Σίγουρα και τα παλιά new old stock είναι πολύ καλά, με τη δική τους ελκυστικότητα και ιστορία.
Επίσης και από Nomos θα ανεβάσουμε επιλογές εδώ.
Σκέφτηκα ότι θα έχει ενδιαφέρον να βάζουμε εδώ τα ρολόγια που είναι σε παραγωγή σήμερα.
Πάντως παρότι σήμερα είναι πιο σπάνια τα κουρδιστά σε σχέση με τα αυτόματα, υπάρχουν αρκετά, τα οποία βρίσκω ανά περιόδους και μου έρχονται στο μυαλό. Και οι microbrands βγάζουν κουρδιστά μοντέλα. Θυμήθηκα το παρακάτω μιας εταιρίας που λέγεται Ophion.
Εδώ μια παρουσίαση, και κάποιες εικόνες απ΄το ίντερνετ
https://monochrome-watches.com/ophion-oph-786-watch-guilloche-new-movement-first-look-price/

Πραγματικά δε ξέρω ακριβώς τι είναι αυτή η εταιρία και δε θέλω να επηρεάσω κάποιον γι'αυτόν ακριβώς το λόγο. Όμως το παραπάνω Breguet Homage θα έλεγα, με τους δείκτες σε στυλ Urban Jurgensen, την κάσα στα 39mm, την αδιαβροχοποίηση στις 5 atm και τον ωραίο κουρδιστό μηχανισμό, είναι όμορφο ως ένα παραδοσιακό μοντέλο χειρός.
Αλλά και η τιμή στο χιλιάρικο κοντά αν δε ξέρεις τι ακριβώς παίρνεις...
Είναι και άλλες εταιρίες με παρόμοιες τιμές, γερμανικές πχ, με ελβετικούς μηχανισμούς, όπως η stowa, η steinhart, η archimede, η Limes, η Tourby κτλ, που ίσως να είναι πιο "ασφαλείς" επιλογές... Θα βάλω και από αυτές σε επόμενες αναρτήσεις, έχουν πολύ ωραία μοντέλα.