Αποστολέας Θέμα: Ρολόγια και μαγνητικά πεδία  (Αναγνώστηκε 26173 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ρολόγια και μαγνητικά πεδία
« Απάντηση #40 στις: Ιούλιος 07, 2007, 12:37:16 πμ »
Παράθεση από: "TritosGr"
Pampis ευχαριστω για την παρεμβαση σου. Το θεμα το καλυψε καλα ο Palok. Θεωρητικα ο απομαγνητισμος ειναι πληρης και πρακτικα δεν εμφανιζεται καποια μονιμη βλαβη σε μηχανισμο. Σιγουρα πρεπει να το εγγυηθει ο συγκεκριμενος τεχνιτης οπως τοποθετησε σωστα ο george. Θα ηθελα να αναφερω οτι η ιδιοτητα μου ειναι Ηλεκτρολογος Μηχανικος του ΤΕΙ και εχω καλες γνωσεις και εμπειρια στην Ηλεκτρονικη. Δεν εχω καμια προθεση να κανω το εξυπνο σε θεματα που δεν ξερω καλα και ότι αναφερω εδω ειναι απαντησεις και πολυωρες συζητησεις με τεχνιτη του ειδους. Η διαπιστωση μου ειναι γενικα και σε προσωπικο και επαγγελματικο επιπεδο οτι πολλα ατομα δεν μπορουν να δεχθουν πως καποιος αλλος εκτος απο τον εαυτο τους μπορει να γνωριζει εστω και κατι παραπανω απο τους ιδιους. Αυτο ειναι φαινομενο του Ελλαδικου χωρου και μονο. Συγνωμη για την απουσια μου αλλα αποτραβηχτηκα επειτα απο παλιες συζητησεις που βρηκα στο forum. Ισως οι διαχειριστες θα επρεπε να ελεγχουν πιο συστηματικα καποιες παρεμβασεις για να κρατηθει ενα καλο επιπεδο. Θα ηθελα την γνωμη και των διαχειριστων. Ευχαριστω

μιας και κανεις μια γενικολογη αναφορα σε 360 μοιρες και στην ουσια περνει ολους και ολα τουλαχιστον γινε πιο συγκεκριμενος,που πως γιατι,αλλιως παραμενει μια φωτοβολιδα

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιούλιος 07, 2007, 12:53:15 πμ »
Οι ιατρικοι μαγνητικοι τομογραφοι μπορουν να καταστρεψουν ανετα οποιοδηποτε μηχανικο ρολοι.Η ισχυς ενος συγχρονου ΜRI φθανει τα 2Tesla.

Αποσυνδεδεμένος Pambis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιούλιος 07, 2007, 07:09:24 πμ »
Symfono me ton george, diladi enioses sto parelthon ehtrotita apo alla meloi giati exefrases tin gnomi sou?

Enpasi periptosi pistevo oti afto to forum den ehi haraktira klistou kyklomatos me sigekrimena meloi. Opoios dipote mpori na diavazi, na postari kai na lei kai tin gnomi tou ashetos upovathrou kai i gnomi tou ine dekti.
AMBIS

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιούλιος 07, 2007, 08:04:19 πμ »
πιστευω μιας και εξεφρασε μια κατασταση με μελανα χρωματα θα μας αναφερει αναλυτικα σε ενα αλλο τοπικ ειδικα .

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιούλιος 07, 2007, 10:35:07 πμ »
Το να αποτραβηχτείς, φίλε TritosGr, δεν λύνει το όποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε (κατά  τη γνώμη κακώς ). Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι περισσότεροι από μας μπορούν να καταλάβουν την ορθότητα αλλά και την εγκυρότητα όσων γράφονται. Συνεπώς και αν ακόμη υπάρχουν "άτοποι" προσδιορισμοί μόνο τον γράφοντα δεν μειώνουν αντιθέτως θα έλεγα..
Αυτό που όλοι προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας στο αντικείμενο που αγαπάμε. Τα όποια στερεότυπα τουλάχιστον εμένα  και αρκετούς άλλους θέλω να πιστεύω δεν μας αγγίζουν.

Βασίλης
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιούλιος 07, 2007, 11:17:05 μμ »
Παράθεση από: "stardrive"
Το να αποτραβηχτείς, φίλε TritosGr, δεν λύνει το όποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε (κατά  τη γνώμη κακώς ). Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι περισσότεροι από μας μπορούν να καταλάβουν την ορθότητα αλλά και την εγκυρότητα όσων γράφονται. Συνεπώς και αν ακόμη υπάρχουν "άτοποι" προσδιορισμοί μόνο τον γράφοντα δεν μειώνουν αντιθέτως θα έλεγα..
Αυτό που όλοι προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας στο αντικείμενο που αγαπάμε. Τα όποια στερεότυπα τουλάχιστον εμένα  και αρκετούς άλλους θέλω να πιστεύω δεν μας αγγίζουν.

Βασίλης

Συμφωνω με τον φιλε strardrive αλλα και τον george_  και τον pambis
Για αυτο καλο θα ηταν να γινεις ποιο συγκεκριμενος ωστε να λυσουμε το πιθανο προβλημα ...

VCFUN

• Επισκέπτης
Απ: Ρολόγια και μαγνητικά πεδία
« Απάντηση #46 στις: Οκτώβριος 03, 2009, 11:09:35 πμ »
να καταθέσω κι εγώ την επιστημονική μου άποψη, αν και δεν έχω καμμία πρακτική εμπειρία σε μαγνητικές μετρήσεις. Κάθε συσκευή-διάταξη ή οτιδήποτε άλλο περιέχει σιδηρομαγνητικά υλικά, μπορεί εύκολα να μαγνητιστεί κάτω από την επίδραση ενός πεδίου (π.χ. δίπλα σε έναν τομογράφο). ¶ρα λοιπόν αν ένα ρολόι είναι φτιαγμένο από κράμματα που περιέχουν σίδηρο, όπως ακριβώς είναι τα ρολόγια που είναι φτιαγμένα από ατσάλι (και υποθέτω οτι τα περισσότερα ρολόγια που έχουμε όλοι μας στο φόρουμ είναι stainless steel) μπορεί να μαγνητιστεί!!!!
Η μαγνήτιση φυσικά μπορεί να είναι μόνιμη ανάλογα με την ένταση του πεδίου (δηλ. και όταν φύγεις μακριά από ένα πεδίο) και σίγουρα θα επηρεάσει τη λειτουργία του ρολογιού. Ωστόσο, αν απλά εφαρμόσεις π.χ. ένα αντίθετο πεδίο (με διεύθυνση αντίθετη με αυτή του αρχικού πεδίου) εύκολα απομαγνητίζεις το ρολόι σου. Αυτό, όπως είπε ο ωρολογοποιός γίνεται άμεσα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος (δεν το ήξερα καθόλου)!!!
Αν το ρολόι είναι χρυσή η κάσα του και όχι ss τότε υπάρχει μικρότερη πιθανότητα μαγνητισμού η όχι?

Αποσυνδεδεμένος Anon

• 38mm case
  • Spes mea in mens mentis est...
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτώβριος 07, 2009, 06:05:03 πμ »
Παιδιά ένα καλό ρολόι πχ Omega, αν δύο τέτοια μοντέλα το ένα αυτόματο και το άλλο quartz, περάσουν από μαγνητικό πεδίο, ποιό από τα δύο θα είναι πιο επιρεπές σε μαγνητισμό; Υποτίθεται πως η Omega βάζει και πλάκα αντιμαγνητικής προστασίας στα ρολόγια της.
To see a world in a grain of sand and a heaven in a wild flower, hold infinity in the palm of your hand and eternity in an hour...

Αποσυνδεδεμένος apo1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτώβριος 19, 2009, 08:26:05 μμ »
αν μαγνιτιστη το ρολοι πως θα το καταλαβουμε .... το ρολοι θα αρχιση να "τρεχει" να πιγενη πολη γριγορα απο 20 λεπτα και , 1 , 2,  3 , 4 ωρες το 24ωρο γενικα θα πιγενι οπος θελει  οταν μαγνιτιζτε ενα μηχανικο ρολοι αυτο που εχει τι μεγαλιτερο προβλιμα ειναι το μπαλανς οπου η τριχα που εχει το σχημα της σπιρας του αρχιμιδι λογο του μαγνιτισμου κολαει η μια σπιρα με την αλλη και αυτο εχει σαν σηνεπια να μιονετε ουσιαστικα το μηκος του σπιροματος με αποτλεσμα να παει μπροστα το ρολοι ( παρα πολι σπανια να μενει πισο)

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
πριν απο εικοσι ημερες παρελαβα το monster της seiko
Απο τοτε το φοραω συνεχως σχεδον, γιατι το βρισκω πολυ ομορφο ειδικα
αν αναλογιστω την τιμη του
Εντυπωση δε μου ειχε κανει και η ακριβεια του
Οχι παραπανω απο δεκα δευτερα την ημερα
Ξαφνικα απο χθες και χωρις να εχει προηγηθη πτωση η κατι αλλο περιεργο,
τρεχει σαν τρελο μιση ωρα το δωδεκαωρο.
Το μονο που υποψιαζομαι ειναι ενα μικρο ηχειο που εχω στο υπνοδωματιο
και το αφησα σχετικα κοντα του (30 εκ.) για ενα βραδυ.
Καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει?

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτώβριος 19, 2009, 08:56:42 μμ »
τρεχει σαν τρελο μιση ωρα το δωδεκαωρο.
Το μονο που υποψιαζομαι ειναι ενα μικρο ηχειο που εχω στο υπνοδωματιο
και το αφησα σχετικα κοντα του (30 εκ.) για ενα βραδυ.

Η τρελή κι αλλοπαρμένη απόκλιση σε συνδυασμό με το ηχείο (δηλ. μαγνήτης) δεικνύουν ότι πιθανότατα, αν όχι βεβαιότατα, το ρολόι έχει μαγνητιστεί.

Αποσυνδεδεμένος apo1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτώβριος 19, 2009, 09:50:39 μμ »
Η τρελή κι αλλοπαρμένη απόκλιση σε συνδυασμό με το ηχείο (δηλ. μαγνήτης) δεικνύουν ότι πιθανότατα, αν όχι βεβαιότατα, το ρολόι έχει μαγνητιστεί.

Eλα ομως που και πιο κοντα ειχα το citizen pro και προβλημα δεν ειχα!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Οκτώβριος 19, 2009, 11:08:21 μμ »
Δεν έχει να κάνει το ότι έγινε σε ένα ρολόι και σε άλλο όχι, δεν είναι ακριβώς μαθηματικά. Το Seiko πάντως έχει σχεδόν σίγουρα μαγνητιστεί και μακάρι να είναι έτσι, αφού η διαδικασία απομαγνητισμού είναι απλούστατη ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Anon

• 38mm case
  • Spes mea in mens mentis est...
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτώβριος 19, 2009, 11:40:12 μμ »
Υπάρχουν ηχεία (όπως αυτά που χρησιμοποιώ εγώ) που είναι μαγνητικά προστατευμένα και δεν επηρεάζουν συσκευές που βρίσκονται κοντά τους. Η μαγνητική προστασία των ηχείων συνήθως γίνεται για να μην υπάρχουν παρεμβολές και "θόρυβος" στις παλαιότερες οθόνες τύπου "κώνου" των Η/Υ. Επομένως ίσως τα ηχεία σου να μην έχουν κατασκευαστεί με μαγνητική προστασία κι εκ φύσεως να επηρεάζουν το ρολόι σου...
To see a world in a grain of sand and a heaven in a wild flower, hold infinity in the palm of your hand and eternity in an hour...