Αποστολέας Θέμα: Orient EM65001B "Mako"  (Αναγνώστηκε 11405 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lychounas

• 36mm case
    • Προφίλ
Orient EM65001B "Mako"
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2011, 11:37:38 πμ »
Για το "Mako" έχουν γραφτεί πάρα πολλά, για τον λόγο αυτό δεν θα επιχειρήσω ένα review του ρολογιού, αλλά θα επικεντρωθώ σε θετικά και αρνητικά σημεία.

Το πρώτο που πρέπει να αναφερθεί για το ρολόι αυτό είναι η ακρίβεια της μηχανής του. Τις τελευταίες 20 ημέρες που το παρακολουθώ συστηματικά είναι κατά μέσο όρο στο +1,8''/ημέρα, με μια διακύμανση από ±0'' ως +4''. Στο σημείο αυτό, να σημειωθεί πως το φοράω 24/7 από τον Ιούνιο που το πήρα.

Όταν έφτασε στα χέρια μου φυσικά εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα κατασκευής, αλλά παρατήρησα επίσης πόσο βρώμικο φαινόταν το τζάμι. Το ορυκτό τζάμι που διαθέτει είναι πραγματικά μαγνήτης για δακτυλιές, σκόνη, κτλ. Ίσως να φταίει και η μαύρη πλάκα, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τα μέλη του forum που είναι κάτοχοι αντίστοιχων ρολογιών αν έχουν το ίδιο πρόβλημα. Φυσικά, δεν είναι λερωμένο εσωτερικά, όταν το σκουπίζω καθαρίζει.

Κάτι άλλο που παρατήρησα αμέσως μόλις έφτασε στα χέρια μου ήταν πως η περιστρεφόμενη στεφάνη δεν ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την πλάκα του ρολογιού. Η διαφορά είναι μικρή βέβαια, αλλά υπάρχει! Φαίνεται στην ακόλουθη φωτογραφία...

Το μπρασελέ του είναι πολύ άνετο και φοριέται χωρίς να κουράζει όλη την ημέρα. Επίσης ισορροπεί πολύ καλά χωρίς να γλιστράει στο κέντρο του καρπού. Έχει όμως την κακή "συνήθεια" να τραβάει τις τρίχες! Επίσης το κούμπωμα, όταν είναι κλειστό δεν σφίγγει τελείως με αποτέλεσμα να ακούγεται ένα ελαφρό κροτάλισμα. Πολλοί έχουν αναφέρει πως έχουν κροτάλισμα και από τα "αυτάκια" που είναι κούφια. Στο δικό μου εφάπτονται τέλεια με την κάσα και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα.

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία το ατσάλι του μπρασελέ είναι πολύ επιρρεπές σε γρατζουνιές και γδαρσίματα. Δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για την κάσα όμως που η ποιότητα του ατσαλιού της είναι ένα κλικ πάνω.

Η κορώνα, όταν ξεβιδώνεται έχει μια αίσθηση πως θα ξεκολλήσει, κατά τη ρύθμιση της ώρας όμως, οι δείκτες κινούνται πολύ σταθερά, χωρίς να παίζουν καθόλου.

Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ στην γραμματοσειρά που επέλεξαν οι άνθρωποι της Orient για την περιστρεφόμενη στεφάνη. Τι να πει κανείς; Δύσκολα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα τα πράγματα. Μπροστά στην γενικότερη εικόνα του ρολογιού όμως, νομίζω πως εύκολα περνά απαρατήρητη.

Η γενική εντύπωση που μου έχει αφήσει το "Mako" μετά από 2+ μήνες που είναι στο χέρι μου είναι πολύ ικανοποιητική. Όλα τα αρνητικά που ανέφερα παραπάνω εύκολα τα παραβλέπω, ειδικά αν σκεφτεί κανείς το κόστος αγοράς του.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ και σ' ένα περιστατικό που με διασκέδασε πολύ όταν πρωτοέφτασε στα χέρια μου το "Mako". Πήγα σε κεντρικό ρολογάδικο σε κάθετο δρόμο της Ερμού για να φέρει το μπρασελέ στα μέτρα μου και πιάνοντας κουβέντα με τον τεχνίτη, τον ρώτησα πόσο έχει το συγκεκριμένο μοντέλο. Η απάντηση του; 500 - 600 €!!! Συνεχίζοντας την κουβέντα μας τον ρώτησα κάθε πότε χρειάζεται σέρβις και πόσο θα κοστίσει ένα προληπτικό σέρβις στον ίδιο. Μου απάντησε πως επειδή γνωρίζει την συγκεκριμένη μηχανή που φοράει το Orient και είναι πολύ δύσκολη, το σέρβις θα κοστίσει γύρω στα 100 - 120 €!!! Περισσότερο απ' ό,τι κόστισε το ρολόι δηλαδή! Τα σχόλια δικά σας...

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Orient EM65001B "Mako"
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 08, 2011, 02:22:46 μμ »
Παντως ειναι πολυ ομορφο ρολοι,και value for money,ασχετα που στην Ελλαδα ειναι πολυ τσιμπημενο.Να το χαιρεσαι!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 08, 2011, 03:20:04 μμ »
Ευχαριστούμε για το ωραίο Review. Σίγουρα ένα value for money ρολόι, για αγορά από εξωτερικό φυσικά, γιατί όπως όλα τα γιαπωνέζικα στη χώρα μας είναι υπερ-υπερκοστολογημένο ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

ironman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 08, 2011, 09:56:33 μμ »
Σημερα συμφωνω παντου με το Γιαννη! :)Να προσθεσω κι εγω μια εμπειρια μου με εναν κοσμηματοπωλη στην Αργυρουπολη,η οποια συνεβη σημερα το απογευμα!Περνωντας λοιπον εξω απο ενα κοσμηματοπωλειο-χρυσοχοειο, βλεπω βιτρινα πρωτη μουρη το 6500 με το καουτσουκ λουρακι.Μπαινω κι εγω ο ανιδεος μεσα να ρωτησω...."Συγγνωμη,το orient που εχετε στην βιτρινα, ποσο το δινετε?"-"Ποιο εννοειτε?"-"Το 6500!"-"Εμμμ,ναι...δηλαδη?"-"Αυτο εδω!"δειχνοντας το."280 ευρω.Με την εκπτωση 250!!!!!!!!!!!!!!!!"

ironman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 08, 2011, 09:59:34 μμ »
Πως σας φανηκε?Μου ηρθε ειλικρινα να του πω οτι το πηρα πριν απο κανα 3μηνο απο γερμανια με μεταφορικα 100 ευρω,αλλα λεω....αστο!Τι να εξηγω τωρα στον αντιεπαγγελματια.....Φανταστειτε ποσα λεφτα βγαζουν!!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 08, 2011, 10:48:46 μμ »
Παιδιά δεν φταίνε για όλα τα καταστήματα...αγοράζουν ακριβά από την αντιπροσωπεία και πουλάνε ανάλογα...η πολιτική της εδώ αντιπροσωπείας διαμορφώνει την τιμή λιανικής, άρα και την τελική τιμή...βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση σου έκανε και μόλις 10%...

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 08, 2011, 11:18:57 μμ »
Όταν έψαχνα από που θα αγοράσω το συγκεκριμένο μοντέλο, η πρώτη σκέψη ήταν η αντιπροσωπεία. Τους πήρα τηλέφωνο και μου απάντησαν πως το 6500 έχει αντικασταθεί από το 7500 με το πρώτο να μην βγαίνει πια... Κουραφέξαλα! Στη συνέχεια το έψαξα σε κεντρικά ρολογάδικα στην Αθήνα και όπου το βρήκα το κοστολογούσαν γύρω στα 250 €, με χαμηλότερη τιμή τα 180! Κάπως έτσι, ξεπέρασα τους όποιους δισταγμούς είχα και το πήρα από το orientuhren.de. Η αποστολή από Γερμανία έγινε την ίδια μέρα, ενώ έφαγε γύρω στη μια εβδομάδα μέχρι να φτάσει στα χέρια μου. Τώρα, αν θα χρειαστεί κάποια επισκευή που να καλύπτεται από την εγγύηση δεν ξέρω αν η εδώ αντιπροσωπεία θα με καλύψει, ή αν θα χρειαστεί να το στείλω έξω, ελπίζω να μην μάθω ποτέ!
Και μια ερώτηση προς τα μέλη του forum. Πόσο περίπου κοστίζει ένα προληπτικό σέρβις, ας πούμε μετά από 5 χρόνια; Αξίζει τον κόπο για τόσο χαμηλής αξίας ρολόγια, ή απλά το κρατάς μέχρι να χαλάσει και μετά παίρνεις καινούριο;

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 09, 2011, 07:53:59 πμ »
To ίδιο είχε συμβεί και σε μένα. Πριν από κανα δυο χρόνια που πήρα το 6500, είχα ρωτήσει σε κατάστημα (φίλου) της πολης μου που το είχε και μου είχε πει την έκδοση με μπρασελέ από 280, μου το άφηνε 220. Φυσικά δεν του είπα τίποτα, τον ευχαρίστησα και το πήρα από το schoeneuhren 89 €!

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 01:46:27 μμ »
Λόγω έλλειψης ανταπόκρισης επαναλαμβάνω την ερώτησή μου. Πόσο περίπου κοστίζει ένα προληπτικό σέρβις, ας πούμε στην 5ετία; Αξίζει τον κόπο;

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 03:18:44 μμ »
Για ρολόγια τόσο οικονομικά, μάλον όχι. Σε μια ΕΤΑ αυτόματη θες 80-100 ευρώ έξω...

Αποσυνδεδεμένος Dimpas

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 03:57:38 μμ »
Το δικό μου το παρέλαβα το Νοέμβριο από τον Γερμανό  !
Τιμή εδώ δεν κοίταξα ΚΑΘΟΛΟΥ ! Δεν υπήρχε περίπτωση να βρώ εδώ καλύτερη !
89 € και μεταφορικά το πολύ 100 €μου είχε κοστίσει !
Στην αρχή κέρδιζε ΠΟΛΥ και μετά απο ρύθμιση γνωστού ρολογά της Αθήνας , είναι πλέον μέσα σε λογικά πλαίσια !
του έβγαλα το μπρασελέ και έβαλα ένα δερμάτινο λουράκι , νομίζω ότι του ταιργιάζει ποιό πολύ !
Δείτε και μόνοι σας !

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 04:10:31 μμ »
Το δικό μου το παρέλαβα το Νοέμβριο από τον Γερμανό  !
Τιμή εδώ δεν κοίταξα ΚΑΘΟΛΟΥ ! Δεν υπήρχε περίπτωση να βρώ εδώ καλύτερη !
89 € και μεταφορικά το πολύ 100 €μου είχε κοστίσει !
Στην αρχή κέρδιζε ΠΟΛΥ και μετά απο ρύθμιση γνωστού ρολογά της Αθήνας , είναι πλέον μέσα σε λογικά πλαίσια !
του έβγαλα το μπρασελέ και έβαλα ένα δερμάτινο λουράκι , νομίζω ότι του ταιργιάζει ποιό πολύ !
Δείτε και μόνοι σας !

Με 100 ευρώ αυτόματο ρολόι με in house μηχανισμό δεν βρίσκεις άλλο..Απόλυτα vfm.
Όμορφο ταίριασμα με το λουράκι.. ;)

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 05:40:53 μμ »
...του έβγαλα το μπρασελέ και έβαλα ένα δερμάτινο λουράκι , νομίζω ότι του ταιργιάζει ποιό πολύ !...

Καταπληκτική ιδέα!

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 05:43:29 μμ »
Δεν το΄χα ξαναδει με λουράκι, του παει πάρα πολύ!

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 05:48:21 μμ »
Πολύ ωραία επιλογή το λουράκι φίλε Dimpas, σκέφτομαι να του πάρω κι εγώ ένα αργότερα, αν με κουράσει το μπρασελέ.

Αποσυνδεδεμένος bost

• 46mm case
  • Risk-Care-Dream-Expext
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 07:30:35 μμ »
Dimpas superb το Mako...κατι πρεπει να κανω και γω στο pepsi μου... 8)

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 09:36:29 μμ »
Παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι?  :)

Το λουράκι το έβαλες μόνος σου ή πήγες σε κάποιο κατάστημα?

Αν το έβαλες μόνος σου μπορείς να μου πεις από που μπορώ να προμηθευτώ (μέσω ebay αν είναι εύκολο) το εργαλείο αλλαγής?

Ευχαριστώ.  :)

Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος Dimpas

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 11:41:15 μμ »
Το λουράκι το έβαλα σε Γνωστό κατάστημα κάτω από το Σύνταγμα !
Είναι πολύ μαλακό και έχει κάνει το ρολόι πολύ ποιο σπόρ !
Όσο για το εργαλείο θα ήθελα και εγώ να βρώ ένα για να μπορώ να βάζω το μπρασελέ όποτε θέλω !

Αποσυνδεδεμένος bost

• 46mm case
  • Risk-Care-Dream-Expext
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 25, 2011, 01:03:57 μμ »
Το λουράκι το έβαλα σε Γνωστό κατάστημα κάτω από το Σύνταγμα !
Είναι πολύ μαλακό και έχει κάνει το ρολόι πολύ ποιο σπόρ !
Όσο για το εργαλείο θα ήθελα και εγώ να βρώ ένα για να μπορώ να βάζω το μπρασελέ όποτε θέλω !

εχεις pm  ;)

Αποσυνδεδεμένος bost

• 46mm case
  • Risk-Care-Dream-Expext
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 25, 2011, 01:05:39 μμ »
αν αδειασεις τι θυριδα σου  ???