματα που δεν τον ενδιαφέρει. Καλύτερα να επενδύει κανείς σε καταξιωμένες εταιρείες του χώρου, τουλάχιστον στα πρώτα του βήματα με αυτή την ενασχόληση. Έτσι οποιαδήποτε λάθη που αναπόφευκτα θα γίνουν στην αρχή, να μπορούν ευκολότερα να αντικατασταθούν με πιό ώριμες επιλογές.

Πολυ σωστη σκεψη.Αυτο ειχα κανει και εγω στην αρχη.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 29, 2011, 06:28:35 μμ »
Εδώ και μερικά χρόνια νέες εταιρίες κατακλύζουν την ωρολογοποιια με μοντέρνα και εντυπωσιακα ρολόγια όπως η snyper με το επιβλητικό ομώνυμο ρόλοι αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ και πολλες άλλες. Πιστεύετε πως αξίζει να επενδύσει κανείς πολλά χρήματα σε ρολόγια από εταιριες που δεν εχουν δοκιμαστεί στο χρονο αν και έχουν υψηλά standards ποιότητας;  ;D

Όπως λέει και ο GiannhsH είναι καλό να ποντάρεις στην αρχή σε καταξιωμένες μάρκες αλλά από την άλλη, εάν σε παίρνει ακολούθησε και την καρδιά σου! Εσύ πρέπει να είσαι ευχαριστημένος με αυτό που έχεις! Σαν επένδυση πολύ λίγα ρολόγια θα πιάσουν τα λεφτά τους ή θα πουληθούν για περισσότερο από όσο τα πήρες. Εμένα μου αρέσουν πολύ οι indie μάρκες γενικά αλλά προσπαθώ να παίρνω από όλη τη διατροφική πυραμίδα των ρολογιών :)

Μια πιο απτή συμβουλή είναι ίσως το να κάνεις καλή έρευνα γιατί πραγματικά μπορείς να βρεις πολύ καλές ευκαιρίες σε καλές μάρκες, λόγω της γενικής κατάστασης. Οι indie μάρκες κάνουν μικρότερες εκπτώσεις λόγω και του μικρότερου αρχικού κόστους.

Σαν παράδειγμα πχ. εμένα μου αρέσει η Benarus πού έχουν παρόμοιες με τα Pam κάσες και καλή κατασκευή. Όμως με "λίγα" παραπάνω λεφτά μπορείς να πάρεις πχ. Anonimo που είναι σε άλλη κλάση ποιοτικά. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν άπειρα.

Και σαν τελευταία σκέψη, όλα τα "υποκατάστατα" δε θα σου καλύψουν την ανάγκη για το grail που πραγματικά θέλεις οπότε πράττεις ανάλογα  :)

Παναγιώτης

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 29, 2011, 09:56:08 μμ »
Τείνω να συμφωνήσω με το νόημα των παραπάνω απόψεων! ;D

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 29, 2011, 10:00:50 μμ »
Μόνο Greubel Forsey για μένα. Εταιρία απο το 2004 μόνο, με τρομερές εξελίξεις στην πολυπλοκότητα Tourbillon. Όσον αφορά για τις υπόλοιπες νέες εταιρίες, μου είναι παντελώς αδιάφορες, τη στιγμή που απαιτώ απο την εταιρία: Α) Ιστορία, Β) Prestige. Αυτά τα 2 χαρακτηριστικά για να τα αποκτήσει μια εταιρία, πρέπει να βρίσκεται πολλές δεκαετίες στο χώρο, + να ανακαλύψει ορισμένες καινοτομίες, πράγμα που θα την καθιστά ιδιαίτερη και μοναδική. ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 29, 2011, 10:07:19 μμ από K_O_S_T_A_S »

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 30, 2011, 10:25:08 πμ »
Τώρα εάν πάμε σε πολύ high-end indie μάρκες όπως λέει ο Κώστας (Roger Smith, MB&F, Christophe Claret, Ludovic Ballouard, RGM, Thomas Prescher και πολλές άλλες) τότε καθαρά πληρώνεις έναν καλλιτέχνη και το έργο του και όλα είναι υποκειμενικά :)

Πληρώνεις για κάτι exclusive και φτιαγμένο στα μέτρα σου οπότε "αμείβεσαι" με κάτι πολύ διαφορετικό από την "αίσθηση" και το prestige μιας εδραιωμένης μάρκας. Εγώ προσωπικά εάν είχα το budget αυτό (€100,000+ ανά ρολόι) θα προτιμούσα τις high-end indie μάρκες (πχ. MB&F), ειδικά ως έργα τέχνης. Δε νομίζω ότι θα τα φόραγα σαν daily beater έτσι κι αλλιώς  ;)

Εν ολίγοις, όσο πιο πολλά πληρώνεις, τόσο περισσότερο πρέπει να σε ικανοποιεί εσένα, και αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό!

Π.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 11:31:14 πμ »
Ισχύει!! :D