Αποστολέας Θέμα: seiko,sumo  (Αναγνώστηκε 40900 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #60 στις: Μάιος 08, 2007, 08:21:36 μμ »
Αυτό δεν το ξέρω, πραγματικά ο κόσμος έχει την seiko για εταρία του κιλού;
Η γκάμα της seiko στην Ελλάδα κυμαίνεται γύρω στα 450 ευρώ, πέρα από τα κλασικά  "παππουδίστικα" αυτόματα.
Από την άλλη, ούτε θέλω να φανταστώ τί τιμές θα είχαν. Το  seiko 5 compass που στο εξωτερικό το έχω βρει και 220 δολάρια, στην Ελλάδα ένα και μοναδικό κομμάτι σε ένα μαγαζί το είδα 280 ευρώ!!! Αν είναι δυναόν...

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #61 στις: Μάιος 08, 2007, 09:39:56 μμ »
Ενταξει του κιλου που λεει ο λογος.....Παντως το ευρυ κοινο δεν εχει ιδεα τι διαμαντακια βγαζει αυτη η εταιρια....Απ οσο ξερω 450ευρω μεσω ορο εχουν οι Elite σειρες Αrctura κτλ.Τα normal quartz μπορεις να τα βρεις στα μαγαζια πολυ φθηνα,στο νετ ακομη φθηνοτερα εννοειται.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #62 στις: Μάιος 08, 2007, 09:51:00 μμ »
Μήπως έχουν κάνει έρευνα αγοράς και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση στην αγορά ακριβότερων μοντέλων στην Ελλάδα ? Μου φαίνεται κάπως χοντρό , τόσο μεγάλες εταιρείες να κάνουν λάθη marketing και ειδικά σε "μικρές" αγορές !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

• On the balance wheel
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #63 στις: Μάιος 08, 2007, 10:47:10 μμ »
Προσωπικα πιστευω οτι κι αυτο να ισχυει,και να μην υπαρχει εδαφος στην αγορα δηλ.,παλι κερδισμενες θα βγαιναν λογω ανοδου του prestige της μαρκας.Δεν ειναι λιγες οι εταιρειες,κι οχι μονο οι ορολογοποιιες,που λανσαρουν προιοντα οχι για να κονομησουν,αλλα για να αποκτα καλυτερη εικονα στο μυαλο του καταναλωτη η συγκεκριμενη μαρκα!Αυτο κανει και η Seiko.Απλα αδιαφορουν για την Ευρωπαικη αγορα μεχρι τωρα,λογω μεγαλης ζητησης σε Ασια-Αμερικη.

Αποσυνδεδεμένος akatsim

• CoFounder
  • Administrator
  • 44mm case
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
seiko,sumo
« Απάντηση #64 στις: Μάιος 08, 2007, 11:28:05 μμ »
Για να καταλαβετε το μεγεθος της προχειροτητας, μιλησα με εναν στις πωλησεις και καλα, και οταν του ειπα την ερωτηση με παρεπεμψε στον αποθηκαριο!!! Αυτος χειριζεται τι ερχεται και τι οχι στην Ελλαδα. Φυσικα ασχετος απο ρολογια ΟΥΤΕ που ειχε ακουσει για το Σουμο. Μιλαμε για επιπεδο πιτσαριας.

ΥΓ. Αμφιβαλω αν μας διαβασει κανεις απο εκει, καθως αμφιβαλω αν εχουν pc και internet.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #65 στις: Μάιος 08, 2007, 11:38:29 μμ »
Πολλές πιτσαρίες είναι εξαιρετικά σοβαρές επιχειρήσεις  :D
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

• On the balance wheel
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #66 στις: Μάιος 08, 2007, 11:45:22 μμ »
Παράθεση από: "akatsim"
Για να καταλαβετε το μεγεθος της προχειροτητας, μιλησα με εναν στις πωλησεις και καλα, και οταν του ειπα την ερωτηση με παρεπεμψε στον αποθηκαριο!!! Αυτος χειριζεται τι ερχεται και τι οχι στην Ελλαδα. Φυσικα ασχετος απο ρολογια ΟΥΤΕ που ειχε ακουσει για το Σουμο. Μιλαμε για επιπεδο πιτσαριας.

ΥΓ. Αμφιβαλω αν μας διαβασει κανεις απο εκει, καθως αμφιβαλω αν εχουν pc και internet.
Kαλα αμα χειριζεται ο αποθηκαριος το τι ερχεται στην Ελλαδα,την κατσαμε τη βαρκα!!!Βλεπω να μην φτανουν το καλοκαιρι ουτε τα νεα Velatura που με χαρα περιμενω να δω απο κοντα.....Θελουν κυνηγημα :axe:

• 44mm case
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #67 στις: Μάιος 09, 2007, 07:47:58 πμ »
Και τώρα θα μιλήσω λες και είμαι κανένας σπουδαίος marketing manager!
Για εμένα το "πρόβλημα" της seiko είναι η τιμιότητά της. Βγάζει καταπληκτικά ρολόγια σε χαμηλές τιμές.
Ιδίως στα καταδυτικά που τα παρακολουθώ λίγο περισσότερο στα 400 ευρώ το πολύ πολύ βγάζει ρολόγια που μία άλλη εταιρία θα τα χρέωνε διπλάσια χρήματα.Όταν λοιπόν σε αυτά τα χρήματα σου προσφέρει ακρίβεια και ποιότητα κατασκευής που σε μία ευρωπαϊκή φίρμα τα συναντάς στα 800-900 ευρώ, τί ελπίδες έχουν τα ακριβότερα κομμάτια σου;
H seiko μου δίνει την εντύπωση ότι έχει επικεντρωθεί στη μεσαία αγορά και από ό,τι φαίνεται καλά κάνει. Έχω δει πάρα πολλά arctura και sportura φορεμένα σε χέρια, ενώ βλέπω όλο και περισσότερα premier σιγά σιγά. Οπότε μάλλον κάτι ξέρει και ο αποθηκάριος...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #68 στις: Μάιος 09, 2007, 10:28:16 πμ »
Παράθεση από: "Voodooman"
Για εμένα το "πρόβλημα" της seiko είναι η τιμιότητά της. Βγάζει καταπληκτικά ρολόγια σε χαμηλές τιμές.
Ιδίως στα καταδυτικά που τα παρακολουθώ λίγο περισσότερο στα 400 ευρώ το πολύ πολύ βγάζει ρολόγια που μία άλλη εταιρία θα τα χρέωνε διπλάσια χρήματα.Όταν λοιπόν σε αυτά τα χρήματα σου προσφέρει ακρίβεια και ποιότητα κατασκευής που σε μία ευρωπαϊκή φίρμα τα συναντάς στα 800-900 ευρώ, τί ελπίδες έχουν τα ακριβότερα κομμάτια σου;
H seiko μου δίνει την εντύπωση ότι έχει επικεντρωθεί στη μεσαία αγορά και από ό,τι φαίνεται καλά κάνει. Έχω δει πάρα πολλά arctura και sportura φορεμένα σε χέρια, ενώ βλέπω όλο και περισσότερα premier σιγά σιγά. Οπότε μάλλον κάτι ξέρει και ο αποθηκάριος...

καπου εκει ειμαστε,στην κατηγορια της  και ταλεφτα δε εχει ομοιους οντως

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #69 στις: Μάιος 09, 2007, 10:28:55 πμ »
Ναι αλλά τα spring drive, με επίσημη ανακοίνωση, θα έρθουν στην Ελλάδα αν δεν είναι ήδη εδω.
Που για μένα σημαινει, χωρίς να διαφωνώ με το σκεπτικό σου, φίλε Voodooman, ότι μάλλον δεν έχουν την διάθεση να μάθουν στον κόσμο, να επενδύσουν αν θές, η ότι  SEIKO έχει και άλλο πρόσωπο, από αυτό που ο κόσμος πιστεύει..... και είναι απογοητευτικό για τους εδώ "αντιροσώπους".

Πριν από λίγες μέρες κάποιος γνωστός που φορούσε ένα απλό quartz  seiko μου είπε χαρακτηριστικά ότι το είναι της πλάκας το ρολόι επειδή το πήρε 150€!!!! και δεν αναφερόταν υποτιμητικά μόνο στο ρολόι αλλά και στη εταιρεία. Όταν μιλήσαμε λίγο και του είπα κάποια πράγματα με κοίταζε λές και ήμουν από τον ΆΡΗ !!! Τα συμπεράσματα δικά σας.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

• On the balance wheel
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #70 στις: Μάιος 09, 2007, 02:22:39 μμ »
Παράθεση από: "stardrive"
Ναι αλλά τα spring drive, με επίσημη ανακοίνωση, θα έρθουν στην Ελλάδα αν δεν είναι ήδη εδω.
Που για μένα σημαινει, χωρίς να διαφωνώ με το σκεπτικό σου, φίλε Voodooman, ότι μάλλον δεν έχουν την διάθεση να μάθουν στον κόσμο, να επενδύσουν αν θές, η ότι  SEIKO έχει και άλλο πρόσωπο, από αυτό που ο κόσμος πιστεύει..... και είναι απογοητευτικό για τους εδώ "αντιροσώπους".

Πριν από λίγες μέρες κάποιος γνωστός που φορούσε ένα απλό quartz  seiko μου είπε χαρακτηριστικά ότι το είναι της πλάκας το ρολόι επειδή το πήρε 150€!!!! και δεν αναφερόταν υποτιμητικά μόνο στο ρολόι αλλά και στη εταιρεία. Όταν μιλήσαμε λίγο και του είπα κάποια πράγματα με κοίταζε λές και ήμουν από τον ΆΡΗ !!! Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ετσι οπως τα λες.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #71 στις: Μάιος 09, 2007, 02:40:14 μμ »
Παράθεση από: "Voodooman"
Μ αυτη τη λογικη,και τα grandSeiko,που κανουν πχ 3000ευρω,τα συναντας σε μια ευρωπαικη φιρμα στα 6000χιλ,αρα ειναι καλυτερα απ τα rolex...Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.Και η Τissot φτιαχνει καλα και φθηνα ρολογια,και η Suunto φθηνα και καλα καταδυτικα,και η Sector κατ εμε και αλλες ευρωπαικες φιρμες.Η Seiko βεβαια ειναι ενας πολυεθνικος κολλοσος.Φτιαχνει πχ το 5 στην Κινα,της στοιχιζει 10 ευρω και στο πουλαει εδω 100.Δε συγκρινουμε μεγεθη εταιριων.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #72 στις: Μάιος 16, 2007, 12:05:00 πμ »
Ενα ενδιαφερον review για το Sumo με την 6R15 ΕΔΩ Ευχαριστημενος φαινεται ο τυπος παντως :supz:

• 44mm case
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #73 στις: Μάιος 16, 2007, 07:41:05 πμ »
Παράθεση από: "eisenberg"
Ενα ενδιαφερον review για το Sumo με την 6R15 ΕΔΩ Ευχαριστημενος φαινεται ο τυπος παντως :supz:

Το sumo είναι ένα πραγματικά καλό ρολόι σε μία πολύ λογική τιμή. Ίσως να είναι κάπως μεγάλο για κάποιους από εμάς, αλλά από όσα έχω διαβάσει ο 6R15 είναι ένας πολύ καλός μηχανισμός και αξίζει.
Ιδίως για εμάς τους Έλληνες που τσαλαβουτάμε τόσο πολύ τα καλοκαίρια είναι το ιδανικό δεύτερο ρολόι. Και αν υπολογίσεις την τιμή των περισσότερων divers της seiko, είναι αρκετά εύκολο για όλους μας να έχουμε και ένα. Και στο κάτω κάτω αλλιώς θα λυπηθείς αν χτυπήσεις σε κανένα βραχάκι ένα seamaster και αλλιώς ένα seiko diver's.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #74 στις: Μάιος 16, 2007, 03:54:27 μμ »
Voodooman+1.Υπαρχουν κι αλλα φθηνα και αξιολογα divers,αλλα η Seikο εχει πραγματικα την τιμητικη της στα μηχανικα,χαμηλου κοστους divers.Kι αλλο ενα ωραιο review,συγκριτικο μεταξυ SeikoSKX009 - Aristo 4h13 Γερμανο-Ιαπωνικη μαχη στα 200m. :smt062

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #75 στις: Μάιος 16, 2007, 05:24:32 μμ »
Voodooman+1.Υπαρχουν κι αλλα φθηνα και αξιολογα divers,αλλα η Seikο εχει πραγματικα την τιμητικη της στα μηχανικα,χαμηλου κοστους divers.Kι αλλο ενα ωραιο review,συγκριτικο μεταξυ SeikoSKX009 - Aristo 4h13 Γερμανο-Ιαπωνικη μαχη στα 200m. :smt062

einseberg πολυ καλο το αρθρο , μπραβο  :supz:

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #76 στις: Μάιος 17, 2007, 01:33:05 πμ »
Πολύ ROLEXοφέρνουν και τα δυο σχεδιαστικά πάντως !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

• On the balance wheel
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #77 στις: Μάιος 17, 2007, 05:59:18 μμ »
Και να ταν μονο αυτα τα δυο........

• 44mm case
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #78 στις: Μάιος 17, 2007, 07:04:58 μμ »
Και να ταν μονο αυτα τα δυο........

Δεν φταίνε αυτοί που αντιγράφουν, η Rolex φταίει που έφτιαξε το τέλειο σχήμα σπορ ρολογιού...
Η seiko έχει πολλά μοντέλα που "rolexίζουν" στα χαμηλά στρώματα των diver's   της. Από τα 300 ευρώ και πάνω και ιδίως τα prospex έχουν τη δική τους γραμμή.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
seiko,sumo
« Απάντηση #79 στις: Μάιος 17, 2007, 07:36:34 μμ »
Να σου πω,εμενα και καποια grandSeiko,μου θυμιζουν αρκετα απο Rolex Explorer... :snakeman: