Αποστολέας Θέμα: ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΟΙ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΙ  (Αναγνώστηκε 7734 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΟΙ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΙ
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 28, 2010, 10:41:42 μμ »
Γιατί;
Πως ξεχωρίζεις το 2ο απ᾽το 3ο λεπτό μιας κι έχει διαβαθμίσεις ανά 5᾽;

Φιλικά
Δημήτρης

Συμφωνώ με τον Δημήτρη, πολύ καλό το Certina, όπως και κάποια άλλα που προτάθηκαν, όμως εδώ εκτός από το "χρονογράφοι" πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στο "ευανάγνωστοι".....

Υπό αυτή την έννοια, το παρακάτω ποστ τα λέει όλα ;)

Δε λέω, καλοί οι 7750 ή οι tricompax όπως ο El Primero, ο 1861 ή ο Ρόλεξ. Όλοι όμως έχουν μικρά υποκαντράν και τα λεπτά είναι ανά 30' οπότε θέλεις υπολογισμούς για να δεις το χρονομετρημένο διάστημα. Δύσχρηστοι.
Γι' αυτό τα ρολόγια με Λεμανία 5100 (ή και 1340) είναι ασυναγώνιστα. Τα λεπτά είναι κεντρικά και διαβάζονται στην περίμετρο του καντράν όπως τα λεπτά της ώρας. Συν της άλλοις δεν εμποδίζεται ποτέ η ανάγνωση από τον ωροδείκτη και το λεπτοδείκτη. Τα δε Ζινν ΕΖΜ1 και ΕΖΜ4 είναι στην πιο καθαρή μορφή της.

Από 'κει και πέρα το Ζινν U1000 έχει μια μοναδική παραλλαγή της 7750 με τα λεπτά να είναι ανά 60', που αποτελεί τεράστια βελτίωση στην 7750.

H IWC ακολούθησε άλλο δρόμο με το να βάλει τα λεπτά και την ώρα του χρονογράφου σε κοινό υποκαντράν και διαβάζονται με ευκολία σν να είναι δεύτερη ώρα.

Φιλικά
Δημήτρης

H IWC ακολούθησε άλλο δρόμο με το να βάλει τα λεπτά και την ώρα του χρονογράφου σε κοινό υποκαντράν και διαβάζονται με ευκολία σν να είναι δεύτερη ώρα.

Αυτό μου θύμισε το Skyracer.....

Θα μου πείτε, ευανάγνωστο Breitling;

Κι όμως ο χρονογράφος είναι ευανάγνωστος ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος X vintage

• Vintage Guru
  • 44mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 28, 2010, 11:09:38 μμ »
Μάλλον αρκετά ευανάγνωστος και ο παρακάτω... :mg: :mg:

Χ

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούνιος 28, 2010, 11:10:50 μμ »

Κολησα κι εγω τον ιο breitlingιασης ;D ;D ;D
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος maxfuels

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούνιος 29, 2010, 07:17:37 πμ »
Γιατί;
Πως ξεχωρίζεις το 2ο απ᾽το 3ο λεπτό μιας κι έχει διαβαθμίσεις ανά 5᾽;

Φιλικά
Δημήτρης

Σωστό αυτό που αναφέρεις φίλε Δημήτρη αλλά το Dial του είναι ευανάγνωστο απο αισθητικής πλευράς. Συμφωνα με τα όσα αναφέρεις παραπάνω τεκμηριώνεις πολυ σωστά το ποιές μηχανές ανταποκρίνονται πλήρως στις μικρομετρικές απαιτήσεις με σχετική ευκολία, αλλά με την προυπόθεση ότι πρέπει να έχεις "γερακίσιο μάτι" Εγω λόγω ηλικίας δεν μπορώ να διακρίνω τα λεπτά σε μικρά Dial. Κλείνωντας την παρέμβαση μου προσωπικά θα προτιμούσα ενα ψηφιακό τύπου Casio ρολόι για την κάλυψη ενός γεγονότος που απαιτεί χρονομέτρηση, ετσι ώστε να έχω μια πλήρη και ακριβή εικόνα.

Αποσυνδεδεμένος maxfuels

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούνιος 29, 2010, 07:25:43 πμ »
Μάλλον αρκετά ευανάγνωστος και ο παρακάτω... :mg: :mg:

Χ

;) mr. X rules .....

Αποσυνδεδεμένος GIANNISKOUK

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιούνιος 29, 2010, 04:11:46 μμ »
ευχαριστω ολους  για την συμμετοχη σας στο παραπανω ερωτημα. Επειδη το ερωτημα εστιαζοταν κυριως στο "ευαναγνωστο" ,πιστευω οτι η απαντηση του blackbird  καλυπτει απολυτα το θεμα.
Επειδη εχω 2-3 χρονογραφους με 7750 κυριως μηχανισμο(tissot,citizen,fortis) , αυτος  ομως που μου ειναι πιο  ευχρηστος στο ματι (σε αθλητικες κυριως δραστηριοτητες) ειναι ο lemania 5100 στο vintage omega speedmaster day date.
 ευχαριστω πολυ  gianniskouk