Αποστολέας Θέμα: PATEK PHILIPPE  (Αναγνώστηκε 217478 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: PATEK PHILIPPE
« Απάντηση #280 στις: Απρίλιος 28, 2015, 05:40:56 μμ »
Και με τη μηχανή (Caliber 215 PS)

This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Απρίλιος 28, 2015, 09:20:17 μμ »
Το Calatrava είναι κορυφή. Άμα είχα τόσα λεφτά θα το χτύπαγα σαν το μοναδικό μου drees.
Ειδικά το 5116 με το κεραμικό dial, είναι eternal.

Κώστα το αυτό θα έλεγα για το 5227. Τελειότης!

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: Απρίλιος 28, 2015, 09:30:56 μμ »
Μιλάει μόνη της η εικόνα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Απρίλιος 28, 2015, 10:06:20 μμ »
Το 5127 (5227 αλλα με προστατευτικα κορωνας) μου αρεσει ακομα πιο πολυ...

Αποσυνδεδεμένος nomikosas1

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: Απρίλιος 28, 2015, 10:14:20 μμ »

:o :o

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: Απρίλιος 29, 2015, 09:05:16 πμ »
Ο Βίκτωρ έχει δίκιο - οι purists ακόμη και σήμερα πάνε συντριπτικά για το 5127 κι όχι για το 5227 (ακριβώς όπως η πλειοψηφία των purists για Lange ακόμη πάνε για το 39-άρι  Dato κι όχι για το νέο Up/Down).

Βέβαια το γούστο είναι αρκετά υποκειμενικό και κάλλιστα κάποιος έχει τους λόγους του όταν προτιμά κάτι το οποίο οι όποιοι 'purists' μπορεί να αποφεύγουν.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: Απρίλιος 29, 2015, 09:28:25 πμ »
Ετσι ειμαστε εμεις οι πιουριστς ρε Κωνσταντινε...

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: Απρίλιος 29, 2015, 10:24:10 πμ »
Οι <<purist>> ειναι 10-15 άτομα που λέγε λέγε διαμορφώνουν τις απόψεις και τα γούστα των άλλων <<purist>>Γενικά όπου ακούω αυτές τις purist απόψεις με βοηθάνε για να κοιτάω από την άλλη μεριά...Και μη ξεχνάμε πως πλέον τις απόψεις κατά συντριπτική πλειοψηφία στα παγκόσμια φορουμ τις διαμορφώνουν νεόπλουτοι Ασιάτες..

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Απρίλιος 29, 2015, 11:18:11 πμ »
Οι ...Και μη ξεχνάμε πως πλέον τις απόψεις κατά συντριπτική πλειοψηφία στα παγκόσμια φορουμ τις διαμορφώνουν νεόπλουτοι Ασιάτες..
1000%

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #289 στις: Απρίλιος 29, 2015, 11:30:17 πμ »
Συμφωνώ κύριοι.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Απρίλιος 29, 2015, 11:32:25 πμ »
Σας ευχαριστώ για τα ισοπεδωτικά καλά σας λόγια...

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: Απρίλιος 29, 2015, 11:40:22 πμ »
Οι <<purist>> ειναι 10-15 άτομα που λέγε λέγε διαμορφώνουν τις απόψεις και τα γούστα των άλλων <<purist>>Γενικά όπου ακούω αυτές τις purist απόψεις με βοηθάνε για να κοιτάω από την άλλη μεριά...Και μη ξεχνάμε πως πλέον τις απόψεις κατά συντριπτική πλειοψηφία στα παγκόσμια φορουμ τις διαμορφώνουν νεόπλουτοι Ασιάτες..
το θεμα ειναι που τα βρισκουν τοσα λεφτα αυτοι οι Ασιατες... :wallbash:
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: Απρίλιος 29, 2015, 11:48:42 πμ »

το θεμα ειναι που τα βρισκουν τοσα λεφτα αυτοι οι Ασιατες... :wallbash:

Από μαζικές πωλήσεις ρυζιού μάλλον !!!

Sent from my i-phone, using my fingers

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: Απρίλιος 29, 2015, 01:12:31 μμ »
Τα βρίσκουν πού τα βρίσκουν, η όλη ιστορία είναι μία φούσκα που κάποια στιγμή θα σκάσει.

Εγώ πάντως το 5119 το έχω στο ραντάρ μου, σε τί μέταλλο θα δούμε... Ή φυσικά θα θυσιαστεί πριν καν αγοραστεί, ώστε να βάλουμε τα χρήματα στην άκρη και να πάμε σε πολύ δυνατότερο κομμάτι.

Να πω επί τη ευκαιρία των posts νωρίτερα κάποια πράγματα για τα Calatrava που έχω δοκιμάσει.

Την προηγούμενη φορά μεταξύ [5119 hobnail] και [5196] διάλεξα το δεύτερο.

Έβαλα στο καπάκι και το 5127 αλλά ήταν ψιλο-πολυδοκιμασμένο, αυτόματο, WG, cream dial, σχετικά άχρωμο. Δεν με τράβηξε και το άφησα.  Η αλήθεια είναι ότι τα κομμάτια αυτά είναι απόλυτα διαχρονικά αλλά πάρα πολύ κλασικά και ψιλο-γεροντίστικα. Η τιμή για το 5127 ήταν πολύ καλή. Πρέπει, αν θυμάμαι καλά, να ήταν κάπου στα 17,500 Eur τελική, αλλά και πάλι ξαναλέω ίσως να μη θυμάμαι καλά το σωστό νούμερο, είχα μπει 'κείνη τη μέρα για να πάρω handwound κομμάτι οπότε προχώρησα ως είχε το πλάνο (όλα τα συγκεκριμένα Calatrava τα είχα ξαναδοκιμάσει 1-2 μέρες πριν).

Μετά έβαλα στο τραπέζι μόνο τα 5196 που είχε (και τα είχε όλα σε στοκ ανοικτά εκτός του πλατινένιου) και δοκίμασα πάλι για να δω ποιό είναι καλύτερο ως μέταλλο στο χέρι μου. Ήταν το YG σαν χρώμα/τόνος με το δέρμα μου. Τα RG και WG είχαν γκρι silver dial, ενώ το YG έχει cream opaline dial. Το πλατινένιο είναι με δίχρωμο dial αλλά έχει 13,000 Ευρώ παραπάνω... Το WG 5196 είναι σχετικά άχρωμο καθότι πολύ λευκό/silver σε κάσα, dial και pin buckle αλλά από την άλλη είναι ιδιαίτερα versatile και φαντάζομαι πως πρέπει να περνά εύκολα απαρατήρητο.

Δεν ξέρω πώς συμπεριφέρεται/δείχνει το γκρι dial του RG/WG το πρωί με φως (λ.χ. όταν είσαι στο αυτοκίνητο και το κοιτάς για να δεις την ώρα) και πώς συμπεριφέρεται το βράδυ (λ.χ. σε εσωτερικό χώρο με καλό φωτισμό). Είναι σημαντικό να ξέρει κανείς τη διαφορά διότι αυτό το ρολόι (5196) δεν έχει κάτι άλλο στο dial (π.χ. complications ή guilloche χάραξη) και ως συνέπεια ένα από τα λίγα πράγματα που μπορεί να χαρεί κανείς είναι αυτές οι αλλαγές χρωματισμού, ανάλογα με τον εξωτερικό φωτισμό. Οι εν λόγω αλλαγές είναι, κατά την προσωπική μου εμπειρία, λίγο περισσότερο έντονες από τις ίδιες αλλαγές στο dial του Ναυτίλου όταν ο φωτισμός αλλάζει, κι ως εκ τούτου ιδιαίτερα σημαντικές αφού σε κάνουν σταδιακά να εκτιμήσεις πολύ περισσότερο το ρολόι.

Πήρα τότε τελικά το YG που ήταν και συμπτωματικά φθηνότερο. Έδωσα τελικά περίπου 15,000 Ευρώ και κανονικά, για να είμαι ειλικρινής, έπρεπε να τα πάρω και τα δύο (5196J + 5127G) αλλά θα ήταν υπερβολικό, από όποια οπτική γωνία κι αν το δει κανείς. Με την ίδια λογική, όταν πάει ο Πάνος να πάρει το επόμενο ΡΑΜ, να πάρει κι αυτός δύο (με το δεύτερο να είναι ένα καλό discontinued model) ώστε να το πουλήσει μετά από λίγο καιρό... Κι ο Ντίμης να πάει στο περίπτερο και να πάρει δύο κουτιά Durex, αντί για ένα, (για 'κεινο το project με τις Ρωσίδες) σε περίπτωση που αύριο γίνουμε Βενεζουέλα και πάνε τα προφυλακτικά 700 δολλάρια το πακέτο (αληθινή ιστορία, τόσο έχουν πάει τα προφυλακτικά εκεί). Υπερβολικό λοιπόν.

Για να είμαι ειλικρινής ακόμη κοιτώ (καθημερινά) όλα τα 5196 + 5119 στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να δω αν τότε έκανα καλή επιλογή. Ένα από τα 5196 WG/RG ή ένα 5119 ακόμη τα λιγουρεύομαι. Το 5119 μου άρεσε πολύ στο χέρι (ανεξαρτήτως μετάλλου) αλλά είναι 36-άρι, πιό dressy και ακόμη πιό κλασικό από το 5196. Δεν ξέρω αν σε καθημερινή βάση (στο γραφείο) αλλά και με τζην και πουλοβεράκι τις φθινοπωρινές/ανοιξιάτικες μέρες θα ταιριάζει ωραία, θέλω να πιστεύω πως ναι. Έχει το καλό ότι είναι open back κι ότι το hobnail bezel δεν γρατζουνίζεται τόσο εύκολα. Το δικό μου 5196 έχει ήδη αρπάξει λίγα hairlines στο 12 o'clock. Dial-wise πιστεύω πως το 5196 είναι πιό ωραία επιλογή.

Τα γράφω όλα αυτά γιατί πιστεύω είναι καλό να υπάρχουν ως εμπειρία δοκιμών αλλά και χρήσης του ρολογιού. Τα Patek είναι ρολόγια που δεν τα πιάνεις πόσο υπέροχα είναι, στην αρχή κυρίως. Μετά, όταν αρχίζεις και το φοράς, σε εκπλήσσει και σε κερδίζει αργά και σταθερά. Έχουν αυτό το κάτι, όλα τους ανεξαιρέτως.

Τα λίγο πιό σπορ Calatrava 5296 (sector dial) & 6000 είναι κι αυτά πάρα πολύ ωραία κι ...επικίνδυνα για το πορτοφόλι του καθ'ενός. Δεν τους φαίνεται από πρώτη όψη αλλά είναι ιδιαίτερα versatile (ειδικά το 5296 WG) και όμορφα στο χέρι. Το 6000R είναι αρκετά εντυπωσιακό με το shiny RG case, η αποθέωση του εντυπωσιασμού όμως είναι όταν κανείς δει την RG κάσα των Nautilus 5712 ή 5980, αυτά τα δύο στην κυριολεξία βγάζουν μάτι με τη ζέστη και τη βαθύτητα που εκπέμπει ο (στην πλειοψηφία του) brushed ροζ χρυσός της Patek.

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 29, 2015, 05:52:13 μμ από NavalArchitect »

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #294 στις: Απρίλιος 29, 2015, 01:14:08 μμ »
Οι <<purist>> ειναι 10-15 άτομα που λέγε λέγε διαμορφώνουν τις απόψεις και τα γούστα των άλλων <<purist>>Γενικά όπου ακούω αυτές τις purist απόψεις με βοηθάνε για να κοιτάω από την άλλη μεριά...

Η πλάκα (ή η τραγωδία) της υπόθεσης ότι αν κάποιος(-οι) απ' αυτούς ξυπνήσει στραβά ένα πρωί του Αυγούστου κοντά στη ροδαυγή, μπορεί να την πληρώσει τη λέζα το εκάστοτε ρολόι. Νάτη η αλλαγή τάσης...

Αποσυνδεδεμένος nomikosas1

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: Απρίλιος 29, 2015, 02:17:09 μμ »
Naval για το 5227 με το καπακι πισω για να βλεπεις την μηχανη τι εχεις να πεις? Το εχεις δοκιμασει ?

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: Απρίλιος 29, 2015, 04:45:23 μμ »
Το έχω δοκιμάσει το 5227, βέβαια. Στο μυαλό μου, δικαίως ή όχι, είναι το 5127 (συγκρινόμενο με το 5227).
Δεν μου είπε κάτι ιδιαίτερο όταν το δοκίμασα.

Είναι πιό προσεγμένο, πιό φινετσάτο, αλλά όπως και στον Βίκτωρα, το κόλπο που κάνει στο 'παλιό' 5127 με την κάσα που αγκαλιάζει την κορώνα κάνει το ρολόι πιό ελκυστικό σε μένα. Επίσης το γεγονός ότι το 5127 έχει πλέον σταματήσει να βγαίνει, πιστεύω πως επηρεάζει μερικούς από εμάς.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: Απρίλιος 29, 2015, 05:38:59 μμ »
Και νομίζω μόνο το καπάκι πρέπει να προσθέτει γύρω στο 5χίλιαρο στην τιμή...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: Απρίλιος 29, 2015, 05:45:10 μμ »
Δεν θα το έλεγα. Το deployant buckle σε πολύ 'βαριά' ρολόγια όπως λ.χ. το Datograph, είναι περίπου στα 4,500 Ευρώ (και μιλάμε για πλατίνα). Πιστεύω πως σε γραμμάρια βάρους το καπάκι (5227) δεν πρέπει να ζυγίζει πιό πολύ από ένα deployant buckle...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: Απρίλιος 29, 2015, 06:03:33 μμ »

5196R

5196G

5196G