Αποστολέας Θέμα: Αυτοκίνητα  (Αναγνώστηκε 1709458 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #1800 στις: Ιούνιος 20, 2013, 08:54:23 μμ »
Δεν είμαι και τόσο σίγουρος πως κάποιες προκαταλήψεις έχουν εξαφανιστεί (ακόμη και σήμερα...)

Xωρίς πλάκα τώρα, να είσαι σίγουρος 100% πως οι προκαταλήψεις υπάρχουν.

Έχε υπόψη σου ότι πέρα από το πείραγμα που κάνουμε εδώ, οι alfa είναι αγαπημένα αυτοκίνητα. Αν ήταν και πισωκούνες...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1801 στις: Ιούνιος 20, 2013, 09:05:17 μμ »
Όντως ρε γαμώτο. Φαντάζεστε GTV, Spider πισωκούνες?

Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1802 στις: Ιούνιος 20, 2013, 09:10:16 μμ »
Xωρίς πλάκα τώρα, να είσαι σίγουρος 100% πως οι προκαταλήψεις υπάρχουν.

Έχε υπόψη σου ότι πέρα από το πείραγμα που κάνουμε εδώ, οι alfa είναι αγαπημένα αυτοκίνητα.

ακριβώς αυτό υποστηρίζω, πως οι προκαταλήψεις είναι εδώ και εξίσου ισχυρές με τις εποχές όπου η πληροφόρηση και η πρόσβαση στη γνώση ήταν προνόμιο των λίγων.
Δυστυχώς ακόμη και σήμερα εξακολουθούμε να ακούμε τις ίδιες αυτοκινητιστικές δεισιδαιμονίες που ακούγονταν τη δεκαετία του 70 (ένθεν και ένθεν).

από που προκύπτει όμως η βεβαιότητά σου σχετικά με την γενικότερη αγάπη προς την alfa?

Αν ήταν και πισωκούνες...
όπως είναι προφανές, εμείς είμαστε οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της κίνησης αυτής.
...μπορείς να φανταστείς τί θα γίνει όταν η alfa επιστρέψει ολοκληρωτικά στην πίσω κίνηση...
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1803 στις: Ιούνιος 20, 2013, 09:19:16 μμ »
ακριβώς αυτό υποστηρίζω, πως οι προκαταλήψεις είναι εδώ και εξίσου ισχυρές με τις εποχές όπου η πληροφόρηση και η πρόσβαση στη γνώση ήταν προνόμιο των λίγων.
Δυστυχώς ακόμη και σήμερα εξακολουθούμε να ακούμε τις ίδιες αυτοκινητιστικές δεισιδαιμονίες που ακούγονταν τη δεκαετία του 70 (ένθεν και ένθεν).

Tην εποχή που αναφέρεσαι αλλά και τη δεκαετία του '80, ήταν απόλυτα δικαιολογημένες οι προκαταλήψεις. Όμορφα αυτοκίνητα, αλλά τραγική ποιότητα κατασκευής, ζημιές κλπ κλπ Μετά την 156 δειλά δειλά και ουσιαστικότερα με την 159 άρχισε ή άνοδος της εταιρείας στα μάτια των πιο ουδέτερων καταναλωτών.

από που προκύπτει όμως η βεβαιότητά σου σχετικά με την γενικότερη αγάπη προς την alfa?

Για μένα μιλάω, πάντα μου άρεσαν οι Alfa ;)

...μπορείς να φανταστείς τί θα γίνει όταν η alfa επιστρέψει ολοκληρωτικά στην πίσω κίνηση...

Προσωπικά θεωρώ ότι θα σαρώσει...

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1804 στις: Ιούνιος 20, 2013, 09:30:19 μμ »
αν και θα την προτιμούσα σε μαύρο (ακόμη καλύτερα με κόκκινο δέρμα)...

:smt029 :smt029 :smt029

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1805 στις: Ιούνιος 20, 2013, 09:45:32 μμ »
Πάντως αυτοκίνητα σαν αυτά, κακά τα ψέματα, δεν φτιάχνονται σήμερα....

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/R4SqqaeugJw" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/R4SqqaeugJw" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1806 στις: Ιούνιος 20, 2013, 10:23:23 μμ »
<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/p76HwmadHlg" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/p76HwmadHlg" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

Οταν πριν 30-40 χρονια οι Ιταλοι εβαζαν την φαντασια στην σχεδιαστικη τους γραμμη, γι αμαξακια μαζικης καταναλωσης,οι Ουννοι προσπαθουσαν να βαλουν ροδες στα ψυγεια παγου.
Ναι σαπιζαν γρηγορα,μπορει να εβγαζαν περισσοτερες ζημιες,μπορει,μπορει ...,αλλα ηταν ξεχωριστα.
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1807 στις: Ιούνιος 20, 2013, 11:28:58 μμ »
Tην εποχή που αναφέρεσαι αλλά και τη δεκαετία του '80, ήταν απόλυτα δικαιολογημένες οι προκαταλήψεις. Όμορφα αυτοκίνητα, αλλά τραγική ποιότητα κατασκευής, ζημιές κλπ κλπ
συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά την ποιότητα των ιταλικών αυτοκινήτων, η οποία υστερούσε σημαντικά σε σχέση με την αντίστοιχη των γερμανικών.

όμως στην αναδρομή μας αυτή μας διαφεύγουν δύο σημαντικές λεπτομέρειες :
α) τα ιταλικά της εποχής απευθύνονταν στους θερμόαιμους οδηγούς, τα οποία οδηγούνταν αναλόγως, κάτι που επιδείνωσε την ήδη βεβαρημένη τους φήμη
β) τα ιταλικά της εποχής ήταν ντελικάτες κατασκευές, οι οποίες απαιτούσαν και την ανάλογη συντήρηση. Πόσοι μπορούσαν και ήξεραν να το κάνουν ?

Για μένα μιλάω, πάντα μου άρεσαν οι Alfa ;)
...και σε κέρδισαν τα vw.... ?   τσ τσ τσ τσ τσ    :wallbash:   :D
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1808 στις: Ιούνιος 20, 2013, 11:31:36 μμ »

Οταν πριν 30-40 χρονια οι Ιταλοι εβαζαν την φαντασια στην σχεδιαστικη τους γραμμη, γι αμαξακια μαζικης καταναλωσης,οι Ουννοι προσπαθουσαν να βαλουν ροδες στα ψυγεια παγου.
Ναι σαπιζαν γρηγορα,μπορει να εβγαζαν περισσοτερες ζημιες,μπορει,μπορει ...,αλλα ηταν ξεχωριστα.

πρέπει να κάνουμε μια συνάντηση οι τρεις μας (Coral, gerogian, pancho), ...έχουμε πολλά να πούμε...

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1809 στις: Ιούνιος 20, 2013, 11:42:28 μμ »
Πάντως αυτοκίνητα σαν αυτά, κακά τα ψέματα, δεν φτιάχνονται σήμερα....

Μακράν η πιο αγαπημένη μου alfa...
V8 2.000 cc, 230 PS/8800 rpm (κόκκινο στις 10.000 rpm), βάρος 700 kgr

ένα ποίημα επάνω σε 4 τροχούς

αυτό ακριβώς το πνεύμα (προσαρμοσμένο στα σύγχρονα δεδομένα), τείνει να αναβιώσει η (κραγμένη) 4C...
...όσοι πιστοί προσέλθετε...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1810 στις: Ιούνιος 21, 2013, 12:24:59 πμ »
...και σε κέρδισαν τα vw.... ?   τσ τσ τσ τσ τσ    :wallbash:   :D

Mε κερδίζει οποιοδήποτε καλό αυτοκίνητο μπορώ να έχω ανάλογα τις ανάγκες και την εποχή. Και ιταλικό και γιαπωνέζικο και ισπανικό(προ VW) και γαλλικό και γερμανικά(3) πέρασαν από τα χεράκια μου, κολλήματα δεν έχω. Αν ξέρεις κάτι καλύτερο στα 30.000(πριν 3 χρόνια) από το Passat CC στο είδος του, πες μου το κι εμένα. 160 ίπποι από 1800 τούρμπο, πολύ καλό στήσιμο και τιμόνι, κουκλί μέσα-έξω και από ποιότητα χρηματοκιβώτιο. Μην πεις η 159, καλή δεν λέω, αλλά ήταν η 2η-3η επιλογή, όχι ότι κάποιος θα έκανε άσχημα αν την έπαιρνε φυσικά, όμως με την εμπειρία μου το VW δεν υστερούσε πουθενά(ούτε στο στήσιμο) ενώ κέρδιζε σε πολλά ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1811 στις: Ιούνιος 21, 2013, 12:29:14 πμ »
Μακράν η πιο αγαπημένη μου alfa...
V8 2.000 cc, 230 PS/8800 rpm (κόκκινο στις 10.000 rpm), βάρος 700 kgr

ένα ποίημα επάνω σε 4 τροχούς

αυτό ακριβώς το πνεύμα (προσαρμοσμένο στα σύγχρονα δεδομένα), τείνει να αναβιώσει η (κραγμένη) 4C...
...όσοι πιστοί προσέλθετε...

Άστα, ή γερνάω ή τα γούστα μου όσο πάνε λετρεύουν τέτοια σχήματα. Να την βράσω την 4c αν μπορούσα να έχω αυτή την κούκλα...

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1812 στις: Ιούνιος 21, 2013, 01:13:07 πμ »
Μεγαλος ερωτας αυτη η εταιρεια. οσο ψαχνεις γι'αυτην τοσο πιο δυσκολο ειναι να πας σε αλλη.
Η Giulia θα ειναι κατηγορια οικογενειακο 4 θεσεων . Νεα Βrera θελω να δω.
Η Βrera ti ποσο εκανε καινουργια?

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1813 στις: Ιούνιος 21, 2013, 07:40:46 πμ »
Αν υπάρχει veloce στην συνάντηση county me in  ;D

Τρελός έρωτας

Πάρτε και ένα κουκλί ακόμα

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/kvb2NLEyefQ" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kvb2NLEyefQ" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 21, 2013, 07:48:43 πμ από WasteG8 »

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1814 στις: Ιούνιος 21, 2013, 09:49:52 πμ »
Μεγαλος ερωτας αυτη η εταιρεια. οσο ψαχνεις γι'αυτην τοσο πιο δυσκολο ειναι να πας σε αλλη.
...η ιστορία και οι περγαμηνές δεν είναι κάτι το οποίο διαθέτουν όλες οι εταιρείες...

Η Giulia θα ειναι κατηγορια οικογενειακο 4 θεσεων . Νεα Βrera θελω να δω.
Κάτσε, ας δούμε πρώτα την Giulia και για την Brera...έχει ο Θεός...

Η Βrera ti ποσο εκανε καινουργια?
Δε θυμάμαι, αλλά η tbi ήταν λίγο κάτω από τις 40.000

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1816 στις: Ιούνιος 21, 2013, 10:07:06 πμ »
Άστα, ή γερνάω ή τα γούστα μου όσο πάνε λετρεύουν τέτοια σχήματα. Να την βράσω την 4c αν μπορούσα να έχω αυτή την κούκλα...

Καλά, δε μας λές τίποτα καινουργιο...μην ξεχνάς όμως πως μιλάμε για ένα υπεραυτοκίνητο με αντίστοιχη τιμή...
Στο τέλος της δεκαετίας του '60 η Alfa 33 Stradale ήταν το ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου. Ως μέτρο σύγκρισης η Lamborghini Miura ήταν 25-30% φθηνότερη από την alfa...

δε θέλω να ξέρω πόσο μπορεί να κοστίζει σήμερα μια καλοσυντηρημένη stradale...   :shocked:

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1817 στις: Ιούνιος 21, 2013, 10:12:07 πμ »
Αν υπάρχει veloce στην συνάντηση county me in  ;D

Τρελός έρωτας

Πάρτε και ένα κουκλί ακόμα

ενώ είχε αναθερμανθεί ένα σχετικό ενδιαφέρον, δυστυχώς έμεινε στα χαρτιά

Αποσυνδεδεμένος Sag997

• 50mm case
  • History is a set of lies agreed upon. -Napoleon-
    • Προφίλ
« Απάντηση #1818 στις: Ιούνιος 21, 2013, 10:35:53 πμ »
Λοιπόν δείτε τι έκανε ο άνθρωπος!!!

Ήταν μεγάλο post αλλα νομίζω οτί αξίζει..

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1819 στις: Ιούνιος 21, 2013, 12:59:25 μμ »
ενώ είχε αναθερμανθεί ένα σχετικό ενδιαφέρον, δυστυχώς έμεινε στα χαρτιά

Ευτυχώς να λες γιατί δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη. Δεν μου αρέ καθόλου...

Σχεδιαστικό σήμα κατατεθέν των veloce, fulvia, 2002 είναι το καρχαριοειδές εμπρός μέρος.

Οποιαδήποτε απόπειρα αναβίωσης παλαιού αυτοκινήτου πρέπει κατά την γνώμη μου να σέβεται το αρχικό σχέδιο αλλιώς ας το αφήσουν καλύτερα. Όπως έγινε με την 4c, 8c, stratos, ford gt40 κλπ κλπ κλπ.