Καλησπέρα και καλό χειμώνα σε όλα τα μέλη.
Σχετικά πρόσφατα αγόρασα από ένα αρκετά γνωστό συλλέκτη του Timezone forum ένα IWC Deep One. Εδώ και πάρα πολύ καιρό – σχεδόν από τότε που λανσαρίστηκε – ήθελα να βάλω στη συλλογή μου αυτό το ρολόι και σίγουρα δεν έχω σκοπό να το αποχωριστώ.
Η IWC το κατασκεύασε τη χρονιά 1999 – 2000, έφτιαξε 1000 κομμάτια και ύστερα σταμάτησε τη παραγωγή λόγο πολυπλοκότητας της κατασκευής. Ο σχεδιασμός του σήμανε και την έναρξη της αργότερα νέας γενιάς των Aquatimer, με τη χρωματισμένη κατά το ένα τέταρτο εσωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη. Οι σχεδιαστές του βάλανε μια σούπερ λεπτή Jeager LC 891 (με 39 ρουμπίνια!) και ακριβώς από κάτω της ένα ευαίσθητο ακριβό μανόμετρο που λειτουργεί με την ίδια φιλοσοφία των μανομέτρων της αγοράς.



Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσα να πάρω ίσως ένα Daytona ή ένα JLC Extreme World Chrono ή ένα Vacheron OS Chrono, ακόμα και ένα καλομεταχειρισμένο Audemars P RO. Κανένα όμως από αυτά τα ρολόγια δεν έχει την ιδιαιτερότητα και την ανερχόμενη συλλεκτική αξία του Deep One.